Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Uitzicht Meer van Galilea

Israël: Pelgrimstocht op de Gospel Trail

Groepsrondreis, Vliegreis

Deze 6-daagse wandeltocht over de Gospel Trail in Israël zal je fysiek en geestelijk goed doen! Je legt dit Evangeliepad grotendeels te voet af, voor een kleiner deel per bus. De route van 68 kilometer verbindt de historische en betekenisvolle plekken uit het leven van Jezus en zijn leerlingen. Het zal heel bijzonder zijn om de paden in Galilea te volgen, waar Jezus ook gelopen heeft. En tegelijkertijd kun je genieten van de prachtige natuur die Israël rijk is.

 

We beginnen de reis met een bezoek aan Nazareth, waar Gabriël aan Maria verscheen. Daar bezoeken we onder meer de Basiliek van de Annunciatie, de grootste christelijke kerk van het Midden-Oosten. De Gospel Trail begint iets ten zuiden van Nazareth. Het is een groen, bloemrijk en soms heuvelachtig gebied.

 

Je begint de wandeltocht bij de Berg Kedumim, waar een woedende menigte Jezus vanaf wilde gooien, nadat hij een preek in de synagoge had gehouden. Vervolgens loopt de route door het vruchtbare dal van Jizreël, de graanschuur van Israël. Je gaat verder, op het deel van het pad dat in het eikenwoud Beit Keshet ligt en je komt langs de Berg Arbel en door Magdala. In de tijd van Jezus was dit een welvarend visserstadje, waar Maria Magdalena vandaan kwam. De route voert dan naar Tabgha. Op deze plaats gaf Jezus, zo staat in de Bijbel, vijfduizend mensen te eten met vijf broden en twee vissen. Het parcours eindigt in het centrum van Kafarnaüm, een stadje aan het Meer van Galilea, waar Jezus woonde en preekte. Op de oever van het Meer van Galilea kun je in stilte mediteren.

 

De route is bewegwijzerd en in basaltrotsen zijn de relevante passages uit de Bijbel voor elke plaats uitgehouwen. Verder is er gezorgd voor hekjes op de bergpaadjes, stenen bankjes en schaduwrijke plaatsen om te picknicken of uit te rusten. Ook vind je op diverse plekken voor toeristen nuttige informatie.

 

De laatste dag breng je door in Jeruzalem, waar je je kunt onderdompelen in de geschiedenis van de stad en de religieuze tradities. Je bezoekt er onder meer de Klaagmuur, de tuin van Gethsemané, de Olijfberg en je loopt een stukje van de Via Dolorosa, waar Jezus zijn laatste tocht liep.

 

Deze wandeltocht is een ideale mix: je geniet van de natuur, je volgt het voetspoor van Jezus  en je ontdekt belangrijke historische en religieuze plekken in Galilea en Jeruzalem. Omdat je al wandelend het land zo anders beleeft, is deze reis ook zeker een aanrader voor iedereen die al eens in Israël is geweest.

Programma

DAG 1

Heenreis Amsterdam - Tel Aviv

Vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv (met overstap). Transfer naar het levendige stadje Nazareth, waarvan de bevolking grotendeels Arabisch is (moslims en christenen).

 

Diner en overnachting in het hotel in Nazareth.

 

Dag 2

Wandeling vanaf de Berg van de Afgrond

Na het ontbijt begin je de dag met een kort bezoek aan de Basiliek van de Annunciatie in Nazareth, de grootste christelijke kerk in het Midden-Oosten. De kerk is gebouwd op de plek waar de engel Gabriël aan Maria verscheen. De basiliek, die halverwege de vorige eeuw is gebouwd, staat bekend om de grote hoeveelheid afbeeldingen van de Madonna met het kind, geschonken door aartsbisdommen van over de hele wereld. Na het bezoek aan de basiliek beginnen we met het eerste stuk van de Gospel Trail. De bus brengt je de berg Kedumim ofwel de Berg van de Afgrond. Daar wilde een woedende menigte Jezus van de berg afgooien na een preek in de synagoge. Jezus liep, zo schrijft de evangelist Lucas, gewoon door de massa heen en verdween. De wandeling van ongeveer 12,5 kilometer begint op de berg. Je loopt door het heuvelachtige gebied tot vlak voor het eikenwoud van Beit Keshet.  Daar staat de bus klaar, die je naar de Taborberg brengt. Jezus beklom de berg met zijn leerlingen Jacobus, Johannes en Petrus. Eenmaal boven gekomen, veranderde hij van gedaante: zijn lichaam werd lichtstralend. Om deze reden wordt ook gesproken over de berg van de Gedaanteverandering.

 

We gaan per bus naar de kibboets Lavi, waar we dineren en overnachten.

 

Dag 3

Langs korenvelden en olijfboomgaarden

De kibboets is het beginpunt van de wandeling van vandaag (ongeveer 15 kilometer). Je loopt langs de Hoorns van Hattin, waar in de 12e eeuw een groot leger van Kruisvaarders werd weggevaagd. Dat leidde tot de val van het Koninkrijk Jeruzalem, dat in 1099 was gesticht door de eerste Kruisvaarders. Vervolgens loop je van de bron Nitai naar de berg Arbel, waar je een schitterend uitzicht hebt op het Meer van Galilea en de omgeving. Vervolgens dalen we af naar Ein Noon bij Magdala. Het was een belangrijke vissersplaats in de tijd van Jezus. Maria Magdalena kwam uit deze stad!

 

Diner en overnachting in het hotel in Tiberias.

 

Dag 4

Na het ontbijt rijden we naar de Berg van de Zaligsprekingen, waar we de wandeling van vandaag beginnen. De berg wordt omringd door mooie tuinen. Het uitzicht vanaf de top op het Meer van Galilea is prachtig. Jezus sprak op deze plek de beroemde Bergrede, een oproep tot liefde in plaats van geweld.

 

We vervolgen de route door de velden naar Tabgha, waar Jezus vijf broden en twee vissen vermenigvuldigde om vijfduizend mensen te eten te geven. Je bezoekt er de Broodvermenigvuldigingskerk. Iets verder ligt Kafarnaüm, dat letterlijk ‘het dorp van compassie en troost’ betekent. Het is de stad van Jezus: hij woonde hij, evenals zijn leerlingen Petrus, Andreas, Jacobus en Johannes. Hij genas hier zieken, predikte en verrichtte wonderen. Op de restanten van het huis van Petrus staat nu een rooms-katholieke kerk. Het stadje is omringd door het natuurpark Kfar Nahum. Er ligt een groot terrein met opgravingen. Daar kun je mozaïeken vinden, een oliepers, een fries met Davidster, mooie zuilen en de synagoge. De ruïnes zijn in bezit van de Franciscaner kloostergemeenschap, die onderzoek doet naar Kafarnaüm.

 

In de middag rijden we via de Jordaanvallei naar Jeruzalem. Onderweg stoppen we bij de doopplaats Qasr el Yahud, het deel van de Jordaan waar Jezus vermoedelijk werd gedoopt. Hier worden nog steeds en met regelmaat mensen gedoopt, waarvan je misschien getuige bent.

 

Diner en overnachting in het hotel in Jeruzalem.

 

Dag 5

Jeruzalem ontdekken

Deze hele dag breng je met de gids door in het oude Jeruzalem. Na het ontbijt ga je met de bus naar de Olijfberg, een bergrug ten oosten van de stad. Vanaf de berg heb je een prachtig uitzicht over de stad. We beklimmen deze berg via de Domus Flevit. Deze rooms-katholieke kerk in de vorm van een Traan is gebouwd op de plek waar Jezus huilde om de toekomst van Jeruzalem. Vervolgens wandel je naar beneden en komen we langs Gethsemané, de plaats waar Jezus mediteerde voordat hij werd overgeleverd aan de Romeinen. Tevens zie je de Priestergraven in het Kidrondal. Daarna volg je een stukje van de Via Dolorosa, de lijdensweg waarlangs Jezus naar Golgotha geleid is, de plek waar hij is gekruisigd. De rest van de middag dag kun je vrij invullen. Aan het einde van de middag  gaan we naar de Klaagmuur om er het begin van de Sabbat mee te maken.  Het is een hele belevenis om joodse gelovigen al zingend en musicerend de trappen van de Joodse wijk af te zien dalen, op weg naar de Klaagmuur.

 

Diner en overnachting in het hotel in Jeruzalem.

 

Dag 6

Terugreis Jeruzalem - Amsterdam

Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Amsterdam (met overstap).

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inclusief

 • Vliegreis
 • Vervoer ter plaatse
 • 2-persoonskamer
 • Entrees
 • Fooien
 • Nederlandssprekende gids
 • Reisleiding DrieTour
 • Kennismakingsbijeenkomst
 • 3 lunches

Exclusief

 • Toeslag 1-persoonskamer € 230
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Poliskosten
 • Lunches dag 5 en 6

Overige informatie 

 • Uw paspoort dient na vertrek uit Israël nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
 • Neem voor de laatste informatie over inentingen contact op met uw huisarts of GG&GD.
 • Het programma kan, bijv. door overheidsmaatregelen of feestdagen, wijzigen.
 • Bij niet-nederlandse nationaliteit is mogelijk een visum vereist. U bent hier zelf verantwoordelijk voor.
 • Liever op eigen gelegenheid naar Israël? Ook dat kan met DrieTour. Vraag vrijblijvend naar de vele mogelijkheden voor een Fly-drive en stel uw eigen reis samen!

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief