Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Kilimanjaro
Tanzania, land
vol verhalen

Tanzania, land vol verhalen

15 dagen

Groepsrondreis, Vliegreis

Elke reis heeft een verhaal. En deze bijzondere reis naar Tanzania biedt veel verschillende verhalen, belevenissen en ervaringen. Centraal staan ontmoetingen met de lokale bevolking. Hun verhalen hoort u bij bezoeken aan projecten die er toe doen. Zo slaapt u enkele nachten op een lodge waar voormalige straatjongens na een gedegen opleiding hun werk hebben gevonden. Ze zijn kok, gids of chauffeur en gaan met u op pad. U bezoekt een koffie boerderij waar ook mango’s, papaja’s en ananassen groeien. Ook gaat u naar een onderwijsproject, een SOS kinderdorp en overnacht op een authentieke Masai lodge.

 

Natuurlijk gaat u op safari, waarbij de kans groot is dat u olifanten, giraffen, zebra’s, gnoes, nijlpaarden en leeuwen in het wild ziet. U wordt overweldigd door al dit natuurschoon. Tanzania is een groot land. Er is gekozen de reisafstanden beperkt te houden en meestal meerdere nachten op dezelfde locatie te verblijven. Zo is er volop gelegenheid om de verhalen te horen en ruimte voor ontmoeting; om van het gewone dagelijks leven in Tanzania te genieten.   

 

Laat u meevoeren in deze bijzondere en boeiende wereld en leer het echte Afrika beter kennen.

Programma

Dag 1, vrijdag: Op reis

U vliegt van Amsterdam met een overstap in Istanbul naar Kilimanjaro, waar u de volgende ochtend aankomt.

 

Dag 2, zaterdag: Kennismaking met Kiboko Lodge

Transfer van de luchthaven naar Kiboko Lodge, dat wordt beheerd door voormalige staatjongens. In de middag maakt u onder leiding van een gids de “Bush Walk”. Dit is een wandeling door de omgeving met bananen- en koffievelden en bossen, waarbij u mogelijk ook “blue monkeys” ziet.

 

Dag 3, zondag: Kiboko Lodge

Vandaag, zondag, maakt u onder leiding van een gids de “Village walk”. U bezoekt onder meer enkele lokale kerken, een ziekenhuis en een school. ’s Middags krijgt u een inkijkje in de werkwijze van de Kiboko Lodge.

 

Dag 4, maandag: Arusha National Park

Deze dag staat de natuur centraal. Met 4-wheel-drives gaat u op safari naar het Arusha National Park. Het is een eerste kennismaking met veel wild en vooral vogels. Tevens hebt u een adembenemend uitzicht op de hellingen van de ruim 4500 meter hoge berg Meru, de Momela-meren en de Ngurdoto krater. Picknick in het park.

 

Dag 5, dinsdag: Watoto Foundation

Het belooft een interessante dag te worden! U bezoekt de Watoto Foundation met het 'Child in the Sky'-project in Makumira. Hier krijgen voormalige straatjongens hun beroepsopleiding. U ziet de scholen, keukens, woonruimten en sportmogelijkheden. Daarbij horen uiteraard een ontmoeting met de jongens en een uitleg over de werkwijze van de stichting. Maak hier ook kennis met de felgekleurde ‘troostvogeltjes’: door de Masai met de handgemaakte vogeltjes die een huilend kind weer laten lachen en een verdrietig mens opbeuren. Vogeltjes met hun eigen verhaal. 

 

Dag 6, woensdag: Doorreis naar Mto wa Mbu, Meserani slangenpark en Masai

U verlaat de Kiboko Lodge en gaat op reis naar Mto wa Mbu, een klein dorp waar veel van Afrika te zien, ruiken en proeven valt. Onderweg bezoekt u het Meserani slangenpark en het Masai museum. Dit museum geeft een goede indruk van dit bijzondere volk, waar u later tijdens uw reis nader kennis mee maakt.

 

Dag 7, donderdag: Lake Manyara

Een safari dag naar Lake Manyara, een wat kleiner nationaal park, gelegen op de bodem van de Riftvallei. De oevers van het meer kleuren roze door duizenden flamingo’s. Ook ziet u hier grote groepen pelikanen en andere soorten vogels. Tevens is de kans groot om nijlpaarden te spotten en waarschijnlijk zelfs de unieke “tree climbing lions”, leeuwen die in een boom spelen, rusten of slapen te zien. 

 

Dag 8, vrijdag: Twiga en vrije middag

Na het ontbijt een bezoek aan Twiga, een kleinschalig kinder- en onderwijsproject in Tanzania, waar kansarme kinderen begeleid worden naar een betere toekomst. Door de versterking van de driehoek school, kind en familie leren de kinderen op een gezonde manier op eigen benen te staan en waar mogelijk passend werk te vinden (bezoek onder voorbehoud). De middag is vrij in Mto wa Mbu. U kunt eventueel koken met Afrikaanse vrouwen, een fietstocht maken of de markt en andere lokale gelegenheden bezoeken.

 

Dag 9, zaterdag: Bezoek Ngorongoro krater

DrieTour trakteert u op een bezoek aan de Ngorongoro krater, het neusje van de zalm op safari gebied. Het is een echt natuurspektakel, waar grote groepen dieren grazen. Er leven zo’n 25.000 grotere zoogdieren in deze krater. Met speciale 4-wheel-drive jeeps daalt u af in de 600 meter diepe krater. Laat u verrassen door al dit moois. De kans is groot dat u leeuwen, olifanten, buffels en zelfs zwarte neushoorns spot. Na dit bezoek doorreis naar Karatu.

 

Dag 10, zondag: Vrije dag in Karatu

Een vrije dag in Karatu. U kunt een plaatselijke kerk bezoeken en alle indrukken van de afgelopen dagen in u opnemen. Lunch en diner in Karatu.

 

Dag 11, maandag: Lake Eyasi en de Hadzabe

U begint uw dag met een bezoek aan Lake Eyasi, een soda meer, dat in grootte varieert. Dit hangt af van de hoeveelheid neerslag. Bij dit meer wonen de Hadzabe, een van de laatste Bosjesman stammen. De Hadzabe leven nog zoals zij dat al duizenden jaren doen, ze jagen op dieren met pijl en boog en zoeken honing in de prachtige baobabbomen. U ontmoet hen waarbij ze vertellen over hun eeuwenoude tradities.

 

Dag 12, dinsdag: Tarangire National Park

Alweer de laatste safari dag… Dit keer in Tarangire National Park. Hier staan prachtige oude baobabbomen en het is de thuisbasis van de grootste olifantenpopulatie in Noord Tanzania. U ziet hier ook veel andere dieren, zoals kuddes gnoes, zebra’s en gazelles. Ook de complete Big Five (buffel, leeuw, luipaard, neushoorn en olifant) is in Tarangire te spotten. Na deze prachtige safari reist u door naar de Masai Lodge in Osiligilai.

 

Dag 13, woensdag: Vrije dag

De Masai Lodge is een heerlijke authentieke plaats om bij te relaxen, maar ook om meer Masai beleving te ervaren. Naast vrije tijd is er in de middag de mogelijkheid om (facultatief) een SOS kinderdorp bij Arusha te bezoeken.

 

Dag 14, donderdag: Fair Trade coffee tour

U maakt een “Fair trade coffee tour” en wandelt nog even over de markt in het dorpje Usa river. Dan gaat het richting Kilimanjaro airport. In de buurt van de luchthaven volgt uw laatste overnachting in Tanzania.

 

Dag 15, vrijdag: Terug naar Nederland

Vroeg in de morgen neemt u afscheid van Tanzania en vertrekt per Turkish Airlines via Istanbul naar Amsterdam, waar u ‘s avonds aankomt.  

Data & prijzen
Vertrek
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
13-9-2019
Cor van Gils
Te boeken
3.599,-
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam – Istanbul – Kilimanjaro met Turkish Airlines  
 • Luchthavenbelastingen en overige heffingen
 • Ruimbagage 30 kilo
 • Vervoer ter plaatse
 • 13 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer of -tent
 • Alle maaltijden
 • Entrees
 • Fooien
 • Lokale Engelssprekende gidsen (reisleider zorgt voor vertaling)
 • DrieTour reisleider
 • Kennismakingsbijeenkomst
 • 100% CO₂-compensatie van uw vliegreis via GreenSeat

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 350,-
 • Visumkosten Tanzania ± 50,-
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering

 

Overige informatie

 • Uw paspoort dient bij terugkomst van uw reis nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
 • Voor een reis naar Tanzania is een visum vereist. DrieTour stuurt u informatie toe hoe dit kan worden aangevraagd.
 • Neem voor de laatste informatie over inentingen contact op met uw huisarts of GG&GD.

 

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 18 personen.

 

Hotelinformatie (onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Dag 2-6 Arusha Kiboko Lodge 4 nachten
Dag 6-9 Mto wa Mbu Isoitok Camp Manyara 3 nachten
Dag 9-12 Karatu Thotia Valley Tented Lodge 3 nachten
Dag 12-14 Tarangire Simba Lodge 2 nachten
Dag 14-15 Kilimanjaro airport KIA Lodge 1 nacht
    Totaal 13 overnachtingen

 

 

Vluchtschema (onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
13 september 2019 Amsterdam Istanbul TK 1952 11.10 uur 15.40 uur
13 september 2019 istanbul Kilimanjaro TK 567 19.50 uur 05.05 uur*
           
27 september 2019 Kilimanjaro Istanbul TK 567 06.00 uur 12.55 uur
27 september 2019 Istanbul Amsterdam TK 1953 15.10 uur 17.45 uur

* Aankomst volgende dag

 

De kennismakingsbijeenkomst voor de reis met vertrek op 13 september staat gepland voor zaterdag 24 augustus.

Deze vindt plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren.

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief