Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ierland Kerry Way

Groepsrondreis, Vliegreis

WANDELEND KERRY WAY
Hoge golven breken op een rots, een zeemeeuw krijst en dan de stilte. De wind in je oren, je schoenen knisperen over kleine steentjes en weer de stilte. Diepblauwe zee, groen golvend land en ook de stilte. Een regenbui, dwars door laaghangende wolken lopen en opnieuw de stilte. Stemmen klinken, een hand helpt je over een hek en toch de stilte. De stilte in Ierland is bijzonder. Hij ligt niet als een zware deken over je heen. Je wordt er niet klein van. De stilte in Ierland is vriendelijk en uitnodigend. “Kom maar kijken”, lijkt hij te zeggen. “Ben maar hier. Zet al je zintuigen open en voel je verbonden”.

Wandelend zie je Ierland op z’n mooist. Het landschap verandert langzaam, terwijl je de heuvel oploopt. Je ogen nemen de details van het vergezicht in zich op. Je voeten worden attent op de ondergrond: asfalt, steentjes, weiland of moeras. Je benen hebben weet van het zoveelste trapje om een omheining over te steken. Je oren herkennen een geschrokken schaap. Je hand groet de paar vreemden die je tegenkomt.

Wandelen in Ierland voert je door het afwisselende landschap van het zuidwesten. We lopen het mooiste stuk van de Kerry Way. Het is een uitstekend bewegwijzerde route, die ongeveer parallel loopt aan de panoramaweg ‘Ring of Kerry’ op het schiereiland Iveragh. De hoogteverschillen zijn goed te doen. Het grootste deel van de route loopt door dalen en langs lage passen. De natuur is overweldigend. Archeologische overblijfselen en standing stones getuigen van een lange geschiedenis. De kleine dorpjes hebben sfeer.

En dan het weer. In Ierland hoor je er niemand over klagen. Het is wat het is. Met een miezerende regen is je zicht beperkt. Je loopt dan letterlijk in de wolken. En je keert je als vanzelf naar binnen toe. De zon trekt je naar buiten en laat je genieten van de kleurenpracht en de vergezichten. Het weer kan alle kanten op, maar onaangenaam is het zelden. Afgelopen jaar verwoordde iemand zijn teleurstelling: “Ik had speciaal een regenpak gekocht, maar ik heb het nog niet gebruikt.” Toch is het goed overal op voorbereid te zijn.

Na een wandeling is het ’s middag goed aankomen. In een pub om een kop thee of een glas Guinness te drinken. In een kerk om de route van de dag met aandacht terug te kijken. In de Bed & Breakfast om verwend te worden met huisgemaakte lekkernijen. In het hotel om lekker bij te komen. In de restaurants om te proeven van de Ierse keuken en in goed gezelschap een volle dag te beëindigen.

Wandelen langs de Kerry Way is een achtdaagse reis. Vijf of zes dagen wordt er gewandeld. Dag vier heeft een keuzeprogramma. Iedere dag beginnen we de wandeling met een meditatie vanuit de Keltische spiritualiteit.

Deze meditatieve wandelreis wordt begeleid door Mirjam Dirkx en Jitske Dijkstra via Werkplaats voor de Ziel. 

Jouw reisleidster Mirjam Dirkx

Programma

Dag 1

We vliegen van Amsterdam naar Cork. Door het afwisselend en prachtige landschap rijdt de bus ons naar Caherciveen. We verkennen dit sfeervolle dorp met een eerste wandeling.


Dag 2

De bus brengt ons naar Kells. Eerst lopen we via de gewone weg omhoog, waar de echte Kerry Way begint. Het pad voert door de heuvels, waar schapen ons gezelschap houden. Het verrast ons met een vergezicht over de baai en het schiereiland Dingle. Door een bos dalen we af naar het dorp Glenbeigh. Afstand 16 km: 5 uur.


Dag 3

Vanuit onze bed & breakfast in Cahersiveen wandelen we naar het startpunt van de Kerry Way. We hebben bij mooi weer uitzicht over de Valentia River. Dan draait het pad de heuvels in. We lopen door weilanden, veenland en langs landwegen. Trapjes helpen ons over de omheining heen. In de buurt van Kells pikt de bus ons op. Afstand: 18 kilometer, duur: 5 à 6 uur.


Dag 4

Deze dag heeft een keuze programma. Voorafgaand aan de reis maak je een keuze voor één van beide. Wanneer je last hebt van zeeziekte, hoogtevrees of hartklachten raden we je ten zeerste de tweede optie aan.
De dag begint voor iedereen met een bustocht naar Port Magee.

Keuze 1. Skelligs Islands
In de haven van Port Magee vertrekken we met een kleine motorboot naar de Skellig Islands in de Atlantische Oceaan, die een uur varen uit de kust liggen. De Skellig Island horen bij het Unesco Werelderfgoed. Eerst gaan we aan land op Skellig Michael, waar we via paden en trappen op de top de resten van een oud klooster bezoeken. Na 2 ½ uur gaan terug aan boord en varen om Little Skellig heen, een broedplaats van duizenden vogels.
Deze tocht is alleen mogelijk bij goed weer en kost per persoon € 60,00 extra.

Keuze 2. Valentia Island
Van Port Magee rijdt de bus over de brug naar Valentia Island, een rotsachtig eiland vol kronkelwegen en kliffen. We worden afgezet bij Geokaun Mountain en wandelen naar boven. De top biedt ons een prachtig uitzicht over de omgeving en de kliffen van het eiland. Daarna lopen we naar de bron van Brandaan, een uitgelezen plek voor een meditatie. De dag eindigt met een bezoek aan het Skellig Experience Centre. Afstand: 16 kilometer, duur: 6 à 7 uur.
Varen de boten naar de Skellig niet door slechter weer, dan gaan we met de hele groep naar Valentia Island. Extra kosten voor deze dag: € 7,-.


Dag 5

We verlaten met onze koffers Cahersiveen. De bus brengt ons naar Waterville. Met zicht op de Ballinskelligs Bay lopen langs een smal pad omhoog naar een pas, waar ons een schitterend uitzicht over Darrynane Bay wacht. We dalen af door het bos naar Caherdaniel en nemen de tijd om thee of koffie te drinken in een Iers theehuis. Dan brengt de bus ons naar het hotel in Sneem. Afstand: 13 kilometer, duur: 4 ½ uur.


Dag 6

De wandeling van vandaag, waar prachtige Keltische kruizen staan. Langs een gebaand pad klimmen we omhoog naar Staigue Fort,één van de grootste en mooiste Keltische ringforten van Ierland met muren van 5 m hoog en wel 4 m dik. Dan gaat de weg door heuvelachtig landschap dat langzaam wat vlakker wordt tot bij het hotel (of de pub natuurlijk). Afstand: ± 16 kilometer, duur: 5 à 6 uur.


Dag 7

Deze dag zal een Ierse gids ons begeleiden. De wandeling is afhankelijk van het weer en van de energie van de groep. Waar we ook gaan, we krijgen uit de eerste hand informatie, verhalen en anekdotes te horen van iemand die het gebied door en door kent. Een dag van bijzondere ontmoetingen.


Dag 8

Via het gezellige stadje Kenmare, waar je uitstekend kunt winkelen, en waar we deze reis afsluiten met een meditatie bij Standing Stones rijden we naar Cork. Terugvlucht naar Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inclusief

 • Vliegreis
 • Vervoer ter plaatse
 • 2-persoonskamer
 • Alle maaltijden
 • Entrees
 • Fooien
 • Reisleiding DrieTour
 • Kennismakingsbijeenkomst

Exclusief

 • Toeslag 1-persoonskamer € 275
 • Boottocht Skellig Islands of Vallentia Islands
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering

Overige informatie

 • U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of Europese identiteitskaart
 • Het is mogelijk om op eigen gelegenheid de bestemming te verkennen. Vraag vrijblijvend naar de vele mogelijkheden! 
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief