Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Malta 2
Klein eiland
vol verrassingen

Malta

Groepsreis vanuit één hotel, Vliegreis

EILAND VAN PAULUS
Tussen Sicilië en Tunesië ligt een aantal stipjes in de Middellandse Zee. Met een scherpe blik, zie je dat het hier om de unieke eilanden Malta en Gozo gaat, die samen met het nog kleinere eilandje Gomino de republiek Malta vormen. Het is niet alleen de zuidelijkste maar ook kleinste lidstaat van de EU. Hoewel de eilanden klein zijn, bieden ze veel: een rijke en lange historie, prachtige uitzichten op een azuurblauwe zee, die nooit ver weg is, een vriendelijke en gastvrije bevolking en bijna altijd een stralend blauwe hemel. 

Door de strategische ligging kent Malta een lange, bewogen geschiedenis. De eerste resten van een beschaving dateren van ver voor Christus. Een uniek voorbeeld zijn de tempels van Hagar Qim, gebouwd uit enorme rotsblokken en die er nu verlaten bij liggen aan de ruige kust. Na de Romeinse tijd waren de Arabieren er lange tijd de baas, hun invloed is goed te merken in het Maltees, een taal doorspekt met Arabische klanken. Ook de Arabieren vertrokken en zo rond 1500 arriveerden de kruisridders. De Maltezer Orde heeft Malta en vooral Valletta, de hoofdstad, voor een groot deel haar huidige aanblik gegeven. Het werd versterkt met imposante vestingwerken, zowel aan de land- als zeezijde, die tot vandaag het gezellige Valletta omringen.

Deze indrukwekkende forten en wallen verken je zowel wandelend als vanaf het water. Zo rond 1800 viel Malta in Britse handen en bleef dat tot het in 1964 onafhankelijk werd. Engels is de tweede officiële taal Engelse invloeden zijn terug te vinden in het links rijdend verkeerde typisch rode brievenbussen en telefooncellen. Malta kent een rijke cultuur, want naast al die monumenten kan er genoten worden van lokale wijnen, kunst, heerlijke boottochtjes en nog veel meer.


Een interessant historisch feit is dat de apostel Paulus, tijdens zijn reis naar Rome, schipbreuk leed op Malta (Hand. 27). Hij verbleef er ruim zes maanden en sporen van dat verblijf zijn terug te vinden in St. Paul’s Bay en de Pauluscatacomben in Rabat. Tijdens de reis wordt uitgebreid aandacht geschonken aan het verhaal van Paulus en Malta.


Gedurende deze boeiende 8-daagse reis, leer je niet alleen het afwisselende Malta en Gozo beter kennen, maar volg je letterlijk de voetsporen van Paulus!

Programma

Dag 1
Vlucht Amsterdam - Malta. Transfer naar het hotel.

Dag 2

Een bezoek aan Valletta, de hoofdstad. ´s Morgens maken we eerst een havencruise voor een eerste blik op deze bijzondere stad. Zo krijg je een indruk van de natuurlijke schoonheid van de baaien en massieve verdedigingswerken, die vijanden moesten weren.
Nadat we weer aan wal zijn, bezoeken we wandelend Valletta. Je ziet de Upper Barrakka Gardens met een prachtig zicht op de Grand Harbour en bezichtigt de rijk gedecoreerde St. Johns Co. Kathedraal. Ook bekijken we het audiovisuele spektakel ‘Malta Experience’, een kennismaking met de bewogen en rijke geschiedenis van het eiland.

Dag 3

Een verkenning van het zuiden, die begint met een bezoek aan het 3600 jaar oude tempelcomplex Hagar Qim, een indrukwekkend bouwwerk, dat vrij in het landschap ligt en op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Vervolgens varen we, als het weer het toelaat, met zo’n typisch Maltezer bootje, een luzzu, naar de bekende ‘Blauwe Grotten’ over een azuurblauwe zee met b(l)oeiende onderwater flora. Hierna gaat het naar het vissersdorpje Marsaxlokk met z’n typische vissersbootjes, de luzzu, geverfd in helder rood, blauw en geel. Je kunt hier op het gemakt wat rondkijken en lunchen aan de haven, voordat we teruggaan naar het hotel. Verder middag vrij.

Dag 4
Een duik in het verleden met een bezoeken aan Mdina, voormalige hoofdstad van Malta en ook wel “stille stad” genoemd. We wandelen over de imposante stadsmuren, die constant wisselende panaroma’s bieden. Hierna gaan we op zoek naar Paulus. In Rabat, gaan we naar de catacomben waar hij na zijn schipbreuk enige maanden verbleef. Hierboven ligt St. Paul´s kerk, speciaal gebouwd ter herinnering aan Paulus. De reisleider verzorgt er een korte overdenking. Tot slot varen we per luzzu naar de plek, waar de apostel schipbreuk leed, St. Paul´s Island, dat gedomineerd wordt door een enorm beeld van Paulus.

Dag 5
Vrije zondag.

Dag 6

Dagexcursie naar Gozo. Per boot naar dit qua sfeer heel anders aandoende buureiland. Tijdens de tour bezoeken we het Ta Pinu klooster, de citadel van Victoria, Xlendi baai en het Dwerja Point met de bekende ‘Fungus Rock’. Door de hoogteverschillen verrast het uitzicht steeds opnieuw.


Dag 7

Een kijkje in het rustieke dorpje Ta Qali, waar handwerkslieden op traditionele wijze verschillende ambachten uitoefenen Hierna naar het Meridiana landgoed, waar uitstekende wijnen gemaakt worden. Onder het genot van een heerlijke lunch op dit landgoed, proeven we een aantal van deze wijnen. Verdere middag vrij.


Dag 8
Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Amsterdam.

Data & prijzen
Prijsinformatie - Malta 8 dagen

Inclusief

 • Vliegreis
 • Vervoer ter plaatse
 • 2-persoonskamer
 • Alle maaltijden 
 • Entrees en fooien
 • Nederlandssprekende gids ter plaatse
 • Reisleiding DrieTour
 • Kennismakingsbijeenkomst

Exclusief

 • Toeslag 1-persoonskamer € 150
 • Toeslag kamer met zeezicht € 75 per persoon
 • Reisverzekering- en of annuleringsverzekering
 • Eenmalige poliskosten
Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief