Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Rondreis Iran

Groepsrondreis, Verre reis, Vliegreis

Mysterieus en verrassend

Nu de internationale relaties met Iran al een poos zijn hersteld, is Iran meer dan ooit de reisbestemming van 2018!

 

Ontdek een indrukwekkend land met een geschiedenis die teruggaat tot de 6e eeuw voor Christus. Hier komt de tijd van het machtige Perzische rijk weer tot leven. Verken de Koninklijke steden Isfahan en Shiraz, de stad van poëzie en rozen. Vergaap u aan de wonderschone paleizen, tuinen, citadellen en schitterende moskeeën.

 

Reis langs de woestijnsteden Kashan, Yazd en Kerman aan de oude Perzische handelsroute en bezoek de indrukwekkende opgravingen van Persepolis. Overal wordt u als westerling gastvrij ontvangen!

 

Highlights:

 • Alle hoogtepunten van Iran in een reis
 • Vriendelijke en gastvrije bevolking
 • Overnacht in historisch Kashan
 • Verken de straten van Isfahan, Kerman, Yazd en Shiraz
 • Ontrafel het verleden in Persepolis
 • Reizen per touringcar met airconditioning
 • Lokale gidsen en DrieTour reisleider
 • Zeer inclusieve en zorgeloze reis

 

“Ik heb nooit kunnen denken dat ik mijn verjaardag zou vieren tijdens mijn reis naar Iran met DrieTour. Ik ben blij en dankbaar dat ik deze reis heb kunnen maken. Iran is een schitterend land, vol bezienswaardigheden, een zeer vriendelijke bevolking die zelf contact zoekt, en met wie, als je wederzijds respect toont, goed te communiceren is. De hele verzorging was excellent, 1e klas hotels, heerlijk eten, een comfortabele bus met een prima chauffeur, en niet te vergeten een prima gids en reisleiding.“

– deelnemer Iran reis

Van dag tot dag

Dag 1, maandag: Amsterdam – Teheran

Vlieg via Istanbul naar Teheran met Turkish Airlines. Transfer vanaf de luchthaven naar het hotel in Teheran. De komende twee nachten verblijft u in deze stad.

 

Dag 2, dinsdag: Teheran

Vandaag staat een uitgebreid bezoek aan Teheran op het programma. Bezoek onder andere het Golestan Paleis, juwelenmuseum, nationaal museum en Milad toren.

 

Teheran

Teheran; een moderne stad met een bevolking die in een korte tijd van 3 tot 12 miljoen groeide. In de afgelopen decennia onderging deze hoofdstad veel veranderingen. Oude gebouwen werden afgebroken of vervangen met het oog op de toekomst. Deze insteek leidde tot het Teheran van nu; een bijzondere mix tussen moderne wolkenkrabbers, historische paleizen en indrukwekkende musea.

 

Golestan Paleis

Een perfecte start voor uw reis in Iran is een bezoek aan het fraaie Golestan paleis. Dit stukje geschiedenis staat niet voor niets op de UNESCO lijst van werelderfgoed. Het paleis is gebouwd rond een tuin met fonteinen en vormt een van de oudste groepen gebouwen in Teheran. Het ommuurde paleis werd de regeringszetel van de familie Qajar, die in 1779 aan de macht kwam en Teheran tot de hoofdstad maakte. De meest karakteristieke kenmerken en ornamenten dateren uit de 19e eeuw.

 

Juwelenmuseum

Bezoek in de middag het juwelenmuseum. Met de weelderige kroonjuwelen van de Sjah’s van Perzië en een grote collectie van sier- en gebruiksvoorwerpen uit vervlogen tijden, is dit museum een goede introductie aan de cultuur en geschiedenis van Iran. Vervolgens neemt u een kijkje in het Nationaal museum en de Milad toren. De laatstgenoemde staat bekend als het icoon van Teheran.

 

Dag 3, woensdag: Teheran – Qom – Kashan

Rijd via het mausoleum van Imam Khomeini naar Qom. Deze stad is misschien wel een van de belangrijkste bedevaartsoorden voor sjiitische moslims. Hier staat het heiligdom van Fatima, de zus van de achtste Imam Reza. De gouden koepels en sierlijke minaretten van dit indrukwekkende gebouw zijn al van verre te zien.

 

Aansluitend vervolgt u de reis naar Kashan, een stad met een historisch centrum en prachtige koopmanshuizen. De schitterend aangelegde Fin-tuinen zijn een toonbeeld van Perzische tuinaanleg. Bezoek ook de overblijfselen van Tepe SIalk, een Iraanse tempelberg gebouwd rond 3000 voor Christus. Overnachting in Kashan. 

 

Dag 4, donderdag: Kashan – Abyaneh dorp – Natanz – Isfahan

Na het ontbijt vervolgt de reis zich richting het pittoreske bergdorp Abyaneh. Dit is een van de oudste plaatsen in Iran waar de vrouwen typische witte lange hoofddoeken dragen. Rijd vervolgens verder naar uw slaapplaats in Isfahan, de mooiste stad van het land en het hoogtepunt van de Perzische cultuur. Hier verblijft u vier nachten. Nog voor aankomst bezoekt u de op een heuvel gelegen Vrijdagmoskee van Natanz.

 

Dag 5, vrijdag: Isfahan

Start de dag met tour door het centrum van Isfahan met het Imam plein als hoogtepunt. Struin door de arcaden aan weerszijden met zijn vele winkeltjes, tapijthandels, kruideniers en kapperszaken. Om maar niet te spreken over de diverse vijvers, fonteinen en grootse monumenten die het plein sieren. Een goed voorbeeld hiervan is de Imam moskee, dat zowel van binnen als buiten bedekt is met ingewikkeld turkoois tegelwerk. Of wat dacht u van de kleinere Sheikh Lotfollah moskee, met enkele van de mooiste mozaïeken uit de 17e eeuw. Sluit de tour af met een wandeling door de grote bazaar en over de monumentale bruggen die de Zayanderud rivier overspannen. Na afloop wacht u een flinke kop thee in een van de traditionele theehuizen en is er de tijd om alle indrukken te laten bezinken.

 

Dag 6, zaterdag: Isfahan

Een dag in Isfahan is niet genoeg. Op de tweede excursie door deze stad staat de Armeense wijk, genaamd Jolfa, centraal. Bezoek hier de Vank kathedraal uit de 17e eeuw. Dit gebouw is rijkelijk versierd met Christelijke muurschilderingen.

 

Vervolgens staat de Vrijdagmoskee op het programma. Het oudste deel van de moskee dateert uit het eind van de 8e eeuw en is in de loop der eeuwen herhaaldelijk uitgebreid. De moskee was tot 1630 de belangrijkste moskee van Isfahan. In 2012 werd de moskee door UNESCO toegevoegd aan de werelderfgoedlijst. Na afloop van dit bezoek heeft u de rest van de middag de tijd om op eigen  tempo de stad te verkennen.

 

Dag 7, zondag Isfahan

Vrije zondag in Isfahan.

 

Dag 8, maandag: Isfahan – Naen stad – Meybod – Yazd

Vertrek met de touringcar richting Yazd, waar u de komende twee nachten verblijft. Onderweg vindt u het woestijnstadje Naen. Deze plaats is beroemd om haar tapijten en de Vrijdagmoskee uit de 10e eeuw, één van de oudste moskeeën in Iran. Rijd daarna verder naar Meybod, een kleine stad met een eeuwenoud ‘ijshuis’, een lemen koepel bedoeld als bewaarplaats voor ijsblokken. Ook ziet u de Narin citadel, een van de best bewaarde lemen burchten.

 

Dag 9, dinsdag: Yazd

Trek door de steegjes van Yazd en bezoek een zijde - weef werkplaats waar nog steeds fraaie brokaten worden gemaakt met behulp van traditionele weefgetouwen. Leer in de middag over het Zoroastrisme.

 

Yazd

Yazd is een van de oudste steden van Iran, en voelt aan als een groot openluchtmuseum. Dwaal door de smalle steegjes met lemen huizen in deze typische woestijnstad. Vele huizen zijn uitgerust met de typische “badgirs,” ofwel windtoren die elk zuchtje wind de huizen in blaast. Eigenlijk is dit een eeuwenoude vorm van airconditioning.

 

Het Zoroastrisme

In de namiddag komt u meer te weten over het Zoroastrisme, de Perzische religie totdat de Arabieren de Islam naar Iran brachten. Bezoek onder andere de vuurtempel, de torens der stilte en de Zoroastrische begraafplaats.

 

Gymnastiekvoorstelling

Woon 's avonds een gymnastiektraining bij in de Zur Khaneh sporthal. Bij deze typische Iraanse sport worden gymnastische oefeningen opgevoerd op de ritmische begeleiding van drums.

 

Dag 10, woensdag: Yazd - Zeynadin Caravansarai – Kerman

De bestemming van vandaag is Kerman, waar u de komende twee nachten doorbrengt. Onderweg maakt u een stop bij de ‘Zeynadin Karavanserai’, welke bekend staat om zijn achthoekige vorm. De Karavanserai dateert uit de 16e eeuw en was een pleisterplaats voor handelskaravanen langs de Zijderoute.

 

Maak in Kerman een wandeling over de bazaar. Hier vind men stalletjes met geurende kruiden, prachtige stoffen en allerlei andere snuisterijen. In de bazaar staat ook het Ganj Ali Khan badhuis dat uit de 17e eeuw dateert en is ingericht als museum. Wassen beelden geven een realistisch beeld hoe het hier toeging. Vooral het tegelwerk van dit badhuis is bijzonder mooi.

 

Dag 11, donderdag:  Kerman – Mahan – Rayan - Kerman

Vandaag is er een dagvullende excursie. Bezoek in de ochtend het uit 1431 daterende Mausoleum van Shah Nematollah Vali, de grondlegger van het soefisme. Dit is een mystieke stroming binnen de Islam. Na afloop maakt u een wandeling door de tuinen.

 

Aansluitend rijdt u naar Rayan, een klein stadje met een middeleeuwse lemen citadel. Deze 1000 jaar oude citadel heeft vele natuurrampen doorstaan en is vrijwel volledig intact gebleven. Rayan was ooit een belangrijk handelscentrum op de befaamde zijderoute.

                                                                                     

Dag 12, vrijdag: Kerman – Shiraz

Het laatste stad van de reis komt in zicht. Reis na het ontbijt richting Shiraz. Hier wacht u een hotel voor de komende vijf nachten. Tijdens de tocht verlaat u het woestijnachtige gebied van de afgelopen dagen. Het landschap wordt langzaam wat groener. Deze rit voert dwars door het indrukwekkende Zargosgebergte en langs de eindeloze pistachegaarden van Rafsanjan.

 

Na een poos bereikt u het centrale bergland van Iran, het territorium van de nomaden, die hier nog steeds leven. Arriveer rond de middag in Sarvestan, waar de ruïnes van koning “Bahram Gur” staan. Dit bouwwerk is van groot architectonisch belang omdat het een van de laatste pre-islamitische bouwwerken betreft. In de namiddag bereikt u Shiraz. Het hooggelegen Shiraz is één van de groenste steden van het land.

 

Dag 13, zaterdag: Shiraz

Ontdek Shiraz met een stadstour. De eerste bestemming van vandaag is het ‘Karim Khan Zand Complex’ waar u de levendige bazaar, het badhuis, de moskee en de citadel bezoekt. Rijd daarna naar de Nasir Al-Molk moskee. Deze moskee is beroemd om de fraaie reflecties die het gekleurde glas geeft op de Iraanse tapijten wanneer de zon erop schijnt. Wandel vervolgens door de Naranjestan tuin, een ommuurde tuin die zijn naam te danken heeft aan de vele sinaasappelen. ’s Middags bezoekt u het heiligdom van ‘Ali Ibn Hamzeh’ en de door tuinen omringde mausolea van de grote dichters Saadi en Hafez.

 

Shiraz

Shiraz is de hoofdstad van de Fars provincie en het was tevens de hoofdstad van het land gedurende de ‘Zand’ periode in de 18e eeuw. De stad staat bekend als de stad van dichters en bloemen. Shiraz heeft een rijk verleden en was een voornaam cultureel en artistiek centrum. De stad kent vele fraaie religieuze bouwwerken. De belangrijke dichters Saadi en Hafez zijn hier geboren.

 

Dag 14, zondag: Shiraz

Vrije zondag in Shiraz. 

 

Dag 15, maandag: Shiraz – Persepolis – Necropolis - Shiraz

Een van de hoogtepunten van deze reis is de dagexcursie naar de indrukwekkende ruïnes van Persepolis. Deze paleisstad in het zuiden van Iran is één van de belangrijkste plaatsen die de oude Perzen hebben nagelaten. De ruïnes met zijn verfijnde reliëfkunst laten een onvergetelijke indruk achter. In het nabij gelegen Necropolis bezoek je de koningsgraven die zijn uitgehouwen in de 65 meter hoge rotswanden. Tijdens uw bezoek krijgt u diverse bas-reliëfs te zien waarmee de graven van de voormalige koningen zijn gedecoreerd.

 

Dag 16, dinsdag: Shiraz – Nomaden in de Fars provincie - Shiraz

Neem een kijkje bij de ‘Qashghai’ nomaden in de Fars provincie. Iran is een van de landen met de grootste nomadenpopulaties ter wereld. Elk jaar trekken duizenden nomaden door het land op weg van hun winterverblijf naar de hoger gelegen weidegronden, of omgekeerd. Een cultuur die zich al eeuwen op min of meer dezelfde manier voltrekt. Het merendeel der nomaden leeft nog steeds op traditionele wijze in tenten. De Qashqai nomaden leven van veeteelt en zijn ook beroemd om hun tapijten en ander handwerk. Vertrek aan het einde van de dag met transfer richting het vliegveld van Shiraz, waar iets naar middennacht uw vlucht naar Nederland vertrekt.

 

Dag 17: woensdag: Shiraz – Amsterdam

Terugvlucht vanaf Shiraz via Istanbul naar Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Rondreis Iran - 17 dagen

Inbegrepen

 • Alle vluchten
 • Al het vervoer per touringcar met airconditioning gedurende de hele reis
 • Transfers
 • Verblijf in tweepersoonskamer
 • Alle maaltijden
 • Alle entrees
 • Thee, cake en een fles water (1,5 liter) elke dag
 • Fooien
 • Engelssprekende gids
 • Reisleiding DrieTour
 • Kennismakingsbijeenkomst

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 460,-
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Visum

Overige informatie

 • Uw paspoort dient na vertrek uit Iran nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Er mag géén stempel van Israël in het paspoort staan!
 • Neem voor de laatste informatie over inentingen contact op met een huisarts of GGD
 • Het programma kan, bijvoorbeeld door overheidsmaatregelen, wijzigen

 

Kledingvoorschriften

Vrouwelijke reizigers zijn in Iran verplicht altijd en overal (ook in restaurants en de lounges van hotels) een hoofddoek en een lange, wijdvallende jas tot op de knieën te dragen. Teheran en Isfahan zijn moderne steden en de vrouwen gaan er in verhouding losjes gekleed: een vlotte, moderne lange jas met een losse hoofddoek. Op andere plaatsen worden de kledingvoorschriften soms strenger toegepast. Toch is het dragen van een chador (het gehele lichaam bedekkend zwart 'kleed') ook daar niet noodzakelijk. Alleen voor het bezoeken van de religieuze heiligdommen zoals bijvoorbeeld in Ghom en Mashad is de chador in Iran verplicht. Deze chadors kunt u in Iran zelf kopen en soms zijn ze bij de ingang van een moskee te leen. Ook mannen worden geacht zich respectvol te kleden. Zorg dus dat u ook shirts met lange mouwen mee neemt op reis.

 

Hotelovernachtingen

Dag 1-3

Teheran

Parsian Enghelab Hotel****

2 nachten

Dag 3-4

Kashan

Negin Hotel***

1 nacht

Dag 4-8

Isfahan

Khaju Hotel****

4 nachten

Dag 8-10

Yazd

Khane 2 Had Hotel***

2 nachten

Dag 10-12

Kerman

Pars Hotel****+

2 nachten

Dag 12-16

Shiraz

Karim Khan Hotel***+

4 nachten

Alle hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen

 

Vluchtschema

 

Vertrektijden septembergroep (vlucht met overstap)

Datum

Van

Naar

Vluchtnummer

Vertrek

Aankomst

10 september 2018

Amsterdam

Istanbul

TK 1962

12:25

16:45

10 september 2018

Istanbul

Teheran

TK 898

19:15

23:45

 

 

 

 

 

 

26 september 2018

Shiraz

Istanbul

TK 885

02:00

05:35

26 september 2018

Istanbul

Amsterdam

TK 1951

07:05

09:40

Vluchtschema onder voorbehoud van wijzigingen

 

Vertrektijden oktobergroep (vlucht met overstap)

Datum

Van

Naar

Vluchtnummer

Vertrek

Aankomst

1 oktober 2018

Amsterdam

Istanbul

TK 1962

12:25

16:45

1 oktober 2018

Istanbul

Teheran

TK 898

19:15

23:45

 

 

 

 

 

 

17 oktober 2018

Shiraz

Istanbul

TK 885

02:00

05:35

17 oktober 2018

Istanbul

Amsterdam

TK 1951

07:05

09:40

Vluchtschema onder voorbehoud van wijzigingen

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief