Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Israël onder leiding van Ds. Carla Melgers

Groepsrondreis, Bijbelse groepsreis, Vliegreis

Ervaar tijdens deze 7-daagse reis het land Israël, de bakermat van jodendom en christendom, waar Bijbelse verhalen tot leven komen. Of je nu door de oude straten van Jeruzalem loopt, op de Olijfberg staat of voor de Klaagmuur: je voelt hoe de Bijbelse geschiedenis en het heden één levend geheel vormen. Deze dagen zullen we de belangrijkste heilige plaatsen bezoeken, zoals Jeruzalem en Nazareth. Ook gaan we naar het gebied rondom het meer van Galilea, waar Jezus vaak predikte en mensen genas.

 

Tijdens deze reis krijg je ook de gelegenheid om in contact te komen met de inwoners van het land. Zo zul je bij de Klaagmuur een bar mitswa-ceremonie meemaken: zodra een Joodse jongen dertien jaar is, wordt hij ‘zoon van het gebod’ (bar mitswa). Tijdens de viering leest hij voor de eerste keer uit de Thora voor, waarna hij de zegen ontvangt. Je zult met onvergetelijke herinneringen aan dit zo bijzondere land terugkomen!

 

Van dag tot dag

Dag 1, maandag 1 april: Heenreis

Vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv.  Daarna transfer naar het hotel in Jeruzalem.

 

Dag 2, dinsdag 2 april: Wandelen door oude stad vanaf Olijfberg

We starten op de Olijfberg waar we een prachtig uitzicht over de stad hebben.

Vervolgens wandelen we naar beneden en komen we langs Getsemane, de plaats waar Jezus werd overgeleverd aan de Romeinen. Via de Leeuwenpoort komen we de Oude Stad binnen en zien we Betesda, waar Jezus met badwater de lamme man genas. Ook komen we langs de kerk van  Sint Anna, die is gebouwd op de geboorteplek van Maria. Daarna volgen we een stukje van de Via Dolorosa, tot aan de Heilig Grafkerk. Tot slot lopen we via de Damascuspoort naar de Graftuin.

 

Dag, 3 woensdag 3 april: Massada; Dode Zee

Vandaag gaan we met de bus naar Massada, een citadel hoog op een rots bij de Dode Zee. Koning Herodes vluchtte in 40 voor Christus uit Jeruzalem naar deze plek, die hij vervolgens uitbreidde. We bezoeken de site uitgebreid en horen het bijzondere verhaal van wat zich hier afspeelde in het jaar 73.

 

Vervolgens gaan we naar Engedi, voor een wandeltocht naar de Shulamit-waterval. David verborg zich hier in één van de vele natuurlijke grotten voor Koning Saul. Natuurlijk gaan we ook drijven in de Dode Zee, in de Bijbel ook wel Zoutzee of Woestijnzee genoemd. Daarna terug naar ons hotel in Jeruzalem.

 

Dag 4, donderdag 4 april: Tempelberg, Klaagmuur, Yad Vashem

Eerst bezoeken we het Tempelplein met de voor moslims heilige Rotskoepel en de Al Aqsa Moskee. Vervolgens lopen we naar de Klaagmuur, waar we een Bar mitswa-viering meemaken.

 

Daarna maken we een wandeling door de Joodse wijk. We bezoeken het Cardo, een oude Romeinse straat die onder deze wijk is uitgegraven.

’s Middags bezoeken we Yad Vashem, het gedachteniscentrum van de Holocaust. Een indrukwekkende afsluiting van de dag.

 

Dag 5, vrijdag 5 april: Jordaanvallei, Bet Sean, Nazaret                                                              

Vandaag vertrekken we uit Jeruzalem. We gaan naar Qasr el Yahud, de doopplaats aan de Jordaan en bezoeken de opgravingen van Beth Shan , gelegen tussen de Jordaanvallei en de vlakte van Jizreël. In Beth Shan stond een Filistijnse tempel waarvan de Bijbel vermeldt dat de Filistijnen in deze tempel triomfantelijk de wapenrusting van de verslagen koning Saul tentoonstelden (I Sam. 31:10). In Jozua wordt Beth-Shan vermeld als een Kanaänitische stad. Na dit imponerende bezoek rijden we naar de warmwaterbronnen van Gan Hashelosha waar we heerlijk kunnen zwemmen.

 

Tot slot gaan we naar de Aankondigingkerk in Nazaret. Deze is gebouwd op de vermoedelijke plaats waar de engel Gabriel aan Maria de geboorte van Jezus kwam aankondigen. In deze enorme basiliek hangen prachtige schilderijen van Madonna met kind, geschonken door aartsbisdommen van over de hele wereld. Ook brengen we een bezoek aan Nazareth Village, een openluchtmuseum over de tijd van Jezus. Hoe zagen de huisjes eruit en hoe bakte men pitabroodjes? Je ziet het daar!

We overnachten in Tiberias.

 

Dag 6, zaterdag 6 april: Boottocht op het Meer van Tiberias

In de ochtend maken we een boottocht op het Meer van Galilea. Ervaar de stilte op het water en geniet van de mooie omgeving. Daarna gaan we naar de Berg van de Zaligsprekingen, waar Jezus met prediken begon. Vanaf deze berg heb je een prachtig uitzicht op het meer. Vervolgens wandelen we naar de Broodvermenigvuldigingskerk in Tabgha. Iets verder ligt Kafarnaüm, dat letterlijk ‘het dorp van compassie en troost’ betekent. In dit kleine stadje woonde Jezus een deel van zijn leven en predikte in de oude synagoge, waarvan de restanten te zien zijn, evenals het huis van zijn discipel Petrus. In de middag gaan we wandelen bij één van de bronnen van de Jordaan. Overnachting in Tiberias.

 

Dag 7, zondag 7 april: Terugreis

Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Nederland. Als we een middagvlucht hebben, bezoeken we onderweg nog Caesarea of Jaffa.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Israël - 7 dagen

Inbegrepen

 • Vliegreis inclusief luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
 • Vervoer ter plaatse
 • Verblijf in 3- of 4-sterrenaccommodatie 
 • Verblijf in tweepersoonskamer met ontbijt en diner
 • Lunches
 • Excursie- en entreegelden
 • Nederlandssprekende gids
 • Fooien

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 290,-
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Bijdrage calamiteitenfonds
 • Lunch op de laatste reisdag

Overige informatie

 

Prijsindicatie

meer dan 30 personen        euro 1446,-

25-30 personen                   euro 1504,-

20-24 personen                   euro 1578,-

 

(Definitieve prijzen zijn eind oktober 2018 bekend)

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief