Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Han-Sur-Lesse, Herten, Ardennen, Belgie
Meditatieve wandelreis
Chevetogne

Van dag tot dag

Dag 1 - vrijdag 25 mei

U reist op eigen gelegenheid richting Chevetogne, waar u tussen 14.00 en 15.00 uur wordt verwacht bij hotel Le Vieux Moulin in Eprave. Na een kennismaking volgt een korte wandeling in de onmiddellijke omgeving van het hotel. De bossen en de heuvels met vergezichten laten u weten dat u in de Ardennen bent aangekomen.

 

Dag 2 - zaterdag 26 mei

In de ochtend vertrek naar Chevetogne per eigen vervoer. In het klooster zal Père Philippe, de gastenpater, u ontvangen en vertellen over het klooster, de monniken en de liturgie en de oecumenische inspiratie die de gemeenschap sinds 1925 kenmerkt.

 

“Vanaf het begin heeft onze stichter, Dom Lambert Bauduin, er sterk de nadruk op gelegd dat de andere kerken zusterkerken zijn. Alle hebben een eigen rijkdom en die kunnen we met elkaar delen. We moeten alles doen om in het hart van de andere kerk binnen te treden. Hoe bidden zij? Wat is hun spiritualiteit? We kunnen elkaar zo veel meer aanvoelen en onze rijkdommen aan elkaar doorgeven.”

Citaat van de monniken van Chevetogne.

 

Een kijkje in de kerk hoort bij het programma. Na het middaggebed een wandeling terug naar Eprave met onderweg een picknick, verzorgd door uw reisleiding. Wie wil kan aan het eind van de middag de boerenmarkt in Eprave bezoeken, waar smakelijke streekbieren, geitenkaas, koemelkkaas, brood en fairtrade producten verkocht worden.

Na het diner gaat de reis opnieuw naar Chevetogne voor het zaterdagavondgebed.

 

Dag 3 - zondag 27 mei

In de ochtend neemt u deel aan de viering in het klooster van Chevetogne. Aansluitend vertrek naar Rochefort voor een kopje koffie en gezamenlijke lunch. Wie wil kan teruglopen naar Eprave (ca. 5 km). De route voert langs de Sint Odiliakapel, een oude begraafplaats uit de Karolingische tijd en biedt een mooi uitzicht.
Aan het eind van de middag bezoekt u de jonge Brouwerij van de Lesse. Inmiddels heeft zij in de afgelopen zes jaar van haar bestaan al vijf biersoorten ontwikkeld. Zeker het proeven waard!

 

Dag 4 - maandag 28 mei

Vandaag  is een wandeldag. Allereerst leidt de route langs het idyllische kasteel van Walzin, een neogotisch kasteel dat op een steile rots boven de rechteroever van de Lesse staat. Langzaam loopt de weg omhoog naar de Aiguilles de Chaleux voor een magnifiek panorama. Via het dorp Furfooz loopt u naar het natuurpark in de vallei van de Lesse. Het park is rijk aan natuur en geschiedenis. De Lesse sleet in het massief van Furfooz, bestaande uit poreuze kalk, een groot aantal grotten en spelonken uit. In de prehistorie werden deze grotten bewoond en zijn er nu nog enkele te bezoeken. De Romeinen hadden hier een nederzetting en ook daarvan zijn nog resten te vinden. In het voorjaar is het natuurpark van Furfooz een broedplaats voor valken en met een beetje geluk komen ze in het vizier. Onderweg is er gelegenheid om te lunchen of verzorgt uw reisleiding een picknick. De afstand van deze wandeling is ca. 14 km.

 

Dag 5 - dinsdag 29 mei

In de ochtend gaat u richting Rochefort en wandelt naar de cisterciënzer abdij Notre-Dame de Saint Rémy, waar het bekende Rochefortbier gebrouwen wordt. Na aankomst kunt u een kijkje in de kerk nemen, gebouwd in een sobere stijl. Indien mogelijk woont u een van de getijdengebeden bij.
Lunch  op eigen gelegenheid in het nabij gelegen Han-sur-Lesse in een van de vele eetgelegenheden. ‘s Middags een bezoek aan de beroemde grotten van Han. Met een treintje gaat het omhoog naar de ingang. Verwonder u tijdens een wandeling door het binnenste van de aarde door de mysterieuze vormen en kleuren van stalactieten en stalagmieten. Teruglopen naar het hotel behoort tot de mogelijkheden (ca. 3 km).
Na het diner kunt u op eigen gelegenheid nog de completen, het laatste getijdengebed van de dag, in Chevetogne meemaken.

 

Dag 6 - woensdag 30 mei

Wederom bent u te gast bij Père Philippe. Uit ervaring weet hij dat na een eerste kennismaking er vaak nog diepgaander vragen blijven liggen. Aan u de mogelijkheid om in gesprek deze vragen te stellen en hopelijk ook antwoord te krijgen. Na een gezamenlijke, eenvoudige lunch in restaurant L’Atelier Salé in Leignon keert u huiswaarts.

Accommodaties

Hotel Domaine du Vieux Moulin****

Hotel Domaine du Vieux Moulin ligt op tien minuten rijden van Rochefort en Chevetogne.  U vindt...

Hotel Domaine du Vieux Moulin****

Hotel Domaine du Vieux Moulin ligt op tien minuten rijden van Rochefort en Chevetogne.  U vindt gratis WiFi, een à-la-carte restaurant en gratis parkeergelegenheid. De kamers beschikken over een flatscreen-tv , minibar, koffie- en theefaciliteiten en een kluisje. Uw badkamer heeft een bad of douche, een haardroger en badjassen. Bij Domaine du Vieux Moulin kunt u traditionele gerechten proeven in het restaurant. Ook kan genoten worden van een drankje aan de bar of bij mooi weer buiten op het terras.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Wandelreis Chevetogne - 6 dagen

Inbegrepen

 • Verblijf in het comfortabele 4-sterrenhotel Domaine du Vieux Moulin
 • Tweepersoonskamer op basis van halfpension (ontbijt en diner)
 • Picknick/lunch op dag 2, 3, 4 en 6
 • Entreegelden volgens programma
 • Fooiengeld
 • DrieTour reisleiding
 • Kennismakingsbijeenkomst vooraf

Niet inbegrepen

 • Vervoer
 • Toeslag éénpersoonskamer 159,-
 • Overige lunches
 • Drankjes bij de gezamenlijke maaltijden
 • Optionele excursies
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief