Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Noordkaap en Lofoten

Groepsrondreis, Vliegreis

De zon is net op en het ijskoude zeewater schittert in de ochtendzon. Een grote zeearend zweeft door de lucht terwijl de papegaaiduikers rustig ontwaken op een rots. Het belooft een bijzondere dag te worden!

 

Op het programma staat een bezoek aan het Noordkaap-plateau. Hier kun je genieten van het weidse uitzicht op de Noordelijke IJszee en het ongerepte landschap boven de poolcirkel. Bij helder weer is hier de magische Middernachtzon op z’n mooist!

 

Dit is slechts een van de, letterlijke, hoogtepunten van deze afwisselende reis door Finland, Zweden en Noorwegen. Laat je betoveren door het schitterende landschap in dit noordelijk deel van Europa. Van ruige hoogvlakten en wouden in allerlei groentinten tot ijsblauwe meren en uitgestrekte hoogvlaktes waar je oog in oog kunt staan met een rendier.

 

Je verkent de Lofoten waar door het milde klimaat een weelderige flora en fauna voorkomt. Hier vind je dromerige vissersdorpjes waar de kabeljauw hangt te drogen aan rekken tussen de felgekleurde, houten huisjes.

 

Maak kennis met de karakteristieke Lapse bevolking, geniet van een dagcruise met de Hurtigrute (’s werelds mooiste zeereis) en bezoek interessante musea zoals het Polarmuseum in Tromsø.

Programma

Dag 1

We vliegen van Amsterdam, met een overstap in Helsinki, naar Rovaniemi. Transfer naar het hotel in Rovaniemi.

 

Dag 2

We rijden richting Zweeds Lapland. Onderweg passeren we de poolcirkel en bevindt je je op minder dan 2600 kilometer van de noordpool. Door een prachtig en afwisselend landschap rijden we naar Kiruna. In Jukkasjärvi bezoeken we openluchtmuseum Nutti Sami Siida.

Dagafstand: ca. 340 km

 

Dag 3

Langs het uitgestrekte Torneträskmeer gaan we verder naar Noorwegen. Via Narvik naar Skarberget en dan varen we over de Tysfjord naar Bognes. Vervolgens varen we in één uur naar Lødingen en rijden we aansluitend via de Løfast Connection naar Svolvær op het eilandenrijk Lofoten. Dagafstand: ca. 300 km

 

Dag 4

Verkenning van de Lofoten onder leiding van een lokale gids. Aanschouw de ongerepte natuur, met boogbruggen verbonden eilandjes en de vissersdorpjes waar de kabeljauw hangt te drogen aan rekken tussen de felgekleurde huisjes. ’s Middags reizen we door naar de levendige havenstad Harstad. Dagafstand: ca. 140 km

 

Dag 5

’s Ochtends schepen we in en begint de Hurtigrute-dagcruise, ’s werelds mooiste zeereis. Door nauwe zee-engten en fjorden zetten we koers naar Tromsø, ook wel "Parijs van het Noorden" genoemd. 's Middags bekijken we met een lokale gids het centrum van Tromsø en bezoeken we het Polarmuseum.

 

Dag 6

Van Tromsø vervolgen we de reis naar het noordelijkste puntje van Noorwegen. Tijdens de rit kun je genieten van prachtig natuurschoon zoals de Lyngen Alpen en ruige kustlijn. 's Avonds bezoeken we het Noordkaap-plateau met uitzicht over de Noordelijke IJszee. Bij helder weer kun je het bijzondere fenomeen de middernachtzon meemaken. Een onvergetelijke ervaring! Dagafstand: ca. 500 km

 

Dag 7

Vrije zondag.

 

Dag 8

Over het uitgestrekte Finnmarksviddaplateau, waar de kans groot is dat je rendieren ontmoet, rijden we naar Karasjok. Hier bezoeken we een Samisch themapark en dineren we in een bijzondere Sami tent.

Dagafstand: ca. 240 km

 

Dag 9

Terug naar Finland rijden we naar Inari. Hier bezoeken we een Samische rendierenboerderij waar je tamme rendieren kunt voeren, een poging kunt wagen lasso te werpen en kennis maakt met de leefwijze en kookkunsten van de Finse Samen. Dagafstand: ca. 120 km

 

Dag 10

Via Sodankylä rijden we naar Rovaniemi. Onderweg passeren we voor de tweede keer de poolcirkel. We brengen een bezoek aan Santa Claus village en het Arkticum, een museum over de Laplandse en Siberische natuur- en cultuurgeschiedenis. Dagafstand: ca. 330 km

 

Dag 11

In de loop van de ochtend volgt de transfer naar de luchthaven van Rovaniemi en de terugvlucht naar Amsterdam, met onderweg een overstap.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inclusief

 • Vliegreis
 • Vervoer ter plaatse
 • 2-persoonskamer
 • Ontbijt en diner
 • Lunch dag 7
 • Entrees
 • Fooien
 • Lokale gidsen
 • Reisleiding DrieTour
 • Kennismakingsbijeenkomst

Exclusief

 • Toeslag 1-persoonskamer € 460
 • Optionele excursies
 • Overige lunches
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering

Overige informatie

 • U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of Europese identiteitskaart
 • Liever op eigen gelegenheid naar Noorwegen, Finland en Zweden? Ook dan kan met DrieTour! Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief