Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Kerstreis Israël

Kerst, Vliegreis

Kerst in Betlehem

Met Kerst staat de geboorte van Jezus centraal en wat is er dan mooier om juist dáár waar hij geboren werd het Kerstfeest te vieren: in Betlehem! Op de dag waarop wij zijn geboorte gedenken, de Herdersvelden te zien en de Geboortekerk te bezoeken….En dit samen te beleven!

 

Nazaret, waar het begon..

En natuurlijk gaat u ook naar Nazaret, waar het kerstverhaal eigenlijk begonnen is. Want hier woonden Jozef en Maria en kreeg Maria de bijzondere boodschap te horen dat ze een kind verwachtte, een heel bijzonder kind. Nazaret, gelegen in het prachtige groene Galilea, heeft van alles te bieden. In Nazaret Village waant u zich zelfs terug in de tijd van Jezus en kunt u genieten van een maaltijd die in díe tijd ook genuttigd werd.

In het Internationaal Centrum van Maria van Nazaret volgt u het leven van de moeder van Jezus, in het Bijbelse landschap waar zij woonde en vreugde en verdriet beleefde.

 

Smeltkroes van culturen

En om de reis compleet te maken, gaat u ook de prachtige oude stad Jeruzalem bezoeken: de Klaagmuur, de Olijfberg, de Via Dolorosa; stuk voor stuk plaatsen waar ook Jezus gewandeld heeft. In Jeruzalem is zoveel te zien en te doen, daar raakt u niet uitgekeken. Indrukwekkend is ook de Bar Mitswa-viering die u er bijwoont, een typische Joodse traditie.

 

Diepste punt ter wereld

Naast veel cultuur biedt Israël echter ook veel natuur. Dit vindt u bijvoorbeeld terug in het gebied rondom de Dode Zee. Durft u te drijven op het zoute water van de Dode Zee? Een belevenis op het laagste punt ter wereld. Even de gewichtsloosheid ervaren tijdens het dobberen. Heerlijk, maar ook hilarisch. Een welkome ontspanning na de wandeling naar de Shulamit-waterval bij Engedi.

 

Kortom: een Kerstreis om nooit te vergeten! Een reis waarbij u langs de plaatsen uit het Kerstverhaal reist. Gun uzelf deze reis en ga mee! Een bestemming waar iedereen eens in zijn of haar leven naar toe wil, maar met Kerst is het natuurlijk extra bijzonder.

Programma

Dag 1, vrijdag: Heenreis

U vliegt van Amsterdam naar Tel Aviv (eventueel met onderweg een overstap). Na aankomst wacht de bus u op en brengt u naar het eerste hotel van deze reis, in Netanya.

 

Dag 2, zaterdag: Synagogebezoek

In een reis waar de geboorte van Jezus centraal staat, mag een bezoek aan een synagoge niet ontbreken. Jezus groeide op als Jood. In de ochtend krijgt u indien mogelijk een rondleiding door de synagoge in Netanya, verzorgd door mevrouw Nomi Friedman. Zij heeft de ramen van deze synagoge gemaakt en zal hierbij haar persoonlijke levensverhaal als overlevende van de Tweede Wereldoorlog vertellen. Een bijzondere ontmoeting.

 

Megiddo

Daarna bezoek aan het oude Armageddon, Megiddo. Hier vonden in het verleden vele veldslagen plaats. U vindt er een mooie maquette die een goed beeld over de ‘stad’ geeft en waarop de verschillende lagen goed te zien zijn. Verder zijn er o.a. restanten van een altaar, een poort, een graansilo en een paleis te vinden. Ook ziet u hoe het watersysteem werkte, want de stad lag hoog maar het water diep en hoe breng je dit dan veilig binnen de stadsmuren…Een interessante opgraving! 

 

Via het Karmelgebergte met het klooster Muhraka, waarvandaan u een prachtig uitzicht over de vlakte van Jizreël heeft, reist u verder naar Nazaret. Een belangrijke plaats voor Jezus; hij woonde er, preekte er en Jozef en Maria kwamen er vandaan. Diner en overnachting in Nazaret.

 

Dag 3, zondag: Het meer

In de ochtend een boottocht op het meer, waarop ook een korte overdenking gehouden zal worden. Dan met de bus naar de Berg van de Zaligsprekingen, prachtig gelegen te midden van mooie tuinen met uitzicht op het meer. Vervolgens lopend door de velden naar Tabgha, wat symbool staat voor de wonderbaarlijke broodvermenigvuldiging van broden en vissen van Jezus. Tot slot bezoek aan Kafarnaüm, het vissersdorp waar Jezus woonde tijdens een groot gedeelte van de tijd toen hij werkte als spiritueel leider in Galilea. Op het opgravingterrein kunt u mozaïeken vinden, een oliepers, een fries met Davidster, mooie zuilen en fundamenten van het huis van Petrus en de synagoge. Het ligt prachtig aan het water. Daarna terug naar uw hotel in Nazaret.

 

Dag 4, maandag

Aankondigingkerk en Internationaal Centrum van Maria van Nazaret

In de grote Aankondigingkerk in Nazaret begon het kerstverhaal. Het is de vermoedelijke plaats waar de engel aan Maria de geboorte van Jezus kwam aankondigen. Vervolgens bezoek aan het Internationaal Centrum van Maria van Nazaret. U ziet er een multimedia show over verschillende belangrijke plaatsen in het Heilige Land. Beleef hier een spirituele reis van persoonlijke ontdekking en herbevestiging. U volgt zo het leven van Maria, de moeder van Jezus, in het Bijbelse landschap waar zij woonde en vreugde en verdriet beleefde.

 

Nazaret Village

Ook bezoekt u Nazaret Village, een openluchtmuseum over de tijd van Jezus. Hoe zag het leven er toen uit? Wat at men en hoe woonde men? Als lunch wordt hier een traditionele maaltijd gebruikt, zoals deze ook werd gegeten in de eerste eeuw.

 

Doopplaats en door naar Betlehem

Na de lunch reist u door de Jordaanvallei naar het zuiden. Onderweg maakt u een stop bij de Doopplaats Qasr el Yahud, de vermeende plek waar Jezus gedoopt werd door Johannes de Doper. Als u geluk heeft, kunt u getuige zijn van een doopritueel van een groep reizigers. Een bijzondere ervaring. Overnachting in Betlehem.

 

Dag 5, dinsdag: Kerst in Betlehem

In de ochtend is er een kerkdienst om gezamenlijk Kerst te vieren. Deze dag bezoek aan de plek waar het Kerstverhaal zich ooit heeft afgespeeld. De Geboortekerk, waaronder zich de Geboortegrot bevindt (gemarkeerd door een zilveren ster) en de Herdersvelden bij Beit Sahur, daar waar de engel aan de herders vertelde dat Jezus geboren was. De Geboortekerk werd gebouwd van zware stenen en kreeg het uiterlijk van een vesting. De hoofdingang werd dichtgemetseld en alleen een kleine en lage doorgang bleef open. Op deze manier konden geen ruiters te paard of met kameel de kerk aanvallen. Het gebouw bestaat uit meerdere ruimtes, waaronder ook een Grieks-orthodoxe klooster, de rooms-katholieke St. Catharinakerk en verschillende grotten. Bijzonder om daar met Kerst te mogen zijn.

 

Dag 6, woensdag: Dode Zee

U maakt een dagtocht naar de Dode Zee. Bij Engedi maakt u een wandeling naar de Shulamit waterval. David verborg zich hier voor Saul en sneed een stuk van zijn mantel af. Het is een klein stukje tropen in de subtropen! Misschien ziet u nog een steenbok lopen of een klipdas? Vandaar gaan we verder noordwaarts en arriveren bij Qumran, waar u eerst luncht en daarna de site bezoekt. In de omgeving van Qumran werd door een herdersjongen een aantal ‘Dode Zee-rollen’ gevonden. De dag wordt afgesloten op Qalya, een strandje aan de Dode Zee, waar u kunt drijven in deze verzadigde zoutoplossing. En waar u zich kunt insmeren met modder. Echt een belevenis. Daarna terug naar Betlehem.

 

Dag 7, donderdag: Jeruzalem

Jeruzalem: Betesda en St. Anna

De bus brengt u eerst naar de Olijfberg, voor een mooi uitzicht op de stad. Daarna wordt u bij de Leeuwenpoort afgezet en loopt u langs Betesda - bekend om het bad waar Jezus een man genas - en St. Anna over de Via Dolorosa. Op de plek waar de St. Annakerk staat, woonden Anna en Joachim, de ouders van Maria en daarmee de grootouders van Jezus. En volgens de overlevering werd Maria hier geboren. Het is de moeite waard om hier met elkaar een mooi kerstlied te zingen, want de kerk is beroemd om haar akoestiek. En andere bezoekers genieten graag mee. 

 

Bar Mitswa-viering

U buigt af naar de Klaagmuur, waar op maandagochtend de Bar Mitswa-viering plaats vindt: jongens van 13 mogen voor het eerst uit de Thora voorlezen. Een bijzonder moment. U kunt u gewoon onder de feestende Joodse bevolking mengen; erg leuk om mee te maken. Vervolgens wandelt u door de Nieuwe Joodse Wijk in de Oude Stad. U bezoekt de Hurva Synagoge en ziet o.a. de Cardo.

 

Heilig Grafkerk

Daarna wandelt u door naar de Heilig Grafkerk, waar het graf ligt, waaruit Jezus weer opstond. De kerk zou gebouwd zijn op de plek waar Helena het graf van Jezus van Nazaret ontdekte. Het is een ingewikkeld gebouw; een aaneenschakeling van verschillende bouwsels waarin zes verschillende christelijke richtingen een plek hebben gevonden: de Grieks-orthodoxen, de Koptische-orthodoxen, de Syrisch-orthodoxen, de rooms-katholieken, de Armeens-orthodoxen en de Ethiopische kerk. En natuurlijk is er nog even tijd om zelf lekker te dwalen door de Soek en misschien nog een mooi aandenken aan de reis te kopen. Daarna terug naar Betlehem.

                             

Dag 8, vrijdag: Terugreis

Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Nederland (waarschijnlijk met overstap).

Accommodaties

Hotel King Solomon Netanya

Hotel King Solomon ligt aan de boulevard en op directe loopafstand van het centrale plein in Netanya...

Hotel King Solomon Netanya

Hotel King Solomon ligt aan de boulevard en op directe loopafstand van het centrale plein in Netanya. Faciliteiten: De kamers van Hotel Solomon zijn voorzien van airconditioning en een plasma-tv. De meeste kamers hebben een balkon met uitzicht op de Middellandse Zee. U kunt er gebruikmaken van de aanwezige thee- en koffiefaciliteiten. Het hotel heeft een bar, een restaurant, een wellnessruimte met sauna en hottub en een buitenzwembad. In de openbare ruimtes is gratis wifi beschikbaar.

terug

Hotel Holyland Betlehem

Hotel Holyland Betlehem heeft 62 kamers en ligt op slechts 2 minuten lopen van het centrum van...

Hotel Holyland Betlehem

Hotel Holyland Betlehem heeft 62 kamers en ligt op slechts 2 minuten lopen van het centrum van Betlehem.

Faciliteiten: Alle kamers hebben airconditioning, een minibar en televisie. Er is gratis wifi beschikbaar.

terug

Hotel Havaya Plaza Nazaret

Hotel Havaya Plaza ligt op korte afstand van de Aankondigingkerk en de Bron van Maria. Er zijn 182...

Hotel Havaya Plaza Nazaret

Hotel Havaya Plaza ligt op korte afstand van de Aankondigingkerk en de Bron van Maria. Er zijn 182 kamers.

Faciliteiten: alle kamers hebben klimaatregeling, televisie, gratis toiletartikelen en een kluisje. Wifi is tegen betaling beschikbaar. Het hotel heeft een Health club en in de zomer een buitenzwembad. Er zijn 2 restaurants.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam – Tel Aviv – Amsterdam
 • Luchthavenbelastingen en overige heffingen
 • Ruimbagage
 • Vervoer ter plaatse
 • 7 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer
 • Alle maaltijden
 • Entrees
 • Fooien
 • Nederlandssprekende gids
 • Reisleiding DrieTour
 • Kennismakingsbijeenkomst

Niet inbegrepen

 • Toeslag 1-persoonskamer € 200
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering

Overige informatie

 • Uw paspoort dient na vertrek uit Israël nog minimaal 6 maanden geldig te zijn
 • Neem voor de laatste informatie over inentingen contact op met uw huisarts of GG&GD
 • Bij niet-nederlandse nationaliteit is mogelijk een visum vereist. U bent hier zelf verantwoordelijk voor

 

De minimale groepsgrootte voor deze reis is 18 personen. 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief