Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Authentiek Italië

Groepsrondreis, Zuid-Europa, Vliegreis

Neem een duik in het diepe en ga mee op ontdekkingsreis in Abruzzo, een regio met een rijkdom aan bergen, zee en historie. Maak kennis met de heerlijke keuken en mooie wijnen, waaronder de Montepulciano d’Abruzzo, de Pecorino en de Trebbiano wijn. Deze reis neemt u mee langs de Middeleeuwse steden Sulmona en Lanciano. Een excursie naar de Marken voor een bezoek aan de prachtige plaats Asocili Piceno mag niet ontbreken. Een uniek vissersdiner op een van de “Trabocchi” (typische houten vissersplatformen), maken uw beleving compleet!

Van dag tot dag

Dag 1, donderdag: Amsterdam – Celano – Sulmona

Vlieg vanuit Amsterdam naar Rome. Per touringcar reist u naar Celano, waar een bezoek aan het Piccolomini kasteel en het museo di “Arte Sacra” op het programma staan. Dit indrukwekkende kasteel is al vanaf grote afstand te bewonderen. Na deze introductie op de Abruzzen reist u door naar uw hotel in Sulmona, waar een welkomstdrankje en diner op u wachten. De ideale ligging ten opzichte van het stadscentrum biedt u de gelegenheid om ’s avonds alvast op verkenning te gaan.

 

Dag 2, vrijdag: Sulmona

Sulmona, een stad gelegen tussen de bergen was ooit een van de belangrijkste steden van de Paeligni, een oud Italiaans volk. De Romeinse ruïnes, het aquaduct met 21 bogen en het Piazza Garibaldi geven deze plaats een karakteristiek uiterlijk. Het is tevens de geboorteplaats van de beroemde Romeinse dichter Ovidius. Zijn gedichten gaan voornamelijk over de liefde en de mythologie.

 

’s Ochtends maak u een stadswandeling langs Corso Ovidio, Piazza Garibaldi en het Museo Civico. Na de lunch brengt u een bezoek aan het confettimuseum en de bijbehorende fabriek. In dit geval staat confetti voor gekleurde en gesuikerde amandelen. Dus niet voor de gekleurde papiersnippers bekend van Nederlandse verjaardagen. In Italië is confetti onlosmakelijk verbonden aan geboortes en huwelijken. In het geval van een huwelijk geeft het paar hun gasten een klein geschenk in de vorm van bomboniera. Dit is een doosje gevuld met vijf stuks witte confetti. Waarom vijf? Omdat dit getal niet deelbaar is en net als een bruidspaar onafscheidelijk.

 

Dag 3, zaterdag: Scanno

Reis af naar Scanno in het Parco Nazionale d’Abruzzo. Scanno is een authentiek Italiaans bergdorpje en heeft de officiële titel “borghi più belli d’Italia.” Alleen de “mooiste dorpjes van Italië” krijgen deze eer. Dit plaatsje verwierf landelijke bekendheid vanwege haar eeuwenoude traditionele manier van juwelen en kostuums maken. De laatstgenoemde worden al sinds de 18e eeuw gedragen. Dit alles maakt Scanno een trekpleister voor iedereen die van schoonheid houdt. Veel beroemde fotografen en reisschrijvers, waaronder Henri Cartier-Bresson, gingen u voor.

 

Onder begeleiding van een gids struint u door de dorpstraatjes. Na alle indrukken is er tijd voor ontspanning. Met een lunch aan het hartvormige meer van Scanno komt u helemaal tot rust. In de middag heeft u de tijd om het plaatsje op eigen tempo te bekijken.

 

Dag 4, zondag: Venere- Lanciano

’s Morgens is er gelegenheid tot het bijwonen van een (plaatselijke) viering. Daarna gaat het via het Parco Nazionale della Majella naar de kust van Abruzzo. Overal ziet u de “Trabocchi” liggen. Een “trabocco” laat zich het beste omschrijven als een  houten “vismachine.” Deze vissershutjes, gebouwd op houten palen, enige meters uit de kust, zijn alleen bereikbaar via een brug. Doordat het bouwwerk dieper in zee staat is het voor de vissers eenvoudiger om hun netten uit te gooien en via een ingenieus systeem weer binnen te halen. Niemand weet wanneer ze zijn ontstaan. De eerste beschrijvingen van de trabocchi dateren uit 1400 maar er is een sterk vermoeden dat ze nog ouder zijn. Tegenwoordig is er een aantal gerestaureerd en doet dienst als restaurant. Uiteraard stopt u hier voor een heerlijke en bijzondere lunch.

Nog voor de lunch brengt u een bezoek aan de Abdij van San Giovanni in Venere. Deze mooie middeleeuwse Katholieke kerk met klooster beschikt over een bijzondere binnenplaats. In de middag verkent u de stad Lanciano, waar u het “het Eucharistisch wonder van Lanciano” in de kerk van de HH. Legontianus en Domitianus, kunt bekijken. 

 

Dag 5, maandag: Sulmana – Pescara – Civitella del Tronto

Beleef vandaag en dagje aan zee! Na het ontbijt neemt u afscheid van Sulmona en vervolgt de reis zich naar het noorden van Abruzzo. Halverwege de rit doet u Pescara aan, een Italiaanse badplaats. Pescara is een prettige stad om wat vrije tijd te besteden aan het strand of om te winkelen. Ook is een wandeling over de kilometerslange boulevard een echte aanrader! In de namiddag gaat de rit verder om te eindigen in Civitella del Tronto. Maak bij aankomst kennis met Daniele Zunica, de vierde generatie van de familie Zunica, die in het gelijknamige hotel de scepter zwaait. Hier verblijft u de komende nachten.

 

Dag 6, dinsdag: Civitella del Tronto

Ook Civitella del Tronto valt onder de plaatsjes in Abruzzo die zich “ Borghi più belli d’Italia” mogen noemen. In de ochtend bezoekt u hier de grootste burcht van Europa die door de Bourbon familie (het koningshuis van Napels) werd gebouwd. De Abruzzen behoorde tot aan de eenwording van Italië tot dit koninkrijk. Het uitzicht vanaf de burcht is fantastisch. In noordelijke richting ziet u de Marken liggen en in zuidelijke richting kunt u met helder weer de mooie kuststrook tot aan Pescara zien.

 

Vervolgens reist u naar Campli, waar een replica van de heilige trap (Scala Santa) in Rome te bewonderen is. Op 21 januari 1772 gaf Paus Clemente XIV officieel toestemming tot het aanleggen van deze heilige trap. Campli was een belangrijk grensplaatsje tussen het toenmalige Koninkrijk Napels en de Pauselijke- of Kerkelijke Staat. Er werd tol geheven en handel gedreven. In het stadje waren de gilden gevestigd van belangrijkste ambachtslieden en handelaren. Er werd dus goed geld verdiend. Zo goed zelfs dat Campli met recht een welvarende, rijke grensstad genoemd kon worden. Dankzij die welvarende positie verkreeg men een aantal privileges van de Kerkelijke Staat. Eén van die privileges was de vestiging van het bisschoppelijk paleis. Er zijn nog altijd sporen van dat rijke verleden terug te vinden.

 

Dag 7, woensdag: Ascoli Piceno

Net over de grens van de Marken treft u de stad Ascoli Piceno. Onder begeleiding van een gids bezoekt u de Sant Emidio Kathedraal,vernoemd naar de patroonheilige van de stad. Ook doet u het Piazza del Popolo aan. Dit plein staat bekend als een van de mooiste van Italië en is de perfecte plek om een kopje koffie te drinken. Als laatste bekijkt u de Chiesa di San Francesco en de middeleeuwse wijk. In de middag is er de ruimte om een eigen invulling aan het programma te geven. Eenmaal teruggekeerd in het hotel wacht u een nog een feestelijk diner. Kortom, een mooie afsluiting van een indrukwekkende reis.

 

Dag 8, donderdag: Civitella del Tronto - Amsterdam

Per transfer reist u naar de luchthaven in Rome om vervolgens weer naar Nederland te vliegen. De reis zit er weer op.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Abruzzo - 8 dagen

Inbegrepen

 • vliegreis met Alitalia inclusief belastingen en heffingen
 • ruimbagage
 • vervoer ter plaatse
 • overnachtingen in tweepersoonskamer met ontbijt
 • lunches op dag 2, 3, 4 en 6
 • diners (met uitzondering van dag 4)
 • excursies en entrees zoals omschreven in het programma
 • fooiengeld
 • DrieTour reisleiding
 • kennismakingsbijeenkomst

Niet inbegrepen

 • toeslag éénpersoonskamer 130,-
 • lunches op de overige dagen
 • diner op dag 4 (in verband met uitgebreide “trabocco”-lunch)
 • reisverzekering
 • annuleringsverzekering

Overige informatie

 

Hotelinformatie

Dag 1-5

Sulmona

Hotel Santa Croce Ovidius ****

4 nachten

Dag 5-8

Civitella del Tronto

Ristorante & Hotel Zunica ****

3 nachten

 

 

Totaal

7 nachten

Alle hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen

 

Minimale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

 

De kennismakingsbijeenkomst is op zaterdag 22 september.

Deze vindt plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren.

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief