Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Helvoirt,_Udenhoutseweg_15_-_al(s)29082012jk
Henri nouwen
conferentie 2019

Daggast Conferentie Henri Nouwen

1 dagen

Bijbelse groepsreis, Eigen vervoer

3-daagse Hour of Power / DrieTour Conferentie

27 – 29 september 2019

Rond het gedachtegoed van Henri Nouwen

 

U wordt van harte uitgenodigd de vierde conferentie rond het gedachtegoed van Henri Nouwen mee te maken. De vorige conferenties zijn door onze gasten zeer gewaardeerd. We kijken daar dan ook met genoegen op terug. U kunt zich nu alvast inschrijven voor de 4e conferentie, zodat u verzekerd bent van een plekje. Nadere informatie over het thema en het dagprogramma volgt binnenkort. Sprekers zullen o.a. zijn: Laurent Nouwen (de broer van Henri), Tiemen Westerduin (één van de bekendste christelijke sprekers in Nederland) en Leo Fijen (verantwoordelijk voor de levensbeschouwelijke programma’s bij  KRO- NCRV).

Voorlopig programma

U heeft de keuze een dag deel te nemen:

 

Vrijdag 27 september 2019

In de loop van de ochtend wordt u van harte welkom geheten in het bezinningscentrum Emmaus in Helvoirt. Tijdens het verblijf wordt u gevraagd mee te helpen tijdens de maaltijden (inschenken/opscheppen/verzamelen) en de keukendienst (afwas). 

 
Na het middaggebed in de kapel en de warme maaltijd gaat het inhoudelijke programma van start. Nadere informatie volgt.

Om 17:00 uur is er een samenkomst in de kapel, waarna de broodmaaltijd gebruikt wordt. ’s Avonds is er gelegenheid samen te komen en elkaar nader te leren kennen, onder genot van een hapje en een drankje, of voor persoonlijke bezinning. 

 

Zaterdag 28 september 2019

Na het ontbijt bent u welkom en is er een samenkomst in de kapel. Daarna gaat het inhoudelijke programma verder. 

 

Na het middaggebed in de kapel en de warme maaltijd is er de mogelijkheid een stiltewandeling te maken in het schitterende natuurgebied de Loonse en Drunense Duinen, de Sahara van Brabant. Struin door het stuifzand of wandel door bossen en heide en laat uw gedachten gaan.

 

Om 17:00 uur is er een samenkomst in de kapel, waarna de broodmaaltijd gebruikt wordt.

’s Avonds zal op een bijzondere en passende wijze worden ingevuld. Nadere informatie volgt.

 

Zondag 29 september 2018

Na het ontbijt bent u welkom en is er een samenkomst in de kapel. Daarna volgt een lezing.  

 

Na het middaggebed is er een samenkomst in de kapel waarna u de warme maaltijd gebruikt. Omstreeks 15:00 uur is er een afsluitende bijeenkomst waarin u mag delen wat deze dagen voor u hebben betekend.

Data & prijzen
Vertrek
Reisleider(s)
 
Status
Prijs
27-9-2019
 
Te boeken
39,-
Houd me op de hoogte
28-9-2019
 
Te boeken
39,-
Houd me op de hoogte
29-9-2019
 
Te boeken
39,-
Houd me op de hoogte
Prijsinformatie

Inbegrepen

  • Aankomst op vrijdag omstreeks 11.00
  • Aankomst na het ontbijt op zaterdag of zondag
  • Lunch op dag 1, 2 of 3
  • Diner op dag 1 of 2
  • Koffie en thee

Niet inbegrepen

  • Overnachting in het bezinningscentrum
  • Vervoer naar bezinningscentrum Emmaus Helvoirt
  • Diner op dag 3
  • Overige consumpties

Overige informatie

 

 

Enkele reacties van bezoekers in 2017:

 

‘Goede sprekers met hun eigen verhaal, waarin veel herkenbaar was. Opvallend was de openheid waarmee mensen hun levensverhalen vertelden. Blijkbaar was het daarvoor veilig genoeg. Dat was mooi, ook om te zien hoe ieder zijn weg zoekt in het leven, vaak over bergen en door diepe dalen. Henri Nouwen heeft dat ook gedaan, op zoek naar de liefde.’ van Martina.

 

‘Het gaf me (h)erkenning. Kwetsbaarheid en vooral het durven tonen daar van is voor mij een kracht geworden in mijn leven.’ van Yvonne.

 

‘Fantastische sprekers, goed georganiseerd,  lekker eten, goeie sfeer, openheid,humor en ontspannen.’ van Mariandel.

 

De getuigenissen, mooie liederen, ontmoetingen, de momenten in de kapel, de tijd met m'n vriendin van delen. Het heeft me op veel punten ontroert. En de vele citaten en boodschappen van Henri Nouwen wat de boventoon voerde, zo'n geweldig voorbeeld.’ van Nelly.

 

‘Nu is het echt fantastisch dat ook zoekers en anders gezinden op de conferentie gekomen zijn. Want het gaat erom dat ook zij “Thuis mogen komen” bij het vaderhart van God.’ van Rita.

 

‘De waardevolle gesprekken onderling, het luisteren naar elkaar, de ontspannen sfeer met de wijn en de hapjes, kortom: en zie: het was erg goed!’ van Doekle en Tineke.

 

‘Mooi en bijzonder om de eenheid te voelen, met broers en zussen uit het hele land en van allerlei kerkelijke of niet kerkelijke achtergronden. En dat in het jaar dat we stil staan bij 500 jaar Reformatie. Mooi om ook met deze achtergrond als Katholieken en Protestanten te ervaren en te ontdekken dat we allemaal geliefd zijn en dat we allemaal in dezelfde Jezus geloven. Ieder op zijn of haar eigen manier.’ van Joke.

 

‘Blij, Dankbaar en Tevreden kijk ik terug naar deze inspirerende conferentie. Als heel bijzonder heb ik ervaren, dat we allen één in Christus waren. De kerkmuren vielen weg, een wonder van onze Heer.’ van Lya.

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief