Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Zuid-Afrika & Zimbabwe

Groepsrondreis, Vliegreis

Was je al eens in Zuid-Afrika en reisde je toen via het Krugerpark en Swaziland langs de kust helemaal tot in Kaapstad? Dan is deze nieuwe reis iets voor jou! Maar ook als je voor het eerst naar Afrika gaat, krijg je een schitterende eerste indruk en loop je het risico direct verliefd te worden op dit deel van de wereld!

 

Kaapstad en Kaap de Goede Hoop

De reis begint met een uitgebreid bezoek aan Kaapstad. Temidden van uitgestrekte wijngaarden met Kaap-Hollandse boerderijen en bergen op de achtergrond ligt Kaapstad. Gedurende het verblijf in Kaapstad bezoek je natuurlijk de karakteristieke Tafelberg en het Kaapse schiereiland waar je bij Kaap de Goede Hoop uitkijkt op het uiterste puntje van het continent of wel “die mees suidwestelike punt van die vasteland van Afrika”.

 

Pinguins en walvissen

Zowel In Betty’s Bay als op Boulders Beach kun je pinguins de zee zien uitkomen, waggelend op weg naar hun nesten in de duinen. En in Hermanus heb je kans op het zien van walvissen. Het relatief warme water aan de kust maakt dat dit de uitgelezen plek is voor de walvissen.

 

Robbeneiland

Per boot ga je naar het eiland waar Nelson Mandela met vele anderen gevangen werd gehouden vanwege zijn strijd tegen het apartheidsregime.

 

Kruger Park en Bela Bela

Je maakt een safari in een open terreinwagen in de omgeving van Bela Bela en in het Kruger Park. Dit is niet alleen het grootste Nationale Park van Zuid-Afrika, maar ook één van de mooiste wildparken van Afrika. Het park is het thuis van de zogenaamde ‘Big 5’: olifant, leeuw, neushoorn, luipaard en buffel.

 

Zo rijd je hier tijdens een speurtocht naar wild in alle vroegte over een stil landweggetje. Er scharrelen wat impala’s door het struikgewas en in de verte hoor je het geroep van hyena’s. Plotseling stopt de chauffeur. Midden op de weg staat een neushoorn, wat een kolossaal dier en zo dichtbij…! Een geweldige ervaring die je niet snel zult vergeten.

 

Maar ook de grazende giraffen en zebra’s, het getrompetter van olifanten en dat luipaard dat boven in een boom ligt te slapen. Met wat geluk krijg je dit allemaal te zien in het Kruger Park.

En vergeet ook het Leeuwenpark niet, nergens kunt u dichter bij een groep leeuwen komen dan hier!

 

De panoramaroute

Zuid Afrika is gezegend met spectaculair natuurschoon. Zo verken je de Panoramaroute met adembenemende uitzichtpunten. Bewonder de Pinnacle, een torenhoge rots nabij het op 1700 m. hoogte gelegen bekende uitkijkpunt “God’s Window. Hier heb je een eindeloos uitzicht over de omgeving.

 

Johannesburg en Pretoria

Alle hoogtepunten van de steden Johannnesburg en Pretoria komen aan bod.

Zo breng je nabij Johannesburg een bezoek aan het culturele dorp Lesedi waar je de historie en gewoonten van vijf Afrikaanse volken leert kennen. En duik in de geschiedenis met een bezoek aan Soweto waar Mandela en Tutu woonden.

 

Verlenging naar de Victoria Watervallen

De mogelijkheid bestaat om de reis te verlengen met een verblijf bij de wereldberoemde en indrukwekkende Victoria-watervallen! Een spektakel van de natuur! Hier valt een enorm gordijn van water van meer dan een kilometer breed 108 meter naar beneden. Een schitterend schouwspel.

Tijden de verlenging ga je ook nog op safari in het Hwange Nationaal Park, met 1,3 miljoen ha het grootste wildpark van Zimbabwe.

Programma

Dag 1

Reisdag

Vlucht van Amsterdam met overstap naar Kaapstad waar je de volgende dag aankomt.

 

Dag 2

Aankomst in Kaapstad

Aankomst Kaapstad en transfer naar het hotel in Stellenbosch. Vanaf de vuurtoren bij Milnerton heb je een mooi uitzicht over de baai van Kaapstad met de Tafelberg.

 

Dag 3

Stellenbosch, Franschhoek en het Hugenotenmonument      

Stellenbosch is het centrum van de wijncultuur en de op één na oudste stad van het land. Het is een gezellig stadje dat zelfs wat Nederlands aandoet met de Kaaphollandse gevelhuizen en een prachtig bewaard gebleven binnenstad. Je maakt hier een rondrit en een wandeling over het historische dorpsplein “De Braak”. Natuurlijk bezoek je “Oom Samie se winkel”.

 

Midden tussen de akkers liggen witgeverfde wijnboerderijen. In een van de wijnhuizen staat een wijn proeverij op het programma. Vervolgens ga je naar Franschhoek voor een bezoek aan het Hugenotenmonument.

 

Dag 4

De walvissen van Hermanus

Je rijdt naar Hermanus. Vlakbij Hermanus ligt de Hemel-en-Aarde vallei, een prachtig natuur gebied met fantastisch uitzicht op de oceaan. De hellingen zijn hier begroeid met zeer gewaardeerde druiven die elk jaar opnieuw voor de meest bewonderenswaardige wijnen zorgen.

Je bezoekt dan ook het de Hemel-en-Aarde wine village waar je goede wijnen kunt kopen en ook kunt proeven.

 

Vervolgens naar Hermanus bekend door de walvissen die hier tussen juni en december zijn te vinden. Het relatief warme water aan de kust maakt dat dit de uitgelezen plek is voor de walvissen om te spelen en te paren.

 

Via de mooie weg langs de kust rijdt je naar Betty’s Bay om de pinguinkolonie te zien en vervolgens naar Gordon’s Bay waar je overnacht.

 

Dag 5

Kaap de Goede Hoop en de Tafelberg

Op het beschutte strand van Boulders kun je de pinguïns de zee zien uitkomen, waggelend op weg naar hun nesten in de duinen. De reis gaat verder naar het Kaapse Schiereiland, een prachtig natuurgebied waar ook Kaap de Goede Hoop ligt. Bij Kaap Punt bereik je te voet of per treintje de oude vuurtoren op de rots waar je uitkijkt over de Atlantische Oceaan, Valsbaai en de Hottentots Hollandbergen.

 

Dan naar Kaap de Goede Hoop waar je op het uiterste zuidwestelijke puntje van het Afrikaanse continent staat. Als het weer het toelaat ga je per “sweefspoor” naar de top van de beroemde 1086 meter hoge Tafelberg. Het uitzicht over het Schiereiland en de Tafelbaai is overweldigend mooi. Tegen zonsondergang is de tocht naar Seinheuvel een belevenis, vooral als de Tafelberg verlicht is. Prachtig uitzicht over de stad en Tafelbaai met Robbeneiland. De Tafelbaai is de historische plaats waar Jan van Riebeeck in 1652 als eerste Nederlander voor anker ging.

 

Dag 6

Vrije dag in Kaapstad

Bezoek aan een lokale kerk. Via een van de meest spectaculaire kustwegen van de wereld, Chapman’s Peak Rijlaan, zet je koers richting de historische havenstad Simon’s Town. Via de “Ou Kaapse weg” verder richting Kirstenbosch waar je ’s middags kunt genieten van de bloemenpracht in de botanische tuin.

 

Dag 7

Kaapstad en Robbeneiland

Op het Victoria en Alfred Waterfront, Zuid-Afrika’s grootste toeristische attractie, is het goed toeven. Dit gerenoveerde oude havengebied is sfeervol en gezellig door de vele terrasjes, winkels, restaurants en andere mogelijkheden. Vanuit deze oude haven vaar je bij goed weer naar het beroemde Robbeneiland waar Nelson Mandela met vele anderen gevangen werd gehouden vanwege zijn strijd tegen het apartheidsregime. Er is een rondleiding per bus over het eiland.

Weer op het vasteland maak je een tour langs de bezienswaardigheden van Kaapstad, prachtig gelegen aan de voet van de Tafelberg. Vanaf 1652 is de zgn. “Moederstad” uitgegroeid tot een van de mooiste steden ter wereld.

 

Dag 8

Vlucht naar Johannesburg en bezoek aan het leeuwenpark

Een binnenlandse vlucht brengt je in Johannesburg.

Het middag programma wordt nader besproken. Diner in het bekende Carnivore restaurant, een belevenis op zich.

 

Dag 9

Johannesburg

De dag begint met een bezoek aan Soweto, waar Nelson Mandela en Desmond Tutu hebben gewoond. Aansluitend bezoekt je bij Gold Reef City het apartheidsmuseum dat de donkere geschiedenis van de apartheid weergeeft. Ook ga je naar het Goudmijn museum.

 

’s Middags ga je naar het Carlton Centre. Geniet van het uitzicht over de stad en de omgeving vanaf de 50e verdieping. De 223 meter hoge wolkenkrabber is het hoogste gebouw van Afrika .Op een heldere dag kunt u zelfs de hoofdstad Pretoria zien. Je zult verbaasd zijn over het aantal bomen, meer dan een miljoen. Daarom is dit het grootste stedelijke bos in de wereld.

 

Vervolgens ga je naar Sandton, één van de grootste winkelcentra van Zuid-Afrika.

Diner op het Nelson Mandela plein, een autovrij plein met terrasjes, restaurants en een groot beeld van voormalig president en winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede Nelson Mandela

 

Dag 10

Bela Bela

Vertrek naar een Game Lodge in de omgeving van Bela Bela waar je ‘s middags een safari maakt op zoek naar wild.

 

Dag 11

Tzaneen en omgeving

Nog vóór het ontbijt maak je een 2e speurtocht naar wild.

Vervolgens rijd je door het bosrijke gebied van de Magoebaskloof naar het stadje Tzaneen, bekend van het tropische fruit zoals papaja’s, mango’s en avocado’s die hier gekweekt worden.

 

Je maakt ook een wandeling door het Modjadji Cycad reservaat, een prachtig bos met prehistorische palmvarens. Generaties Regenkoninginnen hebben hier de Modjadji-palmvarens jarenlang beschermd zodat veel van de bomen tot 13 meter hoog konden worden.

 

De reis gaat verder naar Duivelskloof waar je een van de grootste baobabbomen ter wereld ziet. De boom is duizenden jaren oud en heeft een omtrek van 46 meter.(Sunland Baobab). Natuurlijk stop je ook bij de interessante “padstal” The Wheel Barrow waar je de prachtige tuin kunt bewonderen.

Overnachting in Tzaneen

 

Dag 12

Olifantenmuseum en de Amarula

Vandaag op safari met een open terreinwagen in het beroemde Krugerpark. Je gaat op zoek naar de “Big Five”. Geen ander wildpark ter wereld heeft de verscheidenheid van het Zuid-Afrikaanse Krugerpark dat een lengte heeft van 322 km en gemiddeld 65 km. breed is. De totale oppervlakte is 2 miljoen ha. (iets meer dan de helft van Nederland). Er leven meer dan 147 soorten zoogdieren en meer dan 400 soorten vogels in dit park en ook komen er 450 soorten bomen voor.

 

Nabij het Krugerpark bezoek je in Letaba het fascinerende Elephant museum dat in de vitrines de vele olifanten in het Kruger Park van voorbijgaande jaren tentoonstelt, waaronder de enorme slagtanden van de  ‘Magnificent Seven’. Het museum geeft alle aspecten van het leven van de olifant weer.

 

Bijzonder is ook de Amarula Lapa, een bezoekerscentrum van het wereldberoemde likeur merk. Een klein maar prachtig centrum waar je letterlijk wordt onder gedompeld in likeur en waar je natuurlijk mag proeven. Onder de Amarula boom wordt ook nog een mooi verhaal verteld.

Overnachting in Phalaborwa, net buiten het Krugerpark.

 

Dag 13

Vrije dag of op safari in het Krugerpark

Heel vroeg uit de veren om tijdens een (optionele) safari de natuur te zien ontwaken in het Krugerpark.

In een open terreinwagen ga je weer op zoek naar de zgn. 'Grote Vijf': olifant, leeuw, buffel, neushoorn en luipaard.Ook genieten we van de rust op deze zondag.

 

Dag 14

De Blyderiver Canyon

Vandaag vertrek je op tijd voor de rit door de noordelijke Drakensbergen. Een werkelijk prachtige natuurtocht boordevol onvergetelijke vergezichten. Bekijk de Drie Rondavels, drie kegelvormige bergen in de Blyderiver Canyon, een gigantische kloof met een schitterend vergezicht over het 800 meter diepe ravijn. Je maakt verderop een wandeling naar Bourke’s Luck Potholes: een reeks cilindervormige uithollingen die door het snelstromende water uit de rotsen zijn gesleten Bewonder de Pinnacle, een torenhoge rots nabij het op 1700 m. hoogte gelegen bekende uitkijkpunt “God’s Window. Hier heb je een eindeloos uitzicht over de omgeving.

 

Tot slot breng je een bezoek aan het schilderachtige dorpje Pelgrimsrest, het eerste gouddelvers plaatsje van Zuid Afrika.

 

Dag 15

Cullinan

Je rijdt naar Cullinan met de derde rijkste diamantmijn ter wereld.

De mijn is vooral bekend door de ontdekking van de grootste ruwe diamant (26.5 karaat) die ooit gevonden werd. Hij werd vernoemd naar de eigenaar van de mijn, Sir Thomas Cullinan. De diamant werd indertijd verkocht aan de Zuid-Afrikaanse regering en vervolgens geschonken aan de Britse Koninklijke Familie ter gelegenheid van de 66ste verjaardag van King Edward VII. Hij werd verdeeld in 9 grote stukken en 96 kleinere stukjes waarvan de meeste terug te vinden zijn in Crown Jewels.

 

Het gezellige dorpje Cullinan is net een museum met zijn goed bewaarde mijnwerkershuisjes en historische gebouwen gebaseerd op Edwardiaanse architectuur. Zelfs de hedendaagse accommodatie zoals coffee shops en souvernirwinkeltjes stralen een sfeer uit van toen. 

 

Je overnacht in Pretoria, een fraaie stad, omgeven door bergen en bijzonder mooi in oktober wanneer duizenden jacarandabomen in bloei staan.

 

DAG 16

Bezoek aan Pretoria en omgeving

Vandaag ga je naar het Freedom Park, met als centraal element S'khumbuto - een herinneringsgebouw over de belangrijkste conflicten uit de geschiedenis van Zuid-Afrika. Je ziet de bijna 700 meter lange muur van dit gebouw met de namen van overleden mensen die een rol hebben gespeeld in de lange strijd van Zuid-Afrika op weg naar vrede, nationale eenheid en rassengelijkheid. Hier staan 200 hoge metalen riethalmen als symbool voor de hergeboorte van Zuid-Afrika als één natie.

 

In Pretoria bezoek je het Voortrekkersmonument. Dit monument symboliseert de vrijheidsstrijd van de Boeren die in de Kaapprovincie niet onder Brits gezag wilden leven en daardoor de “Grote Trek” naar het binnenland begonnen. In het bijbehorend museum zie je o.a. de beroemde wandkleden, die het leven en de ontberingen van deze pioniers uitbeelden. Vervolgens naar de Unie gebouwen, het regeringscentrum waar de Zuid Afrikaanse president kantoor houdt. Je vindt hier prachtige tuinen en een schitterend uitzicht over de stad! Lunch in het Blue Crane restaurant.

 

Vanavond dineer je in het Lesedi Cultural Village. Hier wordt nader kennis gemaakt met diverse Afrikaanse culturen. Voor het diner bezoek je traditionele dorpjes, elk bewoond door Zulu, Xhosa, Pedi, Sotho en Ndebele stammen die leven volgens tribale folklore en tradities van hun voorouders. Een avontuur, dat de mystieke culturen en de tradities van de mensen van Afrika openbaart.

 

Dag 17

Reisdag

Gelegenheid om te winkelen Bij Nelson Mandela square of Montecasino. In de middag transfer naar de luchthaven van Johannesburg voor de terugvlucht met overstap naar Amsterdam waar je de volgende dag aankomt.

 

Dag 18

Aankomst in Amsterdam

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Zuid Afrika en Zimbabwe 18 dagen

Inclusief

 • Vliegreis
 • Vervoer ter plaatse
 • Verblijf 2-persoonskamer
 • Ontbijt en diner
 • Entrees
 • Fooien
 • Zuid Afrikaans of Nederlandssprekende gids
 • Reisleiding DrieTour
 • Kennismakingsbijeenkomst

Exclusief

 • Toeslag 1-persoonskamer € 625
 • Lunches
 • Visum
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Eenmalige poliskosten

Overige informatie

 

 • Verlenging  (min. 5 personen)

Indien je kiest voor de verlenging naar de Victoria watervallen vertrek je op donderdag met een internationale vlucht naar Victora Falls. Laat in de middag maak je een boottocht op de Zambezi-rivier om de prachtige zonsondergang te bewonderen en het wild op de oevers te observeren.

 

 • Rondreis 1: 25 juli – 9 augustus  / verlenging  11 - 15 augustus
 • Rondreis 2: 10 oktober – 27 oktober / verlenging 26 – 31 oktober

 

Dag 1

Johannesburg-  Victoria Falls

Ochtendvlucht van Johannesburg naar Victoria Falls. In de middag maak je een boottocht op de Zambezi-rivier om de prachtige zonsondergang te bewonderen en het wild op de oevers te observeren.

 

Dag 2

De Victoria Watervallen en Hwange Nationaal Park

Vandaag bezoek je de indrukwekkende watervallen. Het wandelpad vlak langs de watervallen begint bij het standbeeld van David Livingstone. Vanaf verschillende punten heb je een adembenemend uitzicht over dit natuurspektakel. De Zambezi-rivier stort zich met veel lawaai over een breedte van 1700 m in een 100 m diepe kloof, waardoor er enorm hoge nevelwolken ontstaan. De lokale bevolking spreekt dan ook over de waterval als “de rook die dondert”. Een mooie wandeling is de “Chain Walk” naar beneden in de kloof. Op de Zambezi Drive, de route langs de “Big Tree”, een enorme baobabboom, zie je  mogelijk olifanten.

 

Hwange Nationaal Park

Na het bezoek aan de watervallen rijd je naar de Hwange Safari Lodge. Het Hwange Nationaal Park is met 1,3 miljoen ha het grootste wildpark van Zimbabwe. Het park is een van de dichtst bevolkte natuurgebieden ter wereld.

’s Middags ga je met een wildwachter in open terreinwagens op safari. Je dineert onder de sterrenhemel rond het knapperend kampvuur met de geluiden van de Afrikaanse nacht op de achtergrond. Deze nacht verblijf je in de omgeving van Hwange.

 

Dag 3

Hwange –Victoria Watervallen

Al voor het ontbijt ga je weer op safari. Het park is beroemd om haar grote olifanten- en buffelkudden, giraffen, leeuwen, cheetahs, luipaarden en de zeldzame wilde honden. Hiena rijd je terug naar Victoria. Onderweg stop je bij een uitstalling waar o.a. mooi houtsnijwerk te koop is.

 

Dag 4

Victoria Falls                          

Zondag, vrije dag. Bezoek aan een lokale kerkdienst in Victoria Falls.

Je kunt vandaag aan facultatieve safari’s deelnemen Er zijn diverse optionele excursies mogelijk maar je kunt ook een wandeling door de tuinen van het koloniale en statige hotel Victoria Falls maken, waar je een prachtig uitzicht hebt op de brug over de Zambezi-rivier met het Batoka-ravijn.

 

Dag 5

Reisdag

Transfer naar de luchthaven van Victoria voor de vlucht naar Johannesburg en aansluitend de terugvlucht met overstap naar Amsterdam waar je de volgende dag aankomt.

 

Dag 6

Aankomst in Amsterdam

 

Hotelaccomodatie gedurende deze verlenging

Verblijf in Victoria Falls:

The Kingdom

http://www.thekingdomhotel.co.za/index.html

Verblijf in Hwange:

Hwange Safari Lodge  

http://www.hwangesafarilodge.com/

           

De prijs van deze verlenging is als volgt:

Vanaf 5 personen: € 998 per persoon op basis van halfpension

 

Inclusief

 • Vervoer per minibus
 • DrieTour reisleiding                  
 • Alle genoemde excursies en entreegelden
 • Overnachting in 2-persoonskamer

 

Exclusief

 • Lunches
 • Fooien
 • Toeslag retourvlucht Johannesburg-Victioria Falls vanaf ca. € 350,00 per persoon onder voorbehoud van beschikbaarheid op het moment van boeken
 • Toeslag 1-persoonskamer € 235

 

 

 • Visum

Kosten ca. US$ 30

Het visum voor Zimbabwe koop je aan de grens, dit kost ca. USD 30 voor een single entry visum.

Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn na terugkomst.

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief