Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Walk of Wisdom - driedaagse pelgrimage

Midden-Europa, Eigen vervoer

Even er tussenuit om tot jezelf te komen tijdens een wandeling van 50km door Gelderland, Limburg en Duitsland!

 

De Walk of Wisdom

Een afwisselende pelgrimstocht rond Nijmegen. Je loopt door prachtige en afwisselende landschappen en langs bijzondere bezienswaardigheden, zoals de oude bossen van de Duivelsberg (Berg en Dal) en Sint-Jansberg, het heuvelland van Reichswald in Duitsland, het open heidegebied bij Mook in Limburg en het open rivierenlandschap van de Waal. Je bagage wordt iedere dag naar de volgende slaaplocatie gebracht, zodat je lekker ontspannen, zonder bagage de tocht kunt maken.

 

Pelgrimeren is bedoeld voor mensen die de behoefte hebben om de geest vrij te maken van dagelijkse beslommeringen door met de voeten in beweging te zijn. Lopen is een manier om je met anderen te verbinden zonder nieuwe, knellende verbanden te maken. Als pelgrim bepaal je zelf het thema en het tempo van je reis, maar wel met het gevoel verbonden te zijn.

 

Tijdens deze tocht van drie dagen loop je 50km door een prachtige, stille omgeving van rivierdijken, stuwwallen, polders, heuvels, bossen en heidevelden. Je begint bij een van de markantste monumenten van Nijmegen: de Stevenskerk waar je de inspirerende vertrekceremonie bijwoont. De wandeling eindigt op de derde dag in Mook, vanwaar je met de trein naar Nijmegen kunt gaan of je auto kunt pakken die je daar op de eerste dag bij het station hebt geparkeerd (gratis).

 

Je loopt alleen of met elkaar, dat bepaal je steeds zelf.  Je bepaalt ook zelf waar je wilt dineren op dag 2. De reisleiding is op de hoogte van de mogelijkheden en kan je hierin adviseren. Voor de lunch op dag 2 en 3 verzorgen de hotels een lunchpakket.

 

De pelgrimage is lang genoeg om geestelijk tot rust te komen en om unieke ervaringen op te doen.

 

Van dag tot dag

Dag 1, Nijmegen – Beek 16 km

Op de eerste dag ontmoeten we elkaar tegen 10:15 uur in de Stevenskerk in Nijmegen. We beginnen met koffie, een korte kennismaking en met een toelichting op de wandeling van deze dag. Hierna begint om 11.00 een korte startceremonie, waarna om 11.30 uur, na het overdragen van je bagage, de wandeling start. Je loopt eerst langs de Waal en vervolgens door de prachtige, stille, open Ooijpolder en de Elyzeese velden. Halverwege is er een lunchgelegenheid in een authentieke boerderij met een levendig, gezellig terras. Maar je kunt natuurlijk ook ergens op een rustige plek picknicken. Tegen 18:00 uur arriveer je in het hotel waar je op het zonnig terras kunt dineren en heerlijk kunt relaxen in de tuin. Het romantisch ogende familiehotel ligt aan de route en precies op de grens van de prachtige beboste Beekse heuvelrug en de Ooijpolder.

 

Dag 2, Beek – Kranenbrug (Duitsland) 13 km

Na het ontbijt vervolg je de wandeling. Achter het hotel klim je de heuvel op. De hele wandeling loop je over heuvels en door ruisende bossen. In de bossen bij Beek zijn de oude watergangen uit de Romeinse tijd nog waar te nemen en overal zul je de wind door de bomen horen waaien.

Onderweg eet je je meegenomen lunch. Tegen 17:00 uur arriveer je in het hotel in het historische centrum van Kranenburg (Duitsland) net over de grens. Langs deze plaats loopt ook de Jakobsweg naar Santiago de Compostella. De dag wordt afgerond met een meditatieve invulling, die aansluit op de startceremonie. Voor het diner is het gezellige restaurant in het voormalig station van Kranenburg erg geschikt. Hier staan naast verschillende regionale gerechten ook vegetarische en biologische gerechten op de kaart.

 

Dag 3, Kranenburg Reichswald – Sint-Jansberg 15 km

Na het ontbijt vervolg je de wandeling - daar waar hij de vorige dag is geëindigd. Je bagage wordt weer vervoerd, daar heb je dus ook vandaag geen omkijken naar. Je loopt van Kranenburg door steeds wisselende landschappen via beboste heuvels naar heidevelden. Om ongeveer 16:00 uur arriveer je bij Molenbeek (vlakbij NS station Mook – Molenbeek) waar we in de buurt nog wat eten, drinken en afronden.  

Via station Mook – Molenbeek kun je met de trein naar het CS van Nijmegen (10 min.) om vervolgens verder te reizen.

Kom je liever met de auto? Die kun je op de eerste dag op de ruime parkeerplaats bij station Mook – Molenbeek achterlaten. Met de trein kun je daar vandaan in 10 minuten naar het station van Nijmegen reizen en op de derde dag kun je dan gelijk met de auto naar huis rijden.

 

 

Reisleidster Rimke van der Veer vertelt..

Ik heb altijd als docent of als onderwijsmanager in het HBO-(onderwijs ) gewerkt en vanaf 2005 aan de afdeling Theologie en Levensbeschouwing. Daar werkte ik in een interessante en unieke interreligieuze setting met Christelijk, Joodse en Islamitische studenten.

In mijn lessen stonden alle mogelijke vraagstukken centraal op het terrein van maatschappij, cultuur, religie, spiritualiteit en (inter)religieuze dialoog. Ik realiseer mij ook nu nog, steeds weer dat dit alleen mogelijk is als we elkaar willen leren kennen, belangstelling hebben voor elkaars achtergrond en opvattingen en vragen durven stellen. In het kader hiervan heb ik samen met collega’s en studenten vele reizen en excursies gemaakt. Tijdens die reizen is ook altijd gewandeld, want dat is een unieke manier om tot reflectie en verwerking te komen, maar ook om in contact te treden met reisgenoten en met de mensen die je tegenkomt.

 

Die reizen wil ik ook graag met jou maken. Ik wil je die andere culturen, religies en opvattingen laten zien, beleven en ervaren. Iedereen beleeft alles weer anders, daarom is het zo verrijkend om samen met anderen te reizen. Ik heb er zin in en verheug mij erop je reisleider te zijn!

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Walk of Wisdom - 3 dagen

Inbegrepen

 • Vervoer van bagage tijdens deze reis
 • Verblijf in tweepersoonskamers met eigen bad/douche, toilet en airconditioning
 • Verblijf op basis van logies met ontbijt
 • Diner eerste avond in het hotel
 • Lunchpakket dag 2 en 3
 • Programma zoals beschreven
 • Starterspakket Walk of Wisdom
 • Drietour reisleider

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 75,-
 • Toeslag tweepersoons comfortkamer 6,-
 • Diner op dag 2
 • Drankjes
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief