Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Rondreis Oezbekistan & Kirgizië

Groepsrondreis, Verre reis, Vliegreis

Van de eindeloze woestijnvlaktes in Oezbekistan naar het groene hooggebergte van Kirgizië. Ontdek tijdens deze 17-daagse reis natuur en cultuur in het hart van Azië. Begin de reis in Oezbekistan, een verborgen en fascinerend land uit de verhalen van 1001 nacht.  Maak kennis met de cultuurschatten aan de Zijderoute, de eeuwenoude steden en de lokale bevolking. Duik het verleden in met bezoeken aan Bukhara, Samarkand en de Fergana vallei. Of ga op zoektocht naar de restanten van de Sovjetcultuur in de hoofdstad Tashkent. Combineer dit alles met een bezoek aan Kirgizië, waar natuurlijke schoonheid wacht. Hooggebergte, groene valleien en heldere meren tekenen het landschap. Verken de hoofdstad Bishkek en proef het nomadische leven van de Kirgiziërs. Kortom, een onvergetelijke, once-in-a-lifetime experience!

 

Highlights:

 • Maak kennis met de lokale bevolking
 • Een overvloed aan UNESCO werelderfgoed
 • De eindeloze woestijnvlaktes van Oezbekistan
 • Het groene hooggebergte en nomadisch leven in Kirgizië
 • Traditioneel eten in een echte yurt
 • Een ideale combinatie van cultuur en natuur in centraal Azië
 • Lokale gidsen en DrieTour reisleider
 • Zeer inclusieve en zorgeloze reis

 

Lees meer over Oezbekistan en Kirgizië in het reisverslag van reisleider Hermine Tien.

Van dag tot dag

Dag 1, woensdag: Amsterdam – Tashkent

Vlucht via Istanbul naar Tashkent.

 

Dag 2, donderdag: Tashkent

Aankomst in Tashkent om circa 00.40 uur waar de gids al klaarstaat. Met een transfer reist u naar het hotel. Na een goede nachtrust en een lekker ontbijt staat er in de middag een stadstour op het programma.

 

Tashkent

Anno 2017 is Tashkent nog steeds een stad met een Sovjet-“vibe.” Dit is te danken aan de Russische jaren 70 architectuur die zich het best laat omschrijven als imposant, effectief en met weinig poespas. Deze stijl in combinatie met traditionele elementen maakt deze hoofdstad het perfecte startpunt voor deze reis. Verken onder begeleiding van een gids het Imamcomplex, het mausoleum van Kaffal Shashi, de traditionele Oriëntaalse bazaar Chorsu en het Museum van Toegepaste Kunsten. Maak kennis met de lokale cultuur tijdens een theeceremonie in een keramiekwerkplaats.

 

Dag 3, vrijdag: Tashkent – Andijan – Kuva – Margilan - Fergana

Reis per trein naar Andijan in de Fergana vallei en overnacht in de gelijknamige stad. Deze brede landbouwvallei staat bekend om zijn katoenteelt en moerbeibomen. De boom is een essentieel onderdeel van de zijdeproductie. De zijderups is nogal kieskeurig wat betreft dieet en eet uitsluitend bladen van de witte moerbei.

 

Andijan

Andijan was vroeger een belangrijke stopplaats op de zijderoute en speelt tegenwoordig nog steeds een belangrijke rol als culturele hoofdstad van de regio. Dwaal rond door het bazaar en breng een bezoek aan de Juma moskee. Ook een bezoek aan de tuinen en het Mausoleum van Babur, grondlegger van het Mogolrijk, is een must!

 

Margilan

Bereik via de ruïnes van Kuva het hotel in Fergana. Stop tussendoor nog in Margilan’s Said Akhmad-Khoja madrassa (Koranschool) . Vandaag de dag is Margilan de thuisbasis van ambachtslieden gespecialiseerd in handgemaakte tapijten en zijde. Leer alles over de productie van zijde tijdens een bezoek aan de Yodgorlik fabriek. Na aankomst in Fergana is er nog de ruimte om op eigen tempo de lokale markt te verkennen.

 

Dag 4, zaterdag: Fergana – Rishtan – Kokand - Tashkent

Vertrek op de vierde dag per bus naar Kokand, bezoek een keramiekmeester en trek over de Kamchik pas. Overnachting in Tashkent.

 

Rishtan

De dag begint in Rishtan. Duik in de Oezbeekse cultuur en steek de handen uit de mouwen! Leer tijdens een workshop van keramiekmeester Rustam Usmanov alles over zijn vak. De perfecte kans om uw verborgen talent te ontdekken!

 

Kokand

Kokand is één van de oudste steden van Oezbekistan en wordt beschouwd als het tweede religieuze centrum na Bukhara, in centraal Azië. Ooit waren hier wel 300 kleurrijke moskeeën! Hier wacht u het beroemde Khudoyar Khan paleis dat een rijk versierde gevel heeft, de Juma moskee en Dahmai Shahon – het Graf der Koningen. Reis na afloop in privéauto’s via de indrukwekkende Kamchik pas terug naar Tashkent.

 

Dag 5, zondag: Tashkent

Een dag van rust. Om 10:00 is er de mogelijkheid om een lokale dienst bij te wonen in de Lutherse kerk of de St. Alexander Nevsky Kathedraal. De rest van de dag is vrij voor eigen invulling. Wel is er een gezamenlijke lunch en diner gepland. Tip: bezoek ’s avonds een optreden in het Alisher Navoi theater (optioneel op basis van beschikbaarheid).

 

Dag 6, maandag: Tashkent – Urgench – Khiva

Vlieg vanochtend uitgerust en wel naar het westen van het land. Arriveer na een korte vlucht (anderhalf uur) en een transfer in Khiva. Ontspan in het hotel en verken vervolgens de oude stad in de middag.

 

Khiva

De historische stad Khiva is een waar openluchtmuseum met meer dan zestig monumenten. Paleizen, moskeeën met turquoise minaretten, madrassa's en mausolea, het is er allemaal. De oude ommuurde binnenstad is bijna geheel intact gebleven. Vandaag staat dan ook een uitgebreide rondleiding door deze sprookjesachtige woestijnstad op het programma. De geplande traditionele lunch in het huis van de Khorezmische zangeres Zumrad is een prachtige introductie aan de lokale zang. Grijp de kans om na het avondeten door nachtelijk Khiva te dwalen. De fraai verlichte monumenten maken dit een unieke beleving.

 

Dag 7, dinsdag: Khiva – Bukhara

Per bus voert de reis verder naar het oosten, over de Zijderoute dwars door de Kizilkum woestijn. Stop op verscheidene plekken, waaronder aan de oevers van de Amudaryo rivier, voor prachtige foto’s. Rijd rond de namiddag de oude handelsstad Bukhara binnen, waar u de komende drie nachten verblijft.

 

Dag 8, woensdag: Bukhara

De komende twee dagen in Bukhara zijn een goede balans tussen ontspanning en ontdekking. In de ochtend neemt de gids u mee naar het oude Bukhara. Bezoek na het ontbijt het Poi Kalyan complex met de Kalyan moskee en zijn unieke minaret. Dwaal door de verscheidene madrassas, bekijk de Juma Masjid moskee en geniet van de prachtige mozaiëken in het Tash-Hovli paleis. Neem na afloop een kijkje in een poppenatelier en proef heerlijke Oezbeekse thee in het ‘Silk Road Spices’ theehuis. In de middag is er de ruimte om Bukhara op eigen tempo te verkennen.

 

Leer ’s avonds bij een lokale familie tijdens een mini-workshop hoe Suzanes (wand-tapijten) worden gemaakt. Help vervolgens met het bereiden van het nationale Oezbeekse gerecht “Plov.”

 

Dag 9, donderdag: Bukhara

Alle bezienswaardigheden in deze middeleeuwse stad dateren uit lang vervlogen tijden. Herleef de geschiedenis met een bezoek aan het Samani en Cashmai Ayub Mausoleum, de Ark (een oud fort uit de zesde eeuw) en de Magokki Attori moskee. ’s Middags bent u vrij.  

 

Woon ‘s avonds een kleurrijke en wervelende folkloreshow bij in het binnenhof van een oude Koranschool (optioneel en op basis van beschikbaarheid).

 

Dag 10, vrijdag: Bukhara – Shakhrisabz – Samarkand

Vertrek na het ontbijt richting Samarkand. Maak onderweg een tussenstop in Shakhrisabz. De komende drie nachten verblijft u in Samarkand.

 

Shakhrisabz

Deze groene stad is de geboorteplaats van Timur Lenk, de nationale held van Oezbekistan. Ooit stonden binnen de stadsmuren wel 90 moskeeën. Tegenwoordig is Shakhrisabz een slaperig stadje, maar de grote vervallen monumenten herinneren aan andere tijden. De gids begeleidt u langs de belangrijkste monumenten en bezienswaardigheden waaronder het Aksarai paleis, het Dorus Saodat en het Dorut Tilovat complex.

 

Samarkand

Rijd per privéauto via de Takhtakarachi-pas verder naar Samarkand, een mysterieuze stad uit '1001 nacht', een magische plek en een van de belangrijkste handelsplaatsen aan de Zijderoute. De stad werd meer dan 2750 jaar geleden door de Perzen gesticht en is daarmee een van de oudste nog bewoonde steden ter wereld.

 

Dag 11, zaterdag: Samarkand

Ga op uitgebreide verkenning van het tot de verbeelding sprekende Samarkand. Het Registan plein vormt het hart van de stad. Aan dit plein liggen drie prachtige madrassas met mooi versierde groenblauwe koepels die glinsteren in de zon. Zie ook de vele prachtige turquoise moskeeën en paleizen die eenieder doen omkijken in verwondering. Vergeet niet de levendige Siyab bazaar te verkennen. Bezoek tevens het Happy Bird Craft Center en geniet van de theeceremonie. Ook een ontmoeting met lokale artiesten mag niet ontbreken!

 

Dag 12, zondag: Samarkand

Om 10:00 is er de mogelijkheid een kerkdienst in de Alexy kathedraal bij te wonen. De rest van de dag is vrij.

 

Dag 13, maandag: Samarkand – Tashkent

Voor een bijzondere stad als Samarkand is een dag niet genoeg. Duik daarom weer de stad in en bezoek het Ulugbek observatorium, het Afrosiyob museum plus bijbehorende ruïnes en het Hodja Doniyor mausoleum. Pak in de avond de “Afrosiyob” hogesnelheidstrein naar Tashkent voor uw laatste nacht in Oezbekistan. Morgen vliegt u naar Kirgizië.

 

Dag 14, dinsdag: Tashkent – Bishkek

Geniet in de ochtend van vrije tijd. Ontdek in de middag het nieuwe deel van Tashkent. Aanschouw de brede lanen, grote imposante gebouwen, groene parken en immense pleinen zoals het onafhankelijkheidsplein. Ook de prachtig gedecoreerde metro stations zijn een interessante bezienswaardigheid. Vertrek aan het begin van de avond  met een korte vlucht richting Bishkek waar u de komende drie nachten verblijft. In Bishkek wacht een nieuwe gids op u.

 

Dag 15, woensdag: Bishkek – Burana toren – Bishkek

“salamdaşuu”! Welkom in het bergachtige Kirgizië. Na een heerlijk ontbijt breekt het laatste stuk van deze unieke reis aan. Het groene berglandschap, gevuld met bergmeren, staat tot schril contrast tot het woestijnlandschap van Oezbekistan. Na het bezoek van een overvloed aan historische steden is de wonderlijke natuur van dit land een welkome afwisseling. Bezoek vandaag de hoofdstad en ga op excursie naar de Burana toren.

 

Bishkek

Verken in de ochtend onder begeleiding van een gids de Kirgizische hoofdstad Bishkek. Deze relatief jonge stad heeft tot de dag van vandaag nog dezelfde Sovjet-uitstraling als tijdens de koude oorlog. Dit is te danken aan de brede straten en grote open ruimtes zoals het Ala Too plein. Het standbeeld van Lenin achter het Nationaal Historisch Museum versterkt dit beeld. Andere bezienswaardigheden zijn het Osh Bazaar, Paniflov park, het Marmeren Paleis en het parlementshuis.

 

Burana toren

In een vallei ten oosten van Bishkek staat de Burana toren. Door de eeuwen heen doorstond deze minaret weer en wind. Maak hier kennis met het indrukwekkende berglandschap, de ruïnes van de oude stad Balasagun en de lokale legendes. 

 

Dag 16, donderdag: Bishkek – Chunkurchak Supara – Bishkek

Vandaag staat een excursie naar het “etno-complex” Supara Chunkurchak op het programma. Geniet hier van een wandeling door de prachtige natuur. Na afloop geniet u een traditionele maaltijd in een Yurt, waar u kennis maakt met de lokale muziek. ’s Middags kan u op eigen tempo genieten van Bishkek.

 

Chunkurchak

Ontdek de betekenis van het woord “jailoo” in de Supara Chunkurchak. Ondanks dat de lokale bevolking het nomadische bestaan al enige tijd heeft opgegeven, trekken lokale boeren elke zomer de bergen in. Hier leven ze in yurts leven en graast hun vee in de bergweiden. Supara Chunkurchak is een van deze “jailoo’s,” gelegen in een vallei die strekt tot ver voorbij de horizon. De majestueuze bergen met witte toppen maken het uitzicht een waar spektakel. Het geluid van klaterende bergstroompjes en de geur van dennenbossen maken deze plaats een oase van rust.

 

Dag 17, vrijdag: Bishkek – Amsterdam

Transfer naar de luchthaven van Bishkek voor de terugvlucht via Istanbul naar Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Oezbekistan & Kirgizië - 17 dagen

Inbegrepen

 • Alle vluchten
 • Al het vervoer per touringcar en privéauto's gedurende de hele reis
 • Verblijf in tweepersoonskamer met gescheiden bedden (tweepersoonskamer met een groot bed mogelijk op basis van beschikbaarheid)
 • Alle maaltijden
 • Alle entrees
 • Fooien
 • Lokale gidsen
 • Reisleiding DrieTour
 • Kennismakingsbijeenkomst

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 495,-
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Visum

Overige informatie

 • Uw paspoort dient na vertrek uit Kirgizië nog minimaal 6 maanden geldig te zijn
 • Neem voor de laatste informatie over inentingen contact op met uw huisarts of GGD

 

Hotelovernachtingen (onder voorbehoud van wijzigingen)

Dag 1-3

Tashkent

Miran International*****

2 nachten

Dag 3-4

Fergana

Asia Fergana***

1 nacht

Dag 4-6

Tashkent

Miran International*****

2 nachten

Dag 6-7

Khiva

Bek***

1 nacht

Dag 7-10

Bukhara

Asia****

3 nachten

Dag 10-13

Samarkand

Registan Plaza****

3 nachten

Dag 13-14

Tashkent

Miran International*****

1 nacht

Dag 14-17

Bishkek

Golden Tulip****

3 nachten

 

Vluchtschema

 

Vertrektijden mei groep

Datum

Van

Naar

Vluchtnummer

Vertrek

Aankomst

9 mei 2018

Amsterdam

Istanbul

TK 1952

11:10

15:40

9 mei 2018

Istanbul

Tashkent

TK 370

18:25

00:40*

 

 

 

 

 

 

25 mei 2018

Bishkek

Istanbul

TK 345

10:25

13:25

25 mei 2018

Istanbul

Amsterdam

TK 1953

15:05

17:45

Vluchtschema onder voorbehoud van wijzigingen

*Aankomst 10 mei 2018

 

Vertrektijden september groep

Datum

Van

Naar

Vluchtnummer

Vertrek

Aankomst

12 september 2018

Amsterdam

Istanbul

TK 1952

11:10

15:40

12 september 2018

Istanbul

Tashkent

TK 370

18:25

00:40*

 

 

 

 

 

 

28 september 2018

Bishkek

Istanbul

TK 345

10:25

13:25

28 september 2018

Istanbul

Amsterdam

TK 1953

15:05

17:45

Vluchtschema onder voorbehoud van wijzigingen

*Aankomst 13 september 2018

 

 

Foto's Bishkek, Kirgizië: © Vlad Ushakov

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief