Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Tanzania en Zanzibar

Groepsrondreis, Vliegreis

SAFARI EN SPECERIJEN
De lange nekken van de giraffen die mooi afsteken tegen de horizon, de leeuwen die in het licht van de ondergaande zon liggen te luieren in het gele gras, de nijlpaarden die verkoeling zoeken in het water en de duizenden grazende gnoes en zebra’s. In Tanzania krijg je het ultieme ‘Out of Africa’ gevoel! 
De Serengeti betekent letterlijk ‘Eindeloze Vlaktes’. De savanne wordt hier en daar onderbroken door stroken acacia’s en grote ronde rotsblokken van graniet, een perfecte uitkijkpost voor leeuwen en luipaarden. Maak ook kennis met de vriendelijke Masai krijgers met hun strak gevlochten haardos en felrode gewaden. 
Eén van 's werelds grootste natuurspektakels is de imposante Ngorongoro krater, een geëxplodeerde vulkaan met een eigen ecosysteem. Vanaf de rand van de 610 meter hoge krater kijk je uit over een natuurlijk amfitheater waar grote groepen dieren grazen. Het is niet voor niets dat de krater ook wel de Ark van Noach wordt genoemd. 
En heb je altijd al willen weten hoe nootmuskaat, kruidnagel of saffraan er in oorspronkelijke vorm uitzien? Op het exotische specerijen eiland Zanzibar kom je er achter. Terwijl je luistert naar de uitleg van de gids stijgt achter je de heerlijkste geuren op. Vrouwen zijn hier bezig met het bereiden van jouw traditionele Swahili lunch en gebruiken de vele specerijen die de boeren op hun landerijen verbouwen. 
Het mystieke en eeuwenoude Stonetown ademt nog de sfeer uit van Arabische overheersing. In het labyrinth van smalle straatjes en kronkelende steegjes vind je huizen die zijn voorzien van fraai houtsnijwerk. Het is net alsof je door een historisch museum loopt. Een mix van
Afrika, India, Azië en Arabië. Stonetown staat op de Werelderfgoedlijst. 
Op het tropische strand van Zanzibar kun je nog eens nagenieten van al het moois dat je tijdens deze rondreis hebt gezien!

Programma

Dag 1
Vlucht -met een overstap- naar Kilimanjaro en transfer naar het hotel in Arusha.

Dag 2
We rijden naar het Arusha National Park, één van de kleinste en minst bezochte parken van Tanzania, maar daarom niet minder indrukwekkend. Het park heeft een afwisselende vegetatie en bestaat uit 3 delen: de Ngurdoto Crater, de ondiepe Momella meren en de beboste hellingen van Mount Meru.
`s Ochtends maken we onder begeleiding van een gewapende ranger een wandelsafari van ca. 2 uur. Een unieke ervaring! Tijdens deze wandeling heb je een grote kans op het zien van buffels, giraffen, antilopen, de zeldzame Franje colobus aap en veel verschillende tropische vogels. Hierna volgt een gamedrive (speurtocht naar wild).

 

Dag 3 Vanochtend maak je kennis met het dagelijks leven van de lokale bevolking in het dorp Ilkiding'a waar je traditionele huizen ziet en waar ambachtslieden je tonen hoe bijv. messen worden gemaakt. Een wandeling langs een koffieplantage en open velden waar aardappelen, maïs, bonen en andere gewassen groeien brengt je terug in Arusha. Vervolgens reizen we naar het Tarangire park, gelegen tussen de diverse rotspartijen van de Great Rift Valley en het Burungi meer. Vanuit de zuidelijke moerassen kronkelt de Tarangire rivier richting het Burungimeer. Dit zoutmeer lokt van juli tot november duizenden flamingo’s. Het park is bekend om haar mooie uitzichten en grote concentraties wild zoals buffels, gnoes, impala’s, zebra’s, leeuwen en luipaarden. Na een gamedrive rijden we naar het overnachtingsadres.Dag 4
Via de Olduvai Kloof waar beenderen van de oudste mens ter aarde zijn gevonden rijden we naar het Serengeti National Park, ongetwijfeld het beroemdste wildpark ter wereld. Meer dan drie miljoen dieren (35 verschillende diersoorten) leven hier op de eindeloze savannes. Het park is vooral bekend om de spectaculaire migratie van de gnoes.

Dag 5
Een hele dag op game drive door de Serengeti. We doorkruizen het fenomenale natuurlandschap met eindeloze vlaktes en rotsformaties. Hier krijg je het `Out of Africa` gevoel. We gaan op zoek naar de Big Five (leeuw, luipaard, buffel, olifant en neushoorn) Daarnaast is er kans op het zien van grote groepen gnoes, zebra´s en gazelles. Dit is de plaats bij uitstek om onvergetelijke natuurbeelden vast te leggen.

Dag 6
Een mooie rit met onderweg een bezoek aan een Maasai dorp brengt je naar de Ngorongoro, een ingestorte vulkaan met kraterwanden van soms wel 610 meter hoog. Eén van ‘s werelds grootste natuurspektakels! Op de bodem van de oeroude krater krater die ook wel de Ark van Noach wordt genoemd zwerven tienduizenden wilde dieren rond. Je komt ogen te kort tijdens de game drive. Overnachting in het nabij gelegen Karatu.

Dag 7
Vrije zondag.

Dag 8
Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar het exotische eiland Zanzibar voor de kust van Tanzania, een juweeltje in de Indische Oceaan met parelwitte stranden en
azuurblauw water. De naam roept ongetwijfeld visioenen op van sprookjes uit duizend-en-een-nacht. Het eiland heeft een fascinerende cultuur met veel verwijzingen naar de tijd van de sultans en slavenarbeid. De komende dagen brengen we door in een mooi hotel aan het strand.

Dag 9
Halve dagexcursie naar het mystieke en eeuwenoude Stonetown dat nog de sfeer uitademt van Arabische en koloniale overheersing. Tijdens een wandeling door het labyrinth van smalle, kronkelige straatjes kun je het fraaie houtsnijwerk van de Arabische huizen bewonderen. Ook de kleurrijke lokale markt en de vele kleine winkeltjes waar van alles te koop is zijn een bezoek waard. Stone Town staat op de Werelderfgoedlijst. ’s Middags vrij.

Dag 10
Heerlijke vrije dag. Je kunt op het zonovergoten strand de belevenissen van de afgelopen dagen nog eens de revue laten passeren.

Dag 11
De geschiedenis van Zanzibar is onlosmakelijk verbonden met specerijen zoals nootmuskaat, kruidnagel, kaneel, en peper. Een gids neemt je vanochtend mee naar de plantages in het groene binnenland waar je kunt zien hoe kruiden als gember, kurkuma, kruidnagel, nootmuskaat vanille, zwarte peper en kaneel groeien. Een traditionele Swahili lunch bereid met de kruiden van het eiland vormt een mooie afsluiting van deze halve dagexcursie.

Dag 12
Vandaag kun je nog lekker genieten aan het strand.´s Avonds transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht-met overstap- naar Amsterdam waar we de volgende dag aankomen.

Dag 13
Aankomst in Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inclusief

 • Vliegreis
 • Binnenlandse vlucht
 • Vervoer ter plaatse
 • 2-persoonskamer
 • Alle maaltijden
 • Entrees
 • Fooiengeld
 • Lokale gids
 • Visum
 • Reisleiding DrieTour
 • Kennismakingsbijeenkomst vooraf

Exclusief

 • Toeslag 1-persoonskamer € 275
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering

 

 

Overige informatie

 • Uw paspoort dient na vertrek uit Tanzania nog minimaal 6 maanden geldig te zijn
 • Inentingen en malariatabletten zijn niet verplicht maar worden wel aanbevolen. Neemt u contact op met uw huisarts of GG&GD voor de laatste informatie
 • Het visum wordt door DrieTour verzorgd
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief