Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Moskou en St. Petersburg

Groepsrondreis, Vliegreis

Russische Parels
In Rusland, het ‘land van uitersten’, vindt u intrigerende steden: machtig Moskou met het imponerende Kremlin en het Rode Plein en bruisend St. Petersburg waar de roerige tsarentijd met alle pracht en praal opnieuw tot leven komt. Deze rondreis biedt een unieke kijk op de grootste Russische cultuurschatten. Rusland is altijd indrukwekkend en intens. Ook als u er al eens geweest bent is deze fascinerende rondreis langs de 'Parels' van Rusland absoluut een aanrader!

 

Moskou, groots en overweldigend

Vandaag de dag is Moskou het toonbeeld van de moderne Russische samenleving en de stad is uitgegroeid tot een van de mooiste steden ter wereld. Hoewel vele gebouwen herinneren aan het communistische verleden, domineert nu een imposante skyline deze reusachtige stad. Maar liefst 11 miljoen Moskovieten leven in deze immense metropool. Uw verkenning van Moskou brengt u onder andere naar het Rode Plein met de fraaie acht kleurige Basilius kathedraal, het imposante Kremlin; wereldwijd een begrip, en de beroemde rijk versierde metrostations van Moskou.

 

Pracht, praal en Hollandse wortels in Sint Petersburg

Tijdens deze reis maakt u kennis met de ongekende innerlijke en uiterlijke rijkdom die Sint-Petersburg te bieden heeft. Ontdek hoezeer Peter de Grote was beïnvloed door de Nederlandse steden toen hij de stad in 1703 stichtte. Zo liet hij er meer dan veertig grachten aanleggen om de drassige grond droog te leggen. Ook de architectuur van veel huizen uit die tijd lijkt verrassend veel op die van de Amsterdamse grachtenpanden. Niet alleen Peter de Grote, ook Nederlandse immigranten (van veelal gereformeerde huize) begonnen vanaf het midden van de 18e eeuw hun stempel op de stad te drukken. De interessante en roerige Russische geschiedenis staat garant voor een onvergetelijke vakantie! Hebt u altijd al eens zelf willen ervaren hoe de tsaren leefden? Hun verhalen komen in St. Petersburg op elke straathoek tot leven.

Van dag tot dag

Dag 1, vrijdag

Amsterdam - Moskou

U vliegt van Amsterdam met een tussenstop naar Moskou. Daar aangekomen volgt de transfer naar het hotel. Er is een gezamenlijk welkomstdiner in het hotel, waarbij u uitgebreid kunt kennismaken met uw reisgenoten.

 

Dag 2, zaterdag

Fascinerend en monumentaal Moskou

Ontdek vandaag Moskou, het politieke en economische centrum van Rusland. We bezoeken de grootste Russisch-orthodoxe kerk ter wereld, de Christus Verlosserkathedraal. De buitenkant met gouden koepels is minstens zo mooi als de binnenkant. Vanaf het Vorobjovy Gory park genieten we van een schitterend uitzicht over de stad. We rijden door de Champs-Élyssées van Moskou, de Tverskaya Ulitsa. Het is de belangrijkste en drukste straat met een bijzondere combinatie van oude en ultramoderne gebouwen. Te voet verkennen we de oude Arbatstraat waar straatartiesten, kunstenaars en muzikanten het straatbeeld bepalen. Arbat is het creatieve hart van de stad. Ook voor typische Russische souvenirs als bontmutsen en matroesjka’s bent u hier op het juiste adres.

 

Na de lunch bezoekt u het Russische centrum van de macht: het Kremlin met de kroningskathedraal Maria Hemelvaart. De pracht en praal binnen de muren, waar nog altijd de regering van Rusland zetelt, zult u niet snel vergeten. Het hart van Moskou wordt natuurlijk gevormd door het Rode Plein, met de tombe van Lenin, het GUM warenhuis, de Basiliuskerk en aan de rand van het plein de bekende torens van de kathedraal, die trots boven de muren van het almachtige Kremlin uitsteken. Tijdens de citytour ontbreekt het Rode Plein dan ook niet!

 

Aan het einde van de dag krijgen we tijdens een korte tour een indruk van de magnifieke metrostations van Moskou. We reizen per metro terug naar ons hotel.

 

Dag 3, zondag

Zondag in Moskou

’s Ochtends kunt u op eigen gelegenheid een dienst bijwonen in de stad. Vandaag is een vrije dag. Aan het einde van de dag staat het diner voor u klaar in het hotel.

 

Dag 4, maandag

Met de Russische hogesnelheidstrein naar St. Petersburg

Na het ontbijt volgt de transfer naar het treinstation voor de reis met de Sapsan-trein naar St. Petersburg. Dit is de Russische hogesnelheidstrein die u in ongeveer 4½ uur over een afstand van 650 km vervoert. Aan het einde van de middag komt u aan in St. Petersburg, stad van Peter de Grote die trots de bijnaam ‘Venetië van het Noorden’ draagt. Vanavond dineren we gezamenlijk in het hotel of in een restaurant dichtbij. De komende 4 overnachtingen zijn in Hotel On Rimskogo-Korsakova in Sint-Petersburg.

 

Dag 5, dinsdag

Bezoek aan het Hollandse culturele erfgoed

Na het ontbijt maken we een tour door de stad langs plaatsen die aan Nederland verbonden zijn: ‘Novaya Gollandiya’ (Nieuw Holland-eiland), de Hollandse wijk Nevski Prospect, waar je een gereformeerde kerk aantreft en de Kathedraal van de Opstanding ‘Onze Verlosser op het bloed’. Daarnaast staan de Petrus-en Paulusvesting op het Hazeneiland in de rivier de Neva op het programma met de gelijknamige kathedraal binnen de vesting en de Izaakkathedraal, dat nu een museum voor mozaïek is.

Lunch (drie gangen) in een café-restaurant in het levendige centrum van Sint-Petersburg.

 

Dag 6, woensdag

Kunstgenot in de Hermitage

De hele dag staat in het teken van het wereldberoemde Museum de Hermitage. gevestigd in een van de vijf gedeelten van het Winterpaleis van de Russische tsaren. Dit museum herbergt o.a. een zeer omvangrijke collectie West-Europese schilderkunst van bekende meesters zoals Da Vinci, Raphael, Rembrandt en vele anderen.

 

Rembrandt en Catharina de Grote

Wereldberoemd is de verzameling Hollandse Meesters in de Hermitage, waaronder een groot aantal bijzondere werken van Rembrandt. Het is aan de Russische tsarina Catharina de Grote (1729-1796) te danken dat Sint-Petersburg deze toonaangevende verzameling Nederlandse schilderkunst bezit. Voor Catharina, een van oorsprong Duitse prinses, was het van groot belang zich als waardige opvolgster van tsaar Peter de Grote (1672-1725) te manifesteren. Ieder jaar besteedde zij meer dan twaalf procent (!) van het bruto nationaal product aan kunst en architectuur. Deze uitgaven beschouwde zij als een noodzakelijke investering om de jonge stad een glansrijk uiterlijk geven. Met kunst en cultuur probeerde ze ook haar ideeën, in lijn met de Verlichting, tot uitdrukking te brengen: ze wilde van het tot dan toe tamelijk feodale Rusland een verlichte natie maken die kon wedijveren met landen als Frankrijk en Engeland. Dat ze er genoegen in schepte om andere Europese vorstenhuizen de loef af te steken, zal zeker ook meegespeeld hebben. In 1666 kocht Catharina de Grote ‘De Terugkeer van de Verloren Zoon’ van Rembrandt.  Dit schilderij met het Bijbelse thema van de verloren zoon heeft mensen over de hele wereld weten te raken.

 

De lunch is vandaag op eigen gelegenheid zodat iedereen in eigen tempo de kunstwerken op zich in kan laten werken. U kunt zo lang blijven als u wilt en u kunt op eigen gelegenheid terug naar het hotel. Na deze dag vol kunst is het diner in het hotel of een restaurant dichtbij voor u geregeld.

 

Dag 7, donderdag

Versailles van Rusland

Ten westen van St. Petersburg, langs de oever van de Finse Golf, ligt het prachtige Petershof. Het is een zeer uitgestrekt paleizen- en tuinencomplex dat werd gebouwd op bevel van tsaar Peter de Grote. De bouw is voortgezet tot het jaar 1917, het jaar van de Russische revolutie. U kijkt uw ogen uit van de pracht en praal die het uitstraalt en van de bijzondere fonteinen die men er heeft aangelegd. Petershof wordt ook wel het Russische Versailles genoemd, en doet daar zeker niet voor onder! Aan het einde van de middag komen we terug in St. Petersburg waar u nog vrije tijd heeft. Vanavond is er een gezamenlijk afscheidsdiner.

 

Optionele excursie

In plaats van een vrije middag kunt u optioneel (exclusief ca €75,-) het Catharinapaleis in het Tsarendorp (Tsarskoe Selo bezoeken. Dit is de voormalige zomerresidentie van Catharina de Grote en de latere Russische tsaren iets ten zuiden van Sint-Petersburg. Het ligt nu in de stad Poesjkin en is opgenomen op de Unesco-lijst voor Werelderfgoed.

Het paleis dankt zijn bekendheid aan de unieke Barnsteenkamer, de grote balzaal met een prachtig beschilderd plafond en haar grote collectie boeken en kunstvoorwerpen. Terwijl het zomerpaleis in een weelderige representatieve rococostijl is gebouwd, is het opmerkelijk dat Catharina de Grote deze voor haar vrije tijd niet passend vond en vervolgens nog een sober gebouw in Grieks klassieke stijl liet neerzetten om zelf te bewonen. Hier leren wij de meestal verborgen kant van Catharina de Grote kennen, die naast alle macht en uiterlijk vertoon, ook de intelligente conversatie, de intimiteit en de persoonlijke groei zocht. 

Geef uw opgave door bij boeking, de doorgang van de excursie is afhankelijk van het aantal boekingen.

 

Dag 8, vrijdag

St. Petersburg – Amsterdam

Afhankelijk van de vluchttijden is er nog tijd om op eigen gelegenheid te lunchen en afscheid te nemen van St. Petersburg. Vlucht terug naar Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Moskou en St. Petersburg - 8 dagen

Inbegrepen

 • Viegreis Amsterdam – Moskou en Sint-Petersburg – Amsterdam (vlucht met overstap)
 • 20 kilo bagage
 • Vervoer ter plaatse per touringcar
 • Overnachtingen in een 2-persoonskamer
 • Verblijf op basis van logies en ontbijt
 • Lunches op dag 2 en 5
 • Diners op dag 1, 3, 4, 6 en 7
 • Entrees
 • Fooien
 • Nederlandssprekende lokale gids
 • DrieTour reisleider
 • Kennismakingsbijeenkomst

Exclusief

 • Toeslag éénpersoonskamer 280,-
 • Niet genoemde maaltijden
 • Optionele excursies
 • Visum Rusland (circa 140,-)
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Eenmalige poliskosten

Overige informatie

 • Het paspoort dient bij terugkomst nog minimaal 9 maanden geldig te zijn.
 • Voor een bezoek aan Rusland is een toeristenvisum nodig.
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief