Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Tuin van Getsemane
Israël
Highlights

Israël highlights 2017

Groepsrondreis, Vliegreis

Bezoek de highlights

Ervaar tijdens deze 8-daagse reis het land Israël, de bakermat van het jodendom en het christendom, waar de Bijbelse verhalen tot leven komen. Of je nu door de oude straatjes van Jeruzalem loopt, in de Geboortekerk bent, op de Olijfberg staat of voor de Klaagmuur: je voelt hoe de Bijbelse geschiedenis en het heden één levend geheel vormen. In acht dagen zullen we de belangrijkste heilige plaatsen bezoeken, zoals Jeruzalem, Betlehem en Nazareth. Ook zie je het gebied rondom het meer van Galilea, vroeger een plaats waar Jezus vaak predikte en mensen genas, tegenwoordig een geliefde pelgrimsplaats voor christenen. Geniet er van de rust en de schoonheid van het landschap. En aanschouw de zonsondergang, zoals Jezus dat ook zo vaak gedaan moet hebben.

Tijdens deze reis krijg je ook de gelegenheid om in contact te komen met de inwoners van het land. Zo zul je bij de Klaagmuur een bar mitswa-ceremonie meemaken: zodra een Joodse jongen dertien jaar is, wordt hij ‘zoon van het gebod’ (bar mitswa). Tijdens de viering leest hij voor de eerste keer uit de Thora voor, waarna hij de zegen ontvangt. Daarna is er een uitbundig feest en kun je je gerust onder de feestvierders mengen. Verder bezoeken we ook de Messias-belijdende gemeente en kun je met voorganger Ben Zvi spreken, die vaak in Nederland komt om als Jood zijn visie op de Messias te geven. Natuurlijk maak je ook kennis met de heerlijke keuken van Israël. Op de laatste dag bestaat de afscheidslunch uit gerechten die ook in de tijd van Jezus werden geserveerd. Je zult met onvergetelijke herinneringen aan dit zo bijzondere land terugkomen!

Programma

 

Dag 1

Heenreis Amsterdam - Tel Aviv

Vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv (met overstap). Daarna transfer naar het hotel in Jeruzalem.

 

Dag 2

Vrije dag in Jeruzalem

Het is zondag, een vrije dag. Wie dat wil, kan in de ochtend een dienst bijwonen van de Messiasbelijdende Bat Tsion-Gemeente aan de Jaffastraat, op loopafstand van het hotel. Daarna is er gelegenheid om, onder het genot van een kopje koffie, met voorganger Ds. Ben Zvi en zijn Nederlandse vrouw te spreken. Je kunt op eigen gelegenheid Jeruzalem verkennen en de magie van deze meer dan 3000 jaar oude stad ervaren.

Diner en overnachting in het hotel in Jeruzalem.

 

Dag 3

Bar mitswa-viering bij de Klaagmuur

Vandaag verkennen we de Oude Stad. Eerst bezoeken we het Tempelplein met de voor moslims hielige Rotskoepel en de Al Aqsa moskee. Vervolgens gaan we naar de Klaagmuur, waar we een Bar mitswa-viering meemaken. Daarna kun je een wandeling maken door de gezellige joodse buurt, een van de vier wijken in de Oude Stad, naast de Armeense, de christelijke en de Islamitische wijk. Bezienswaardig is er de Cardo, de typische Romeinse straat in een asvorm en die bestaat uit winkels tussen twee zuilenrijen.

 

Indrukwekkend bezoek aan Holocaust-museum Yad Vashem

In de middag gaan we naar West-Jeruzalem. Na de vier meter hoge Menora (joodse kandelaar) voor de Knesset te hebben bekeken, bezoeken we het indrukwekkende Yad Vashem-museum. Dit officieel door de staat Israël opgerichte museum herdenkt de Joodse slachtoffers van de Holocaust en de redders van de Joden. Je krijgt uitgebreid de tijd om dit museum te bezichtigen.

Diner en overnachting in het hotel in Jeruzalem.

 

Dag 4

Bezichtiging Geboortekerk in Bethlehem

Na het ontbijt gaan we met de bus naar Bethlehem, waar Jezus' leven op aarde begon. Eerst gaan we naar de Geboortekerk, die is gebouwd op de plaats waar Jezus geboren zou zijn. De exacte plek wordt aangegeven door een zilveren ster met veertien punten. In het Bethlehem Bible College krijg je een rondleiding en een lezing over de situatie van Palestijnse christenen. Na de lunch rijden we terug naar Jeruzalem.

 

Uitzicht vanaf de olijfberg

Eenmaal in Jeruzalem rijden we naar de Olijfberg, een bergrug ten oosten van de stad die in het Oude en Nieuwe testament veelvuldig wordt genoemd. Vanaf de berg heb je een prachtig uitzicht over de stad. Vervolgens wandelen we naar beneden en komen we langs Getsemane, de plaats waar jezus werd overgeleverd aan de Romeinen. Via de Leeuwenpoort kom je de Oude Stad binnen en zie je Betesda, waar Jezus met badwater de lamme genas. Ook kom je langs de kerk van Sint Anna, die is gebouwd op de geboorteplek van Maria. Daarna volg je een stukje van de Via Dolorosa, de lijdensweg waarlangs Jezus naar Golgota geleid zou zijn, de plek waar hij is gekruisigd. Je wandelt tot aan de Heilig Grafkerk.

 

Heilig Grafkerk, een ingewikkeld gebouw

In de Heilig Grafkerk ligt het graf waaruit jezus weer opstond. De kerk zou gebouwd zijn op de plek waar de tot het christendom bekeerde Helena - moeder van keizer Constantijn - het graf van Jezus ontdekte. Het is een ingewikkeld gebouw, een aaneenschakeling van verschillende bouwsels waarin zes verschillende christelijke richtingen een plek hebben gevonden: de Grieks-Orthodoxe, de Koptische-Otrhodoxe, de ARmeens-Orthodoxe en de Ethiopische kerk. Ook al is het gebouw erg groot, toch is het lastig te vinden in de wirwar van steegjes in de soek.

Diner en Overnachting in het hotel in Jeruzalem.

 

Dag 5

Massada, de schuilplaats van Herodes

Al vroeg gaan we op pad voor een bezoek aan het Dode Zeegebied. Eerst gaan we naar Massada, een citadel op een rots bij de Dode Zee. Koning Herodes vluchtte in 40 voor Christus uit Jeruzalem naar deze plek, die hij vervolgens uitbreidde. De gids zal uitgebreid over dit wonderbaarlijke verhaal vertellen.

 

David en Saul

Bij Eingedi, een kloof in een kalkrotswand, maak je een wandeling naar de Shulamit-waterval, ofwel de bron van David. David verborg zich hier in een van de vele natuurlijke grotten voor koning Saul, die uit jaloezie David wilde doden. Wie wil kan nog even drijven in het zoute water van de zee, in de bijbel ook wel de Zoutzee of de Woestijnzee genoemd. Het drijven is een belevenis op zich en bovendien een weldaad voor je huid.

Vervolgens reizen we via de Jordaanvallei naar Tiberias, een van de heilige steden voor joden en christenen. Diner en overnachting in het hotel in Tiberias.

 

Dag 6

Boottocht op het Meer van Galilea

Na het ontbijt maken we een boottocht op het Meer van Galilea. Ervaar de stilte op het water en geniet van de mooie omgeving. Daarna gaan we naar de Berg van de Zaligsprekingen, waar Jezus met prediken begon. Hier hield hij de Bergrede, waarin hij mensen oproept tot barmhartigheid en vredelievendheid. Vanaf deze berg heb je een prachtig uitzicht op het meer. Vervolgens wandelen we naar de Broodvermenigvuldigingskerk in Tabgha. Deze plaats wordt gezien als de plek waar Jezus vijfduizend mensen te eten gaf door het wonder van de vermenigvuldiging van brood en vis.

Iets verder ligt Kafarnaüm, dat letterlijk ‘het dorp van compassie en troost’ betekent. In dit kleine stadje woonde Jezus een deel van zijn leven en predikte in de oude synagoge, waarvan de restanten te zien zijn, evenals het huis van zijn discipel Petrus. De ruïnes zijn in bezit van de Franciscaner kloostergemeenschap, die onderzoek doet naar Kafarnaüm.

 

Aankondigingskerk in Nazareth

Na de lunch gaan we naar het drukke stadje Nazaret in het noorden van Israël, met een overwegend Arabische bevolking. We bezoeken de Aankondigingskerk, die is gebouwd op de vermoedelijke plaats waar de engel Gabriel aan Maria de geboorte van Jezus kwam aankondigen. In deze enorme basiliek hangen prachtige schilderijen van Madonna met kind, geschonken door aartsbisdommen van over de hele wereld. Vervolgens doen we kort Kana aan, dat in het Nieuwe Testament genoemd wordt, wanneer Jezus water in wijn veranderde.

 

Arabische stadjes in Israël

Tenslotte gaan we naar Akko, zo’n twintig kilometer ten noorden van Haifa. Het is een oud havenstadje met een middeleeuwse uitstraling. De bevolking in de oude stad is overwegend Arabisch. Je kunt er wandelen in de gezellige soek en er de oude Citadel en Karavanserai bezoeken.

Diner en overnachting in het hotel in Tiberias.

 

Dag 7

Het landschap in de tijd van Jezus

Welke bomen en planten groeiden in Israël in de tijd van Jezus? In Neot Kedumim, de Bijbelse Landschapstuin, krijg je een mooie indruk van de natuur en het landschap in de tijd van Jezus. In de ochtend geeft een speciale gids er een rondleiding. Vervolgens nemen we hier een lunch, een echte Bijbelse maaltijd met ingrediënten die in de tijd van Jezus ook al werden gebruikt! Via kustplaats Jaffa rijden we naar het gezellige Netanya met zijn mooie zandstranden.

Diner en overnachting in Netanya.

 

Dag 8

Caesarea, rijk aan opgravingen

Na het ontbijt rijden we per bus naar de mooie badplaats Caesarea. Deze interessante stad is in de vierde eeuw voor Christus gesticht door de Feniciërs, werd deel van het Griekse rijk van Alexander de Grote en groeide onder Herodes uit tot de tweede stad van het Joodse Land. De Romeinse prefecten maakten er hun residentie van. Apostel Paulus, belangrijke verspreider van de leer van Jezus, zat hier twee jaar gevangen, voordat hij naar Rome werd overgebracht. De stad is rijk aan opgravingen; het Romeinse theater doet nog altijd dienst als theater!

 

Terugreis

Na dit bezoek brengt de bus je naar Ben Gurion Airport voor de vlucht terug naar Nederland.

Accommodaties

Caesar Hotel in Jeruzalem

Alleen de ligging van dit hotel maakt het verblijf al aangenaam! Met verscheidene...

Caesar Hotel in Jeruzalem

Alleen de ligging van dit hotel maakt het verblijf al aangenaam! Met verscheidene bezienswaardigheden op loopafstand en andere gemakkelijk met het openbaar vervoer, ben je zo in het historische centrum. Verder beschikt het hotel over uitstekende restaurants, een lobby, gratis wifi en een zwembad op het dakterras. De ruime kamers zijn ingericht voor comfort tijdens je verblijf en beschikken over een mini-koelkast, koffie en thee mogeljikheden, kabel-TV en toegang tot het internet.

terug

Ohalo Manor Hotel in Tiberias

Het Ohalo Manor Hotel is gelegen aan het meer en biedt verschillende highlights in de regio. Er is...

Ohalo Manor Hotel in Tiberias

Het Ohalo Manor Hotel is gelegen aan het meer en biedt verschillende highlights in de regio. Er is een restaurant met uitzicht op het meer, een bar en een ruimte met internet. De 80 kamers beschikken over een koelkast, gratis wifi en een lcd-televisie met kabelzenders. Een koffiezetapparaat/waterkoker, een telefoon en een bureau zijn enkele van de overige beschikbare voorzieningen.

terug

King Solomon in Netanya

Het hotel ligt in één van de mooiste delen van Netanya en heeft een prachtig uitzicht over de...

King Solomon in Netanya

Het hotel ligt in één van de mooiste delen van Netanya en heeft een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee. Het centrum (Ca. 300 meter) en het strand (Ca. 100 meter, bereikbaar via een trap) liggen beiden op loopafstand. Het hotel beschikt over een receptie, lounge met wifi, liften, sauna, stoombad, zwembad (geopend 1 april-31 oktober, afhankelijk van het weer) en zonneterras met ligbedden. De kamers zijn netjes ingericht met telefoon, airconditioning/verwarming, flatscreen satelliet-tv, radio, wifi, kluisje, koffie-/theefaciliteiten en koelkastje. Badkamer met bad/douche en haardroger.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Israël 8 dagen

Inclusief

 • Vliegreis
 • Vervoer ter plaatse
 • 2-persoonskamer
 • Alle maaltijden
 • Entrees
 • Fooien
 • Nederlandssprekende gids
 • Reisleiding DrieTour
 • Kennismakingsbijeenkomst

Exclusief

 • Toeslag 1-persoonskamer € 280
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Poliskosten

Overige informatie 

 • Uw paspoort dient na vertrek uit Israël nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
 • Neem voor de laatste informatie over inentingen contact op met uw huisarts of GG&GD.
 • Het programma kan, bijv. door overheidsmaatregelen of feestdagen, wijzigen.
 • Bij niet-nederlandse nationaliteit is mogelijk een visum vereist. U bent hier zelf verantwoordelijk voor.
 • Liever op eigen gelegenheid naar Israël? Ook dat kan met DrieTour. Vraag vrijblijvend naar de vele mogelijkheden voor een Fly-drive en stel uw eigen reis samen!

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief