Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Helvoirt,_Udenhoutseweg_15_-_al(s)29082012jk
Henri Nouwen
Conferentie 2018

Hour of Power Conferentie "Je bent geliefd”, rond het gedachtegoed van Henri Nouwen

3 dagen

Najaar, Eigen vervoer

3-daagse Hour of Power Conferentie

14 – 16 september 2018

 

U wordt van harte uitgenodigd om de derde conferentie rond het gedachtegoed van Henri Nouwen mee te maken. Voor de conferenties in 2016 en 2017 was grote belangstelling en voor de inhoud van de conferentie was veel waardering. In 2017 was het thema “Van het hoofd naar het hart” en voor dit jaar hopen wij invulling te geven aan het thema “Je bent geliefd”. Dit aan de hand van een van de bekendste uitspraken van Henri Nouwen “Het is niet wat je doet, het is niet wat je bezit, het is niet want anderen over je zeggen, het is dat je een geliefd kind van God bent.”

 

Nog altijd, 21 jaar na zijn overlijden, is spiritueel schrijver Henri Nouwen populair en inspireert hij velen. Wereldwijd zijn ruim zeven miljoen boeken verkocht en in meer dan 30 landen vertaald.
Hour of Power en DrieTour organiseren van 14 tot en met 16 september 2018 deze bijzondere 3-daagse conferentie. Het spirituele gedachtegoed van Henri Nouwen staat hierin centraal. De conferentie vindt plaats in het comfortabele bezinningscentrum/klooster Emmaus in Helvoirt.

 

Voor eenieder die op zoek is naar inspiratie en bezinning. die wil leven vanuit het hart in verbondenheid met de ander, en wil thuiskomen.  

 

De technische uitvoering van deze conferentie wordt verzorgd door Drietour. 

Voorlopig programma

Vrijdag 14 september 2018

In de loop van de ochtend wordt u van harte welkom geheten in het bezinningscentrum Emmaus in Helvoirt. Tijdens het verblijf wordt u gevraagd om mee te helpen bij de maaltijden (inschenken / opscheppen / verzamelen) en de keukendienst (afwas). 

 
Na het middaggebed in de kapel en de warme maaltijd gaat het inhoudelijke programma van start. De eerste lezing zal gegeven worden door een van de sprekers.

Om 17:00 uur is er een samenkomst in de kapel, waarna de broodmaaltijd gebruikt wordt. ’s Avonds is er gelegenheid om samen te komen en elkaar nader te leren kennen, onder genot van een hapje en een drankje, of voor persoonlijke bezinning. 

 

Zaterdag 15 september 2018
Na het ontbijt is er een samenkomst in de kapel. Daarna volgt een lezing door de tweede spreker van deze conferentie.

 

Na het middaggebed in de kapel en de warme maaltijd is er de mogelijkheid een stiltewandeling te maken in het schitterende natuurgebied de Loonse en Drunense Duinen, de Sahara van Brabant. Struin door het stuifzand of wandel door bossen en heide en laat je gedachten gaan.

 

Om 17:00 uur is er een samenkomst in de kapel, waarna de broodmaaltijd gebruikt wordt.

De avond zal op een bijzondere en passende wijze worden ingevuld, op dit moment is hierover nog geen informatie beschikbaar.

 

Zondag 16 september 2018

Na het ontbijt is er een samenkomst in de kapel.
Daarna volgt een persoonlijke lezing van alweer de laatste spreker.

 

Na het middaggebed is er een samenkomst in de kapel waarna u de warme maaltijd gebruikt. Omstreeks 15:00 uur is er een afsluitende bijeenkomst waarin u mag delen wat deze drie dagen voor u hebben betekend.

 

Lezingen

 • Jan van den Bosch

Jan en Henri voelden een diepe vriendschap en verbondenheid rond de thema’s die zo bepalend waren voor Henri Nouwen. Jan heeft veel met Henri opgetrokken, documentaires over hem gemaakt  en was de laatste uren van zijn leven bij hem. In een persoonlijk verhaal deelt Jan hier iets over.

 

 • Laurent Nouwen

Laurent is de twaalf jaar jongere broer van Henri Nouwen en was advocaat, maar na het overlijden van zijn broer Henri besloot hij het roer drastisch om te gooien. “Met zijn overlijden plantte hij een nieuwe geest, een nieuwe inspiratie in mij”. Pas na zijn dood besefte Laurent welke boodschap zijn broer Henri had, ook voor hem. Laurent besloot vrachtwagenchauffeur te worden om hulpgoederen naar Oekraïne te brengen en is sinds 1997 voorzitter van de Henri Nouwen Stichting.

 

 • Nikolaas Sintobin

Nikolaas Sintobin is een Vlaamse jezuïet en internetpastor. Na een korte loopbaan als advocaat koos hij in 1989 voor een leven voor God. Na een vormingstijd van 18 jaar waarin hij studeerde, doceerde, met drugsversslaafen en verstandelijk gehandicapten werkte, priester was in een straatarm deel van Chili, maar ook werkzaam was onder de clochards van Parijs, streek hij in 2013 neer in Amsterdam. Als jezuïet zondert hij zich niet af maar staat hij juist midden in de maatschappij om mensen te leiden op het pad dichter naar God. Als internetpastor beheert hij diverse websites, geeft hij lezingen in binnen- en buitenland over hoe je het geloof online kunt ‘promoten’ en verzorgt hij retraites, zowel in kloosters als online. Nikolaas is een begaafd spreker en komt regelmatig voorbij in EO programma’s. Ook portretteerde Jan van den Bosch hem uitgebreid in het programma Geloofshelden (https://www.youtube.com/watch?v=uM7pNrMSCB0). Daarnaast was hij te gast in Hour of Power (https://www.hourofpower.nl/uitzending/?v=18_mei_2014&sec=1113). Het gedachtegoed van Henri Nouwen spreekt Sintobin bijzonder aan.

“Internet is een fantastisch medium, waarmee je God – soms op heel onverwachte manieren, zoals via knotsgekke YouTube-filmpjes – onder de aandacht kunt brengen.Net zo goed als je dat doet met klassieke Bijbelteksten.
Jezus Christus werd in 1989 voor mij een levende Werkelijkheid Hij kreeg een gezicht,  iemand die mij liefdevol aankeek en ik hoop iets van de intense vreugde die ik zelf heb ervaren in mijn dagelijkse omgang met God en met Jezus Christus, door te geven aan anderen.”

Nikolaas is webmaster van uiteenlopende websites als www.biddenonderweg.org,www.verderkijken.orgwww.ignatiaansbidden.orgwww.inalledingen.org enwww.gewijderuimte.org

 

 • Rita Renema

Rita Renema is geestelijk verzorger in een verpleeghuis en palliatief centrum (hospice) te Rotterdam. Vanuit haar functie is zij gericht op de existentiële vragen van leven en dood. Zij werd zelf driemaal door kanker geraakt en daardoor ook met haar eigen dood geconfronteerd. Met ds. Arie van der Veer richtte ze de stichting 'Als kanker je raakt' op en schreef ze met hem ook een boek met dezelfde titel waaraan 47 mensen hebben meegewerkt. Zij wil dat we er als christen voor de ander zijn die door kanker geraakt is en vindt dat er aandacht moet zijn voor de mens achter de patiënt en diens naasten. Het geloof is voor haar altijd een dragende factor geweest, de HOOP die God ons geeft in Zijn Zoon Jezus Christus.

Accommodaties

Bezinningscentrum Emmaus Helvoirt

Bezinningscentrum Emmaus is een voormalig klooster dat accommodatie biedt voor christelijke...

Bezinningscentrum Emmaus Helvoirt

Bezinningscentrum Emmaus is een voormalig klooster dat accommodatie biedt voor christelijke bezinning. Rond 1920 werd het klooster gebouwd voor de Paters van het Goddelijk Woord (S.V.D.) als 'Missiehuis'. Waarna de broeders van Johannes de Deo zich vestigden onder de naam "Misericordia". Nu wordt het klooster gebruikt als bezinningscentrum, sinds 1989 'Emmaus' genaamd. Het huis wordt gedragen door een werk-en leefgemeenschap met vaste bewoners, een aantal regelmatige medewerkers en diverse vrijwilligers. 

terug
Data & prijzen
Vertrek
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
14-9-2018
 
Gegarandeerd
€ 175
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie

Inclusief:

 • Twee overnachtingen op een tweepersoonskamer met gedeelde badkamer en toilet
 • Ontbijt, lunch en diner
 • Koffie en thee
 • Lezingen door Laurent Nouwen, Nikolaas Sintobin, Rita Renema en Jan van den Bosch
 • Begeleiding groepsgesprekken
 • Hapje en drankje op kennismakingsavond

Exclusief:

 • Vervoer naar bezinningscentrum Emmaus Helvoirt
 • Lakenpakket circa € 6,50 per persoon (prijzen 2017 / ter plaatse te huur en te voldoen)

      (bij overnachting in de nieuwe vleugel is dit verplicht).

 • Handdoekenpakket circa € 3,- per persoon (prijzen 2017 / ter plaatse te huur en te voldoen)
 • Overige consumpties
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Eenmalige poliskosten

 

Toeslagen

 • 2-persoonskamer met gedeelde badkamer en toilet op de gang: geen toeslag
 • 2-persoonskamer voor alleengebruik met gedeelde badkamer en toilet op de gang: € 25,-
 • 2-persoonskamer met douche en toilet op de kamer (gerenoveerd): € 20,- per persoon
 • 2-persoonskamer met douche en toilet op de kamer voor alleengebruik (gerenoveerd): € 45,-
 • 1-persoonskamer in de nieuwe vleugel: € 55,-
 • 2-persoonskamer in de nieuwe vleugel: € 30,- per persoon

Over informatie

 • Het is tevens mogelijk om 1 dag de conferentie te bezoeken! Meer informatie om als daggast de Conferentie bij te wonen leest u hier
Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief