Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Israël culturele wijnreis

Groepsrondreis, Vliegreis

Land van melk en honing

Niet voor niets heeft het bureau voor toerisme in Israël als logo de beide verspieders, die van hun verkenningstocht terugkeren met een enorme druiventros. Druiven als symbool van wat in de bijbel het beloofde land heet of ook wel het land van melk en honing. Dat laatste woord kan ook heel goed naar wijn verwijzen. Letterlijk staat er ‘zoetigheid‘ en vermoedelijk dacht men aan dadelsiroop of druivensiroop. Wie zich het beeld van een glooiend landschap met prachtige wijngaarden voor ogen houdt, weet waar de verspieders echt van onder de indruk waren. Israël is vanouds een wijnland en wijn speelt een grote rol in de verhalen van de bijbel. We zien in die verhalen een overgang van een nomadisch bestaan naar een gevestigd bestaan. Dat is het begin van alle cultuur. Voor de kwaliteit daarvan staat wijn garant. De kwaliteit van de wijn zelf begint overigens al in de wijngaard. Dat is prachtig te zien in het verhaal van de wijngaard van Nabot. Daar zie je al het belang van van wat in wijntermen ‘terroir’ heet.

Een wijnreis naar Israël geeft daarom een bijzondere kijk op dit land en de bijbelse achtergrond. In Israël kom je ogen te kort en ook te horen valt er veel.

Daar komt nu het ruiken, voelen en proeven bij. Een reis kortom waar alle zintuigen worden aangesproken.

Programma

Dag 1

Heenreis

Vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv (eventueel met overstap), transfer naar Netanya.

 

Dag 2

Caesarea, Muhraka en Carmel Wineries

‘s Morgens bezoek je het prachtig gelegen Caesarea. Je ziet er het prachtige theater en de oude stad. Ook bezoek je de bijzondere mediapresentatie. Daarna noordwaarts naar het Karmelgebergte met een bezoek aan het klooster van Muhraka. Je kunt er genieten van een prachtig uitzicht over de vlakte van Jizreël. Daarna lunch bij de Druzen, waar je zelf je broodje falaffel kunt samenstellen. ’s Middags bezoek aan Carmel Wineries Zikhron Ya'akov: wijnproeverij, verhaal over de geschiedenis van het bedrijf en bezoek aan de historische wijnkelder. Tenslotte terug naar Netanya.

 

Carmel wineries

Carmel wineries zijn het directe resultaat van de inspanningen van Baron Edmund de Rotschild. De eerste winery kwam tot stand in Rishon Letzion in 1882 gevolgd door de winery van Zichron Ya’akov in 1890. Het Carmel gebied telt zo’n 300 wijngaarden, die hun druiven leveren aan de Carmel wineries. Het is een groot bedrijf, dat een crisis van kwaliteitsvermindering te boven is gekomen en nu weer aan de top staat.

Uit historisch oogpunt is het een must om hier naar toe te gaan.

 

Dag 3

Nazareth, Kana en het Meer van Tiberias

Vertrek uit Netanya. Allereerst bezoek je Nazareth Village, een soort openluchtmuseum over de tijd van Jezus. Het geeft een goede indruk van het dagelijks leven in die tijd. Daarna korte stop bij Kana, het plaatsje dat herinnert aan het Bijbelverhaal waarin Jezus water in wijn verandert. Vervolgens naar de Berg der Zaligsprekingen. Je loopt naar beneden naar Tabgha, met de Kerk van de Broodvermenigvuldiging. Tenslotte bezoek je Kafarnaüm: de oude Synagoge en het huis van Petrus. Overnachting in Tiberias.

 

Dag 4

Boottocht en Golan Heights Wineries Katzrin

In de ochtend maak je een boottocht op het Meer van Tiberias. Eventueel tijd voor een korte overdenking op het stille meer. Bijzonder. Daarna breng je een uitgebreid bezoek aan de Golan Heights Wineries bij Katzrin. Hier wordt ook de lunch genuttigd.

 

Golan Heigts Wineries

Ook Golan Heigts Wineries staan aan de top als het gaat om kwaliteit. Het is nog een relatief jong bedrijf (de eerste wijnen werden gepresenteerd in 1984) maar heel divers en met verschillende kwaliteitsniveaus. Acht kibboetsim en moshavim zijn de eigenaar van deze Winery en leveren ook de druiven, die van wijngaarden komen die soms tot op 1200 meter hoogte liggen.

 

Dag 5

Tiberias - Jeruzalem

Vertrek uit Tiberias en busrit door de Jordaanvallei richting Jeruzalem. De eerste stop maak je bij de Berg Tabor. Hier rijd je het laatste stukje met taxi’s omhoog. Je vindt er de basiliek van de Gedaanteverwisseling. Vervolgens kun je heerlijk zwemmen bij de warmwaterbronnen van Gan Hashelosha, ook wel Sachne genoemd. ‘s Middags naar Gvaot Winery, in de buurt van Shilo. Daarna door naar Jeruzalem. Onderweg nog een stop bij Wadi Qelt voor een mooi uitzicht op het St. George-klooster.

 

Dag 6

Olijfberg, Oude Stad en Cremisan Cellars

De bus zet je af op de Olijfberg, waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt op de stad Jeruzalem. Je wandelt naar beneden via Dominus Flevit naar de tuin van Getsemané. Door de Leeuwenpoort wandel je de Oude Stad binnen: je ziet er de baden van Betesda en de St. Annakerk. Vervolgens loop je over de Via Dolorosa, naar de Heilig Grafkerk. En natuurlijk loop je over de Soek, een wirwar van straatjes met winkeltjes.

Halverwege de middag bezoek aan de Cremisan Cellars bij de Salesianen van Don Bosco in het klooster van Beit Jala, met verkenning van de omgeving. Erg interessant. Daarna terug naar Jeruzalem.

In de avond kun je optioneel naar de Machane Yehuda markt, wat ’s avonds wordt omgetoverd tot een groot soort openlucht-café. Heel gezellig.

 

Dag 7

Dode Zee, Yatir Winery en Latroun

Deze dag maak je een prachtige rondrit. Eerst langs de Dode Zee. Bij Ein Bokek krijg je gelegenheid om te drijven op het zoute water. Wat een belevenis. Daarna rijd je door een stukje Negev naar Yatir Winery, gelegen in de buurt van Beersheva. Na dit bezoek rijd je noordwaarts terug richting Jeruzalem. Onderweg bezoek je het Trappistenklooster Latroun, waar zwijgende monniken wijn maken volgens Franse traditie. Tenslotte terug naar Jeruzalem voor de laatste overnachting.

 

Dag 8

Terugreis

Transfer naar de luchthaven en terugvlucht van Tel Aviv naar Amsterdam, al dan niet met overstap.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Israël Wijnreis

Inclusief

 • Vliegreis
 • Vervoer ter plaatse
 • 2-persoonskamer
 • Alle maaltijden
 • Entrees
 • Fooien
 • Nederlandssprekende gids
 • Reisleiding DrieTour
 • Kennismakingsbijeenkomst

Exclusief

 • Toeslag 1-persoonskamer € 325
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Poliskosten

Overige informatie 

 • Uw paspoort dient na vertrek uit Israël nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
 • Neem voor de laatste informatie over inentingen contact op met uw huisarts of GG&GD.
 • Het programma kan, bijv. door overheidsmaatregelen of feestdagen, wijzigen.
 • Bij niet-nederlandse nationaliteit is mogelijk een visum vereist. U bent hier zelf verantwoordelijk voor.

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief