Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Helvoirt,_Udenhoutseweg_15_-_al(s)29082012jk
Henri nouwen
conferentie 2018

Daggast Conferentie Henri Nouwen

1 dagen

Evenement, Eigen vervoer

3-daagse Hour of Power / DrieTour Conferentie

14 – 16 september 2018

 

U wordt van harte uitgenodigd om de derde conferentie rond het gedachtegoed van Henri Nouwen mee te maken. Voor de conferenties in 2016 en 2017 was grote belangstelling en voor de inhoud van de conferentie was veel waardering. In 2017 was het thema “Van het hoofd naar het hart” en voor dit jaar hopen wij invulling te geven aan het thema “Je bent geliefd”. Dit aan de hand van een van de bekendste uitspraken van Henri Nouwen “Het is niet wat je doet, het is niet wat je bezit, het is niet want anderen over je zeggen, het is dat je een geliefd kind van God bent.”

 

Nog altijd, 21 jaar na zijn overlijden, is spiritueel schrijver Henri Nouwen populair en inspireert hij velen. Wereldwijd zijn ruim zeven miljoen boeken verkocht en in meer dan 30 landen vertaald.
Hour of Power en DrieTour organiseren van 14 tot en met 16 september 2018 deze bijzondere 3-daagse conferentie. Het spirituele gedachtegoed van Henri Nouwen staat hierin centraal. De conferentie vindt plaats in het comfortabele bezinningscentrum/klooster Emmaus in Helvoirt.

 

Voor eenieder die op zoek is naar inspiratie en bezinning. die wil leven vanuit het hart in verbondenheid met de ander, en wil thuiskomen.  

Voorlopig programma

U heeft de keuze een dag deel te nemen:

 

Vrijdag 14 september 2018

In de loop van de ochtend wordt u van harte welkom geheten in het bezinningscentrum Emmaus in Helvoirt. Tijdens het verblijf wordt u gevraagd om mee te helpen bij de maaltijden (inschenken / opscheppen / verzamelen) en de keukendienst (afwas). 

 
Na het middaggebed in de kapel en de warme maaltijd gaat het inhoudelijke programma van start. De eerste lezing zal gegeven worden door een van de sprekers.

 

Om 17:00 uur is er een samenkomst in de kapel, waarna de broodmaaltijd gebruikt wordt. ’s Avonds is er gelegenheid om samen te komen en elkaar nader te leren kennen, onder genot van een hapje en een drankje, of voor persoonlijke bezinning. 

 

Zaterdag 15 september 2018
Na het ontbijt bent u welkom en is er een samenkomst in de kapel. Daarna volgt een lezing door de tweede spreker van deze conferentie.

 

Na het middaggebed in de kapel en de warme maaltijd is er de mogelijkheid een stiltewandeling te maken in het schitterende natuurgebied de Loonse en Drunense Duinen, de Sahara van Brabant. Struin door het stuifzand of wandel door bossen en heide en laat je gedachten gaan.

 

Om 17:00 uur is er een samenkomst in de kapel, waarna de broodmaaltijd gebruikt wordt.

De avond zal op een bijzondere en passende wijze worden ingevuld, op dit moment is hierover nog geen informatie beschikbaar.

 

Zondag 16 september 2018

Na het ontbijt bent u welkom en is er een samenkomst in de kapel. Daarna volgt een persoonlijke lezing van alweer de laatste spreker.

 

Na het middaggebed is er een samenkomst in de kapel waarna u de warme maaltijd gebruikt. Omstreeks 15:00 uur is er een afsluitende bijeenkomst waarin u mag delen wat deze drie dagen voor u hebben betekend.

 

 

Lezingen

Jan van den Bosch, Laurent Nouwen, Nikolaas Sintobin en Rita Renema vertellen in een persoonlijke lezing over wat het gedachtegoed voor hen inhoudt en betekent, waarna ruimte is voor stille tijd, persoonlijke bezinning of een groepsgesprek. Op een later moment zullen alle sprekers en het onderwerp van hun lezing bekend zijn.

 

 • Jan van den Bosch

Jan en Henri voelden een diepe vriendschap en verbondenheid rond de thema’s die zo bepalend waren voor Henri Nouwen. Jan heeft veel met Henri opgetrokken, documentaires over hem gemaakt  en was de laatste uren van zijn leven bij hem. In een persoonlijk verhaal deelt Jan hier iets over.

 

 • Laurent Nouwen

Laurent is de twaalf jaar jongere broer van Henri Nouwen en was advocaat, maar na het overlijden van zijn broer Henri besloot hij het roer drastisch om te gooien. “Met zijn overlijden plantte hij een nieuwe geest, een nieuwe inspiratie in mij”. Pas na zijn dood besefte Laurent welke boodschap zijn broer Henri had, ook voor hem.  Laurent besloot vrachtwagenchauffeur te worden om hulpgoederen naar Oekraïne te brengen en is sinds 1997 voorzitter van de Henri Nouwen Stichting.

 

 • Nikolaas Sintobin

Nikolaas Sintobin is een Vlaamse jezuïet en internetpastor. Na een korte loopbaan als advocaat koos hij in 1989 voor een leven voor God. Na een vormingstijd van 18 jaar waarin hij studeerde, doceerde, met drugsversslaafen en verstandelijk gehandicapten werkte, priester was in een straatarm deel van Chili, maar ook werkzaam was onder de clochards van Parijs, streek hij in 2013 neer in Amsterdam. Als jezuïet zondert hij zich niet af maar staat hij juist midden in de maatschappij om mensen te leiden op het pad dichter naar God. Als internetpastor beheert hij diverse websites, geeft hij lezingen in binnen- en buitenland over hoe je het geloof online kunt ‘promoten’ en verzorgt hij retraites, zowel in kloosters als online. Nikolaas is een begaafd spreker en komt regelmatig voorbij in EO programma’s. Ook portretteerde Jan van den Bosch hem uitgebreid in het programma Geloofshelden (https://www.youtube.com/watch?v=uM7pNrMSCB0). Daarnaast was hij te gast in Hour of Power (https://www.hourofpower.nl/uitzending/?v=18_mei_2014&sec=1113). Het gedachtegoed van Henri Nouwen spreekt Sintobin bijzonder aan.

“Internet is een fantastisch medium, waarmee je God – soms op heel onverwachte manieren, zoals via knotsgekke YouTube-filmpjes – onder de aandacht kunt brengen.Net zo goed als je dat doet met klassieke Bijbelteksten.
Jezus Christus werd in 1989 voor mij een levende Werkelijkheid Hij kreeg een gezicht,  iemand die mij liefdevol aankeek en ik hoop iets van de intense vreugde die ik zelf heb ervaren in mijn dagelijkse omgang met God en met Jezus Christus, door te geven aan anderen.”

Nikolaas is webmaster van uiteenlopende websites als www.biddenonderweg.org,www.verderkijken.orgwww.ignatiaansbidden.orgwww.inalledingen.org enwww.gewijderuimte.org

 

 • Rita Renema

Rita Renema is geestelijk verzorger in een verpleeghuis en palliatief centrum (hospice) te Rotterdam. Vanuit haar functie is zij gericht op de existentiële vragen van leven en dood. Zij werd zelf driemaal door kanker geraakt en daardoor ook met haar eigen dood geconfronteerd. Met ds. Arie van der Veer richtte ze de stichting 'Als kanker je raakt' op en schreef ze met hem ook een boek met dezelfde titel waaraan 47 mensen hebben meegewerkt. Zij wil dat we er als christen voor de ander zijn die door kanker geraakt is en vindt dat er aandacht moet zijn voor de mens achter de patiënt en diens naasten. Het geloof is voor haar altijd een dragende factor geweest, de HOOP die God ons geeft in Zijn Zoon Jezus Christus.

.

Data & prijzen
Vertrek
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
14-9-2018
 
Gegarandeerd
€ 39
Houd me op de hoogte
15-9-2018
 
Gegarandeerd
€ 39
Houd me op de hoogte
16-9-2018
 
Gegarandeerd
€ 39
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie

Inclusief

 • Aankomst op vrijdag omstreeks 11.00
 • Aankomst na het ontbijt op zaterdag of zondag (rond 09.00)
 • Lunch op dag 1, 2 of 3
 • Diner op dag 1 of 2
 • Koffie en thee

Exclusief

 • Overnachting in het bezinningscentrum
 • Vervoer naar bezinningscentrum Emmaus Helvoirt
 • Diner op dag 3
 • Overige consumpties
 • Persoonlijke uitgaven

Overige informatie

 • Heeft u toch interesse om alle 3 de dagen, met overnachtingen, van de Conferentie bij te wonen?

Klik dan hier voor de 3-daagse Conferentie

 

Enkele reacties van bezoekers in 2017:

 

‘Goede sprekers met hun eigen verhaal, waarin veel herkenbaar was. Opvallend was de openheid waarmee mensen hun levensverhalen vertelden. Blijkbaar was het daarvoor veilig genoeg. Dat was mooi, ook om te zien hoe ieder zijn weg zoekt in het leven, vaak over bergen en door diepe dalen. Henri Nouwen heeft dat ook gedaan, op zoek naar de liefde.’ van Martina.

 

‘Het gaf me (h)erkenning. Kwetsbaarheid en vooral het durven tonen daar van is voor mij een kracht geworden in mijn leven.’ van Yvonne.

 

‘Fantastische sprekers, goed georganiseerd,  lekker eten, goeie sfeer, openheid,humor en ontspannen.’ van Mariandel.

 

De getuigenissen, mooie liederen, ontmoetingen, de momenten in de kapel, de tijd met m'n vriendin van delen. Het heeft me op veel punten ontroert. En de vele citaten en boodschappen van Henri Nouwen wat de boventoon voerde, zo'n geweldig voorbeeld.’ van Nelly.

 

‘Nu is het echt fantastisch dat ook zoekers en anders gezinden op de conferentie gekomen zijn. Want het gaat erom dat ook zij “Thuis mogen komen” bij het vaderhart van God.’ van Rita.

 

‘De waardevolle gesprekken onderling, het luisteren naar elkaar, de ontspannen sfeer met de wijn en de hapjes, kortom: en zie: het was erg goed!’ van Doekle en Tineke.

 

‘Mooi en bijzonder om de eenheid te voelen, met broers en zussen uit het hele land en van allerlei kerkelijke of niet kerkelijke achtergronden. En dat in het jaar dat we stil staan bij 500 jaar Reformatie. Mooi om ook met deze achtergrond als Katholieken en Protestanten te ervaren en te ontdekken dat we allemaal geliefd zijn en dat we allemaal in dezelfde Jezus geloven. Ieder op zijn of haar eigen manier.’ van Joke.

 

‘Blij, Dankbaar en Tevreden kijk ik terug naar deze inspirerende conferentie. Als heel bijzonder heb ik ervaren, dat we allen één in Christus waren. De kerkmuren vielen weg, een wonder van onze Heer.’ van Lya.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief