Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Habsburgse hoofdsteden

Groepsrondreis, Vliegreis

Ga je mee terug in de tijd naar het machtige Habsburg en Keizerin Sissi? De reis voert ons langs verschillende landen van het eens zo machtige Habsburgse Rijk: Hongarije, Servië, Bosnië Herzegovina, Kroatië en Oostenrijk. Landen die van elkaar verschillen, maar allemaal met een Habsburgse erfenis, waar culturen, volkeren en godsdiensten elkaar ontmoeten.

 

Bezoek de steden die onder invloed van de Habsburgers tot grote bloei zijn gekomen. Wat dacht je van de stad van Boeda en van Pest, in tweeën gesplitst door de Donau. Geniet van de paleizen en de wandelboulevards, maar ontmoet ook de Hongaarse helden op het Heldenplein.

 

Of Belgrado, een stad met een roerige geschiedenis, hetgeen de stad tot een unieke mix van heden en verleden maakt. We bezoeken de grootste kerk van de Balkan en wandelen door de kleine straatjes met pittoreske huizen. ’s Avonds kun je natuurlijk genieten van de bekende pruimenjenever (slivovic) in een van de vele traditionele restaurants.

 

Ook het sfeervolle Sarajevo, een door oorlogen getekende stad, maar met nu een smeltkroes van culturen, zal je aangenaam verrassen.

 

De reis eindigt in het Keizerlijke Wenen, daar waar het Habsburgse Rijk begon. Nog steeds heeft Wenen de grandeur van de Habsburgers met haar Keizerlijk Paleis en slot Schönbrunn. Een stad die bekend stond om de uitbundige hoffeesten, mooie uniformen, operettes en de romantische walsen van Strauss.

 

Programma

Dag 1

Vlucht van Amsterdam naar Boedapest. Transfer naar het hotel. Bij voldoende tijd korte bezichtiging van het centrum. Daarna diner en overnachting.

 

Dag 2

Vandaag een uitgebreide bezichtiging van Boedapest, na Wenen de grootste stad van het Habsburgse Rijk. Je bekijkt er diverse gebouwen en paleizen die nog stammen uit deze tijd. Denk aan het Burchtpaleis. Maar ook de Parlementsgebouwen en het Heldenplein zijn een bezoek waard. De stad is prachtig gelegen aan de Donau, die de stad opsplitst in twee delen: Boeda en Pest. Er zijn 11 bruggen die de stadsdelen met elkaar verbinden, maar de bekendste brug is wel de Kettingbrug.

 

Dag 3

We reizen verder naar Subotica, gelegen in het uiterste noorden van Servië, aan de grens met Hongarije. Na de lunch bezoeken we de belangrijkste cultuurmonumenten van de stad. De binnenstad wordt gekarakteriseerd door uitbundige gebouwen in Hongaarse Jugendstil, zoals bijvoorbeeld het grote stadhuis en de synagoge. Daarna diner en overnachting.

 

Dag 4

Vertrek naar Novi Sad, de hoofdstad van de provincie Vojvodina, gelegen aan de Donau en tweede stad van Servië. Je vind er vele nationaliteiten en veel Oostenrijks/Hongaarse invloeden. Hoogtepunt van het bezoek is het grote fort van Petrovaradin, met prachtig uitzicht over de stad. Maar ook een bezoek aan de kathedraal, de synagoge en kunstgalerietjes zijn de moeite waard.

 

Dag 5

De bus rijdt verder naar Belgrado, waar je een citytour per bus langs de belangrijkste bezienswaardigheden maakt. Zo vind je er bijvoorbeeld de grootste kerk van de Balkan, de St. Sava Domkerk. Bovendien zie je het Parlementsgebouw en kun je in de wijk Zemum even de drukte van de stad achter je laten en wandelen door de kleine straatjes met pittoreske huizen gelegen langs de Danuba rivier. Aan het einde van de middag naar het hotel. Indien tijd beschikbaar zou je nog een wandeling kunnen maken naar Skadarlija, een straat vol Boheemse invloeden, te vergelijken met het Montmartre van Parijs.

 

Dag 6

Vandaag een lange rit van Belgrado naar Sarajevo. We maken een stop bij Bijeljina, gelegen aan de rivier Drina. Sarajevo is de hoofdstad en grootste stad van Bosnië Herzegovina, een van de belangrijkste steden van de Balkan. Diner en overnachting.

 

Dag 7

Vrije zondag.

 

Dag 8

Uitgebreide kennismaking met Sarajevo. Wandelen door deze stad betekent eigenlijk wandelen door de geschiedenis. Tevens vind je er vele verschillende culturen. De vele moskeeën en kerken maken de stad interessant. Maar vergeet ook niet de Turkse markstraat (Bascarsija) waar de oude ambachttraditie nog steeds terug te vinden is.

 

Dag 9

We vertrekken naar Zagreb. Onderweg bezoek aan Travnik, gelegen in centraal Bosnië. We bezoeken er het geboortehuis van de bekende Bosnische schrijver en Nobelprijswinnaar Ivo Andric. Via Banja Luka wordt de reis naar Zagreb voortgezet. Na aankomst diner en overnachting.

 

Dag 10

Bezoek aan de hoofdstad van Kroatië. In deze Barokstad herinneren de statige gebouwen aan het Habsburgse Keizerrijk. We bekijken o.a. de Kathedraal en de St. Marcuskerk met zijn veelkleurige dak. Ook zie je het nationale theater en is er tijd om bijvoorbeeld wat te drinken op het gezellige Dolacplein.

 

Dag 11

Op de reis van Zagreb naar Wenen brengen we een bezoek aan de stad Ljubljana, hoofdstad van Slovenië. Deze stad wordt wel eens het ‘kleine Praag’ genoemd. De belangrijkste bezienswaardigheid is wel het kasteel, maar ook de pleinen en monumenten van deze stad liggen binnen handbereik. Na dit bezoek reizen we door naar Wenen.

 

Dag 12

Vandaag een uitgebreid bezoek aan Wenen. Wenen is natuurlijk bekend om Schloss Schönbrunn en de Spaanse rijschool met haar Lipizzaner paarden, maar er is nog veel meer te zien. De stad heeft een groot aantal musea en historische gebouwen en wordt tevens gezien als het centrum van de klassieke muziek en opera. Kortom, het is met haar gezellige centrum een heerlijke stad om een paar dagen te verblijven. Eet ook eens een stuk Sachertorte in een van de vele koffiehuizen.

 

Dag 13  

Transfer naar de luchthaven en terugvlucht van Wenen naar Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inclusief

 • Vliegreis
 • Vervoer ter plaatse
 • 2-persoonskamer
 • Alle maaltijden
 • Entrees
 • Fooien
 • Lokale gidsen
 • Reisleiding DrieTour
 • Kennismakingsbijeenkomst

Exclusief

 • Toeslag 1-persoonskamer € 300
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering

Overige informatie

 • U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of Europese identiteitskaart
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief