Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Highlights van Israël

Groepsrondreis, Vliegreis

Ervaar tijdens deze 8-daagse reis het land Israël, de bakermat van het jodendom en het christendom, waar de Bijbelse verhalen tot leven komen. Of je nu door de oude straatjes van Jeruzalem loopt, in de Geboortekerk bent, op de Olijfberg staat of voor de Klaagmuur: je voelt hoe de Bijbelse geschiedenis en het heden één levend geheel vormen. In acht dagen zullen we de belangrijkste heilige plaatsen bezoeken, zoals Jeruzalem, Bethlehem en Nazareth. Ook zie je het gebied rondom het meer van Galilea, vroeger een plaats waar Jezus vaak predikte en mensen genas, tegenwoordig een geliefde pelgrimsplaats voor christenen. Geniet er van de rust en de schoonheid van het landschap. En aanschouw de zonsondergang, zoals Jezus dat ook zo vaak gedaan moet hebben.

Tijdens deze reis krijg je ook de gelegenheid om in contact te komen met de inwoners van het land. Zo zul je bij de Klaagmuur een bar mitswa-ceremonie meemaken: zodra een Joodse jongen dertien jaar is, wordt hij ‘zoon van het gebod’ (bar mitswa). Tijdens de viering leest hij voor de eerste keer uit de Thora voor, waarna hij de zegen ontvangt. Daarna is er een uitbundig feest en kun je je gerust onder de feestvierders mengen. Verder bezoeken we ook de Messias-belijdende gemeente en kun je met voorganger Ben Zvi spreken, die vaak in Nederland komt om als Jood zijn visie op de Messias te geven. Natuurlijk maak je ook kennis met de heerlijke keuken van Israël. Je zult met onvergetelijke herinneringen aan dit zo bijzondere land terugkomen!

Programma

Dag 1, zaterdag 

Heenreis Amsterdam - Tel Aviv

Vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv (met overstap). Daarna transfer naar het hotel in Jeruzalem.

 

Dag 2, zondag

Vrije dag in Jeruzalem

Het is zondag, een vrije dag. Wie dat wil, kan in de ochtend een dienst bijwonen van de Messiasbelijdende Bat Tsion-Gemeente aan de Jaffastraat, op loopafstand van het hotel. Daarna is er gelegenheid om, onder genot van een kopje koffie, met voorganger Ds. Ben Zvi en zijn Nederlandse vrouw te spreken. Je kunt op eigen gelegenheid Jeruzalem verkennen en de magie van deze meer dan 3000 jaar oude stad ervaren.

Diner en overnachting in het hotel in Jeruzalem.

 

Dag 3, maandag

Bar mitswa-viering bij de Klaagmuur

Vandaag verkennen we de Oude Stad. Eerst bezoeken we het Tempelplein met de voor moslims heilige Rotskoepel en de Al Aqsa Moskee. Vervolgens gaan we naar de Klaagmuur, waar we een Bar mitswa-viering meemaken. Daarna kun je een wandeling maken door de gezellige joodse buurt, een van de vier wijken in de Oude Stad, naast de Armeense, de christelijke en de islamitische wijk. Bezienswaardig is er de Cardo, de typisch Romeinse straat in een asvorm en die bestaat uit winkels tussen twee zuilenrijen.

 

Indrukwekkend bezoek aan Holocaust-museum Yad Vashem

In de middag gaan we naar West-Jeruzalem. Na de vier meter hoge Menora (joodse kandelaar) voor de Knesset te hebben bekeken, bezoeken we het indrukwekkende Yad Vashem-museum. Dit officieel door de staat Israël opgerichte museum herdenkt de Joodse slachtoffers van de Holocaust en de redders van Joden. Je krijgt uitgebreid de tijd om dit museum te bezichtigen.

Diner en overnachting in het hotel in Jeruzalem.

 

Dag 4, dinsdag

Bezichtiging Geboortekerk in Bethlehem 

Na het ontbijt gaan we met de bus naar Bethlehem, waar Jezus’ leven op aarde begon. Eerst gaan we naar de Geboortekerk, die is gebouwd op de plaats waar Jezus geboren zou zijn. De exacte plek wordt aangegeven door een zilveren ster met veertien punten. Daarna wordt een bezoek gebracht aan de Melkgrot en aan de Herdersvelden. Na de lunch rijden we terug naar Jeruzalem.

 

Uitzicht vanaf de Olijfberg

Eenmaal in Jeruzalem rijden we naar de Olijfberg, een bergrug ten oosten van de stad die in het Oude en Nieuwe Testament veelvuldig wordt genoemd. Vanaf de berg heb je een prachtig uitzicht over de stad. Vervolgens wandelen we naar beneden en komen we langs Getsemane, de plaats waar Jezus werd overgeleverd aan de Romeinen. Via de Leeuwenpoort kom je de Oude Stad binnen en zie je Betesda, waar Jezus met badwater de lamme genas. Ook kom je langs de kerk van  Sint Anna, die is gebouwd op de geboorteplek van Maria. Daarna volg je een stukje van de Via Dolorosa, de lijdensweg waarlangs Jezus naar Golgota geleid zou zijn, de plek waar hij is gekruisigd. Je wandelt tot aan de Heilig Grafkerk.

 

Heilig Grafkerk, een ingewikkeld gebouw

In de Heilig Grafkerk ligt het graf waaruit Jezus weer opstond. De kerk zou gebouwd zijn op de plek waar het graf van Jezus ontdekt is. Het is een ingewikkeld gebouw, een aaneenschakeling van verschillende bouwsels waarin zes verschillende christelijke richtingen een plek hebben gevonden: de Grieks-Orthodoxe, de Koptische-Orthodoxe, de Syrisch-Orthodoxe, de Rooms-Katholieke, de Armeens-Orthodoxe en de Ethiopische kerk. Ook al is het gebouw erg groot, toch is het lastig te vinden in de wirwar van steegjes in de soek.

Diner en overnachting in het hotel in Jeruzalem.

 

Dag 5, woensdag

Massada, de schuilplaats van Herodes

Al vroeg gaan we op pad voor een bezoek aan het Dode Zeegebied. Eerst gaan we naar Massada, een citadel op een rots bij de Dode Zee. Koning Herodes vluchtte in 40 voor Christus uit Jeruzalem naar deze plek, die hij vervolgens uitbreidde. De gids zal uitgebreid over dit wonderbaarlijke verhaal vertellen.

 

David en Saul

Bij Engedi, een kloof in een kalkrotswand, maak je een wandeling naar de Shulamit-waterval, ofwel wel de bron van David. David verborg zich hier in een van de vele natuurlijke grotten voor Koning Saul, die uit jaloezie David wilde doden.

Wie wil kan nog even drijven in het zoute water van de zee, in de Bijbel ook wel de Zoutzee of de Woestijnzee genoemd. Het drijven is een belevenis op zich en bovendien een weldaad voor je huid. Vervolgens reizen we via de Jordaanvallei naar Tiberias, een van de heilige steden voor joden en christenen.

Diner en overnachting in het hotel in Tiberias.

 

Dag 6, donderdag

Boottocht op het Meer van Galilea

Na het ontbijt maken we een boottocht op het Meer van Galilea. Ervaar de stilte op het water en geniet van de mooie omgeving. Daarna gaan we naar de Berg van de Zaligsprekingen, waar Jezus met prediken begon. Hier hield hij de Bergrede, waarin hij mensen oproept tot barmhartigheid en vredelievendheid. Vanaf deze berg heb je een prachtig uitzicht op het meer. Vervolgens wandelen we naar de Broodvermenigvuldigingskerk in Tabgha. Deze plaats wordt gezien als de plek waar Jezus vijfduizend mensen te eten gaf door het wonder van de vermenigvuldiging van brood en vis.

Iets verder ligt Kafarnaüm, dat letterlijk ‘het dorp van compassie en troost’ betekent. In dit kleine stadje woonde Jezus een deel van zijn leven en predikte in de oude synagoge, waarvan de restanten te zien zijn, evenals het huis van zijn discipel Petrus. De ruïnes zijn in bezit van de Franciscaner kloostergemeenschap, die onderzoek doet naar Kafarnaüm.

 

Aankondigingskerk in Nazareth

Na de lunch gaan we naar het drukke stadje Nazareth in het noorden van Israël, met een overwegend Arabische bevolking. We bezoeken de Aankondigingskerk, die is gebouwd op de vermoedelijke plaats waar de engel Gabriel aan Maria de geboorte van Jezus kwam aankondigen. In deze enorme basiliek hangen prachtige schilderijen van Madonna met kind, geschonken door aartsbisdommen van over de hele wereld. Ook brengen we een bezoek aan Nazareth Village, een soort openluchtmuseum over de tijd van Jezus. Hoe zagen de huisjes eruit en hoe bakte men pitabroodjes? Je ziet het daar!

Diner en overnachting in het hotel in Tiberias.

 

Dag 7, vrijdag

Arabische stadjes in Israël

Deze dag gaan we eerst naar Akko, zo’n twintig kilometer ten noorden van Haifa. Het is een oud havenstadje met een middeleeuwse uitstraling. De bevolking in de oude stad is overwegend Arabisch. Je kunt er wandelen in de gezellige soek en er de oude Citadel bezoeken. Ook zie je er de Karavanserai.

 

Caesarea, rijk aan opgravingen

Vervolgens rijden we naar Caesarea. Deze interessante stad is in de vierde eeuw voor Christus gesticht door de Feniciërs, werd deel van het Griekse rijk van Alexander de Grote en groeide onder Herodes uit tot de tweede stad van het Joodse Land. De Romeinse prefecten maakten er hun residentie van. Apostel Paulus, belangrijke verspreider van de leer van Jezus, zat hier twee jaar gevangen, voordat hij naar Rome werd overgebracht. De stad is rijk aan opgravingen; het Romeinse theater doet nog altijd dienst als theater!

Tenslotte rijden we naar het gezellige Netanya met zijn mooie zandstranden.

Diner en overnachting in Netanya.

 

Dag 8, zaterdag

Na het ontbijt is er –afhankelijk van de vluchttijden- nog vrije tijd in Netanya. Dan transfer naar Ben Gurion Airport voor de vlucht terug naar Nederland (met overstap).

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam-Tel Aviv –-Amsterdam incl. brandstoftoeslag en taxen
 • Vervoer ter plaatse
 • 2-persoonskamer
 • Alle maaltijden
 • Nederlandssprekende gids
 • Entrees
 • Fooien
 • Reisleiding DrieTour
 • Kennismakingsbijeenkomst

Exclusief

 • Toeslag 1-persoonskamer €290,-
 • Reis- en/of Annuleringsverzekering
 • Eenmalige poliskosten

Overige informatie

 • Het paspoort dient bij terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
 • Neem voor de laatste informatie over inentingen contact op met huisarts of GG&GD.
 • Het programma kan bijvoorbeeld door overheidsmaatregelen wijzigen.
 • Liever op eigen gelegenheid naar Israël? Ook dat kan met DrieTour. Vraag vrijblijvend naar de vele mogelijkheden voor een Fly-drive en stel je eigen reis samen!

 

Minimale groepsgrootte voor deze reis is 22 personen

 

Vluchtschema vertrek 20 oktober 2018 (onder voorbehoud van wijzigingen)

Datum Van Vertrek Naar Aankomst Vluchtnummer
20 oktober Amsterdam 11:10 uur Istanbul 15:40 TK 1952
20 oktober Istanbul 18:05 Tel Aviv 20:05 TK 788
           
27 oktober Tel Aviv 07:20 Istanbul 9:35 TK 811
27 oktober Istanbul 10:35 Amsterdam 13:05

TK 1957

 

Vluchtschema vertrek 3 november 2018 (onder voorbehoud van wijzigingen)

Datum Van Vertrek Naar Aankomst Vluchtnummer
03 november Amsterdam 13:35 uur Istanbul 19:00 TK 1962
03 november Istanbul 21:10 Tel Aviv 22:10 TK 808
           
10 november Tel Aviv 15:20 Istanbul 18:45 TK 787
10 november Istanbul 19:50 Amsterdam 21:35 TK 1955

 

De kennismakingsbijeenkomst van de reis met vertrek op 20-10-18 is op zaterdag 29 september.

Deze vindt plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren.

 

De kennismakingsbijeenkomst van de reis met vertrek op 3-11-18 is op zaterdag 13 oktober.

Deze vindt plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren.

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief