Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Kroatië

Groepsrondreis, Zeecruise

Cruisend over de zuid Adriatische zee
Geniet van zeven onvergetelijke dagen cruisend over de zuid Adriatische zee van het ene eiland naar het andere. Ontspan en laat de kapitein, de bemanning en onze tour manager je verzorgen. In de ochtenden kun je ontspannen op het ruime dek en zonnen of je opfrissen in de Adriatische zee. De middagen en de avonden zijn zorgvuldig voor  je gepland en je ontdekt de mooiste bestemmingen van Kroatië onder begeleiding van lokale experts.

Programma

Dag 1
Vliegreis Amsterdam – Split. Transfer van het vliegveld van Split naar de haven waar het cruiseschip ligt afgemeerd. Check in vanaf 14.00. Nadat je gesetteld bent in je cabine, kun je genieten van een tour o.l.v. een gids door de stad (niet mogelijk voor late aankomsten). Split is een historische stad, die een plekje heeft op de UNESCO werelderfgoedlijst. Je treft hier een overvloed aan Romeinse architectuur aan. Van bijzonder belang is het magnifieke paleis van Diocletianus, eens bewoond door deze Romeinse keizer. Na de tour door Split, keren we terug naar het schip voor een welkomstreceptie met drankje en genieten we van het welkomstfeestje aan boord. Overnachting in Split.

Dag 2
Vroeg vertrek in de ochtend naar het eiland Korčula, beter bekend als het geboorte-eiland van Marco Polo. Een stop onderweg voor de lunch in een afgezonderde baai. In de vroege middag komen we aan in Korčula, gevolgd door een wandeltocht door deze betoverende stad onder begeleiding van een gids. Op het eiland zijn meer legendes, verhalen en monumenten te vinden dan waar dan ook terwijl je wandelt door de straten met visgraat patroon. Korčula heeft een breed aanbod in restaurants waar jij je culinaire hart kunt ophalen. Tevens zijn er verschillende bars en clubs voor degene die opzoek zijn naar avondentertainment. Overnachting in Korčula.

Dag 3
De volgende ochtend vertrekt u verder richting het zuiden naar het eiland van Mljet. Vergezel de cruise manager voor een wandeling langs de beroemde zoutmeren in het Mljet nationaal park en geniet van de boottocht naar het St. Mary eiland, waar we een bezoek brengen aan het oude, 12e eeuwse Benedictijner klooster. Als alternatief kun je op eigen gelegenheid een kajak, fiets, scooter of een geconverteerde auto huren om rond te dwalen rond het nationale park of eiland. Terugkeer naar het schip voor de lunch gevolgd door het vertrek naar Dubrovnik. In de namiddag de aankomst in Dubrovnik, maar voordat we aanleggen in de haven van Gruž, neemt de kapitein ons mee voor een avondcruise langs de oude stadsmuren terwijl er een buffetdiner voor je klaarstaat op het dek. Geniet van de spectaculaire uitzichten van deze geweldige stad! Overnachting in Dubrovnik.

Dag 4
Na het ontbijt volgt een transfer naar de oude stad voor een wandeling onder de begeleiding van een gids. Je bent in de gelegenheid om de mooiste foto’s van de stad te maken doordat je met een kabelbaan omhoog gaat vanuit de oude stad naar de berg Srd om te genieten van de prachtige vergezichten. De middag/rest van de dag is vrij te besteden en tevens voor lunch en diner. Een aanrader is een wandeling over de 1940 meter lange muur, of over de wandelstraat ‘Stradun’, beiden een straat en een plein/promenade binnen de stadsmuren. Overnachting in Dubrovnik.

Dag 5
In de ochtend vertrek uit Dubrovnik en vervolg van uw cruise naar het kleine kustplaatsje Kučišée (of vergelijkbaar) op het Pelješac schiereiland, ook bekend om zijn uitstekende wijnen. Voor de lunch een korte stop bij een van de Elaphiti eilanden en in de middag volgt de aankomst in Kučišée. Vandaag ontdekken we de landelijke gebieden in het binnenland. ‘s Middags een transfer naar het dorp Kuna gevolgd door een bezoek aan een lokale boerderij. Hier worden we ontvangen met een typisch Kroatisch dorpsfeest met lekkernijen, een all-inclusive diner met lokale gerechten gemaakt uit eigen keuken. Een late transfer terug naar het schip. Overnachting in Kučišée.

Dag 6
’s Ochtends vertrekt het schip naar het jetset eiland Hvar. Een stop om te lunchen op het smalle eiland van Šćedro gevolgd door een moment om te zwemmen bij de Pakleni eilanden. Aankomst in Hvar in de namiddag. Hvar is het langste eiland in de Adriatische zee en bovendien een van de zonnigste. Het is bekend om zijn grote lavendelvelden en adembenemende schoonheid. Bij aankomst volgt een korte presentatie over de lavendelproducten en daarna maken we een tour door de stad. Er zijn verschillende historische bezienswaardigheden in Hvar: de Renaissance kathedraal met originele toren en het oudste Europese gemeenschapstheater dat in 1612 is gesticht. Wandel omhoog in het stadsfort en wordt beloond met een uitzicht over de haven, waar je ons schip ziet liggen met daarachter de Pakleni eilanden. In de avond bied Hvar een uitgebreid entertainment. Verschillende restaurants, bars en cafés blijven tot laat in de avond geopend. Overnachting in Hvar.

Dag 7
De laatste stop is het eiland van Brač en de fotogenieke stad Bol. Wandel over de promenade of zwem bij een van de bekende stranden in Dalmatia – Zlatni Rat (de goudkaap, bekend om de grindkaap die verschuift wanneer de wind en de golven zijn vorm veranderen). Bol is een typisch vissersdorp dat veranderd is in een populaire toeristische bestemming. Na de lunch aan boord van het schip is er vrije tijd tot er in de middag een wijnproeverij plaatsvindt in de ruimte van de oudste Dalmatische wijncoöperatie (gesticht in 1903). Daarna volgt het Captain’s afscheidsdiner met entertainment aan boord. Overnachting in Bol of vlakbij Milna.

Dag 8
Vroeg vertrek naar Split en bij aankomst is er tijd om afscheid te nemen van de bemanning en alle andere reizigers. Check out tot 09.00 en (privé) transfer naar de luchthaven van Split. Vliegreis naar Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inclusief

 • Vliegreis
 • Transfers naar/van de haven van Split
 • 7 nachten in deluxe cabin met een en-suite badkamer
 • Welkomsreceptie met drankje
 • Dagelijks ontbijtbuffet
 • 9 maaltijden – lunch of diner zoals beschreven in het programma en daarbij inbegrepen:

     1 drankje bij de lunch en dagelijks 1 liter water per persoon

 • Kapiteins diner met live entertainment
 • Spectaculaire avond cruise met diner langs de oude stadsmuren van Dubrovnik
 • Kroatische wijnproeverij in Bol
 • Authentiek Kroatisch dorpsfeest bezoek en diner op Pelješac schiereiland
 • Vers fruit
 • Reisleiding 
 • Kennismakingsbijeenkomst
 • Wandeltours onder begeleiding in Dubrovnik, Hvar, Korčula en Split
 • Enkele reis bus transfer van Dubrovnik poort naar de oude stad Dubrovnik voor bezienswaardigheden
 • Dubrovnik kabelbaan
 • Mljet nationaal park entree
 • Bezoekers belasting en haven belasting
 • Bagageafhandeling
 • Dagelijkse cabin service
 • Wifi aan boord

Exclusief

 • Toeslag 2-persoonshut bovendek
 • Toeslag 2-persoonshut voor alleen gebruik (op aanvraag)
 • Fooien
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering

Overige informatie

 • De vaarroute kan wegens onvoorziene omstandigheden wijzigen.
 • U kunt deze cruises ook individueel boeken! Iedere zaterdag van 7 mei t/m 15 oktober is er  gegarandeerd vertrek in internationaal gezelschap.

 • Informeert u ook eens naar de verlengingsmogelijkheden.

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief