Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Sri Lanka

Groepsrondreis, Vliegreis

JUWEEL IN DE INDISCHE OCEAAN
De naamgeving van het eiland komt volledig overeen met de werkelijkheid. Sri Lanka betekent namelijk ‘prachtig eiland’ en kan met recht beschouwd worden als een juweel in de Indische Oceaan.
Boeddhisme, hindoeïsme, de islam en het christendom komen hier samen. Mediterende monniken in oranje gewaden, de talloze schitterend versierde tempels, paleizen en stupa's, de offerschalen met kleurige bloemen, je vindt het allemaal in de gouden Driehoek tussen de koningssteden Anuradhapura, Pollonaruwa en Dambula. Al fietsend langs de imposante monumenten zoals de rotstempel Gal Vihara met 4 indrukwekkende (uit één stuk graniet) gehouwen Boeddhabeelden, ervaar je de glorieuze bouwkunst uit vroeger tijd het beste.
De koloniale tijd komt tot uiting in Colombo en in de VOC stad Galle met het Nederlandse fort en herinnert aan de tijd dat er een levendige kruiden- en specerijenhandel tussen Ceylon en Nederland gevoerd werd. Maar ook de Portugezen en Britten hebben hier hun sporen achtergelaten.
De mix van cultuurinvloeden is overal nog duidelijk te proeven zoals in Nuwara Eliya, ook wel bekend als Klein Engeland. Het ligt te midden van uitgestrekte groene theeplantages. Tussen de theestruiken zie je vrouwen in kleurige sari’s die blaadje voor blaadje afknippen om hun manden daarmee te vullen. In de plaatselijke theefabriek kun je genieten van een lekker kopje verse Ceylon thee.
De meest culturele en spirituele stad van Sri Lanka is Kandy: met de fraai aangelegde Peradeniya tuinen en de Tempel van de Tand. Hier zou een tand van Boeddha bewaard worden. Om die reden komt de bevolking van heinde en ver om hier te offeren. 's Avonds kun je hier van de traditionele dansopvoeringen van de Kandy dansers genieten.
Het wildleven komt natuurlijk ook aan bod met een spannende jeepsafari in het Yala of Udawela Nationaal Park waar spelende apen, sambaherten, olifanten en met wat geluk ook het schuwe luipaard zich goed laten fotograferen. Badderende olifanten kun je bewonderen nabij Pinnawela. De reis wordt afgesloten aan het mooie strand van Mount Lavinia.
Kortom dit eiland biedt alles wat je van een vakantie in Azië mag verwachten: fraaie landschappen met bergen, theeplantages, rijstvelden en tropische vegetatie.

Programma

Dag 1
Vlucht met een overstap naar Colombo.

Dag 2
Aankomst in Colombo en transfer naar het hotel in Negombo.’s Middags staat er een leuke riviersafari over de Ranweli lagune op het programma.

Dag 3
Vertrek naar Anuradhapura, de eerste hoofdstad van Sri Lanka. Onderweg brengen we een bezoek aan Marawila en je bekijkt het 13 m. hoge boeddhabeeld van Aukana.

Dag 4
Uitgebreid bezoek aan Anuradhapura dat bol staat van historische bezienswaardigheden. Tegenwoordig is het hele gebied een groot openluchtmuseum met veel tempels, paleizen en allerlei heiligdommen zoals de Bodhi boom. Er zijn ruïnes te vinden die dateren uit de 10e eeuw voor Christus.

Dag 5
Vandaag gaan we naar de volgende historische stad Polonnaruwa. Ook hier zijn veel boeddha beelden, tempels, ruïnes en stoepa’s te zien. De fiets is het ideale vervoermiddel om de bezienwaardigheden te bezoeken. Verder kun je de rotstempel Gal Vihara bewonderen. Deze bestaat uit 4 sublieme uit een stuk graniet gehouwen boeddhabeelden. Vervolgens naar het overnachtingsadres nabij Sigirya.

Dag 6
Vrije zondag.

Dag 7
’s Morgens beklimmen we de leeuwenrots van Sigirya met op de top de ruines van een oud paleis. Onderweg zie je mooie fresco's van “wolkenmaagden”. Halverwege de rots kom je bij een poort, welke bestaat uit twee leeuwenpoten van 2 bij 3 meter groot. Vanaf de rots heb je een adembenemend uitzicht over de omgeving.
‘s Middags reizen we naar Kandy. Onderweg bezoeken we de 18e eeuwse grotheilgdommen van Dambulla en een kruidentuin in Matale. ‘s Avonds kun je genieten van een culturele dansshow.

Dag 8
Vanochtend gaan we eerst naar het olifantenweeshuis van Pinnawela waar jonge verstoten olifanten dagelijks getraind en gevoerd worden. Tweemaal daags nemen de olifanten een bad in de rivier. De middag brengen we door in Kandy waar we de Tempel van de Tand bezoeken. Hier zou een tand van Boeddha bewaard worden Ook maken we een mooie wandeling In de fraai aangelegde Peradeniya tuinen.

Dag 9
We rijden naar het temidden van theeplantages gelegen Nuwara Eliya, ook wel eens de "de stad boven de wolken" genoemd. Uiteraard kun je hier de theefabricage van nabij bestuderen.
Vervolgens brengt een boemeltreintje ons naar Ella. De trein rijdt door spectaculaire dieptes en groene theeplantages met onderweg prachtige vergezichten. Overnachting in de omgeving van Bandarawela.

Dag 10
We verlaten de bergen en reizen naar Tissamaharama.’s Middags maken we een jeepsafari in het Yala of Udawawela National Park waar je met wat geluk olifanten, krokodillen, wilde zwijnen, herten, apen en talloze tropische vogels kunt spotten. Een geweldige ervaring voor iedere natuurliefhebber!

Dag 11
Vandaag gaan we naar de VOC stad Galle, vooral bekend vanwege het Nederlandse fort dat op de Unesco werelderfgoedlijst staat. Het fort staat vol authentieke Nederlandse gebouwen, zoals een oude Nederlandse kerk en is nog in goede staat, het overleefde de tsunami van 2004.

Dag 12
Van Galle reizen we naar de badplaats Mount Lavinia aan de westkust. Onderweg maken we een boottocht over de Madu Ganga rivier met weelderige mangroves.

Dag 13
Vrije zondag.

Dag 14
Vandaag bezoeken we Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka. Hier komen de religies van de wereld samen. Je ziet er een mooie combinatie van oude ruïnes en het moderne leven. De straathandel domineert de hele stad, er zijn dan ook talloze markten en enkele interessante bezienswaardigheden, zoals de Jami-Ul-Alfar Moskee en de Wolvendaalkerk.
In de middag zijn we weer terug in Mount Lavinia om nog wat te ontspannen aan het strand.
’s Avonds laat transfer naar de luchthaven voor de vlucht-met overstap-naar Nederland.

Dag 15
Aankomst in Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inclusief

 • Vliegreis
 • Vervoer ter plaatse
 • 2-persoonskamer
 • Alle maaltijden
 • Entrees
 • Fooiengeld
 • Lokale gids
 • Visum
 • Reisleiding DrieTour
 • Kennismakingsbijeenkomst

Exclusief

 • Toeslag 1-persoonskamer € 360
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering

Overige informatie

 • Uw paspoort dient na vertrek uit Sri Lanka nog minimaal 6 maanden geldig te zijn
 • Inentingen en malariatabletten zijn niet verplicht maar worden wel aanbevolen. Neemt u contact op met uw huisarts of GG&GD voor de laatste informatie
 • Het visum wordt door DrieTour verzorgd
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief