Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Kerstmis in Malta
Kerstreis
Malta

Kerstreis Malta

Groepsreis vanuit één hotel, Vliegreis

Malta, het Kersteiland bij uitstek!

Bij Kerst denken velen aan kou en sneeuw, maar wat is er aangenamer dan de kerstdagen voor de verandering eens door te brengen in een warmer klimaat? Kerst  is een uitgebreid gevierd religieus  feest op het grotendeels katholieke Malta. In december staat alles in het teken van het Kerstfeest: overal op het eiland zijn geboortetaferelen en kerststalletjes te bewonderen, worden kerstliederen gezongen en andere evenementen georganiseerd.

 

Kerstavond

Vier kerstavond met de Maltezers tijdens de Engelstalige nachtmis in St. Patrick’s kathedraal in Sliema. Tijdens  deze viering is er veel ruimte voor kerstzang bij warm kaarslicht.

 

Kerststallen

Vrijwel overal staan kerststalletjes: bij de mensen thuis maar ook in kleine kapelletjes. Een bezoek aan  deze kerststallen is een geliefde bezigheid en veel eilandbewoners maken een rondgang langs deze presepju. Sommige daarvan zijn rijk versierd en hebben een mechaniek dat de figuren laat bewegen. Voorbeelden van grote toewijding en vakmanschap!

 

Daarnaast maakt u kennis met het bijna altijd zonnige eiland Malta. U bezoekt de sfeervolle hoofdstad Valletta, ommuurd door grote vestingwerken uit de tijd van de Maltezer ridders, die tot op vandaag niets van hun imposante aanblik zijn verloren. Malta is ook het eiland waar de apostel Paulus, op weg naar Rome, schipbreuk leed en enige maanden verbleef. In die tijd wist hij de bevolking tot het christendom te bekeren. Ontdek verder de mooie baaien, lieflijke vissersdorpjes met de vrolijk  gekleurde vissersbootjes, luzzu, en het zustereiland Gozo, waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan…..

U leest het: een gevarieerde reis, waarbij u kennis maakt met de lokale tradities van het Kerstfeest, maar ook met een boeiende eiland, met z’n talrijke bezienswaardigheden, gastvrije bevolking en aangename klimaat!

Programma

Dag 1 – vrijdag 22 december

Even voor het middaguur vliegen we van Amsterdam naar Malta waar we in de loop van de middag zullen aankomen. Transfer naar uw hotel. Na een welkomstdrankje en check-in maken we een korte wandeling door St. Julians. Diner en overnachting in het hotel.

 

Dag 2 – zaterdag 23 december

Een duik in het verleden met een bezoek aan Mdina, voormalige hoofdstad van Malta en ook wel “stille stad” genoemd. U wandelt over de imposante stadsmuren, die constant wisselende panaroma’s bieden. Hierna gaat u op zoek naar Paulus. In Rabat gaat u naar de catacomben waar hij na zijn schipbreuk enige maanden verbleef. Hierboven ligt St. Paul´s kerk, speciaal gebouwd ter herinnering aan Paulus. Uw reisleider verzorgt er een korte overdenking. Voordat we weer huiswaarts gaan, bezoeken we de Dingli kliffen, een 12 kilometer lange natuurlijke muur van rotsen van wel 220 meter hoog. Verder naar ons hotel voor diner en overnachting.

 

Dag 3 – zondag 24 december

Na het ontbijt wonen we een kerkdienst bij in de Millennium Kapel in St. Julians.

Na de lunch in het hotel kunt u meegaan met een wandeling langs de mechanische kerststallen, met bewegende figuren of objecten zoals een draaiende windmolen, bewegende apen of stromende watertjes. Soms zelfs een levende kerststal met een heuse Josef, Maria, Ezel en koe…….

Rest van de middag vrij.

In de avond genieten we van een sfeervol Kerstdiner in het hotel.

Rond 22.00 uur vertrek naar St. Patrick’s kerk om de Engelstalige nachtmis in Sliema rond middernacht bij te wonen. Traditioneel op Malta vertellen kinderen van 7-10 jaar oud over het kerstverhaal. Voorafgaand aan de mis zullen bekende kerstliederen worden gezongen.

 

Dag 4 – maandag 25 december

Eerste Kerstdag.

Na het ontbijt vertrekken we naar de Anglicaanse kerk van Sliema of Valetta om de Engelstalige Kerkdienst bij te wonen. Voor een heerlijke kerstlunch keren we terug naar het hotel. De middag bent u vrij.

 

Dag 5 – dinsdag 26 december

In de ochtend maken we een havencruise vanuit Sliema voor een heel andere kijk op deze bijzondere stad. Zo krijgt u een indruk van de natuurlijke schoonheid van de baaien Marsamxett en Grand Harbour en de massieve verdedigingswerken, die vijanden op afstand moesten houden. Rond het middaguur komen we aan in Valletta, de hoofdstad van Malta. We maken een wandeling door de drukke straten en bezoeken de Upper Barrakka Gardens met een prachtig zicht op de Grand Harbour en St. Johns Co. Kathedraal. Ook bekijkt u het audiovisuele spektakel ‘Malta Experience’, een kennismaking met de bewogen en rijke geschiedenis van het eiland.

 

Dag 6 – woensdag 27 december

De dag begint met een bezoek aan het 3600 jaar oude tempelcomplex Hagar Qim, een indrukwekkend bouwwerk, dat vrij in het landschap ligt en op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Vervolgens vaart u, als het weer het toelaat, met zo’n typisch Maltezer bootje naar de bekende ‘Blauwe Grotten’ over een azuurblauwe zee met b(l)oeiende onderwater flora. Verder een verkenning in het zuiden, die begint in het vissersdorpje Marsaxlokk met z’n typische vissersbootjes, de luzzu, geverfd in helder rood, blauw en geel. Voor de lunch in het hotel keren we terug.

‘s Middags vrij.

 

Dag 7 – donderdag 28 december

Dagexcursie naar Gozo. Per boot varen we naar dit qua sfeer heel anders aandoende buureiland. Tijdens uw tour bezoekt u het geboortedorp Bethlehem in Ghajnsielem, een grote, levende kersstal met paarden die molens aandraaien, zwervende dieren in stallen en dorpelingen, gewoon aan het werk zoals een kleermaker, een bakker en een marktkoopman die verse groente, fruit en vis verkoopt. Het geeft een gezellige en unieke kerstsfeer. Vervolgens bezoek aan het Ta Pinu klooster, een bedevaartsoord op het eiland en de onlangs gerenoveerde Victoria Citadel. Deze citadel stamt uit de late middeleeuwen en diende als schuilplaats tegen de aanvallers als zeerovers. We rijden naar Dwerja Point, met de bekende ‘Fungus Rock’, die door de hoogteverschillen het uitzicht u steeds opnieuw verrast. We eindigen onze dag in het kleine vissersdorpje Xlendi.

 

Dag 8 – vrijdag 29 december

In de zeer vroege ochtend transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Amsterdam. Verwachte aankomst in de loop van de ochtend.

Accommodaties

Hotel Cavalieri

Verblijf in het luxe en gunstig gelegen viersterren hotel Cavalieri. Veel bezienswaardigheden...

Hotel Cavalieri

Verblijf in het luxe en gunstig gelegen viersterren hotel Cavalieri. Veel bezienswaardigheden bevinden zich op loopafstand. Het hotel ligt direct aan de kust en beschikt o.a. over een restaurant, bar, (binnen)zwembad en liften. Uw ruime kamer met zeezicht is voorzien van een volledig ingerichte badkamer, airco, telefoon, tv, kluisje en balkon.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inclusief

 • Vliegreis per Air Malta incl. luchthavenbelastingen en ruimbagage
 • Vervoer ter plaatse
 • 2-persoonskamer met ontbijt en diner
 • Kerstdiner op 24 december
 • Kerstlunch op Eerste kerstdag
 • Overige lunches
 • Entreegelden volgens programma
 • Lokale gidsen ter plaatse (Nederlandssprekend)
 • Fooien
 • DrieTour reisleiding
 • Kennismakingsbijeenkomst vooraf

Exclusief

 • Toeslag éénpersoonskamer € 140
 • Wandeling langs de mechanische kerstallen (€ 21,- per persoon, ter plaatse te betalen)
 • Drankjes
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Eenmalige poliskosten
Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief