Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Ierland o.l.v. Coby en Fetze Elgersma

Groepsrondreis, Vliegreis

Puur, groen en gezellig
Coby en Fetze Elgersma nodigen u van harte uit met hen door het fascinerende Ierland te reizen. Samen met een Nederlandstalige gids ontdekt u het ongerepte Ierland. Dit eiland kent een ongeëvenaard scala aan natuurschoon. Natuurlijke schoonheid die bestaat uit een mix van ruige, grillige kusten, glooiende heuvels, schitterende meren en rivieren. Daar tussen vindt u groene weiden omzoomd door hagen en muurtjes, begroeid met kamperfoelie en fuchsia’s. De Ieren zijn trots op hun land dat een roemrijke historie kent. Die geschiedenis wordt tot vandaag op creatieve wijze in leven gehouden. Ontdek Ierland: het land van Kelten, het Gaelic, eeuwenoude tradities, folklore en fascinerende steden. U bent van harte welkom!

Programma

Dag 1, woensdag 20 juni: op reis

Rechtstreekse ochtendvlucht van Amsterdam naar Dublin. Op het vliegveld treft u uw Nederlandssprekende gids die u de gehele reis vergezelt. ’s Middags bezichtigt u Dublin met ondermeer Trinity College waar u het befaamde 9e-eeuwse Book of Kells ziet. Ook woont u de evensong bij in de kathedraal van St. Patrick (onder voorbehoud).

Dag 2, donderdag 21 juni: vroeg christelijk en prehistorisch Ierland

Door de vallei van de Boyne gaat het naar Monasterboice, met het fraaie Keltische hoogkruis Muiredach. Vervolgens bekijkt u Newgrange en Knowth (circa 4500 jaar oude grafheuvels), de belangrijkste prehistorische monumenten van Ierland.

Dag 3, vrijdag 22 juni: doorreis naar Galway

Vandaag reist u van oost naar west door Ierland. Onderweg een bezoek aan de kerkruïnes en Keltische hoogkruizen van Clonmacnoise. Hierna rijdt u naar het havenstadje Galway met zijn gezellige straatjes en pubs.
 

Dag 4, zaterdag 23 juni: Cliffs of Moher

U ontdekt The Burren, een uniek kalksteenplateau dat wel wat weg heeft van een maanlandschap. Tussen de grillige rotspartijen groeien bijzondere planten. Tevens bezoekt u de werelberoemde Cliffs of Moher, loodrecht uit de oceaan oprijzende kliffen van wel 200 meter hoog. U kijkt uit over de eindeloze oceaan en nergens is er land in zicht….  In de namiddag aankomst in Killarney.

 

 Dag 5, zondag 24 juni: vrije dag

Uw reisleiders, Coby en Fetze, verzorgen een viering in het hotel. Lunch in het hotel. De middag is vrij.

Dag 6, maandag 25 juni: Ring of Kerry

Vandaag staat een tour op het programma over de Ring of Kerry, een lus van ongeveer 175 km langs de kust van schiereiland Iveragh. Onderweg wordt verschillende keren gestopt. Bijvoorbeeld bij het Victoriaanse Muckross House.  Hier zijn mooie tuinen en het uitzichtspunt Ladies’ View. Geniet u van het adembenemende uitzicht op de Atlantische Oceaan.

Dag 7, dinsdag 26 juni: Dingle en Blasket  Islands

Naar Dingle, een van de mooiste schiereilanden van Ierland, met mooie stranden, omzoomd door met fuchsia’s begroeide bergen. U rijdt door Dingletown met haar levendige vissershaven. Vanaf Slea Head, de westelijkstee kaap van Europa, hebt u ruim zicht op de Blasket Islands.

Dag 8, woensdag 27 juni: Cork en whiskey proeven

’s Ochtends maakt u kennis met Cork waarvan het stadsbeeld wordt bepaald door imposante kerktorens in victoriaans-gotische stijl zoals St. Fin Barre’s en St. Anne Church. In de whiskeystokerij  van Midleton wordt getoond hoe de bekende Ierse whiskey gestookt wordt. Een proeverij mag uiteraard niet ontbreken. Cheers!.

Dag 9, donderdag 28 juni: Cahir Castle en Rock of Cashel

Een tocht per touringcar door de Knockmealdown Mountains . De te rijden weg wordt ‘The Vee’ genoemd omdat hij, stijgend door dennenbossen, een enorme bocht in de vorm van een ‘v’ maakt. In Cahir bekijkt u Cahir Castle, gelegen op een rotseiland in de rivier Suir. Ook bezoekt u  de beroemde Rock of Cashel waar St. Patrick, beschermheilige van Ierland, boven op de rots troont.

Dag 10, vrijdag 29 juni: terug naar huis

Terug naar Dublin. Onderweg een bezoek aan de mooie middeleeuwse stad Kilkenny met z'n kasteel en 13e-eeuwse anglicaanse St. Canice’s Kathedraal. Transfer naar de luchthaven en rechtstreekse terugvlucht naar Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Ierland - 10 dagen

Inbegrepen

 • Vliegreis
 • Luchthavenbelasting ter waarde van 125,-
 • Brandstoftoeslag
 • Ruimbagage 20 kg
 • Vervoer ter plaatse
 • Verblijf in 3/4 sterren accommodatie o.b.v. tweepersoonskamer met ontbijt en diner
 • Lunches
 • Entreegelden
 • Nederlandssprekende gids
 • Fooienbedrag
 • Kennismakingsbijeenkomst

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 230,-

Overige informatie

Tijdens de rondreis zult u verblijven in onderstaande hotels of gelijkwaardig

 Dublin (Kildare)

 Moyvalley Hotel  2 nachten
 Galway  Hotel volgt  1 nacht
 Clare (Shannon)  Park Inn Shannon Airport  2 nachten
 Kerry  Killarney Court Hotel  2 nachten
 Tipperary  Clonmel Park Hotel  2 nachten

 

Reissom

 35 - 39 personen

 1.633,-

 30 - 34 personen

 1.702,-

 25 - 29 personen

 1.800,-

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief