Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Kerstreis Maagdenburg

Groepsreis vanuit één hotel, Busreis

Kerst in Maagdenburg

Tijdens deze Kerstreis staat de hoofdstad van de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt, Maagdenburg, centraal. We vinden er indrukwekkende middeleeuwse gebouwen. Bewonder het vroegbarokke stadhuis met het bekende standbeeld van de 'Magdeburger Reiter', prachtige, barokke gevels en monumentale wijken. Daarnaast telt de stad tal van kloosters en kerken en niet te vergeten de indrukwekkende gotische Dom. Maar Maagdenburg heeft ook moderne architectuur, zoals de iconische Groene Citadel van Hundertwasser. Ook staat een bezoek aan Wittenberg op het programma. De stad waar in 1517 de Reformatie begon.

 

Vespers en nachtdienst in de Dom

De evangelisch-Lutherse Dom heeft op meerdere momenten in de Kerstperiode dagelijkse vespers. Op 24 december is er een middaggebed dat u op eigen gelegenheid kunt bijwonen. Op kerstavond is de traditionele nachtdienst echter het onbetwiste hoogtepunt die u zeker niet mag missen.

 

Kerstmarkt

De kerstmarkt in Maagdenburg is tot ’s avonds laat geopend en telt ruim 100 kraampjes. De kerstsfeer met al zijn geuren en kleuren is een lust voor oog en oor. Elke avond wordt er een sprookjesachtige parade gehouden met verlichte fantasie figuren, die op hoge stelten over de kerstmarkt wandelen. Op het podium van de historische kerstmarkt wordt dagelijks aan het eind van de middag een gevarieerd programma aangeboden. Dit gaat tot ’s avonds door.

Programma

Dag 1 - vrijdag 22 december

Per Comfort Class touringcar reist u van uw opstapplaats richting de 1200-jaar oude hoofdstad van Saksen-Anhalt. Onderweg maken we een stop in Hannover voor de lunch. Aansluitend maken we een korte wandeling, onder leiding van een Duitssprekende gids, door het oude stadscentrum met zijn middeleeuwse straatjes, mooie Marktkerk en het oude raadhuis. Wellicht is er nog tijd om langs de gezellige oever van de Leine te flaneren. We eindigen met een bezoek aan de kerstmarkt. Hier zijn de 170 sfeervol ingerichte kraampjes uitgestald vol kerstartikelen, houten speelgoed en worden oude ambachten beoefend. Vervolgens door naar Maagdenburg.

Dinerbuffet en overnachting in Maritim Hotel Magdeburg.

 

Dag 2 - zaterdag 23 december

In de ochtend een wandeling door Maagdenburg. U loopt door het oude centrum, over de markt langs het historische stadhuis en slentert door sfeervolle straatjes. Natuurlijk ziet u het laatste bouwwerk van Hundertwasser, de Groene Citadel, gebouwd rond twee binnenplaatsen. Hier zijn ook  de Hundertwasser Galerie en een kunstwinkel met originele werken van Hundertwasser. We eindigen onze wandeling met een bezoek aan de gotische kathedraal, de Dom, waar keizer Otto de Grote ligt begraven.

Lunch in een lokaal restaurant.

In de middag bezoeken we het klooster Unser Lieben Frauen, het oudste gebouw van de stad en een prachtig voorbeeld van Romaanse architectuur. Dit voormalige klooster is nu een museum met een hedendaagse kunst en beeldhouwkunst collectie. Tot slot kunt u op de sfeervolle Kerstmarkt op zoek gaan naar bijzondere cadeaus.

Dinerbuffet en overnachting in het hotel.

 

Dag 3 - zondag 24 december

In de ochtend kunt u een zondagsviering bijwonen.

Na de lunch in een plaatselijk restaurant bent u vrij om Maagdenburg op eigen gelegenheid te verkennen.

Aan het eind van de middag  staat in het hotel een kopje thee of koffie met cake voor u klaar.

‘s Avonds wordt een heerlijk kerstdinerbuffet geserveerd.

We gaan op tijd naar de Dom van Maagdenburg waar om 23.00 uur de sfeervolle kerstnachtdienst gehouden wordt. De Dom is zee van licht met kaarsen en bijzondere kerstverlichting..

 

Dag 4 - maandag 25 december

‘s Morgens kan een kerstviering in de Dom-Refter bijgewoond worden. Het is een minder bekend deel van de Dom, dat zich in het voormalige kapitelhuis bevindt. Het deed vroeger dienst als refter van het voormalige klooster.

Aansluitend luncht u in een lokaal restaurant nabij het hotel. De middag is vrij.

Dinerbuffet en overnachting in het hotel.

 

Dag 5 - dinsdag 26 december

In de ochtend rijden we naar een stad die een belangrijke rol heeft gespeeld in onze kerkgeschiedenis: Wittenberg. Vanaf 1508 doceerde Luther filosofie  aan de universiteit, maar zette ondertussen zijn studie theologie voort. Uiteindelijk leidde dit tot zijn beroemde 95 stellingen, die hij op 31 oktober 1517 op de deuren van de Slotkapel spijkerde. Hiermee  werd de Reformatie ingeluid. Onder leiding van een gids bezoeken we de historische binnenstad. Ook bekijkt u de Slotkapel met het park waar bomen zijn geplant door kerkgenootschappen uit de hele wereld. Tevens bezoeken we de Stadtkirche St. Marien. Deze kerk is het oudste gebouw van de Lutherse gemeente en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Luther heeft er gepreekt. Na deze wandeling genieten we van een lunch in een lokaal restaurant.

Voordat we weer terugkeren naar Maagdenburg kunt op eigen gelegenheid het Lutherhuis bezoeken.

 

Dag 6 - woensdag 27 december

Na het ontbijt reizen we terug naar Nederland. Onderweg wordt regelmatig gestopt en lunchen we nog samen voordat we in het begin van de avond aankomen in Nederland.

Accommodaties

Maritim Hotel Magdeburg

Dit viersterren hotel heeft een centrale ligging, op korte loopafstand van de gotische kathedraal...

Maritim Hotel Magdeburg

Dit viersterren hotel heeft een centrale ligging, op korte loopafstand van de gotische kathedraal, het het klooster Unser Lieben Frauen en de Groene Citadel van Hundertwasser. Het beschikt over twee restaurants, een pianobar en een recreatiegebied met binnenzwembad, sauna en fitnessruimte. Het hotel heeft een moderne architectuur met een 32 meter hoog glazen atrium. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning en satelliet-tv. In het eigen restaurant Sinfonie wordt het ontbijt- en dinerbuffet verzorgd. De Galeriebar en de Pianobar bieden een verscheidenheid aan drankjes.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inclusief

 • Vervoer per Comfort Class touringcar
 • 2-persoonskamer op basis van halfpension (ontbijt en dinerbuffet)
 • Kerstdiner op 24 december
 • Lunches
 • Entreegelden volgens programma
 • Lokale gidsen ter plaatse (Duitstalig)
 • Fooien
 • DrieTour reisleiding
 • Kennismakingsbijeenkomst vooraf

Exclusief

 • Toeslag 1-persoonskamer € 50
 • Drankjes
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Eenmalige poliskosten
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief