Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Kerstreis Boedapest

Groepsreis vanuit één hotel, Vliegreis

Kerstsfeer in Boedapest

Boedapest is sinds jaar en dag  een populaire bestemming rond Kerst. Voor de grotendeels katholieke Hongaren is  Kerst het belangrijkste  feest. Heel Boedapest is in december in kerststemming. Bijna elk plein verandert in een sfeervolle en betoverende Kerstmarkt. Overal schitteren de lichtjes, zodat het lijkt of u in  een sprookjeswereld stapt.
U bezoekt de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals het Burchtdistrict in Boeda,  de Mathiaskerk, het Vissersbastion en de Nationale Galerij. Ook bekijken we het indrukwekkende Parlementsgebouw, de prachtige St. Stephanus basiliek en de Nationale Opera. We eindigen onze verkenning met een rondleiding door het Grassalkovich kasteel, het favoriete buitenverblijf van Franz Jozef en zijn geliefde en populaire vrouw, Elisabeth, beter bekend als Sissi.

Kerstmarkt 
Natuurlijk mag een bezoek aan een kerstmarkt in Boedapest niet ontbreken! Het bekende Vörösmarty plein wordt elk jaar in december omgetoverd tot Kerstmarkt. Met zijn reusachtige kerstboom midden op het plein is het één van de grootste kerstmarkten in Europa. Inwoners van Boedapest kopen hier hun kerstboom en toeristen vergapen zich onder het genot van glühwein en muziek aan de heerlijke lokale specialiteiten, ambachtsproducten en handgemaakte kerstdecoraties.  

 

U verblijft in het comfortabele Mercure Budapest Korona, gelegen in het hart van Pest. Dit hotel is een uitstekende uitvalsbasis om Boedapest te verkennen. 

 

Kerstavond en Eerste kerstdag

Op Kerstavond zijn jong en oud onderweg naar een kerk om een Kerstnachtviering bij te wonen.

Wandel bijvoorbeeld naar de Belvarosi Plebaniatemplom. Het is de oudste kerk van Boedapest, gebouwd aan het begin van de 11 eeuw. Deze recent volledig gerestaureerde kerk  staat bekend om haar prachtige orgel en unieke akoestiek. Het is een unieke ervaring hier de Kerstnachtsmis bij te wonen! Voor de Kerstviering op 25 december is de op korte loopafstand van het hotel gelegen Franciscaanse kerk een aanrader.

 

Hongaarse Kersttradities

Voor de Hongaren is 24 december een belangrijke dag. Pas deze dag wordt ’s middags de kerstboom versierd en de cadeautjes er onder gelegd. Kinderen gaan samen met hun grootouders naar de speciale middagvoorstelling van de Nationale Opera. Aan het begin van de avond worden de cadeaus geopend gevolgd door een feestelijke kerstmaaltijd. Het traditionele hoofdgerecht is gevulde kalkoen en  het dessert “beigli” gevuld met noten of maanzaad.

 

Kerstconcert

Kerst en muziek gaan goed samen. Op Eerste Kerstdag kunt u optioneel een klassiek kerstconcert bijwonen in het Donaupaleis. Het Donau Symfonie Orkest voert werken uit van bekende componisten en daarnaast traditionele Hongaarse volksmuziek. Diverse solisten, balletdansers en hakkebord spelers werken mee om u een onvergetelijke muzikale ervaring te laten beleven!

Programma

Dag 1 – vrijdag 22 december

Met een directe KLM vlucht reist u van Amsterdam naar Boedapest. Na aankomst transfer naar uw zeer centraal gelegen en comfortabele hotel. Als er na aankomst nog tijd is, bezoeken we de overdekte markthal, gelegen op zo’n 5 minuten lopen van het hotel. Enkele jaren geleden is de markt geheel gerenoveerd.  U vindt er een bonte mengeling  van levensmiddelen, klederdrachten, borduurwerk, geweven stoffen, houtsnijwerk en nog veel meer. Na dit bezoek keren we terug naar het hotel voor diner en overnachting.

 

Dag 2 – zaterdag 23 december

Na het ontbijt maken we onze eerste verkenningstour door Pest - gedeeltelijk met de bus en deels te voet. We bezoeken ondermeer het Parlement, prominent gelegen aan de Donau en natuurlijk de prachtige St. Stephanus basiliek. Flaneer over de boulevard en bekijk het Heldenplein.

U luncht in Café Central, een populair café uit 1887, dat in 19e-eeuwse grandeur is gerestaureerd.

Na de lunch brengen we een bezoek aan de Synagoge, de grootste van Europa en de een na grootste ter wereld. Hierna wandelend terug naar het hotel voor diner en overnachting.

  

Dag 3 – zondag 24 december

Na het ontbijt is er gelegenheid om een viering bij te wonen in een van de nabijgelegen kerken. Hierna is er nog tijd ter eigen besteding. Voor de lunch keren we terug naar het hotel. 

’s Middags hebt u vrij en kunt u eventueel één van de sfeervolle kerstmarkten bezoeken. Die op het Vörösmartyplein is zeer de moeite waard!

 Aan het begin van de avond wandelt u naar het restaurant van hotel Astoria voor een feestelijk Kerstdiner. Om middernacht kunt u een kerstnachtmis meevieren in een van de kerken dichtbij het hotel. Een bijzondere ervaring!

 

Dag 4 – maandag 25 december

’s Morgens gaan we naar een Kerstviering in een van de nabijgelegen kerken. Daarna geniet u  van een heerlijke kerstlunch in het Atrium van Gerbeaud.

De middag bent u vrij om deze naar eigen inzicht te besteden. Uw reisleider is u graag van dienst met tips. Een vroeg diner in het hotel, want ’s avonds kunt u optioneel een klassiek concert bijwonen in het Donau Paleis.

 

Dag 5 – dinsdag 26 december

Na het ontbijt gaan we per bus naar het Burchtdistrict in Boeda. We maken een wandeling door de middeleeuwse burchtwijk met bezoeken aan de Matthiaskerk, het Vissersbastion en de Nationale Galerij. De galerij wordt onder leiding van een deskundige lokale gids bezocht. Hier bevindt zich tijdelijk de collectie van het Museum voor Schone Kunsten.

Lunch in restaurant Kiosk.

’s Middags brengen we een bezoek aan de Nationale Opera, een prachtig gebouw dat  in schoonheid de Weense Opera naar de kroon steekt. Als een van de belangrijkste centra van het muzikale leven in Boedapest, zijn hier talrijke opera- en balletvoorstellingen.

 Diner in het hotel.

 

Dag 6 – woensdag 27 december

Na het ontbijt vertrekken we naar Gödöllö voor een rondleiding in het Grassalkovich kasteel. Dit was  het favoriete buitenverblijf van Franz Jozef en zijn geliefde en populaire vrouw Elisabeth, bekend als Sissi, vorsten van de Oostenrijks - Hongaarse Dubbelmonarchie. Na afloop gaan we per touringcar verder naar de Domony vallei, waar de fraaie boerderij van gebroeders Lázár ligt. Zij zijn meervoudig wereldkampioen in twee- en vierspan in de paardenmensport.  U wordt er op traditionele wijze ontvangen met een glaasje ‘pálinka’- een Hongaars nationaal aperitief - en kaaskoekjes.

Na afloop transfer naar het vliegveld voor onze terugvlucht naar Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inclusief

 • Vliegreis per KLM inclusief luchthavenbelastingen
 • Vervoer ter plaatse
 • Tweepersoonskamer op basis van halfpension (ontbijt en diner)
 • Kerstdiner op 24 december in hotel Astoria
 • Kerstlunch op Eerste kerstdag in het Atrium van Gerbeaud
 • Overige lunches
 • Entreegelden volgens programma
 • Lokale gidsen ter plaatse (Nederlandssprekend)
 • Fooien
 • DrieTour reisleiding
 • Kennismakingsbijeenkomst vooraf

Exclusief

 • Toeslag éénpersoonskamer 200,-
 • Ruimbagage 50,- per persoon
 • Drankjes
 • Optionele excursies
 • Toegangskaart kerstconcert eerste prijscategorie (rijen 7-8) 52,- per ticket, exclusief retourtransfer 
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Eenmalige poliskosten
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief