Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

Drunense Duinen
Henri Nouwen
Conferentie

3-daagse Conferentie 2017: "De reis van je hoofd naar je hart”, rond het gedachtegoed van Henri Nouwen

Groepsreis vanuit één hotel, Eigen vervoer

"De reis van je hoofd naar je hart”, rond het gedachtegoed van Henri Nouwen

U wordt van harte uitgenodigd de tweede conferentie rond het gedachtegoed van Henri Nouwen mee te maken. De eerste conferentie vond vorig jaar plaats en er was grote belangstelling en voor de inhoud van de conferentie was veel waardering.

 

Nog altijd, 21 jaar na zijn overlijden, is spiritueel schrijver Henri Nouwen populair en inspireert hij velen. Wereldwijd zijn ruim zeven miljoen boeken verkocht en in meer dan 30 landen vertaald.
Hour of Power en Drie Tour organiseren van 10 tot en met 12 november een bijzondere 3-daagse conferentie waarin het spirituele gedachtegoed van Henri Nouwen centraal staat, met als thema: "De reis van je hoofd naar je hart". De conferentie vindt plaats in het bezinningscentrum Emmaus in Helvoirt en wordt geleid door Richard Santinge en Jan van den Bosch.

 

 

Programma

Vrijdag 10 november

In de loop van de ochtend heten Richard Santinge en Jan van den Bosch u van harte welkom in het bezinningscentrum Emmaus in Helvoirt. Tijdens het verblijf wordt u gevraagd om mee te helpen tijdens de maaltijden (inschenken/opscheppen/verzamelen) en de keukendienst (afwas). 

 
Na het middaggebed in de kapel en de warme maaltijd gaat het inhoudelijke programma van start. Leo Fijen gaat in zijn lezing in op de tocht die een mens in zijn leven moet maken, de mooiste en moeilijkste reis, van je hoofd naar je hart. En dat op die reis een van de mooiste ontdekkingen is dat God je lief heeft, gewoon zoals je bent.

Om 17:00 uur is er een samenkomst in de kapel, waarna de broodmaaltijd gebruikt wordt. ’s Avonds is er gelegenheid om samen te komen en elkaar nader te leren kennen, onder genot van een hapje en een drankje, of voor persoonlijke bezinning. 

 

Zaterdag 11 november
Na het ontbijt is er een samenkomst in de kapel onder leiding van Jan van den Bosch. Daarna volgt een lezing door Otto de Bruijne die vooral in zal gaan op het aspect van bezinning.

 

Na het middaggebed in de kapel en de warme maaltijd is er de mogelijkheid een stiltewandeling te maken in het schitterende natuurgebied de Loonse en Drunense Duinen, de Sahara van Brabant. Struin door het stuifzand of wandel door bossen en heide en laat je gedachten gaan.

 

Om 17:00 uur is er een samenkomst in de kapel, waarna de broodmaaltijd gebruikt wordt.

's Avonds heeft Jan van den Bosch een interview met Sarianne van Dalen. Sarianne is creatief, chaotisch, zoekende, nieuwsgierig, samen, geïnteresseerd, van hart tot hart, veel, teveel, rustend, stilte…. Ontvangend met mijn armen open naar Boven…Zo ben ik, zo wil ik zijn!  Al zoekend mijn weg vinden om te ontdekken, te groeien, en op Gods tijd gesnoeid te worden.

 

Zondag 12 november

Na het ontbijt is er een samenkomst in de kapel.
Daarna volgt een persoonlijke lezing van Anne Westerduin. Zij vertelt over de zoektocht van de mens naar zichzelf, naar wat hem beweegt en hoe Henri Nouwen op onnavolgbare wijze, vanuit zijn eigen zoektocht en worstelingen, ons dit weet te schetsen.  

Na het middaggebed is er een samenkomst in de kapel waarna u de warme maaltijd gebruikt. Omstreeks 15:00 uur is er een afsluitende bijeenkomst waarin u mag delen wat deze drie dagen voor u hebben betekend.

 

Lezingen

Leo Fijen, Otto de Bruijne, Anne Westerduin en Jan van den Bosch vertellen in een persoonlijke lezing over wat ”De reis van je hoofd naar je hart” voor hen inhoudt en betekent, waarna ruimte is voor stille tijd, persoonlijke bezinning of een groepsgesprek. Hieronder vindt u een motivatie van de sprekers die ernaar uitzien u ook persoonlijk te ontmoeten. Elders treft u een omschrijving van de sprekers aan.

 

Leo Fijen 

Geen mens ontkomt eraan om de mooiste en moeilijkste reis van je leven te maken: die van je hoofd naar je hart. Het is een pelgrimage in het leven die je uitnodigt om je te verbinden met de aarde, te erkennen dat je een nietig mens bent, te weten dat je hoezeer je ook gefaald hebt kunt groeien, te ontdekken dat je niet zonder de ander kunt leven en te durven wachten op dat ene moment: wanneer je niet weet hoe het verder moet en mag ervaren dat je leeft van de genade en barmhartigheid van God. Dat is de mooiste ontdekking in een mensenleven, want je hoeft dan niets meer. Je mag zijn wie je bent en je weet diep van binnen dat God je aanvaardt als zijn kind, wie je ook bent. Dat is het eindstation van de reis die eindigt op de bodem van je hart. Want daar wacht God op je, als de bevrijder, de genadige, de barmhartige, de helende adem van je leven.

 

Otto de Bruijne
Een conferentie over de inzichten en inspiratie van Henri Nouwen heeft mij een paar jaar geleden zeer goed gedaan. Op een of andere manier weet Nouwen een snaar te treffen waardoor ik mij welkom en begrepen voel. Dit gun ik iedereen en daarom beveel ik de Henri Nouwen conferentie van harte aan!

 

Anne Westerduin

Een mens is zichzelf vaak een raadsel: waarom doe ik zoals ik doe? Henri Nouwen was een meester in het reflecteren op datgene wat zich in zijn eigen binnenste afspeelde. Heel eerlijk keek hij naar binnen en gaf woorden aan gevoelens die dikwijls heel tegenstrijdig leken. Blij en tegelijk verdrietig, boos en ook opgelucht. Wie de weg maakt van het hoofd naar het hart komt tot de erkenning: dat geldt ook voor mij. Met Henri Nouwen lopen we een stukje van deze tijdloze route…

 

Jan van den Bosch

Jan en Henri voelden een diepe vriendschap en verbondenheid rond de thema’s die zo bepalend waren voor Henri Nouwen. Jan heeft veel met Henri opgetrokken, documentaires over hem gemaakt  en was de laatste uren van zijn leven bij hem. In een persoonlijk verhaal deelt Jan hier iets over.

 

Voor eenieder die op zoek is naar inspiratie en bezinning. die wil leven vanuit het hart in verbondenheid met de ander, en wil thuiskomen.

 

Richard Santinge

Richard Santinge is de voorganger van De Wijngaard. Samen met zijn gezin is hij vanaf 2007 aan De Wijngaard verbnden. Richard studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) in Ede en Theologie aan de Evangelische Theologische Hogeschool (ETH) in Veenendaal en de Rijksuniversiteit in Groningen (RUG). In 2013 heeft Richard aan de RUG de Master Origins of Abrahamic Religions (Jodendom, Christendom en Islam) behaald.  In deze periode heeft hij zich aan de hand van de verschillende Pesach teksten gespecialiseerd in de tekstuele groei van de Hebreeuwse Bijbel. Naast zijn werk in de Wijngaard is Richard als docent Oude Testament betrokken bij de Evangelische Toerusting School en Royal Mission School, spreker bij de 4e Musketier, en voorzitter van de ABC gemeenten in Nederland.  Martine is wijkverpleegkundige in Leeuwarden en studeert in deeltijd aan de HBO-V. Samen zetten zij zich met de gemeente in om een nieuwe generatie te verbinden aan Jezus. 

Accommodaties

Bezinningscentrum Emmaus Helvoirt

Bezinningscentrum Emmaus is een voormalig klooster dat accommodatie biedt voor christelijke...

Bezinningscentrum Emmaus Helvoirt

Bezinningscentrum Emmaus is een voormalig klooster dat accommodatie biedt voor christelijke bezinning. Rond 1920 werd het klooster gebouwd voor de Paters van het Goddelijk Woord (S.V.D.) als 'Missiehuis'. Waarna de broeders van Johannes de Deo zich vestigden onder de naam "Misericordia". Nu wordt het klooster gebruikt als bezinningscentrum, sinds 1989 'Emmaus' genaamd. Het huis wordt gedragen door een werk-en leefgemeenschap met vaste bewoners, een aantal regelmatige medewerkers en diverse vrijwilligers.

terug
Data & prijzen
Prijsinformatie

Inclusief:

 • Twee overnachtingen op een tweepersoonskamer met gedeelde badkamer en toilet op de gang (als u boekt met 2 personen)
 • Ontbijt op dag 2 en 3
 • Lunch op dag 1, 2 en 3
 • Diner op dag 1 en 2
 • Koffie en thee
 • Lezingen Leo Fijen, Otto de Bruijne, Anne Westerduin en Jan van den Bosch
 • Begeleiding groepsgesprekken

Exclusief:

 • Vervoer naar bezinningscentrum Emmaus Helvoirt
 • Lakenpakket € 6,50 per persoon (ter plaatse te huur en te voldoen)
 • Handdoekenpakket € 3,- per persoon (ter plaatse te huur en te voldoen)
 • Overige consumpties
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en/of Annuleringsverzekering
 • Eenmalige poliskosten

 

 • Toeslagen per verblijf:

  • 2-persoonskamer voor alleengebruik met gedeelde badkamer en toilet op de gang € 25,-
  • 2-persoonskamer met douche en toilet op de kamer (gerenoveerd): € 18,- per persoon (volgeboekt)
  • 2-persoonskamer met douche en toilet op de kamer voor alleengebruik (gerenoveerd): € 43,- (volgeboekt)

   

Overige informatie:

 • Het is tevens mogelijk om 1 dag de conferentie te bezoeken!

Meer informatie om als daggast de Conferentie bij te wonen leest u hier

 

 • De conferentie is volgeboekt! In 2018 komt er een nieuw weekend op: 14, 15 en 16 september. Wilt u als eerste op de hoogte blijven? Mail dan naar: Info@drietour.nl 
Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief