Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Fietsen langs de Rijn & Moezel

Groepsreis vanuit één hotel, Busreis

Fietsen langs de Rijn en Moezel…..

Het Midden-Rijndal in Duitsland leent zich bij uitstek voor een heerlijke fietsvakantie langs de Rijn en de Moezel. Vanuit hotel Lindenhof, gelegen in het meest romantische stukje van Duitsland, maak je  prachtige fietstochten over vlakke routes door een afwisselend en imposant landschap. Hans Romeijnsen en Ingrid Boer nemen je graag mee op deze 11-daagse fietsreis van 21 augustus t/m 31 augustus. Je kunt je eigen (elektrische) fiets mee nemen of je huurt er een ter plekke.  De reis is geschikt voor niet-geoefende fietsers.  

 

Unesco-werelderfgoed

Het Midden-Rijndal dat zich uitstrekt over circa 65 kilometer staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Historische steden met een lange geschiedenis, bijzondere burchten, kastelen en ruïnes die trots op de heuvels staan, uitgestrekte wijngaarden en een Rijn die kronkelt door steile rivierkloven. Dat is het gebied tussen Koblenz en Rüdesheim. 

 

 

Programma

Dag 1, maandag 21 augustus

Vanuit Veenendaal vertrek je per luxe touringcar richting Osterspai langs de Rijn, gelegen in het meest romantische stukje van Duitsland. Je fiets wordt vervoerd in een speciale fietsaanhanger. Je overnacht in het 3-sterren hotel Lindenhof direct gelegen aan de Rijn.

 

Dag 2, dinsdag 22 augustus

Lahn Radweg - Ehrenbreitstein

Vanuit het hotel vertrek je per bus naar Lahnstein. Van daaruit rijd je een stuk van de “Lahn Radweg” naar Nassau. Aansluitend neemt de bus je mee naar de grootste vesting van Europa: Ehrenbreitstein. Dit fort heeft een magische aantrekkingskracht en torent hoog uit op een klif waar de Rijn en de Moezel samenkomen. Geniet van de prachtige vergezichten tijdens de lunch.

 

Historisch Koblenz

Tot slot bezoek je te voet de historische binnenstad van Koblenz, het centrum van de wijnhandel. Het is een stad met een geschiedenis die meer dan 2000 jaar terug gaat. De vele kerken, paleizen en deftige huizen herinneren aan een rijk verleden. Op eigen gelegenheid kun je deze bijzondere stad verkennen; de nauwe steegjes en mooie pleinen met fraaie fonteinen nodigen zeker uit.

 

Dag 3, woensdag 23 augustus

Rhein Radweg

Vandaag naar Remagen. Vanaf hier fiets je een gedeelte van de “Rhein Radweg” richting Andernach. Deze stad staat bekend om ’s werelds hoogste koud water geiser. Ook de historische binnenstad is een bezoek waard, waaronder de stadsmuur, de Ronde Toren, de kasteelruïne en de Joodse baden. Op eigen gelegenheid kun je de stad bekijken. De fietstocht eindigt in Bendorf. De bus brengt je weer terug naar hotel Lindenhof in Osterspai.

 

De lunch gebruik je op eigen gelegenheid.

 

Dag 4, donderdag 24 augustus

Rüdesheim

Een van de hoogtepunten van een verblijf in Rüdesheim is een rit met de kabelbaan naar het Niederwald Monument. Je kunt genieten van een panoramisch uitzicht op de Rüdesheim en de zilverachtige Rijn met haar groene eilanden.

 

Rhein Radweg - Boppard

Vanaf Rüdesheim fiets je  een gedeelte van de Rhein Radweg. Dit keer via Bingen langs de Rijn naar Boppard, een heerlijke plaats om te flaneren over de mooiste boulevards langs de oevers van de Rijn. Boppard ligt tegen de steilste wijnbergen en biedt naast geschiedenis een van de mooiste landschappen.

 

De lunch gebruik je op eigen gelegenheid.

 

Dag 5, vrijdag 25 augustus

Schinder Hannes Radweg

Vanuit Emmelshausen fiets je over de Schinderhannes Radweg via Burgen naar Alken. Een bijzondere route van max. 38 kilometer. Je fietst over een niet meer in gebruik zijnde spoorweg. Geniet van het spectaculaire uitzicht op het Hunsrück landschap.

 

Wijnproeverij

Alken is een oud wijnstadje rijk aan geschiedenis. Hier kun je genieten van een heerlijk glaasje wijn tijdens een wijnproeverij.

De lunch gebruik je op eigen gelegenheid.

  

Dag 6, zaterdag 26 augustus

Rhein Radweg - Boppard

Vandaag staat volledig in het teken van het fietsen. Vanuit Koblenz fiets je naar Boppard en van daaruit weer terug naar hotel Lindenhof in Osterspai.

 

De lunch gebruik je op eigen gelegenheid.

 

Dag 7, zondag 27 augustus

De fiets krijgt vandaag rust. Je kunt een lokale kerkdienst bijwonen. De lunch gebruik je in het hotel.

 

Dag 8, maandag 28 augustus

Moezel radweg - Cochem

De “Moezel radweg” loopt van Perl naar Koblenz en is 240 kilometer lang. Vanuit Koblenz  fiets je richting Cochem. De wereldberoemde Reichsburg torent hoog boven de stad uit en is al van verre te zien. Het gezellige marktplein omgeven door vakwerkhuizen en opgesierd met een prachtige fontein, vormt het middelpunt van de stad. Zeer de moeite waard om te bekijken, maar ook om op een terrasje een heerlijk glas wijn te drinken.

 

De lunch gebruik je op eigen gelegenheid.

 

De bus brengt je vanuit Cochem weer terug naar het hotel.

 

Dag 9, dinsdag 29 augustus

Ahr Radweg - Remagen

Wederom een fietsdag met een mooie fietsroute door de Eifel. De Ahr-Radweg loopt dwars door het Ahrtal en telt ruim 75 kilometer. Vandaag fiets je een gedeelte. Je start in Antweiler en eindigt in Remagen, een stad vol met geschiedenis.  Je voelt en ervaart het vroegere Romaanse en middeleeuwse verleden. De vele ruïnes getuigen daarvan. Maar Remagen is vooral bekend van de laatste intacte brug over de Rijn, de zogenaamde Ludendorff brug die de Duitsers niet vernietigd konden krijgen tijdens de WOII.

 

De lunch gebruik je op eigen gelegenheid.

 

Dag 10, woensdag 30 augustus

Rhein Radweg – Neuwied – Unkel

Een laatste dag fietsen, wederom over de Rhein Radweg van Neuwied, de dijkstad aan de Rijn, naar Unkel, de stad van de romantische dichter Ferdinand Freiligrath. Geniet nog een keer van het heerlijk afwisselende landschap en oude nederzettingen.

 

De lunch gebruik je op eigen gelegenheid.

 

Dag 11, donderdag 31 augustus

Per luxe touringcar rijd je weer terug naar Nederland.

 

Accommodaties

Hotel Lindenhof - Osterspai

Het 3-sterren hotel Lindenhof is ideaal gelegen direct aan de Rijn en vormt een uitstekende...

Hotel Lindenhof - Osterspai

Het 3-sterren hotel Lindenhof is ideaal gelegen direct aan de Rijn en vormt een uitstekende uitvalsbasis om dit romantische stukje Duitsland te leren kennen. De familie Volk heet je van harte welkom. Het hotel beschikt over een eigen restaurant. De kamers zijn comfortabel ingericht en van alle gemakken voorzien.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Duitsland 11 dagen

Inclusief

 • Vervoer per Comfort Class touringcar met fietsaanhanger
 • 2-persoonskamer in 3- sterren hotel Lindenhof o.b.v. halfpension
 • Welkomstdrankje
 • Koffie met koek
 • lunch op dag 2 in fort Ehrenbreitstein
 • zondagse lunch in het hotel
 • Entrees
 • Wijnproeverij
 • Fooien
 • Reisleiding Hans Romeijnsen en Ingrid Boer

Exclusief

 • Evt. Fietshuur
 • Overige lunches
 • Persoonlijke uitgaven
 • Toeslag 1-persoonskamer  € 130,-
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Eenmalige poliskosten € 5,50
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief