Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Drunense Duinen

Daggast Conferentie Henri Nouwen 2017

Evenement, Eigen vervoer

"De reis van je hoofd naar je hart”, rond het gedachtegoed van Henri Nouwen

 

Nog altijd, 21 jaar na zijn overlijden, is spiritueel schrijver Henri Nouwen populair en inspireert hij velen. Wereldwijd zijn ruim zeven miljoen boeken verkocht en in meer dan 30 landen vertaald.
Hour of Power en DrieTour organiseren van 10 tot en met 12 november een bijzondere 3-daagse conferentie waarin het spirituele gedachtegoed van Henri Nouwen centraal staat, met als thema: "De reis van je hoofd naar je hart". De conferentie vindt plaats in het bezinningscentrum Emmaus in Helvoirt en wordt geleid door Maarten Westerduin.

 

Bent u niet in de gelegenheid om deze 3 dagen aanwezig te zijn? Boek dan alleen een dag!

Programma

Programma

 

U heeft de keuze een dag deel te nemen.

 

Vrijdag 10 november

In de loop van de ochtend heten Richard Santinge en Jan van den Bosch u van harte welkom in het bezinningscentrum Emmaus in Helvoirt. Tijdens het verblijf wordt u gevraagd om mee te helpen tijdens de maaltijden (inschenken/opscheppen/verzamelen) en de keukendienst (afwas). 

 

Jan van den Bosch

Jan en Henri voelden een diepe vriendschap en verbondenheid rond de thema’s die zo bepalend waren voor Henri Nouwen. Jan heeft veel met Henri opgetrokken, documentaires over hem gemaakt en was de laatste uren van zijn leven bij hem. In een persoonlijk verhaal deelt Jan hier iets over.


Na het middaggebed in de kapel en de warme maaltijd gaat het inhoudelijke programma van start. Leo Fijen gaat in zijn lezing in op de tocht die een mens in zijn leven moet maken, de mooiste en moeilijkste reis, van je hoofd naar je hart. En dat op die reis een van de mooiste ontdekkingen is dat God je lief heeft, gewoon zoals je bent.

Om 17:00 uur is er een samenkomst in de kapel, waarna de broodmaaltijd gebruikt wordt. ’s Avonds is er gelegenheid om samen te komen en elkaar nader te leren kennen, onder genot van een hapje en een drankje, of voor persoonlijke bezinning. 

 

Leo Fijen 

Geen mens ontkomt eraan om de mooiste en moeilijkste reis van je leven te maken: die van je hoofd naar je hart. Het is een pelgrimage in het leven die je uitnodigt om je te verbinden met de aarde, te erkennen dat je een nietig mens bent, te weten dat je hoezeer je ook gefaald hebt kunt groeien, te ontdekken dat je niet zonder de ander kunt leven en te durven wachten op dat ene moment: wanneer je niet weet hoe het verder moet en mag ervaren dat je leeft van de genade en barmhartigheid van God. Dat is de mooiste ontdekking in een mensenleven, want je hoeft dan niets meer. Je mag zijn wie je bent en je weet diep van binnen dat God je aanvaardt als zijn kind, wie je ook bent. Dat is het eindstation van de reis die eindigt op de bodem van je hart. Want daar wacht God op je, als de bevrijder, de genadige, de barmhartige, de helende adem van je leven.

 

Zaterdag 11 november
Na het ontbijt is er een samenkomst in de kapel onder leiding van Jan van den Bosch. Daarna volgt een lezing door Otto de Bruijne die vooral in zal gaan op het aspect van bezinning.

 

Otto de Bruijne
Een conferentie over de inzichten en inspiratie van Henri Nouwen heeft mij een paar jaar geleden zeer goed gedaan. Op een of andere manier weet Nouwen een snaar te treffen waardoor ik mij welkom en begrepen voel. Dit gun ik iedereen en daarom beveel ik de Henri Nouwen Conferentie van harte aan!

 

Na het middaggebed in de kapel en de warme maaltijd is er de mogelijkheid een stiltewandeling te maken in het schitterende natuurgebied de Loonse en Drunense Duinen, de Sahara van Brabant. Struin door het stuifzand of wandel door bossen en heide en laat je gedachten gaan.

 

Om 17:00 uur is er een samenkomst in de kapel, waarna de broodmaaltijd gebruikt wordt.

's Avonds heeft Jan van den Bosch een interview met Sarinanne van Dalen. Sarianne is creatief, chaotisch, zoekende, nieuwsgierig, samen, geïnteresseerd, van hart tot hart, veel, teveel, rustend, stilte…. Ontvangend met mijn armen open naar Boven…Zo ben ik, zo wil ik zijn!  Al zoekend mijn weg vinden om te ontdekken, te groeien, en op Gods tijd gesnoeid te worden.

 

Zondag 12 november

Na het ontbijt is er een samenkomst in de kapel.
Daarna volgt een persoonlijke lezing van Anne Westerduin. Zij vertelt over de zoektocht van de mens naar zichzelf, naar wat hem beweegt en hoe Henri Nouwen op onnavolgbare wijze, vanuit zijn eigen zoektocht en worstelingen, ons dit weet te schetsen.  

Na het middaggebed is er een samenkomst in de kapel waarna u de warme maaltijd gebruikt. Omstreeks 15:00 uur is er een afsluitende bijeenkomst waarin u mag delen wat deze drie dagen voor u hebben betekend.

 

Anne Westerduin

Een mens is zichzelf vaak een raadsel: waarom doe ik zoals ik doe? Henri Nouwen was een meester in het reflecteren op datgene wat zich in zijn eigen binnenste afspeelde. Heel eerlijk keek hij naar binnen en gaf woorden aan gevoelens die dikwijls heel tegenstrijdig leken. Blij en tegelijk verdrietig, boos en ook opgelucht. Wie de weg maakt van het hoofd naar het hart komt tot de erkenning: dat geldt ook voor mij. Met Henri Nouwen lopen we een stukje van deze tijdloze route…

 

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inclusief

 • Aankomst na het ontbijt op zaterdag of zondag (rond 09.00)
 • Aankomst op vrijdag omstreeks 11.00
 • Lunch op dag 1, 2 of 3
 • Diner op dag 1 of 2
 • Koffie en thee

Exclusief

 • Overnachting in het bezinningscentrum
 • Vervoer naar bezinningscentrum Emmaus Helvoirt
 • Diner op dag 3
 • Overige consumpties
 • Persoonlijke uitgaven

Overige informatie

 • Heeft u toch interesse om alle 3 de dagen van de Conferentie bij te wonen?

Klik dan hier voor de 3-daagse Conferentie

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief