Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ontdek Japan

Groepsrondreis, Vliegreis

Land van de Rijzende zon

Japan, land van contrasten, balancerend tussen ultramoderne en eeuwenoude tradities. Niet zomaar een bestemming, maar een bestemming die u gezien moet hebben! Door de enorme tegenstellingen is Japan een land waarbij u van de ene verbazing in de andere valt. Nergens ter wereld gaan mystiek, cultuur en tradities zo harmonieus samen met technische innovatie en futurisme als in Japan.

 

Tijdens deze rondreis neemt DrieTour u mee langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Van Osaka gaat de reis via Hiroshima naar de oude keizerlijke hoofdstad Kyoto, stad der duizend tempels en het historische Nara. Beiden zijn door Unesco tot Cultureel Werelderfgoed uitgeroepen.

 

Na een bezoek in Hakone, waar de natuur tot de verbeelding spreekt, eindigt deze reis in de hectiek van de miljoenenstad Tokio waar de moderne architectuur, de hightech en de torenhoge billboards het straatbeeld bepalen.

 

Een combinatie van metropolen, natuur, tempels en reizen met de supersnelle kogeltrein maken deze unieke ervaring compleet!

Van dag tot dag

Dag 1, dindag: Amsterdam - Osaka

Vlucht van Amsterdam naar Osaka met aankomst de volgende ochtend.

 

Dag 2, woensdag: Osaka

Aankomst Osaka en stadstour.

 

Osaka

Na aankomst in Osaka volgt een stadstour. U bezoekt het Umeda Sky Building, één van de hoogste gebouwen in de stad dat een prominent onderdeel is van het stadsaanzicht. Het gebouw bestaat uit twee torens die aan de top worden verbonden met bruggen en een roltrap. De bovenste verdieping biedt een fenomenaal uitzicht. De tour vervolgt zich naar Dotonbori, een straat die langs het gelijknamige kanaal loopt. Overdag is deze al indrukwekkend maar als de zon onder is komt het hier pas echt tot leven. De meest bizarre neonreclames lichten op. Gigantische octopussen, bewegende krabben en reuzen, u kunt het zo gek niet bedenken. Deze plaats komt veel voor in internationale films en is erg geliefd onder de lokale bevolking. Een goede eerste indruk van het leven in een Japanse metropool.

 

Dag 3, donderdag: Koya-San

Dagtour met eigen bus naar Mount Koya. Overnachting in Osaka.

 

Mount Koya

Het kloosterdorp Mount Koya met de Kongobuji tempel  ligt op 1000 meter hoogte en is het centrum van het Shingon Zen Boeddhisme. Het dorp wordt liefkozend Koya-san door de Japanners genoemd. Een van de hoogtepunten is het Okunoin mausoleum, waarvan de toegangsweg leidt over een indrukwekkende begraafplaats. Tegenwoordig wonen hier zo’n 7000 monniken en telt de stad 120 tempels. Als lunch gebruikt u een traditionele vegetarische maaltijd, ook wel Shojin genoemd, die doorgaans gegeten wordt door de monniken.

 

Dag 4, vrijdag: Osaka – Miyajiama - Hiroshima

Na het ontbijt stapt u om 09.30 uur aan boord van de supersnelle kogeltrein (Shinkansen) die in slechts anderhalf uur naar Hiroshima rijdt. Eerst staat een bezoek aan het vredemonument op het programma. Vervolgens gaat u per trein en ferry verder naar het eiland Miyajiama met het Itsukushima heiligdom. Vannacht verblijft u in Hiroshima.

 

Hiroshima

Hiroshima was de eerste stad in de geschiedenis van de mensheid die door een atoombom werd getroffen. Het vredespark is de plek waar diverse monumenten die de herinnering aan de verschrikkingen van een atoomoorlog in leven houden. Zo is er het Vredesmonument met de opvallende koepel, een van de weinige gebouwen die de atoombom overleefde. Het nabijgelegen herdenkingsmuseum is het bezoeken waard om een beeld te vormen van de stad voor en na de explosie. Tegenwoordig staat Hiroshima bekend als de stad van de vrede. De stad is in de loop der jaren weer geheel volgens westers model opgebouwd en vormt tegenwoordig een welvarende moderne stad. 

 

Miyajiama

Het eiland wordt door de Japanners gezien als een van de drie mooiste plekjes in Japan en is vooral bekend vanwege het Itsukushima Heiligdom. Voor het heiligdom staat de beroemde rode Torii (tempelpoort) die als het vloed is lijkt te drijven op het water. Dit is waarschijnlijk het meest gefotografeerde monument van Japan. Bij vloed staat de poort in het water en bij eb is de poort te voet bereikbaar. Sinds 1996 staat het Heiligom met de Torii op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Een andere bezienswaardigheid op het eiland is de boeddhistische Daisho tempel.

 

Dag 5, zaterdag: Hiroshima – Osaka – Nara – Kyoto

Per Shinkansen reist u naar Osaka om vervolgens per privébus door te rijden naar Nara. Na afloop van deze dagtour wacht een diner en overnachting in Kyoto.

 

Nara

Nara was de eerste keizerlijke hoofdstad van Japan met een groot aantal boeddhistische tempels. Ze liggen grotendeels in een bosrijk park waar veel tamme herten lopen. Tijdens deze excursie bezoekt u de beroemde Todaij-tempel met een enorm bronzen Boeddhabeeld van maar liefst vijftien meter hoog. Het grootste Boeddhabeeld van het land! Het feeërieke Kasuga Heiligdom dat beroemd is om zijn duizenden lantaarns van brons en steen mag ook niet aan deze dag ontbreken.

 

Dag 6, zondag: Kyoto

Vrije zondag in Kyoto. Huur bijvoorveeld een fiets om een deel van de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Of ga met het openbaar vervoer naar de wijk Gion, één van de laatste en echte Geisha wijken van Japan. Deze oude wijk bestaat vooral uit houten gebouwen en met wat geluk komt u hier nog enkele Geisha’s tegen in traditionele kimono’s.

 

Een bezoek aan het historische Kyoto dat ruim 1000 jaar de keizerlijke hoofdstad van Japan is geweest is een aanrader. Kyoto is overigens ook de culturele hoofdstad van Japan. De stad telt ongeveer 1,5 miljoen inwoners. De Japanners noemen Kyoto vaak “de stad van de duizend altaren”. U vindt er ruim 2000 tempels, historische gebouwen en heiligdommen waarvan Unesco er maar liefst 17 als Werelderfgoed heeft erkend. Mocht u er vandaag op uit willen gaan dan zijn de volgende plekken zeker een aanrader:

 

De Zilveren Tempel

Temidden van aangeharkte grindpaden, vijvers vol vissen en kronkelende paadjes die langs zorgvuldig aangelegde perkjes leiden ligt de zilveren tempel. Deze tempel was vroeger een buitenhuis van een machtige krijgsheer, maar werd na zijn dood al snel een tempel gewijd aan het Zen Boeddhisme. Deze tempel stamt uit het jaar 1480 en ligt in een bijzonder mooi park.

 

Filosofenpad

Dit wandelpad is een van de mooiste plekjes van Kyoto. Het pad volgt een smal kanaal dat wordt geflankeerd door honderden kersenbomen. Het  dankt zijn naam aan de filosoof Nishida Kitaro, die hier regelmatig langs het water dwaalde. Tijdens een wandeling over het pad kunt u genieten van de idyllische omgeving.

 

De Kiyomizu-dera Tempel

Een Boeddhistische tempel gesticht in 798. De huidige bouw stamt uit 1633. De tempel bestaat geheel uit hout. Er is bij de bouw geen enkele spijker of schroef gebruikt. De houten palen en planken zijn op ingenieuze wijze met elkaar verbonden.

 

Dag 7, maandag: Kyoto – Tokio

In de ochtend staat een bezoek aan de Kodi-ji tempel in Kyoto met een theeceremonie op de planning. Na afloop reist u per Shinkansen door naar Tokio, de huidige hoofdstad van Japan. Na de incheck bij het hotel dineert u in een lokaal restaurant.

 

De Koda-ji tempel met theeceremonie

De Koda-ji tempel wordt vaak over het hoofd gezien door toeristen maar staat bekend als een van de indrukwekkendste tempels in Higashiyama. Hij staat temidden van een prachtige tuin, ontworpen door Japans beroemdste landschapsarchitect Koburi Enshu. Ook is er een theehuis, ontworpen door de bedenker van de theeceremonie (Sen no Rikyu). Een ritueel dat iedere bezoeker aan Japan eens moet meemaken. Al met al staat deze tempel voor de samenvloeiing van Japans grootste culturele en artistieke tradities.

 

Dag 8, dinsdag: Tokio

Tokio, een van de modernste steden ter wereld. Ongeveer 25% van alle Japanners woont in of rondom Tokio. In tegenstelling tot andere wereldsteden heerst er geen chaos. Integendeel; straten en parken zijn kraakschoon, Tokio verrast en verbaast! Elke wijk van Tokio heeft weer zijn eigen karakter. Het ene moment verbaast u zich over de grootste concentratie van elektronicawinkels ter wereld en moderne wolkenkrabbers om vervolgens tijd te besteden in een prachtig park met de Meij Schrijn, Tokio’s grootste heiligdom en een oase van rust midden in de drukke stad. Kortom, vandaag een eerste kennismaking met deze metropool.

 

Sky Tree

De dag begint met een bezoek aan een van de hoogste gebouwen ter wereld:de zendmast Tokyo Skytree. Er zijn speciale 360 graden panorama observatie platforms die een schitterend uitzicht over de stad bieden.

 

De Asakusa tempel

De route leidt naar de oudste tempel van de stad: de Asakusa tempel in een van de wijken waar de sfeer van het 'oude Tokio' nog duidelijk te proeven is. De meeste straten, gebouwen en tempels zijn al eeuwen hetzelfde gebleven waardoor het lijkt of de tijd heeft stil gestaan. 

Rondom de tempel zijn verschillende winkelstraten zoals Nakamise, met traditionele Japanse winkeltjes. De beste plaats om souvenirs te kopen!

 

Sumida riviercruise

Na de lunch ontdekt u Tokio vanaf het water. Vanaf Asakusa vaart een boot richting de Hinode pier. Deze tocht duurt ongeveer 35 minuten. Onderweg passeert u maar liefst twaalf bruggen om tenslotte in de baai van Tokio te eindigen.

 

Hamarikyu tuin

uw ontdekkingstocht eindigt in de Hamarikyu tuin, gelegen aan de baai van Tokio. Dit park beslaat een kwart miljoen vierkante meter en is een oase van rust in het bruisende Tokio. Met enkele vijvers, gevuld met zeewater, is deze tuin een oase van flora en fauna. De perfecte plek om tot rust te komen na een dag vol ervaringen.

 

Dag 9, woensdag: Hakone  

Na alle metropolen en tempels is het tijd voor natuur! Hakone leent zich hier perfect voor. Onder begeleiding van de reisleider vertrekt u per trein richting Odawara. Met bergtrein, kabelbaan en boot baant u zich een weg door het wonderlijke landschap van Japan. Tussendoor staan een bezoek aan het Hakone openluchtmuseum en een lunchpauze gepland.

 

Hakone staat bekend om zijn Onsen (warmwaterbronnen in het Japans). Met zijn ongerepte natuur, vulkanisch landschap en goede ligging ten opzichte van de hoofdstad is dit gebied een toevluchtsoord voor menig Japanner. Op een mooie dag is een prachtig uitzicht over de beroemde Mount Fuji de normaalste zaak. Mount Fuji is de hoogste en ook heiligste berg van Japan en hét symbool van het land. Deze uitzichtpunten bereikt u met de Tozan-trein, een bergtreintje dat de steile hellingen van dit gebied genadeloos beklimt. Vervolgens leidt een kabelbaan u naar de Owakudani vallei. Deze vallei bestaat uit een rotslandschap van scherpe stenen, kraters, borrelende modder- en zwavelbronnen.

 

Als laatste maakt u een boottocht over het Ashi Meer dat is gevormd tijdens een vulkaanuitbarsting ongeveer 3000 jaar geleden. Geniet van het spectaculaire landschap. Het meer wordt omringd door Mount Komagatake, Mount Fuji en andere bergen. 

 

Hakone openluchtmuseum

het Openluchtmuseum van Hakone heeft verscheidene paviljoens uit de 19e eeuw waar moderne Japanse en westerse beeldhouwkunst zijn samengebracht. Dit museum huisvest ook werken van Henry Moore, een beroemde Engelse beeldhouwer uit de 20e eeuw.

 

Dag 10, donderdag: Tokio

Vandaag staat een tweede excursie in Tokio op het programma. Bezoek het Keizerlijke paleis, Ginza, de elektronische wijk Akihabara en Yanaka. Zelf sushi maken maakt hier deel van uit. Het afscheidsdiner bestaat uit een verrukkelijke Shabu Shabu maaltijd.

 

Het Japanse keizerlijke paleis

In het hartje van Tokio staat het keizerlijke paleis. Na de Meiji-restauratie, een periode van modernisering verhuisde het keizerlijke hof van Kyoto naar Tokio. Alhoewel het paleis niet toegankelijk is voor bezoekers zijn de tuinen van dit paleis adembenemend en een “must see” voor iedere bezoeker in Tokio.

 

Ginza

De wijk Ginza, vernoemd naar een munthuis uit 1612, staat bekend als een luxedistrict en is een prettig gebied om doorheen te struinen. Onder leiding van een gids leert u hoe de bovenlaag van de Japanse bevolking leeft.

 

Sushi making experience

Tijdens de "sushi making experience" leert u onder begeleiding van een chef om sushi te maken, waarna u deze na afloop als lunch mag opeten. Deze ervaring geeft u een kijkje in de Japanse keuken en cultuur en heeft bij terugkomst in Nederland nog steeds veel waarde. 

 

Akihabara

Maak een sprong naar de toekomst in elektronicawijk Akihabara, één van Tokio’s grootste winkelgebieden. Op elk gebouw schreeuwen de kleurrijke neon reclameborden om aandacht. In de etalages pronken de nieuwste technologische snufjes. Een bezoek aan deze stad is pas compleet met een kijkje in dit district.

 

Yanaka

Deze wijk is een van de weinige gebieden in Tokio waar de atmosfeer van het verleden nog overheerst. Het gevoel van nostalgie, gecombineerd met de rustieke charme biedt een totaal andere beleving van het wereldse Tokio dat u de laatste dagen leerde kennen. Vlakbij ligt het Ueno park, dat ook zeker de moeite waard is om te bezoeken.

 

Dag 11, vrijdag: Tokio - Amsterdam

De reis zit er weer op. Vanuit het hotel gaat een transfer naar de luchthaven. In de middag landt het vliegtuig in Amsterdam.

Accommodaties

Rihga Royal Hotel**** - Osaka

Het Rihga Royal Hotel ligt in het centrum van Osaka en heeft moderne accommodatie met WiFi. Met...

Rihga Royal Hotel**** - Osaka

Het Rihga Royal Hotel ligt in het centrum van Osaka en heeft moderne accommodatie met WiFi. Met twintig eetgelegenheden biedt dit hotel een grote variatie aan maaltijden, van Westers tot Japans.

De kamers van het hotel zijn eenvoudig maar modern ingericht. Ze beschikken allen over aircodnitioning, flatscreen-tv, een bureau, koelkast en een waterkoker inclusief groene thee. Tegen een kleine toeslag kunt u gebruik maken van het fitnesscentrum en binnenzwembad (in Osaka verblijft u in dit hotel of een gelijkwaardig hotel).

terug

Hotel New Hiroden*** - Hiroshima

Hotel New Hiroden ligt bij het treinstation van Hiroshima en beschikt over drie eetgelegenheden.

De...

Hotel New Hiroden*** - Hiroshima

Hotel New Hiroden ligt bij het treinstation van Hiroshima en beschikt over drie eetgelegenheden.

De kamers zijn voorzien van airconditioning en verwarming. Elke kamer heeft een koelkast, een luchtbevochtiger en een flatscreen-tv. De eigen badkamer is uitgerust met toiletartikelen en een bad. Verder zijn was- en stomerijservices beschikbaar (in Hiroshima verblijft u in dit hotel of een gelijkwaardig hotel).

terug

Hotel New Miyako*** - Kyoto

Tegenover het treinstation van Kyoto ligt er New Miyako hotel. Dit hotel biedt kamers met...

Hotel New Miyako*** - Kyoto

Tegenover het treinstation van Kyoto ligt er New Miyako hotel. Dit hotel biedt kamers met airconditioning en gratis WiFi. Ook zijn er een supermarkt en zes eetgelegenheden aanwezig. Alle kamers zijn uitgerust met airconditioning, flatscreen-tv en een koelkast. De badkamer is voorzien van een douche, een bad en toiletartikelen (in Kyoto verblijft u in dit hotel of een gelijkwaardig hotel).

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Japan 11 dagen

Inclusief

 • Vliegreis inclusief belastingen en heffingen
 • Al het vervoer ter plaatse
 • Tweepersoonskamer met gescheiden bedden met ontbijt en diner (diner afwisselend in restaurants en hotel)
 • Lunches op dag 3, 4, 10 (inclusief “sushi making experience”)
 • Zondag op basis van volpension
 • Excursie- en entreegelden
 • Fooien
 • Engelssprekende gidsen ter plaatse (vertaling door de reisleiding)
 • DrieTour reisleiding
 • Kennismakingsbijeenkomst vooraf

Exclusief

 • Toeslag éénpersoonskamer 590,- (op de reis met vertrek 30 oktober is de toeslag 650,-)
 • Lunches op de overige data
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering

Overige informatie

 • Uw paspoort dient na vertrek uit Japan nog minimaal 6 maanden geldig te zijn
 • Neem voor de laatste informatie over inentingen contact op met uw huisarts of GGD

 

Hotelbeschrijving

Dag 2-4

Rihga Hotel Osaka

Osaka

2 nachten

Dag 4-5

Hotel New Hiroden

Hiroshima

1 nacht

Dag 5-7

New Miyako Hotel

Kyoto

2 nachten

Dag 7-11

Hotel Monterey Hanzoman

Tokio

4 nachten

Gedurende uw reis verblijft u in de bovenstaande hotels of gelijkwaardige hotels.

 

Vluchtschema

 

Vertrektijden septembergroep (vlucht met overstap)

Datum

Van

Naar

Vluchtnummer

Vertrek

Aankomst

25 september 2018

Amsterdam

Frankfurt

LH 989

11:10

12:15

25 september 2018

Frankfurt

Osaka

LH 740

13:45

07:45*

 

 

 

 

 

 

5 oktober 2018

Tokio

München

LH 715

12:35

17:40

5 oktober 2018

München

Amsterdam

LH 2308

19:15

20:45

Vluchtschema onder voorbehoud van wijzigingen

*Aankomst 26 september 2018

 

Vertrektijden oktobergroep (directe vlucht)

Datum

Van

Naar

Vluchtnummer

Vertrek

Aankomst

30 oktober 2018

Amsterdam

Osaka

KL 867

14:25

09:15*

 

 

 

 

 

 

10 november 2018

Tokio

Amsterdam

KL 862

11:25

15:30

 Vluchtschema onder voorbehoud van wijzigingen

*Aankomst 31 oktober 2018

 

De kennismakingsbijeenkomst is op zaterdag 8 september.

Deze vindt plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren.

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief