Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Marokko

Groepsrondreis, Vliegreis

Laat alles achter je en reis mee naar het mystieke Marokko. In slechts enkele uren vliegen kom je aan in een totaal andere wereld. Geuren, kleuren en smaken, al je zintuigen worden tijdens deze reis geprikkeld!
In Marokko nemen we je mee naar de vier prachtige Koningssteden: Fès, Meknes, Rabat en Marrakech. Dwaal door de mystieke Medina’s en laat je meevoeren door de eindeloos draaiende straatjes met winkeltjes en marktkramen vol kleuren en geuren, pottenbakkers, leerlooiers en balkende ezeltjes.

En wat dacht je van een bezoek aan het bekende plein Djemaa-el-Fna in Marrakech? Daar brengen de slangenbezweerders je met hun blokfluit in vervoering en laten de acrobaten hun bijzondere kunsten zien.

Maar Marokko biedt meer dan cultuur. Het is ook een land met adembenemende landschappen waar je tijdens deze reis volop van kunt genieten. Van prachtige bergkloven (zoals Gorge de Todra) en schaduwrijke oases tot hoge bergpassen en enorme zandduinen aan de rand van de Sahara. Wie wil, kan zelfs in de vroege ochtend een jeeptour maken om de betoverende zonsopkomst bij de zandduinen van Merzouga te bewonderen.

Kortom, mystiek Marokko zal je zeker verrassen en al je zintuigen verwennen. Een reis om nooit te vergeten!

Programma

Dag 1
Vlucht naar Casablanca. Transfer naar het hotel.

Dag 2
's Morgens maken we een korte stadsrondrit in Casablanca waarna we doorreizen naar Rabat, de hoofdstad van Marokko. Rabat heeft een prachtig uitgestrekt paleis en je vindt er het Mausoleum van Mohammed V.

Dag 3
Vrije zondag.

Dag 4
Van Rabat door naar Meknes. We rijden via Kenitra, gelegen aan de zuidoever van de rivier Sebou, en Sidi Kacem. Ook bezoeken we vandaag de heilige stad Moulay Idriss en de Romeinse opgravingen van Volubilis.

Dag 5
Meknes, gelegen in een hoogvlakte van de Midden-Atlas, is bekend om z’n vele olijfbomen. De stad wordt ook wel het ‘Versailles van Marokko’ genoemd vanwege de grootse paleizen die de sultan Moulay Idriss hier liet bouwen. Vandaag staat er een uitgebreid bezoek aan de vele bezienswaardigheden op het programma.

Dag 6
Een van de hoogtepunten van de reis is het bezoek aan Fès, de oudste koningsstad. In de Medina zie je zwaarbeladen ezels en vele handelaren, pottenbakkers, en leerlooiers in smalle steegjes.

Dag 7
Een lange tocht van Fès naar Erfoud, maar met veel variatie: fraaie groene gebieden afgewisseld met zandheuvels. De tocht eindigt in Erfoud, de poort van de Sahara.

Dag 8
Excursie naar één van de zuidelijkste steden in de woestijn van Marokko, Rissani. Je rijdt door de oase van Tafilalt waar duizenden dadelpalmen staan. In Rissani, een klein ommuurd lemen dorp, krijg je de tijd om rond te kijken.

Dag 9
Via een prachtige route rijden we naar Ouarzazate. Onderweg bezoeken we de schitterende bergkloof Gorge de Todra, het dal van de Dades en we passeren mooie dorpjes en oases in een gebied dat ook wel de ‘Vallei van de Duizend Kasbahs’ wordt genoemd.

Dag 10
Vrije zondag.

Dag 11
De weg naar Marrakech voert door de Hoge Atlas, een prachtig berglandschap waar we vele kasbahs zullen passeren. Onderweg bezoeken we Aït Benhaddou, een opmerkelijk vestingsdorpje dat op rotsen is gebouwd.

Dag 12
Vandaag bekijk je in Marrakech o.a. de Medina, de Koutoubia moskee met z’n hoge toren en het grote plein Djemaa-el-Fna met acrobaten en slangenbezweerders dat aan het einde van de dag verandert in een soort vermaakcentrum. De middag is vrij te besteden.

Dag 13
We rijden terug naar Casablanca. Onderweg bezoeken we het aan de kust gelegen El-Jadida, een oud-Portugese stad met diverse overblijfselen uit die tijd zoals de stadsmuren met bastions en hoektorens.

Dag 14
Een hele dag in Casablanca. Tijdens de stadsbezichtiging bezoeken we ook de grootste moskee van Afrika, de Hassan-II Moskee. ’s Middags vrij.

Dag 15
Terugvlucht naar Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inclusief

 • Vliegreis
 • Vervoer ter plaatse
 • 2-persoonskamer
 • Alle maaltijden
 • Entrees
 • Fooien
 • Nederlandssprekende gids
 • Reisleiding DrieTour
 • Kennismakingsbijeenkomst

Exclusief

 • Toeslag 1-persoonskamer € 250
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering

Overige informatie

 • Uw paspoort dient bij aankomst in Marokko nog minimaal 3 maanden geldig te zijn.
 • Neem voor de laatste informatie over inentingen contact op met uw huisarts of GG&GD.

 

Minimale groepsgrootte voor deze reis is 22 personen

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief