Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Oezbekistan

Groepsrondreis, Vliegreis

PURE MAGIE Oezbekistan

 

“Je kunt de hele wereld gezien hebben,

de piramides en de sfinx bewonderen,

vol ontzag opkijken naar de Akropolis,

stil worden van Rome en het Colosseum,

opgewonden raken van de Notre Dame of de Dom van Milaan. . . .

Maar als je ooit Samarkand gezien hebt, zul je voor altijd betoverd blijven door zijn magie!”,

aldus een onbekende dichter.

 

Oezbekistan - verborgen, fascinerend land uit 1001 nacht. . . Overal kom je ogen te kort: de schoonheid van de architectuur van de legendarische Zijderoute, 10.000 km lange handelsweg van China naar de Middellandse Zee voor zijde, specerijen, keramiek, tapijten. . .

Sprookjesachtige, rijk gedecoreerde madrassa’s, moskeeën, karavanserais. Markten met versgebakken brood, kruiden, gedroogd fruit. . . .

Oezbekistan - veilig, vriendelijk en altijd gastvrij! Laat je in deze voormalige Sovjetrepubliek imponeren door brede boulevards en futuristische bouwwerken in de kosmopolitische hoofdstad Tashkent: mix van Oriëntaalse flair en Russische ‘touch’.

Reis door de vruchtbare Ferganavallei met haar zijdeproductie, katoenteelt en steden als Kokand en Margilan. Dwaal door het geheimzinnige Khiva, intieme oase in de woestijn. Laat je in vervoering brengen door de oosterse spirit van Bukhara, ooit centrum van de Zijderoute.

En sta oog in oog met het 2700 jaar oude, magische Samarkand en z’n betoverende Registanplein dat - zoals de dichter zei - met níets te vergelijken is . . . . .


Hermine Tien - reisleidster

 

Lees hier het reisverslag van Hermine Tien.

Programma

DAG 1

Naar Tashkent

Vlucht via Istabul naar Tashkent.

 

DAG 2

Tashkent

Aankomst in Tashkent om ca. 00.45 uur.. Transfer naar het hotel.

Tashkent is nog steeds een Russisch aandoende stad met veel Sovjet architectuur uit de 70-er jaren.

‘s Middags staat er een bezoek aan de oude stad op het programma. Zo zie je bijvoorbeeld het

Imamcomplex, het mausoleum van Kaffal Shashi, de traditionele Oriëntaalse bazaar Chorsu en het

Museum van Toegepaste Kunsten. Ook bezoek je een keramiekwerkplaats waar je kunt genieten van

een theeceremonie met oosterse lekkernijen.

 

DAG 3

Tashkent – Kokand – Rishtan - Ferghana

Vanochtend reis je per trein naar Kokand in de de Ferghana vallei, een brede landbouwvallei met voornamelijk katoenteelt en moerbeibomen voor de zijdeproductie

Kokand is één van de oudste steden van Oezbekistan en wordt beschouwd als het 2e religieuze centrum na Bukhara in centraal Azië. Ooit waren hier wel 300 kleurrijke moskeeën! Je bezoekt het beroemde Khudoyar Khan paleis dat een rijk versierde gevel heeft en de Juma moskee .

Ook ga je naar het pottenbakkersdorp Rishtan waar je tijdens een workshop in het atelier van keramiek meester Said Akhmedov een indruk krijgt van de kunst van het pottenbakken.

Overnachting in Ferghana.

 

DAG 4

Margilan - Ferghana – Tashkent

Na het ontbijt volgt de rit naar Margilan, Reeds in de 10de eeuw n. Chr. was het de grootste stad in de Ferghana-vallei en was het vooral bekend vanwege de zijdeproductie Zelfs vandaag wordt Margilan nog steeds beschouwd als het belangrijkste centrum voor zijdehandel Slenter over de traditionele markt en bezoek de Yodgorlik zijde fabriek waar je het productieproces van zijde met traditionele Ikat patronen kunt zien. Aan het einde van de middag via de Kamchikpas weer terug naar Tashkent.

 

DAG 5

Tashkent

Zondag, na een bezoek aan de Lutherse kerk volgt een wandeling door het nieuwere deel van de stad. Zo zie je brede lanen, grote imposante gebouwen, groene parken en immense pleinen zoals het onafhankelijkheidsplein. Ook de prachtig gedecoreerde metro stations zijn een interessante bezienswaardigheid..

 

DAG 6

Tashkent – Urgench (vlucht) – Khiva

Een binnenlandse vlucht brengt je in Urgench waarna je naar de historische stad Khiva rijdt, een waar openluchtmuseum met meer dan zestig monumenten zoals paleizen, moskeeën met turquoise minaretten, madrassa's en mausolea. De oude ommuurde binnenstad is bijna geheel intact gebleven. Vandaag staat dan ook een uitgebreide rondleiding door deze sprookjesachtige woestijnstad op het programma. Traditionele lunch in het huis van de Khorezmische zangeres Zumrad waar je enkele liederen kunt beluisteren. Na het diner maak je een wandeling door Khiva by night, de monumenten zijn ’s avonds fraai verlicht.

 

DAG 7

Khiva

’s Ochtends bezoek je de Madrasah Muhammad Rahimkhan rijkelijk versierd met geglazuurde bakstenen en houtsnijwerk, de Vrjjdagmoskee Juma Masjid en het 19e eeuwse Tash Hovli paleis.

‘s Middags vrij om op eigen gelegenheid door de kronkelende steegjes van deze betoverende stad te dwalen.

 

DAG 8

Khiva – Bukhara

De reis voert verder naar het oosten, over de Zijderoute dwars door de Kizilkum woestijn. Fotostop onderweg bij de Amudaryo rivieroever Aan het einde van de middag bereik je de oude handelsstad Bukhara. ‘s Avonds een kleurrijke en wervelende folkloreshow in het binnenhof van een oude koranschool.

 

DAG 9

Bukhara

Alle bezienswaardigheden in deze middeleeuwse stad dateren uit lang vervlogen tijden. Zo breng je een bezoek aan het Samani Mausoleum, de Ark (een oud fort uit de zesde eeuw) en zie je de verschillende fraai gedecoreerde madrassa’s (Koranscholen) en moskeeën met blauwe koepels. De vele oriëntaalse bazaars zijn volgeladen met fruit, groenten, specerijen, kruiden, maar ook met kleding en huisraad.

Je bezoekt een poppenatelier en je kunt heerlijke Oezbeekse thee proeven in het ‘Silk Road Spices’ theehuis. ’s Middags vrij.’s Avonds leer je bij een lokale familie tijdens een mini-workshop hoe Suzanes (wand-tapijten) worden gemaakt, waarna het vuur wordt opgestookt en je mee kunt helpen met de bereiding van het nationale Oezbeekse gerecht “Plov”.

 

DAG 10

Bukhara – Shakhrisabz – Samarkand

Na het ontbijt vertrek je naar Samarkand. Onderweg een stop in Shakhrisabz. De groene stad is de geboorteplaats van Timur, de nationale held van Oezbekistan. Ooit stonden binnen de stadsmuren wel 90 moskeeën. Het is nu een slaperig stadje, maar de grote, vervallen monumenten herinneren aan andere tijden. Veel van de monumenten in deze stad zijn onder reconstructie tot medio 2016.

Via de Takhtakarachi-pas rijd je verder naar Samarkand, een mysterieuze stad uit '1001 nacht', een magische stad en een van de belangrijkste steden aan de Zijderoute. De stad werd meer dan 2750 jaar geleden door de Perzen gesticht en is daarmee een van de oudste nog bewoonde steden ter wereld. ’s Avonds sightseeing tour door de stad die sprookjesachtig is verlicht.

 

DAG 11

Samarkand

Uitgebreide verkenning van het tot de verbeelding sprekende Samarkand. Het Registan plein vormt het hart van de stad. Aan dit plein liggen drie prachtige madrassa’s (Koranscholen), met mooi versierde groenblauwe koepels die glinsteren in de zon. Zie ook de vele prachtige turquoise-kleurige met donkerblauwe moskeeën en paleizen die je doen omkijken in verwondering en verken de levendige Siyab bazaar. Bezoek tevens het Happy Bird Craft Center en geniet van de theeceremonie. Ook een ontmoeting met lokale artiesten mag niet ontbreken!

 

DAG 12

Samarkand

Zondag, kerkdienst in de Alexy kathedraal. De rest van de dag is vrij.

 

DAG 13

Samarkand – Tashkent (per trein)

Tijd om op eigen gelegenheid deze prachtige stad met talloze moskeeën, paleizen en tuinen verder te verkennen. In de middag transfer naar het station. Je reist van Samarkand naar Tashkent met de hoge snelheidstrein Afrosiyob In Tashkent transfer naar uw hotel voor de laatste overnachting en afscheidsdiner in een traditoneel restaurant..

 

DAG 14

Vertrek

Transfer naar de luchthaven van Tashkent voor de terugvlucht via Istanbul naar Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Oezbekistan 14 dagen

Inclusief

 • Vliegreis
 • Binnenlandse vlucht
 • Vervoer ter plaatse
 • 2-persoonskamer
 • Alle maaltijden
 • Entrees
 • Fooien
 • Gids
 • Visum
 • Engelssprekende gids
 • Reisleiding DrieTour
 • Kennismakingsbijeenkomst

Exclusief

 • Toeslag 1-persoonskamer € 330
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Eenmalige poliskosten bij het afsluiten van 1 of meerdere verzekeringen € 5,50

Overige informatie

 • Je paspoort dient na vertrek uit Oezbekistan nog minimaal 6 maanden geldig te zijn
 • Neem voor de laatste informatie over inentingen contact op met de huisarts of GG&GD
 • Het programma kan, bijv. door overheidsmaatregelen, wijzigen
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief