Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Moskou en Sint Petersburg o.l.v. ds. B.L. van der Woude

Groepsrondreis, Verre reis, Vliegreis

Russische Parels

In Rusland, het ‘land van uitersten’, vindt u intrigerende steden: machtig Moskou met het imponerende Kremlin en het Rode Plein en bruisend St. Petersburg waar de roerige tsarentijd met alle pracht en praal opnieuw tot leven komt. Deze rondreis biedt een unieke kijk op de grootste Russische cultuurschatten. Rusland is altijd indrukwekkend en intens. Ook als u er al eens geweest bent is deze fascinerende rondreis langs de 'Parels' van Rusland absoluut een aanrader!

 

Moskou, groots en overweldigend

Vandaag de dag is Moskou het toonbeeld van de moderne Russische samenleving en de stad is uitgegroeid tot een van de mooiste steden ter wereld. Hoewel vele gebouwen herinneren aan het communistische verleden, domineert nu een imposante skyline deze reusachtige stad. Maar liefst 11 miljoen Moskovieten leven in deze immense metropool. Uw verkenning van Moskou brengt u onder andere naar het Rode Plein met de fraaie acht kleurige Basilius kathedraal, het imposante Kremlin; wereldwijd een begrip, en de beroemde rijk versierde metrostations van Moskou.

 

Pracht, praal en Hollandse wortels in Sint Petersburg

Tijdens deze reis maakt u kennis met de ongekende innerlijke en uiterlijke rijkdom die Sint-Petersburg te bieden heeft. Ontdek hoezeer Peter de Grote was beïnvloed door de Nederlandse steden toen hij de stad in 1703 stichtte. Zo liet hij er meer dan veertig grachten aanleggen om de drassige grond droog te leggen. Ook de architectuur van veel huizen uit die tijd lijkt verrassend veel op die van de Amsterdamse grachtenpanden. Niet alleen Peter de Grote, ook Nederlandse immigranten (van veelal gereformeerde huize) begonnen vanaf het midden van de 18e eeuw hun stempel op de stad te drukken. De interessante en roerige Russische geschiedenis staat garant voor een onvergetelijke vakantie! Hebt u altijd al eens zelf willen ervaren hoe de tsaren leefden? Hun verhalen komen in St. Petersburg op elke straathoek tot leven.

Programma

 

Dag 1, vrijdag 16 oktober:

Amsterdam - Moskou

U vliegt van Amsterdam per LOT Polish Airlines via Warschau naar Moskou. Daar aangekomen volgt de transfer naar het hotel. Diner in het hotel.

 

Dag 2, zaterdag 17 oktober:

Fascinerend en monumentaal Moskou

Ontdek vandaag Moskou, het politieke en economische centrum van Rusland. U bezoekt de grootste Russisch-orthodoxe kerk ter wereld, de Christus Verlosserkathedraal. De buitenkant met gouden koepels is minstens zo mooi als de binnenkant. Vanaf het Vorobjovy Gory park kunt u genieten van een schitterend uitzicht over de stad. U rijdt door de Champs-Élysées van Moskou, de Tverskaya Ulitsa. Het is de belangrijkste en drukste straat met een bijzondere combinatie van oude en ultramoderne gebouwen. Te voet verkent u de oude Arbatstraat waar straatartiesten, kunstenaars en muzikanten het straatbeeld bepalen. Arbat is het creatieve hart van de stad. Ook voor typische Russische souvenirs als bontmutsen en matroesjka’s bent u hier op het juiste adres.

 

Na de lunch bezoekt u het Russische centrum van de macht: het Kremlin met de kroningskathedraal Maria Hemelvaart. De pracht en praal binnen de muren, waar nog altijd de regering van Rusland zetelt, zult u niet snel vergeten. Het hart van Moskou wordt natuurlijk gevormd door het Rode Plein, met de tombe van Lenin, het GUM warenhuis, de Basiliuskerk en aan de rand van het plein de bekende torens van de kathedraal, die trots boven de muren van het almachtige Kremlin uitsteken. Tijdens de citytour ontbreekt het Rode Plein dan ook niet!

 

Dag 3, zondag 18 oktober:

’s Morgens bezoekt u met uw gids de Tretiakov Galerij (Russische kunst en iconen) of het Pushkin Museum, waar u vooral Europese meesters ziet.

Hierna maakt u een ondergrondse excursie om een aantal van Moskou’s mooiste metro stations te bewonderen. U reist ook per metro terug naar uw hotel.

 

Het tweede deel van de middag is ter vrije besteding. Diner in uw hotel.

 

Dag 4, maandag 19 oktober:

Met de Russische hogesnelheidstrein naar St. Petersburg

Na het ontbijt volgt de transfer naar het treinstation voor de reis met de Sapsan-trein naar St. Petersburg.

Dit is de Russische hogesnelheidstrein die u in ongeveer 4½ uur over een afstand van 650 km vervoert. Aan het einde van de middag komt u aan in St. Petersburg, stad van Peter de Grote die trots de bijnaam ‘Venetië van het Noorden’ draagt. Vanavond dineert u in het hotel of in een restaurant dichtbij.

 

Dag 5, dinsdag 20 oktober:

Bezoek aan het Hollandse culturele erfgoed

Na het ontbijt maakt u een tour door de stad langs plaatsen die met Nederland verbonden zijn: ‘Novaya Gollandiya’ (Nieuw Holland-eiland), de Hollandse wijk Nevski Prospect, waar u een gereformeerde kerk aantreft en de Kathedraal van de Opstanding ‘Onze Verlosser op het bloed’. Daarnaast staan de Petrus-en Paulusvesting op het Hazeneiland in de rivier de Neva op het programma met de gelijknamige kathedraal binnen de vesting en de Izaäk kathedraal, die nu een museum voor mozaïek is.

 

Dag 6, woensdag 21 oktober:

Kunstgenot in de Hermitage

De hele dag staat in het teken van het wereldberoemde Museum de Hermitage. gevestigd in een van de vijf gedeelten van het Winterpaleis van de Russische tsaren. Dit museum herbergt o.a. een zeer omvangrijke collectie West-Europese schilderkunst van bekende meesters zoals Da Vinci, Raphael, Rembrandt en vele anderen.

 

Rembrandt en Catharina de Grote

Wereldberoemd is de verzameling Hollandse Meesters in de Hermitage, waaronder een groot aantal bijzondere werken van Rembrandt. Het is aan de Russische tsarina Catharina de Grote (1729-1796) te danken dat Sint-Petersburg deze toonaangevende verzameling Nederlandse schilderkunst bezit. Voor Catharina, een van oorsprong Duitse prinses, was het van groot belang zich als waardige opvolgster van tsaar Peter de Grote (1672-1725) te manifesteren. Ieder jaar besteedde zij meer dan twaalf procent (!) van het bruto nationaal product aan kunst en architectuur. Deze uitgaven beschouwde zij als een noodzakelijke investering om de jonge stad een glansrijk uiterlijk geven. Met kunst en cultuur probeerde ze ook haar ideeën, in lijn met de Verlichting, tot uitdrukking te brengen: ze wilde van het tot dan toe tamelijk feodale Rusland een verlichte natie maken die kon wedijveren met landen als Frankrijk en Engeland. Dat ze er genoegen in schepte om andere Europese vorstenhuizen de loef af te steken, zal zeker ook meegespeeld hebben. In 1666 kocht Catharina de Grote ‘De Terugkeer van de Verloren Zoon’ van Rembrandt.  Dit schilderij met het Bijbelse thema van de verloren zoon heeft mensen over de hele wereld weten te raken.

 

De lunch is vandaag op eigen gelegenheid zodat iedereen in eigen tempo de kunstwerken op zich in kan laten werken. U kunt zo lang blijven als u wilt en u kunt op eigen gelegenheid terug naar het hotel. Na deze dag vol kunst is het diner in het hotel of een restaurant dichtbij voor u geregeld.

 

Dag 7, donderdag 22 oktober:

Versailles van Rusland

Ten westen van St. Petersburg, langs de oever van de Finse Golf, ligt het prachtige Petershof. Het is een zeer uitgestrekt paleizen- en tuinencomplex dat werd gebouwd in opdracht van tsaar Peter de Grote. De bouw is voortgezet tot het jaar 1917, het jaar van de Russische revolutie. U kijkt uw ogen uit van de pracht en praal die het uitstraalt en van de bijzondere fonteinen die men er heeft aangelegd. Petershof wordt ook wel het Russische Versailles genoemd, en doet daar zeker niet voor onder! Aan het einde van de middag komt u terug in St. Petersburg waar u nog vrije tijd heeft. Vanavond is er een gezamenlijk afscheidsdiner.

 

Dag 8, vrijdag 23 oktober:

St. Petersburg – Amsterdam

Transfer naar de luchthaven en vlucht via Warschau naar Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inbegrepen

 • Retourvliegreis Amsterdam – Moskou/St.Petersburg - Amsterdam per LOT Polish Airlines – via Warschau (incl. heffingen)
 • Ruimbagage, 1stuks, max. 23 kilo
 • Vervoer ter plaatse
 • 7 nachten verblijf op basis van een tweepersoonskamer met bad of douche en toilet
 • 7 x ontbijt en diner
 • 6 x lunch
 • Nederlandssprekende gids
 • Entrees
 • Fooien

Niet inbegrepen

 • Toeslag eenpersoonskamer 245,-
 • Lunch op dag 6
 • Visumkosten*
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

 

 

*Uw reisleider heeft alle informatie en een overzicht van de kosten die nodig zijn om een visum aan te vragen.

Paspoort en visum:

Voor deze reis dient uw paspoort bij terugkomst nog minimaal zes maanden geldig te zijn! 

Tevens is voor deze reis een visum vereist.

 

Vaccinaties

Neem voor de laatste informatie over vaccinaties contact op met de huisarts of GGD.

 

Hotels:

Moskou                                             3 nachten                           Hotel Izmailova Gamma ***

St. Petersburg                                   4 nachten                           Hotel On Rimskoga-Korsakova ***

 

Reissom per persoon

Van 25 – 29 deelnemers: 1.902,-

Van 30 – 34 deelnemers: 1.843,-

Van 35 – 39 deelnemers: 1.804,-

 

Minimum aantal deelnemers is 25.

 

Reisschema

 

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
16 oktober  Amsterdam Warschau  LO 266 10.25 uur 12.25 uur
16 oktober Warschau Moskou LO 677 16.35 uur 19.45 uur
23 oktober  St. Pertersburg Warschau LO 684 14.40 uur 15.45 uur
23 oktober Warschau Amsterdam LO 267 16.45 uur 18.55 uur
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief