Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Beleef noordoost Italië

Groepsrondreis, Zuid-Europa, Vliegreis

Smeltkroes van kunst, cultuur en natuur

Noord Italië: ooit het toneel van bruisende republieken, koninkrijken en stadstaten. Maar ook de broedplaats van de Renaissance en de Contrareformatie. Vandaag de dag is deze regio een smeltkroes vol kunst, cultuur en geschiedenis. Door de relatieve rust en rijkdom van dit gebied zijn monumenten en kunstschatten goed bewaard gebleven. Laat u overweldigen door een overvloed aan UNESCO werelderfgoed in steden als Verona, Venetië en Ravenna. Ook de natuurliefhebber hoeft geen moment stil te zitten. Het glooiende heuvellandschap in Emilia-Romagna en de steile bergpieken van de Dolomieten zorgen daar wel voor. Deze combinatie van elementen zorgen voor een onvergetelijke reis!

 

Highlights:

 • Struin langs de eindeloze kanalen van Venetië
 • De Dolomieten, puntige bergformaties zoals een kind ze zou tekenen
 • Culinair Bologna, “de buik van Italië”
 • De glasblazers van Murano en het kleurenpalet van Burano
 • Ontdek de kunstschatten van Ravenna
 • Verona, de stad van Romeo en Julia

Van dag tot dag

Dag 1, maandag: Amsterdam – Venetië – Trento

Vlieg vanuit Amsterdam naar Venetië. Daar wacht een transfer naar uw hotel. De komende twee nachten verblijft u in Trento.

 

Trento

Trento is dé Alpenstad waar de Italiaanse en Midden-Europese cultuur elkaar ontmoeten. Halverwege de 16e eeuw verwierf deze  plaats bekendheid door het Concilie dat de Contrareformatie startte. In 126 stellingen werden onderdelen van de protestantse leer als dwaling gekenmerkt. De monumenten in Trento zijn goed bewaard gebleven, waardoor de stad nog steeds een elegante Renaissance-uitstraling heeft. ’s Avonds maakt u samen met uw reisleider een wandeling langs verschillende  bezienswaardigheden, waaronder het Castello del Buonconsiglio, de kerken van het Concilie en de Dom.

 

Dag 2, dinsdag: Levico Terme – San martino di Castrozza – Canazei

Maak kennis met de Dolomieten. Tijdens deze dagexcursie reist u per touringcar langs meerdere hoogtepunten die dit gebergte te bieden heeft.

 

Levico Terme

Op nog geen half uur rijden van Trento ligt Levico Terme. Dit elegante stadje, gelegen aan het gelijknamige meer, is in de 19e eeuw ontstaan rond therapeutische thermen met arseen- en ijzerhoudend water. Het is nog altijd een gerenommeerd kuuroord. Kortom, de ideale plek om ontspannen de vakantie  te beginnen! Struin door de straatjes van het oude centrum, pak een terrasje in de zon of maak een wandeling langs het Levico meer. Ook is een bezoek aan de Santissimo Redentorekerk een aanrader. Deze Katholieke kerk, gebouwd in 1877 op de restanten van een kapel uit de 15e eeuw, is te herkennen aan zijn Neoromaanse bouwstijl.

 

San Martino di Castrozza

Via een rustiek landschap omzoomd door heuvels en vriendelijke dorpjes rijdt u steeds dieper de bergen in. Tot u omringd bent door ondoordringbare bossen en steile rotspieken die roze kleuren in de avondzon. Te midden van dit natuurschoon vindt u San Martino di Castrozza. Dit bergstadje ligt op 1450 meter hoogte en maakt deel uit van het beroemde Dolomiti Superski gebied. Vele dichters en musici, waaronder Arthur Schnitzler en Richard Strauss, raakten geïnspireerd door het eenvoudige doch elegante uiterlijk van San Martino. Nadat de indrukken op u zijn ingewerkt, is het tijd om te lunchen.

 

Canazei

Als kers op de taart bezoekt u Canazei, gelegen in het hart van de Dolomieten. Zijn strategische positie gelegen tussen drie passen, de Pordoi, Sella en Fedaia, maakt dit dorp gewild onder wintersporters, klimmers en wandelaars. De nabijgelegen bergtoppen, waaronder de Marmolada, zijn de hoogste van de Dolomieten (3000+ meter). Hierdoor staan zij ook wel bekend als de “Koningin van de Dolomieten.” Hier maakt u een stop aan het nabijgelegen Lago di Fedaia. Vanaf dit stuwmeer, gelegen aan de voet van de Marmolada, geniet u van een prachtig uitzicht.

 

Dag 3, woensdag: Trento – Verona – Sottomarina

Vandaag verruilt u de bergen voor de Adriatische zee. Per touringcar reist u naar het zuiden, waar u de komende drie nachten in Sottomarina verblijft. Maak onderweg kennis met Verona, onder begeleiding van een stadsgids.

 

Verona

Wie Verona zegt, zegt Romeo en Julia. Deze bijzondere stad was niet alleen het toneel van de beroemde tragedie van Shakespeare, maar is bovenal een stad van kunst en geschiedenis. Romeinse ruïnes, middeleeuwse vestigingen en indrukwekkende kerken, Verona biedt het allemaal. Geniet in het historische centrum van een overvloed aan gezellige pleinen met elegante cafés, en vakwerkwinkeltjes. Ook mag een bezoek aan de Arena van Verona niet ontbreken. Dit amfitheater is, na het Colosseum in Rome, het grootste bewaard gebleven amfitheater.  

 

Dag 4, donderdag: Venetië

Vlakbij het hotel stapt u op de boot naar Venetië, “de stad van de kanalen” en “de Koningin van de Adriatische Zee.” Samen met uw gids verkent u de straatjes, kanalen en verhalen van deze unieke plaats. Na de lunch is er ruimte om op eigen houtje  te verdwalen in de steegjes van Venetië.

 

Venetië

Venetië, een eeuwenoude handelsstad, is gebouwd op 118 eilanden, onderling verbonden door ruim 400 bruggen. Ooit domineerde het de Adriatische- en Middellandse zee. Op het hoogtepunt van de Venetiaanse republiek, in de late middeleeuwen, reikte de handel van de Zwarte Zee tot de Atlantische oceaan. Als u nu door de stad struint, zijn er nog veel sporen van deze periode terug te vinden. Prachtige gebouwen en bruggen, waaronder de Basiliek San Marco, Ponte di Rialto en het paleis van de Doge (vroeger hoofd van de Venetiaanse republiek), getuigen hiervan. U zult ogen tekort komen! Een echte aanrader is om een gondeltocht door de grachten van Venetië te maken! Met een beetje geluk zingt de gondelier zelfs voor u.

 

Dag 5, vrijdag: Murano – Burano

Op tien kilometer van Venetië liggen het kleurrijke Burano en Murano. Per boot verkent u deze unieke eilandjes.

 

Murano

De eerste stop op deze tocht is Murano, het eiland van de glasblazers. Deze sfeervolle plaats beslaat eigenlijk zeven eilandjes en is al vanaf een grote afstand te herkennen door de vele schoorstenen. Achter de reputatie van “glaseiland” zit een verhaal. In 1291 werden alle Venetiaanse glasblazers gedwongen om te verhuizen naar Murano. Het brandgevaar in Venetië werd te groot, mede doordat bijna alle huizen destijds van hout waren. Niet alleen werden deze ambachtslieden gedwongen om te verhuizen, ook mochten ze het eiland niet meer verlaten. Het geheim van het glasblazen moest koste wat het kost in handen van de handelsrepubliek blijven! Op het doorvertellen van deze kennis stond zelfs de doodstraf. Tot op heden leeft deze kunst nog op Murano. U neemt een kijkje in een van de werkplaatsen! De glasblazers maken hier zeer behendig de mooiste kunstwerken, zoals een glazen paard, het ultieme Venetiaanse souvenir!

 

Burano

In Burano geven de verschillende kleuren van de huizen de afgrenzing aan van de woningen uit vroegere tijden. Deze pracht blijft echter verborgen tot u de aanlegplaats nadert. Eenmaal op de kade heeft u een overweldigend uitzicht over Venetië en Murano.

 

Naast de overvloed aan kleuren staat het eiland bekend om het luxueuze Venetiaanse kantwerk. Het textiel wordt hier al sinds de 16e eeuw gemaakt en was vroeger één van de belangrijkste exportproducten van de stad. Burano biedt dan ook veel winkeltjes waar u dit handwerk kunt kopen.

 

Dag 6, zaterdag: Sottomarina – Ravenna – Bologna

Na uw laatste ontbijt aan de Adriatische zee reist u landinwaarts. De eerste stop van vandaag is Ravenna, bekend om zijn indrukwekkende mozaïeken. Onder begeleiding van een gids ontvouwt de stad zich. Vervolgens rijdt u naar Bologna, waar u de komende drie nachten verblijft.

 

Ravenna

Elke hoek, steeg en straat van Ravenna ademt kunst en cultuur. Een wandeling door het centrum is al gauw een reis door de tijd: beginnend in de Romeinse tijd en eindigend in de 19e eeuw. Haar wereldberoemde mozaïeken, daterend uit de 5e en 6e eeuw, zijn opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst. Bewonder ze met eigen ogen in de San Apollinare- en San Vitalekerk.

 

Dag 7, zondag: Bologna

Deze dag kunt u zelf vrij besteden. Bezoek bijvoorbeeld een lokale kerkdienst of verken Bologna op eigen tempo. De reisleider staat altijd klaar met suggesties en ideeën om de dag in te vullen.

 

Bologna

Bologna, de stad van de verse pasta en bolognesesaus. Deze culinaire stad kreeg niet voor niets bijnamen als “de buik van Italië” en “de vette.” Naast deze reputatie staat de stad ook bekend om zijn historische centrum met tal van monumenten en indrukwekkende gebouwen. De voornaamste bouwwerken, waaronder meerdere paleizen en de Sint-Petroniusbasiliek, liggen aan het Piazza Maggiore. Ook ontkomt u niet aan de iconische torens van Garisenda en Asinelli. Het stadsbeeld wordt bepaald door bijna 40 kilometer aan Arcaden. Deze overdekte gangen beschermen in de zomer tegen de zon en in de winter houden ze u droog. Tel daarbij op dat Bologna de oudste universiteitsstad van Europa is en u krijgt een goed beeld van de veelzijdigheid die deze stad biedt.

 

Dag 8, maandag: Bologna

Elke plek heeft zijn eigen verhaal. Om de stad echt te leren kennen neemt een stadsgids u ’s ochtends mee door de straten van Bologna. In de middag heeft u de ruimte voor een eigen invulling van het programma.

 

Dag 9, dinsdag: Bologna – Amsterdam

De reis zit er weer op. Na het ontbijt vertrekt u per transfer richting de luchthaven van Bologna, waarna u weer naar Amsterdam vliegt.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie noordoost Italië - 9 dagen

Inbegrepen

 • Vliegreis met KLM inclusief belastingen en heffingen
 • Al het vervoer ter plaatse (boot- en busvervoer)
 • Verblijf in tweepersoonskamer op basis van halfpension*
 • Lunches (met uitzondering van de aankomst- en vertrekdag)
 • Excursie- en entreegelden zoals beschreven in het programma
 • Fooien
 • Engelssprekende gidsen ter plaatse (vertaling door de reisleiding)**
 • DrieTour reisleiding
 • Kennismakingsbijeenkomst vooraf

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 225,-
 • Ruimbagage (23 Kg) 50,-
 • Drankjes
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Calamiteitenfonds

*Verblijf in Bologna is op basis van logies en ontbijt. Het diner vindt hier buiten het hotel plaats.

**Waar mogelijk werken we met Nederlandse gidsen. Dit kunnen we echter niet altijd garanderen.

 

Overige informatie

 

Hotelinformatie

Dag 1-3

Trento

Everest Hotel***

2 nachten

Dag 3-6

Sottomarina

Ambasciatori Hotel***

3 nachten

Dag 6-9

Bologna

Millenn Hotel***

3 nachten

 

 

Totaal

8 nachten

Alle hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen

 

Vluchtschema

Alle vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen

 

Reisdatum 10 september 2018

Datum

Van

Naar

Vertrek

Aankomst

Vluchtnummer

10 september 2018

Amsterdam

Venetië

14:25

16:10

KL 1655

 

 

 

 

 

 

18 september 2018

Bologna

Amsterdam

13:50

15:55

KL 1584

 

Reisdatum 1 oktober 2018

Datum

Van

Naar

Vertrek

Aankomst

Vluchtnummer

1 oktober 2018

Amsterdam

Venetië

14:25

16:10

KL 1655

 

 

 

 

 

 

9 oktober 2018

Bologna

Amsterdam

13:50

15:55

KL 1584

 

De kennismakingsbijeenkomst is op zaterdag 15 september.

Deze vindt plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren.

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief