Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Armenië met Protestantse gemeente Enkhuizen

Groepsrondreis, Vliegreis

Tot op de dag van vandaag is zichtbaar en tastbaar dat Armenië de oudste christelijke natie ter wereld is. Dit fascinerende land is bezaaid met oude kerken en kloosters wankelend op ruige bergtoppen en met spirituele plaatsen waar de geur van wierook alle zintuigen prikkelt. In weelderige valleien groeien de heerlijkste abrikozen, aubergines, sappige tomaten en geurige kruiden; de basis van de ambachtelijke Armeense keuken die u doet watertanden. Beleef Armenië en laat u smakelijk verwonderen!

Programma

Dag 1, maandag: Amsterdam - Yerevan

U vliegt van Amsterdam, met een overstap in Kiev, naar Yerevan. Transfer naar het hotel in het centrum van de hoofdstad Yerevan.

 

Dag 2, dinsdag: Yerevan ±60 km / 1,5 uur

Nadat u op uw gemak hebt genoten van het ontbijt, start rond 11 uur de verkenning van Yerevan, de interessante Armeense hoofdstad wiens geschiedenis al terugvoert tot de 8e eeuw voor Christus.

We gaan naar het gezellige Plein van de Republiek, met de grote fontein waarvan het water beweegt en van kleur verandert op de maat van de muziek die ten gehore wordt gebracht. Vervolgens naar het Cascade complex waarvandaan u naar het Victory Park wordt gebracht en waar u een prachtig uitzicht heeft over de stad.

Na de lunch bezoeken we het indrukwekkende Genocidemuseum, ter herinnering aan de 1 tot 1,5 miljoen Armeniërs die werden gedood in de nadagen van het Ottomaanse rijk en de pogroms aan het einde van de 19e eeuw. Diner in een lokaal restaurant

 

Dag 3, woensdag: Yerevan – Khor Virap – Noravank – Goris ±270 km / 4,5 uur

Door de Araratvallei waar ’s zomers volop abrikozen, druiven, meloenen en tomaten groeien, rijdt u naar het klooster van Khor Virap, gelegen aan de voet van de berg Ararat (5.165 meter). Hier is Gregorius de Verlichter, in 301 de brenger van het christendom in Armenië, 13 jaar gevangen gehouden. U kunt de ondergrondse kerker bekijken waar hij verbleef. Geniet van het uitzicht op de imponerende berg Ararat. Door een ruig en bergachtig gebied vervolgt u de weg naar Goris. Onderweg bezoekt u het 13e eeuwse geelroodkleurige Noravank klooster met haar unieke ligging in de bergen. Onderweg luncht u in een lokaal restaurant en aan het einde van de dag komt u aan in Goris voor het diner en de overnachting.

 

Dag 4, donderdag: Goris – Khndzoresk – Tatev klooster – Goris ±100 km / 2,5 uur

In het ruige zuidoosten van Armenië bezoekt u het eeuwenoude dorp Khndzoresk dat is uitgehakt in de rotswand van tufsteen. Sprookjesachtig mooi ligt dit grottendorpje in een groene kloof verbonden door een 160 m lange hangbrug. Te voet verkent u dit dorpje (ca. 1½ uur wandelen). Een slingerende weg volgt de Vorotanrivier naar Tatev. Met de langste kabelbaan ter wereld (5,7 km) gaat u naar het Tatevklooster, tevens Unesco erfgoed. In de vroege middeleeuwen was het een belangrijk spriritueel centrum en universiteit, waar onder an­dere de heilige geleerde en miniatuurschilder Grigor Tathevats’i doceerde. Het uitzicht op de kloof, het klooster en omgeving is spectaculair! Opnieuw is de lunch onderweg in een lokaal restaurant en het diner en de overnachting in Goris.

 

Dag 5, vrijdag: Goris – Karahunge – Selim – Noratus – Sevan ±240 km / 4,5 uur

Van Goris voert de reis naar de Selim-pas. Onderweg maakt u een stop bij Karahunge (of Zorats Karer), een verzameling van meer dan 200 basaltstenen ook wel de Armeense Stonehenge genoemd. U bezoekt de goed bewaarde Selim karavanserai, in de 14e eeuw handelspost en pleisterplaats voor reizigers op de Zijderoute. Geniet van het vergezicht op de omliggende bergen. Onderweg luncht u in een lokaal restaurant. Dan gaat het naar Noratus waar u op een begraafplaats een enorme collectie gebeeldhouwde kruisstenen vindt. Later op de dag rijdt u naar het op circa 1900 meter hoogte gelegen Sevanmeer, de parel van Armenië. Afhankelijk van de stand van de zon kleurt het meer van diepblauw naar smaragdgroen. Diner en overnachting in Sevan.

 

Dag 6, zaterdag: Sevan – Dilijan – Haghartsin – Fioletovo – Yerevan ±200 km / 3,5 uur

Vanmorgen wandelt u omhoog om een bezoek te brengen aan het hooggelegen Sevanavank klooster en van het uitzicht op het meer te genieten. Verderop ligt Dilijan, in een bosrijke omgeving. Het is al jaren een populair vakantieoord vanwege de frisse berglucht en de mooie landschappen. Dit groene deel van de Kaukasus-gebergte wordt ook wel klein Zwitserland genoemd vanwege het landschap en de gezonde berglucht. Het gelijknamige en gezellige stadje Dilijan was vroeger een kuuroord. Nu is het een geliefde stad voor kunstenaars, schrijvers, filmers en musici. U maakt een korte stadstour in het oude gedeelte van de stad. In de bossen staat het 13-eeuwe klooster Haghartsin. Indien mogelijk houden we bij dit klooster een viering met elkaar. U gaat ook naar het kleine dorp Fioletovo, waar u zich in de 19e eeuw waant. Het is een dorp met onverharde wegen en huizen met houten balkons. De bevolking bestaat grotendeels uit van oorsprong Russische christenen, die altijd geïsoleerd hebben geleefd. Na de wandeling bent u uitgenodigd bij mensen thuis voor thee en huisgemaakte gerechtjes. We keren terug naar het hotel in Yerevan voor het diner en de overnachting.

 

Dag 7, zondag: Yerevan – Echmiadzin

Vanmorgen gaan we naar Echmiadzin, de residentie van de patriarch van de Armeens-apostolische kerk. U bezoekt de kathedraal, een van de oudste kerkgebouwen ter wereld gebouwd door Gregorius de Verlichter. Hier wordt een deel van de viering bijgewoond.

 

De rest van de dag is er geen programma. Na de viering wordt u teruggebracht naar het hotel. De lunch en het diner zijn inbegrepen.

 

Dag 8, maandag: Yerevan – Geghard – Garni – Symphony of Stones – Fruit markt – Yerevan ±80 km / 2 uur

’s Ochtends bezoekt u het Geghardklooster dat half in de rotsen ligt. Begonnen in de 8e eeuw werd de hoofdkerk in de 13e eeuw gebouwd. Hier zou de door de apostel Thaddeüs meegenomen relikwie van de spits van de lans welke Jezus doorboorde, enkele eeuwen bewaard zijn. Nu be­vindt de relikwie zich in de kathedraal van Echmiadzin. In de bovengrot met een geweldige akoestiek kunt u genieten van het Garni kwintet dat Armeense liturgische en folkloristische liederen ten gehore brengt. U bezichtigt daarna de Romeinse tempel Garni. Vroeger werd beweerd dat het hier een tempel betreft uit de 1e eeuw die aan de zonnegod Mithras was gewijd. Maar na onlangs verrichtte opgravingen wordt vermoed dat het gaat om een in 175 opgericht mausoleum voor de Armeens-Romeinse koning Sohaemus.

 

In Garni luncht u in een lommerrijke tuin en kunt u zien hoe het Armeense brood 'lavash' wordt gebakken. Per jeeps gaat u naar de kloof bij Garni, naar de Symphony of Stones, rotswanden met goed bewaard gebleven basaltkolommen, uitgesneden door de rivier de Goght. We maken hier een korte wandeling langs de rotswanden. Op de terugweg naar het hotel stoppen we bij een lokale fruitmarkt, waar je een overvloed aan fruit en groente zult aantreffen.

 

Dag 9, dinsdag: Yerevan – Matenadaran – Zvartnots – Brandy proeverij – Yerevan ±80 km / 1,5 uur

Na het ontbijt bezoeken we manuscriptenmuseum Matenadaran met de grootste en meest unieke verzameling Armeense manuscripten en bijzondere miniaturen. Vervolgens bezichtigt u de ruïnes van de 7e eeuwse paleiskerk van Zvartnots, tevens Unesco erfgoed. ‘s Middags volgt er een proeverij en een rondleiding bij een Brandy fabriek. Vanavond is alweer de laatste avond in Jerevan en deze wordt afgesloten met een heerlijk afscheidsdiner met live muziek.

 

Dag 10, woensdag: Yerevan - Amsterdam

In alle vroegte volgt de transfer naar de luchthaven van Yerevan en de terugvlucht naar Amsterdam, met onderweg een overstap.

Accommodaties

Ani Plaza Hotel**** Yerevan

Prachtig gelegen hotel met bezichtigingen op loopafstand. Het hotel beschikt over restaurants, cafés...

Ani Plaza Hotel**** Yerevan

Prachtig gelegen hotel met bezichtigingen op loopafstand. Het hotel beschikt over restaurants, cafés, zwembad, fitness ruimte en een spa-salon. De meeste kamers geven prachtige vergezichten: op bijvoorbeeld de Ararat bergen of de Nationale opera en het ballet theater. De kamers hebben wifi, telefoon, tv met satelliet verbinding, kluisjes en een minibar. De receptie staat 24 uur per dag klaar voor al uw vragen. Oprechte Armeense gastvrijheid staat centraal bij het vriendelijke personeel dat er alles aan zal doen het verblijf zo prettig mogelijk te maken!

terug

Hotel Goris*** Goris

Het gastvrije personeel van Hotel Goris verwelkomt u graag! Het hotel beschikt over een tuin en is...

Hotel Goris*** Goris

Het gastvrije personeel van Hotel Goris verwelkomt u graag! Het hotel beschikt over een tuin en is gunstig gelegen in het centrum. In totaal zijn er 20 kamers en een aantal kamers bieden een schitterend uitzicht op de bergen van Goris. In de kamers vindt u een minibar en een tv. In het hotel maakt u gratis gebruik van wifi. Het hotel verzorgt elke ochtend een ontbijtbuffet.

terug

Hotel Harsnakar**** Sevan

Aan de oever van het Sevan meer vindt u het Harsnakar Hotel. Al meer dan 15 jaar biedt deze...

Hotel Harsnakar**** Sevan

Aan de oever van het Sevan meer vindt u het Harsnakar Hotel. Al meer dan 15 jaar biedt deze accommodatie haar diensten aan bezoekers. Het hotel bestaat uit een hoofdgebouw met verschillende soorten kamers, kleine huisjes en huisjes met twee verdiepingen. Veel kamers en huisjes bieden uitzicht op het meer. Het interieur, de verlichting en de faciliteiten van de kamers zorgen voor een goed verblijf in het hotel. U maakt gratis gebruik van wifi. Bij het hotel strand kunt u genieten van het meer.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Armenië 10 dagen

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam - Yerevan - Amsterdam (Ukraine International Airlines)
 • Luchthavenbelasting en overige heffingen
 • Ruimbagage 20 kilo
 • Vervoer ter plaatse
 • 9 overnachtingen op basis van tweepersoonskamer
 • Volpension beginnend met dinerbox op dag 1 en eindigend met ontbijtbox op dag 10
 • Excursie- en entreegelden volgens programma
 • Headset 8 dagen
 • Fooien
 • Engelssprekende gids

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 215,-
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering

Overige informatie

Het minimumaantal deelnemers voor deze reis is 21 personen.

 

Reissom per persoon      

€1403                               Bij 36 – 40 betalende personen

€1423,-                             Bij 31 – 35 betalende personen

€1451,-                             Bij 26 – 30 betalende personen

€1493,-                             Bij 21 – 25 betalende personen

€1557,-                             Bij 16 – 20 betalende personen

 

*De reissom is gebaseerd op basis van 16-20 deelnemers. Kort voor vertrek van de reis zal bekeken worden hoeveel deelnemers er geboekt hebben. Mochten er 20 of meer deelnemers hebben geboekt, dan krijgt u het verschil met de nieuwe reissom op uw rekening teruggestort.


Hotelinformatie (onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Dag 1-3

13 – 15 mei    

Yerevan

Ani Plaza Hotel**** 

2 nacht

Dag 3-5

15 – 17 mei    

Goris

Goris Hotel Goris***

2 nachten

Dag 5-6

17 – 18 mei    

Sevan

Harsnaqar Hotel ****

1 nachten

Dag 6-10

18 – 22 mei    

Yerevan

Ani Plaza Hotel****

4 nachten

 

 

 

Totaal

9 nachten

 

Vluchtinformatie (onder voorbehoud van wijzigingen)

Datum

Van

Naar

Vluchtnummer

Vertrek

Aankomst

13 mei 2019

Amsterdam

Kiev

PS 102

13.15 uur

17.05 uur

13 mei 2019

Kiev

Yerevan

PS 611

20.10 uur

23.50 uur

 

 

 

 

 

 

22 mei 2019

Yerevan

Kiev

PS 612

05.50 uur

07.50 uur

22 mei 2019

Kiev

Amsterdam

PS 101

09.50 uur

11.55 uur

 

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief