Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Nepal en Bhutan

Groepsrondreis, Verre reis, Vliegreis

Ontdek de Himalaya-staten Nepal en Bhutan tijdens deze bijzondere reis vol hoogtepunten. Prachtige kloosters en tempels, indrukwekkende landschappen en een gastvrije bevolking, deze reis biedt het allemaal. Waar Nepal bekend staat als het land van de Mount Everest en het Hindoeïsme, is het Boeddhistische koninkrijk Bhutan een relatief onontdekt land. Tijdens deze rondreis ligt het accent op cultuur, natuur en ontmoeting met de lokale bevolking. Zie de overal wapperende gebedsvlaggetjes, oude koningssteden en religieuze tradities. Verken mystieke tempels, ontmoet excentrieke saddhu’s en doe mee met een wervelend kloosterfestival. En dat allemaal met steeds de eeuwig besneeuwde pieken van de Himalaya op de achtergrond. Dit is een reis, die u minstens een keer in uw leven gemaakt dient te hebben!

Van dag tot dag

Dag 1, zondag: Amsterdam – Kathmandu (Nepal)

Het avontuur begint. U vliegt met Turkish Airlines vanuit Amsterdam via Istanbul naar Kathmandu,  waar u de volgende ochtend arriveert.

 

Dag 2, maandag: Kathmandu

Bij aankomst wordt u welkom geheten met een traditionele bloemenslinger. Aansluitend transfer naar uw hotel.

Het hotel ligt midden in de levendige en kleurrijke Tibetaanse wijk van de Nepalese hoofdstad. De smalle straatjes, overvloed aan kloosters en de mystieke sfeer zetten de toon. De bekende Bouddhnath stupa en het tempelcomplex van Pashupathinath maken het verblijf tot een bijzondere ervaring.

 

Dag 3, dinsdag: Kathmandu

Onder begeleiding van een Engelssprekende gids ontdekt u de drie mooiste bezienswaardigheden van Kathmandu: de Swayambhunath tempel, de Pashupathinath tempel en de Bouddhnath stupa.

 

Swayambhunath

Swayambhunath is de oudste boeddhistische tempel van Kathmandu met als bijnaam “de apentempel” omdat er veel apen rondlopen. Pas goed op uw spullen, want de apen zijn vliegensvlug in het weggrissen van uw camera of tas! Via een uitgesleten trap maakt u een flinke, maar mooie klim naar boven. Geen zin om de 365 treden te trotseren? Dan staat de bus klaar die u naar boven brengt. Bij aankomst in het tempelcomplex treft u grote bedrijvigheid aan: monniken, mensen die offergaven brengen of gebeden prevelen, bedelaars én heel veel apen. Het bouwwerk zelf is een kleurrijk geheel van tientallen stupa’s, gebedsvlaggetjes en offerbeelden. Geniet hier van een overweldigend uitzicht over de stad, de vallei en de besneeuwde Himalaya toppen.

 

Pashupathinath

Pashupathinath is een uitgestrekt tempelcomplex langs de heilige Bagmati rivier. Hindoes

vereren hier de god Shiva in zijn gedaante van Pashupati (god van de dieren), een oude Indiase cultus die voornamelijk in Nepal voorkomt. De god is de officiële beschermer van het land. In Pashuphatinath vinden doorlopend lijkverbrandingen plaats. Hindoe’s geloven dat mensen die in de rivier bij de tempel gecremeerd worden de cyclus van samsara (wedergeboorte) doorbreken. Ze gaan dan na hun dood rechtstreeks naar het hiernamaals en hoeven niet meer te reïncarneren. De rivier is ernstig vervuild, maar voor de gelovigen vormt dit geen enkel bezwaar. Zij dompelen zich gerust onder in het water of drinken uit de rivier. Niet-hindoes worden niet toegelaten in het tempelcomplex, maar vanaf de heuvel tegenover de tempel heeft u een prima zicht op de tempels en de rituele bad- en crematieplaatsen. Ook vindt u hier ‘heilige mannen’, saddhu’s genaamd.

 

Saddhu’s

Bij Pashupatinath vindt u 'heilige mannen', saddhu’s genoemd. Saddhu's zijn rondtrekkende Hindoes die het kastenstelsel en de andere gebruiken hebben afgezworen en bedelen om in hun dagelijkse bestaan te voorzien. De mannen zijn extravagant uitgedost. Ze dragen oranje gewaden of lopen vrijwel naakt rond, wrijven zich in met de asresten van de crematieplaatsen, beschilderen hun lichaam en hebben vaak hele lange rastaharen.

Bouddhnath

Bouddhnath is de grootste Tibetaans-boeddhistische stupa van Nepal. De grote ogen van de Boeddha kijken u overal in het bouwwerk doordringend aan. In dit deel van de stad wonen, sinds de Chinese inval in hun land, veel Tibetanen. Er komen dagelijks talrijke Tibetaanse pelgrims naar Bouddhnath, die hun gebedsrondes (kora’s) om de stupa lopen. Om hun gebeden extra kracht bij te zetten laten ze gebedsmolens draaien en ontsteken ze boterkaarsjes. Bouddhnath biedt een unieke kans iets van de mystieke sfeer van het Tibetaans-boeddhisme te ervaren.

 

Dag 4, woensdag: Kathmandu – Pharping

Doorreis naar Parphing, 20 kilometer ten zuiden van Kathmandu. De hier gelegen tempels worden vaak door Tibetaanse pelgrims bezocht. U krijgt er een rondleiding. Net boven Pharping ligt het Tibetaans-boeddhistische Neydo Monastery, waar ook een hotel bij hoort. Hier overnacht u.

 

Dag 5, donderdag: Pharping – Panauti – Namo Buddha – Bhaktapur

Reistijd circa 2 uur

Vanochtend vroeg op voor een bijzondere belevenis:  u woont een kloosterceremonie bij. Ga na afloop naar de hoogste verdieping van het klooster, waar u zicht hebt op de opkomende zon. 

Iets ten zuidoosten van Kathmandu, ligt het Newari-stadje Panauti. Hier wordt u door de plaatselijke bevolking met een warm welkom ontvangen. Via achterafstraatjes en steegjes wandelt u naar één van de huizen van een Newari-familie. Ze tonen u hoe ze wonen, leven en werken. Een gedenkwaardige ervaring. U bezoekt vervolgens de stadsrand, waar twee heilige rivieren samenvloeien. Het volksgeloof zegt dat er diep onder de grond nog een derde heilige rivier stroomt. Ter ere hiervan zijn de middeleeuwse tempels van Panauti ooit gesticht.

‘s Middags rijdt u naar Namo Buddha, een plaats nog verder in de Kathmandu-vallei. U luncht hier. Vervolgens ontdekt u de stupa van Namo Buddha, een belangrijke Boeddhistische pelgrimsplaats. Er is niet veel bekend over deze kleine, mooie stupa. Volgens de legende kwam een Boeddha hier een tijgerin tegen. De tijgerin kon geen prooi vinden voor haar uitgehongerde welpen. Uit medelijden met de dieren bood de Boeddha zichzelf aan als voedsel.

De dag eindigt in de oude koningsstad Bhaktapur, waar u de komende twee nachten verblijft. Het hotel ligt vlakbij het oudste tempelplein en vormt een goede uitvalsbasis om van de stad te genieten.

 

Dag 6, vrijdag: Bhaktapur

In Bhaktapur waant u zich in de middeleeuwen. Dit stadje met een wirwar aan smalle steegjes en mooie pleintjes, ademt de sfeer van het verleden. Bhaktapur is veruit de best bewaarde historische plaats in de Kathmandu-vallei. U vindt hier een enorme hoeveelheid hindoeïstische, boeddhistische en animistische kunstschatten. Bezoek onder andere de unieke tantra-tempel met haar erotische houten sculpturen. Ook mag u Potters Square niet overslaan, waar u pottenbakkers aan het werk ziet. Het plein ligt vol met in de zon drogend aardewerk, voordat het de ovens ingaat. Tot op heden is de pottenbakkerij de belangrijkste broodwinning in Bhaktapur.

 

Dag 7, zaterdag: Bhaktapur – Kathmandu – Paro (Bhutan) - Haa

Reistijd circa 3,5 uur

Vervolgens transfer naar het vliegveld van Kathmandu voor de doorreis naar Paro (Bhutan). In Bhutan wordt u opgewacht door uw lokale gids, die u gedurende de reis door dit verborgen Himalaya-land vergezelt.   

U rijdt vanaf het vliegveld naar de Haa-vallei. Dwars door rododendronstruiken, loof- en eikenbossen klimt u langzaam omhoog naar de Chela La pas. De pas ligt op 3988 meter en de top wordt gemarkeerd met allemaal gebedsvlaggetjes. Vanaf deze plek heeft u, bij helder weer, zicht op de Jhomolhari (7326m): één van de bergreuzen van Bhutan. De gebedsvlaggetjes in de kleuren blauw, groen, rood, geel en wit staan symbool voor water, hout, vuur, aarde en ijzer. Overal in het land komt u ze tegen.

Vervolgens passeert u het oudste Bhutanese vrouwenklooster Kila. Hier wonen nog ruim 30 nonnen, die vaak buiten het klooster mediteren. De reis eindigt in Haa, waar u de komende twee nachten verblijft.

 

Dag 8, zondag: Haa

Totale duur wandeling:  circa 2 tot 3 uur

De Haa-vallei is pas sinds 2002 geopend voor toeristen. Het is de westelijkste vallei van Bhutan, grenzend aan Tibet. Dwars door de vallei loopt de gelijknamige rivier. Het gebied is omgeven

door karakteristiek gevormde bergtoppen, die door de bevolking als heilig worden beschouwd.

De hoogste bergtop is gewijd aan Ap Chhundu, de beschermgod van de Haa-vallei.

In de late ochtend bezoekt u Lhakhang Karpo, Lhakhang Nagpo en Haa Dzong, waar de kloosterlingen wonen. Het woord Haa betekent mysterieus. Wanneer u ’s middags, samen met uw gids, door de vallei en langs de oevers van de rivier wandelt, begrijpt u waarom. Bloeiende rododendrons, dichtbegroeide naaldwouden en in de verte Tibetaanse bergen in de verte voegen elk iets geheimzinnigs toe.

 

Dag 9, maandag: Haa – Thimpu

Reistijd circa 3,5 uur

Via de mooie zuidelijke route reist u naar Thimpu, de verrassend relaxte hoofdstad van Bhutan. Hier verblijft u de komende twee nachten. Eenmaal aangekomen gaat u op ontdekkingstocht. U bezoekt handwerkstalletjes in het centrum, een traditionele papiermakerij en de grote Boeddha, waar u een schitterend uitzicht over de stad heeft. Een kijkje bij de bijzondere ‘takins’ (holhoornig hoefdier) in de lokale minizoo is ook een must! Is boogschieten uw ding? Dan is dit uw geluksdag! In het boogschietstadion hebt u de kans om dé nationale sport van Bhutan te bekijken. Meestal is er wel een wedstrijd en doen Bhutani hun uiterste best een topprestatie te leveren.

 

Dag 10, dinsdag: Thimpu

Totale duur wandelingen: circa 3 tot 4 uur

Na het ontbijt vervolgt u de verkenning van Thimpu en omgeving. Tijdens dit intensieve dagprogramma reist u als eerste naar Tango-Monastery, gelegen op 14 kilometer ten noorden van de stad. Het hooggelegen klooster is puur en authentiek. Jonge monniken krijgen hier les in de leer van het boeddhisme. De wandeltocht naar boven duurt een klein uur.

De volgende ‘klim’ is naar Cheri Monastery, gelegen op een heuveltop bij de grens met het Jigme Dorji National Park. Aansluitend wandelt u over het platteland, naar de Wang Chu-rivier. Hier ligt de grootste dzong (kloosterburcht) van Bhutan, de Tashi Cho Dzong. Het is een van de mooiste dzong’s van het land. Geniet onderweg van een picknicklunch bij Cheri Bridge.

 

Dag 11, woensdag: Thimpu – Wangdu (Punakha vallei)

Reistijd: circa 3 uur

Uw reis wordt vervolgd in de richting van Punakha. Om daar te komen klimt u zigzaggend per bus over de op 3115m hoogte gelegen Dochu La-pas. Bijna op de top, rijdt u door een woud van wapperende gebedsvlaggen. Op de route passeert u maar liefst 108 chortens (boeddhistische bouwwerken). De lokale bevolking gelooft dat de pas de woonplek is van vele geesten, onder wie de geest van een kannibalistische godin. Vanaf de top geniet u bij helder weer van een fantastisch uitzicht op de immense pieken van de Himalaya. Ook ziet u het Chimi Lhakhang klooster liggen, waar u later op de dag een wandeling maakt.

 

Chimi Lhakhang

Het Chimi Lhakhang klooster werd in 1499 gebouwd door lama Drukpa Kuenley, de ‘Divine Madman’, een legendarisch figuur uit de Bhutanese geschiedenis. Hij was ervan overtuigd dat een losbandig leven met veel plezier de weg naar het nirwana openlegt. Overal in het land ziet u dan ook fallussymbolen geschilderd op de muren van de huizen, een herinnering aan het wilde liefdesleven van deze populaire Bhutaanse heilige.

Vrouwen die moeite hebben om zwanger te worden komen vanuit het hele land naar Chimi Lhakhang. Door het uitvoeren van boeddhistische rituelen, het aanbieden van offergaven en het verkrijgen van de zegen van de priesteres hopen ze alsnog een kindje te krijgen. Tijdens de wandeling naar de tempel  zult u dan ook vele houten en geschilderde fallussen tegenkomen. De bevolking gelooft dat de fallus de kwade geesten op afstand houdt.

 

Aansluitend reist u door naar de Punakha dzong, zonder twijfel de mooiste dzong van Bhutan. De huidige koning van Bhutan werd hier op 6 november 2008 gekroond, ondermeer in aanwezigheid van koning Willem Alexander. De dzong ligt midden op de plek, waar de rivieren Pho (= vader) en

Mo (= moeder) elkaar ontmoeten. Diep onder het klooster ligt volgens de overlevering ook nog eens een heilig meer. Monniken komen dan ook vanuit de wijde omgeving naar deze gewijde plaats. Als het meezit, vindt er een gebedsdienst plaats. Stel hierbij murmelende monniken, het gerinkel van bellen, trommelgeroffel en brandende boterlampjes voor. Een mystieke belevenis!

Tenslotte bezoekt u het op een heuveltop gelegen Sangchhen Dorji Lhuendrup Lhakhang nonnenklooster. Onderweg passeert u nog een stupa met een bovennatuurlijk verhaal. Eenmaal aangekomen bij het vrouwenklooster vindt u een aantal bijzondere Boeddha- en Tarabeelden. Iedere namiddag houden de nonnen een ceremonie in de tempel die u als gast mag bijwonen. Overnachting in het nabijgelegen Zhingkham Resort.

Stupa’s tegen kwade geesten

Interessant detail is de stupa die u tegenkomt bij één van de bochten langs de weg. In deze bocht zijn veel ongelukken gebeurd. Logisch, zouden wij westerlingen zeggen, de weg loopt hier dusdanig haaks dat een iets te hard rijdende auto eenvoudig uit de bocht vliegt. De Bhutani zijn echter te rade gegaan bij een priester en deze ontdekte een kwade geest bij deze bocht. En dus is er, in plaats van waarschuwingsborden en een vangrail, een stupa geplaatst om de kwade geest weg te jagen.

 

Dag 12, donderdag: Wangdu – Phobjikha

Reistijd: circa 3 uur

Totale duur wandeling: circa 1,5 uur

Van de Punakha vallei steekt u door naar de Phobjika vallei in het westen van het Jigmy Singye Wangchuck National Park. In deze vallei brengt de zwartnekkraanvogel de winter door. Deze zeldzame en met uitsterven bedreigde vogelsoort komt vanaf de Tibetaanse hoogvlakte naar Bhutan, om te overwinteren. De kraanvogel heeft voor de Bhutanese bevolking een bijzondere betekenis en speelt een rol in vele liederen, mythes en legenden. Zo kondigt de komst van de kraanvogel het einde van het oogstseizoen en het begin van de winter aan. In de middag bezoekt u het kraanvogelobservatie- en educatiecentrum. Vervolgens maakt u samen met de gids een mooie hike (de Gangte Nature Trail ) door de vallei. U overnacht in de omgeving.

 

Dag 13, vrijdag: Phobjikha – Jakar (Bumthang)

Reistijd: circa 6 uur

Door naar Bumthang, het spirituele hart van Bhutan. Gedurende een mooie reis stopt u meerdere keren om van de adembenemende uitzichten te genieten.  De besneeuwde bergpieken van de Himalaya vervelen nooit! Onderweg bezoekt u de grote 18e eeuwse Chedebji Chorten, ontworpen naar voorbeeld van de beroemde Swayambhunath tempel in Kathmandu. Na aankomst in het hotel, waar u de komende twee nachten verblijft, kunt u de rest van de dag op eigen gelegenheid besteden. Bhumtang heeft vier valleien: Chokhor, Tang, Ura en Chume. Chokhor is de grootste vallei en herbergt de belangrijkste religieuze bouwwerken.

 

Dag 14, zaterdag: Jakar

Vandaag bezoekt u de mooiste plaatsen van Bhumtang. De eerste bestemming is Mebar Tsho, ook wel ‘Lake of Burning Fire’ genoemd. Deze plaats is voor de bevolking een heilig meer. Volgens de legende werden hier in de 12e eeuw verstopte heilige schatten gevonden.

Daarna bezoekt u Tamzing Lhakhang (de tempel van het goede nieuws). Dit is de belangrijkste boeddhistische tempel uit de Nyingma traditie, de oudste Tibetaans-boeddhistische stroming in Bhutan. Ook bekijkt u het mooie Wangdi Choling paleis.

Het hoogtepunt van vandaag is de Jakar Tshechu. Het is een féést om dit festival mee te mogen maken. Tijdens het kloosterfestival worden door de monniken gemaskerde dansen opgevoerd, waarbij verhalen worden uitgebeeld uit het leven van Guru Rinpoche. Hij is de belangrijkste heilige van Bhutan en verspreidde het tantrisch-boeddhisme over het hele land. Van heinde en verre komt de lokale bevolking naar het feest, vaak op hun mooist gekleed. Want het bijwonen van een festival is niet alleen goed voor het karma, het is ook een belangrijke sociale gebeurtenis. Filmen en fotograferen is meestal niet toegestaan.

 

Dag 15, zondag: Jakar – Paro

Reisduur: circa 2 tot 3 uur

Totale duur wandeling:  circa 1,5 uur (optioneel)

‘s Ochtends vliegt u van Jakar naar Paro, waar u twee nachten verblijft. U hebt een vrije dag en kan bijvoorbeeld een mooie wandeling maken of genieten van een traditioneel “hot stone” bad.

Ook is er de mogelijkheid om samen met uw gids een tocht over het Bhutanese platteland te maken. Hierbij wandelt u richting de Dzongdrakha tempels, gebouwd op een klif boven Bondey Village (optioneel).

 

Dag 16, maandag: Paro

Totale duur wandeling:  circa 4-5 uur

Ten noorden van Paro ligt Sartsam Chorten. Hier start uw wandeltocht naar het bekendste klooster van Bhutan, Taktshang Monastery, beter bekend als Tiger’s Nest. Het klooster is per paard of te voet bereikbaar. Na twee tot drie uur pittig omhoog lopen (of hobbelen op de rug van een paard, optioneel, niet inbegrepen), komt u vlakbij dit spectaculaire, tegen een bergwand 'geplakte,' klooster.

Het uitzicht op de Paro-vallei en het zien van het klooster, hangend aan een steile rotswand tussen gekleurde gebedsvlaggetjes, is alleen al de klim meer dan waard. De indrukwekkende tempel is voor bezoekers toegankelijk. Uw gids verzorgt een rondleiding en zal u alles uitleggen.

Veel Bhutani nemen een flesje mee van het heilige water dat uit een kleine grot stroomt. Het drinken van het heilige water zuivert de geest, zo gelooft men. Als u niet ziek wilt worden, kunt u echter beter niet dit heilige water drinken.

De afdaling gaat een stuk sneller. In 1 tot 2 uur bent u weer beneden. De tocht naar beneden kan alleen te voet (en dus niet per paard) worden afgelegd.

Er is een grote kans dat u tijdens de tocht van en naar het Tiger’s Nest pelgrims tegenkomt. Ze gaan languit op de grond liggen, staan weer op, schuifelen een klein stukje vooruit, heffen de handen boven het hoofd en voor het hart en gaan weer liggen. Net zolang totdat ze hun eindbestemming hebben bereikt (Kichu Lhakhang). In de namiddag brengt u een bezoek aan Kichu Lhakhang, de oudste tempel van Bhutan, gebouwd in de 7e eeuw.

 

Dag 17, dinsdag; Paro – Kathmandu

Reistijd: 3 uur

Transfer naar het vliegveld in Paro en vlucht naar Kathmandu. Transfer naar uw hotel.

Ontdek de Garden of Dreams. Deze prachtige tuin in het hartje van de stad is in 1920 ontworpen door een lid van de kaste der koningen, Shumsher Rana. Het was zijn droom om de mooiste tuin van Nepal te ontwerpen. Dit is hem gelukt! U vindt hier bijzondere bomen, planten en bloemen. Het is alsof u door een groene oase wandelt. De drie neoklassieke paviljoens geven extra uitstraling aan deze dromentuin.

 

Dag 18, woensdag: Kathmandu

Te midden van smalle straatjes en pleinen vindt u in de “oude wijk” een doolhof aan winkeltjes en verborgen tempels. Toeristen komt u nauwelijks tegen. Dit is het échte Kathmandu! Uw gids laat u de leukste steegjes, tempels én favoriete eetstalletjes van de locals zien. Geniet van exotische kruiden, verse vruchten, kleurrijke mensen, oude tempels en verborgen gebedsmolens. Vergeet niet om uw camera mee te nemen!

Voor de lunch bezoekt u een lokale familie in de oude koningsstad Patan. Bij hen geniet u van een traditionele lunch. U mag ook de zelfgestookte raksi (gedestilleerde sterke drank) proberen. Aansluitend gaat u op pad om de achterafstraatjes, pleinen en tempels van Patan te ontdekken. Patan wordt niet voor niets ook wel “de stad der schoonheid’ genoemd. Het oude gedeelte telt meer tempels en kloosters dan Kathmandu. Op het Durbar plein staat een aantal magnifieke tempels en paleizen in verschillende stijlen. Ook de Golden Tempel mag u absoluut niet overslaan!

In de avond is het tijd voor een afscheidsdiner in het restaurant van het Dwarika’s hotel. Het is de moeite meer dan waard om het hotel en het terrein eerst even te bewonderen, voordat u aanschuift in het restaurant. Vanavond wacht u een zesgangendiner, terwijl u met elkaar terugkijkt op een enerverende ervaring.

 

Dag 19, donderdag: Kathmandu – Amsterdam

Transfer naar het vliegveld van Kathmandu. Per Turkish Airlines reist u, via Istanbul, terug naar Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Nepal en Bhutan -19 dagen

Inbegrepen

 • Vlucht met Turkish Airlines inclusief belastingen en heffingen (Amsterdam – Kathmandu retour met overstap op Istanbul)
 • Vlucht Kathmandu – Paro retour
 • Binnenlandse vlucht Bhutan van Bumthang naar Paro
 • Vervoer in Nepal en Bhutan volgens programma
 • Overnachtingen in tweepersoonskamers
 • Alle maaltijden (beginnend op met het diner op dag 2 en eindigend met het ontbijt op dag 19)
 • Alle excursies volgens programma
 • Alle entrees volgens programma
 • Engelssprekende gids gedurende de hele reis (vertaling door de reisleider)
 • Toeristenbelasting
 • Visum Bhutan
 • Fooiengeld
 • DrieTour reisleider
 • Kennismakingsbijeenkomst

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 480,-
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds
 • Visum Nepal

Overige informatie

 • De rondreis door Nepal en Bhutan is intensief. Het is belangrijk dat u in goede lichamelijke conditie bent. U dient meerdere uren (3-4 uur) achter elkaar te kunnen wandelen. Ook is ervaring met lopen door bergachtig terrein en grote hoogtes een pré. Houdt u rekening met volle dagprogramma’s. Mocht u vragen hebben over de zwaarte van de reis, neem gerust contact op met DrieTour. Wij adviseren u graag.
 • De standaard van de hotels in Nepal en Bhutan kan anders zijn dan u gewend bent. De kamers beschikken altijd over douche en toilet, maar de inrichting van de kamers is meestal eenvoudig. Ook bieden de meeste hotels geen overdaad aan faciliteiten.
 • We raden u aan om Amerikaanse dollars in Bhutanees geld (ngultrum) om te wisselen op het vliegveld van Paro (Bhutan), aangezien onderweg niet alle geldautomaten goed zullen werken.
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief