Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Jubileumreis Israël

Groepsrondreis, Bijbelse groepsreis, Vliegreis

ISRAËL ZEVENTIG JAAR

Zeventig jaar… dat is een leeftijd om bij stil te staan… nee juist niet, om bij op reis te gaan! In mei 2018 bestaat de staat Israël zeventig jaar. Het begon in de chaos van de nadagen van de tweede Wereldoorlog. Overal werden nieuwe grenzen getrokken. Ook de joodse bevolking van Palestina deed dat, onder leiding van David Ben Gurion. De joodse staat was geboren, en viert nu een jubileum. In 1948 was het een onderontwikkeld gebied. De woestijn was er de baas. Nu komt zelfs de woestijn tot bloei. Alle reden om zelf te gaan zien wat er allemaal tot stand is gekomen.

 

We hebben een bijzonder programma voor u gemaakt, met een aantal bezoeken die bepaald niet standaard zijn: wandelen in de Negev, kijken bij de vrouw van Lot, met de kabelbaan naar de Berg van de Verzoeking. Maar u viert ook het begin van de sabbat mee bij de Klaagmuur; u plant een boom en bezoekt de Independence Hall en Declaration Hall. Kortom: een zeer afwisselende reis waarbij niet alleen de oude Bijbelse geschiedenis aan bod komt, maar ook de meer recentere ontwikkelingen. Een reis die niet alleen geschikt is voor mensen die nog nooit in Israël geweest zijn, maar juist ook voor hen die er reeds waren maar heel graag nog eens terug willen. We nodigen u graag uit het feest mee te vieren. Schrijf u in voor deze bijzondere Jubileumreis.

Programma

Dag 1, woensdag:

Heenreis

Vlucht Amsterdam-Tel Aviv (al dan niet met overstap). Transfer naar uw eerste accommodatie in de Negev woestijn, in Yerucham.

 

Dag 2, donderdag:

Ben Gurion

Prachtige dag in de Negev. Bezoek aan Sede Boqeer, de kibboets waar zich het huisje van Ben Gurion, de eerste premier van Israël, bevindt. Op 14 mei 1948 werd de onafhankelijkheid van Israël uitgeroepen en in het jaar erop, 1949, werd hij de eerste premier van Israël en tevens minister van Defensie. Ben Gurion wilde met name jongeren inspireren om voor de Negev te gaan en het laten opbloeien. En dat is gelukt. Daarna bezoek aan het graf van Ben Gurion. Vanaf het graf van Ben Gurion en zijn vrouw Paula, heb je een prachtig uitzicht over de woestijn. Het maakt onderdeel uit van een van de Nationale Parken.

 

Mitzpe Ramon

Daarna ga je naar het uitkijkpunt Mitzpe Ramon, vanwaar je prachtig uitkijkt over het kratergebied van Makhtesh Ramon. De kraters zijn ontstaan door erosie en de Ramonkrater is ca 300 meter diep, 8 km breed en 40 km lang. Je bezoekt er het Visitor Centre en maakt een wandeling van ongeveer anderhalf uur in dit bijzondere gebied onder leiding van de gids. Daarna terug naar uw accommodatie.

 

Dag 3, vrijdag

Dode Zee

Vertrek uit de Negev richting de Dode Zee. Even ten zuiden van Sodom wordt een stop gemaakt bij een grot en zoutpilaar, ook wel ‘vrouw van Lot’ genoemd. Daarna door naar het vlakbij gelegen Ein Bokek, waar je kan drijven op het zoute water van de Dode Zee. Je bevindt je op het diepste punt ter aarde en kunt al dobberend uitkijken over Jordanië. Wat een bijzondere ervaring!  

 

Jericho

We rijden langs de Dode Zee, door naar Jericho, een van de oudste steden ter wereld en ook nog eens de laagst gelegen stad op aarde. Je bezoekt de opgravingen van Tel Jericho en gaat met de kabelbaan naar de Berg der Verzoeking. Dan door naar Jeruzalem om de start van de Sabbat bij de Klaagmuur bij te wonen. Een leuke ervaring! Joden dalen al zingend en musicerend de trappen van de Joodse wijk af, op weg naar de Klaagmuur. ‘s Avonds zul je een Sabbatsmaal nuttigen bij een Joods gezin thuis en hoor je van alles over de tradities binnen het gezin.  

 

Dag 4, zaterdag

Olijfberg

De bus zet je af op de Olijfberg. Hier vandaan wandel je via Dominus Flevit naar de tuin van Getsemané, gelegen aan de voet van de Olijfberg naar beneden. De Olijfbomen die hier staan, zijn eeuwenoud. Vroeger zou Jezus hier zijn samengekomen met zijn discipelen na zijn laatste Avondmaal. Nu staan de olijfbomen in keurig aangelegde bloemenperkjes.  

 

Via Dolorosa

Via de Leeuwenpoort loop je vervolgens de Oude Stad binnen en zie je Betesda en de St. Annakerk. Ook neem je een kijkje in het geboortehuis van Maria. Dan vervolg je de Via Dolorosa tot aan de Heilig Grafkerk. Al met al een echte loopdag.

 

Dag 5, zondag

Vrije dag

Een vrije dag in Jeruzalem. Er is van alles mogelijk. U kunt makkelijk met de tram naar Yad Vashem, het gedachtenispark van de Holocaust. Dit indrukwekkende museum heeft zowel een binnendeel als een buitengedeelte. Niet alleen informatieborden en foto’s maar ook interviews en beelden op kleine en grote schermen, geven een beeld van de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog.

 

Een andere mogelijkheid is om met de taxi naar Betlehem te gaan. Je kunt er naar de Geboortekerk en de Melkgrot. de Geboortekerk, die werd gebouwd van zware stenen, kreeg het uiterlijk van een vesting. De hoofdingang werd dichtgemetseld en alleen een kleine en lage doorgang bleef open. Op deze manier konden geen ruiters te paard of met kameel de kerk aanvallen. Het gebouw bestaat uit meerdere ruimtes, waaronder ook een Grieks-orthodoxe klooster, de rooms-katholieke St. Catharinakerk en verschillende grotten. Eventueel nog het Herodion.

 

Maar lopend of per tram terug naar de Oude Stad is ook leuk. Maak een mooie wandeling over de stadsmuren of bezoek de opgravingen van City of David. Er is genoeg te doen en de reisleider helpt u natuurlijk bij het maken van een keuze.

 

Dag 6 maandag

Neot Kedumim

Vertrek uit Jeruzalem. Bezoek aan de Bijbelse Landschapstuin Neot Kedumim, waar u met de groep een boom zult planten. Een mooi en symbolisch gebaar om Israël tot bloei te brengen, net als ook Ben Gurion dat voor ogen had.

 

Tel Aviv

Daarna rijdt u door naar Tel Aviv voor een bezoek aan de Independence Hall en Declaration Hall. Op deze plek riep Ben Gurion de Staat Israël uit. Je kunt de speech terugluisteren en een korte film kijken. Een bijzonder moment in de geschiedenis van Israël.

 

Atlit

Via de kust rijdt u noordwaarts, naar Atlit, waar zich een oud krijgsgevangenen kamp en museum over de Aliyah Bet bevindt. Hier werden tijdens en na de Tweede Wereldoorlog duizenden gevluchte Joden opgevangen. Tenslotte door naar Kibboets Ein Harod, waar u overnacht. De kibboets ligt op een prachtige plek, niet ver van het Meer van Galilea. Je kunt er genieten van de natuur en tegelijk het dagelijks leven van de bewoners van heel dichtbij meemaken. In de omgeving van Ein Harod speelde zich het verhaal van Gideon af.

 

Dag 7, dinsdag

Gospeltrail

Deze ochtend maken we een wandeling over de Gospeltrail, een prachtig wandelpad in Galilea. Het is heerlijk om al wandelend te kunnen genieten van de natuur. Even je gedachten de vrije loop kunnen laten en van de omgeving te genieten waarbij al je zintuigen geprikkeld worden. Je start vanaf de Berg Arbel (met prachtig uitzicht over het meer en de omgeving) en wandelt naar beneden, via Migdal en enkele bananenplantages loop je door naar Tabgha en Kapernaüm. Afhankelijk van het tijdschema wordt het minst mooie stukje per bus afgelegd.

 

Kapernaüm en boottocht

Na aankomst bezoek aan Kapernaüm. Dit is het vissersdorp waar Jezus woonde tijdens een groot gedeelte van de tijd toen hij werkte als spiritueel leider in Galilea. Op het opgravingterrein kun je mozaïeken vinden, een oliepers, een fries met Davidster, mooie zuilen en fundamenten van het huis van Petrus en de synagoge. Het ligt prachtig aan het water. De dag wordt afgesloten met een boottocht op het Meer van Tiberias.

Dan per bus terug naar Ein Harod.

 

Dag 8 woensdag:

Terugreis

Transfer naar de luchthaven. Van Ben Gurion Airport terugvlucht (al dan niet met overstap) naar Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam-Tel Aviv –-Amsterdam incl. brandstoftoeslag en taxen
 • Vervoer ter plaatse
 • 2-persoonskamer
 • Alle maaltijden
 • Nederlandssprekende gids
 • Entrees
 • Fooien
 • Reisleiding DrieTour
 • Kennismakingsbijeenkomst

Exclusief

 • Toeslag 1-persoonskamer € 280,- p.p.
 • Reis- en/of Annuleringsverzekering
 • Eenmalige poliskosten

Overige informatieHet paspoort dient bij terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

 • Neem voor de laatste informatie over inentingen contact op met huisarts of GG&GD.
 • Het programma kan bijvoorbeeld door overheidsmaatregelen wijzigen.
 • Liever op eigen gelegenheid naar Israël? Ook dat kan met DrieTour. Vraag vrijblijvend naar de vele mogelijkheden voor een Fly-drive en stel je eigen reis samen!

 

Minimale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen

 

Vluchtschema vertrek 17 oktober 2018 (onder voorbehoud van wijzigingen)

Datum Van Vertrek Naar Aankomst Vluchtnummer
17 oktober Amsterdam 12:25 uur Istanbul 16:45 TK 1962
17 oktober Istanbul 18:55 Tel Aviv 21:00 TK 808
           
24 oktober Tel Aviv 07:20 Istanbul 09:35 TK 811
24 oktober Istanbul 10:35 Amsterdam 13:05 TK 1957
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief