Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Noorwegen

Groepsrondreis, Zeecruise

NOORSE SCHOONHEID
Een cruise is de beste manier om de adembenemende Noorse fjorden te bewonderen. Vanaf het water heb je het beste zicht op het fraaie landschap.Terwijl het cruiseschip door de mooiste fjorden glijdt, zie je watervallen, steile bergwanden, inhammen en kleine dorpjes aan je voorbij trekken.
De fjorden zijn natuurlijke kunstwerken, die zijn gevormd toen de gletsjers in de verschillende ijstijden zich terugtrokken. Zo kon het zeewater door de valleien stromen die door de gletsjers u-vormig waren uitgeslepen.
Zo dicht bij huis wacht je een betoverend schouwspel. Slechts 2 nachten varen en je bent in een totaal andere omgeving! Ontdek de schoonheid van de indrukwekkende 15 km lange Geirangerfjord bekend om de klaterende watervallen en de Hardanger fjord met de vele fruitboomgaarden.
Verken het gezellige Bergen met de gekleurde houten huisjes en maak een excursie naar het beroemde Trollenpad, een weg met 11 spectaculaire haarspeldbochten.
Vanwege het lange daglicht is juni de beste maand om van al het natuurschoon te genieten.
En….geen lange wachttijden op vliegvelden want deze cruise met het luxe 4 sterren plus cruiseschip van de Holland America Line vertrekt gewoon vanuit Rotterdam! Kan het comfortabeler?

Programma

Dag 1
Op eigen gelegenheid reis je naar de Cruise Terminal in Rotterdam. Hier ligt het 4+ sterrenschip “Rotterdam” van de Holland America Line dat in 1997 in de vaart kwam. De Rotterdam heeft drie karakteristieke eigenschappen van de Holland America vloot. Een donkerblauwe romp, een interieur met veel hout en koperbeslag en een klassieke uitstraling. Het restaurant is verdeeld over 2 dekken en beide niveaus zijn via een grote, statige trap met elkaar verbonden. Kies voor traditionele zitting aan een vaste tafel of voor open zitting, As You Wish” dining. Het Lido buffetrestaurant heeft een uitgebreid ontbijt- en lunchbuffet en is open voor een informeel diner. De Pinnacle Grill is het restaurant met vlees-en visspecialiteiten. Naast verschillende bars en lounges is er een uitgebreide Greenhouse Spa met fitnessruimte, een casino, bibliotheek, winkel, een internet centrum en het Culinary Arts Center met kookdemonstraties en lessen. Alle hutten hebben een televisie, kluisje en een dvd-speler.Het schip heeft 12 dekken en biedt plaats aan ruim 1300 passagiers. 

Om 16.00 uur verlaat de MS Rotterdam de haven en gaan we op weg naar Noorwegen.

Dag 2
Een hele dag op zee. Geniet van alle faciliteiten, activiteiten en het entertainment aan boord.

Dag 3
07.00-15.00 Eidfjord
In de vroege ochtend legt het schip aan in het dorpje Eidfjord aan het einde van de mooie Hardangerfjord. Het is een klein en rustig dorpje met maar ongeveer 1000 inwoners. Vlakbij Eidfjord ligt het grootste nationale park van Noorwegen namelijk de Hardangervidda hoogvlakte. Het is een belangrijke verblijfplaats van rendieren en de meest zuidelijke verblijfplaats van de poolvos en de sneeuwuil. Een van de hoogtepunten van het park is de ca. 182 meter hoge waterval Vøringsfossen.
Ook 15.00 uur vertrekt de MS Rotterdam uit Eidfjord om op weg te gaan naar Alesund.
Geniet van de fraaie natuur en de schattige dorpjes terwijl je door de 179 km. lange Hardangerfjord vaart. Het gebied rondom deze fjord wordt ook wel ‘de tuin van Noorwegen’ genoemd door de vele fruitboomgaarden.

Dag 4
08.00-17.45 Alesund
Na de grote brand in 1904, die het in die tijd hoofdzakelijk uit houten huizen bestaande Ålesund vernietigde, werd de stad binnen 3 jaar in de toen moderne art nouveau stijl herbouwd. Het verschil met andere Noorse steden is in één oogopslag duidelijk. Je ziet er noch de oude houten huizen noch het functionele beton en glas, maar in plaats daarvan een verzameling trotse grijze en witte gevels met detailrijke ornamenten. De stad is gebouwd op drie eilandjes aan de ingang van de Storfjord. De inwoners verdienen hun brood met visvangst. Diverse straten in Alesund zijn tot voetgangerszone verklaard en er zijn genoeg leuke winkeltjes.

Na aankomst gaan we op excursie naar Romsdal en het beroemde Trollenpad.
Een werkelijke schitterende tocht door het achterland van Ålesund.
Na een korte stadstour door Ålesund, komen we door Spjelkavik op weg naar het dorpje Sjøholt. Vanaf Sjøholt volgen we de oevers van het Storfjord, terwijl we onderweg genieten van prachtige vergezichten. Het gebied waar je nu doorrijdt staat bekend om zijn zalmvisserij en de meubelindustrie. We maken een fotostop bij de oude Stordal kerk die stamt uit 1789. Vervolgens naar de plaatsjes Liabygd en Valldal, die beide bekend staan vanwege hun heerlijke zoete aardbeien. Hierna rijden we verder naar Trollstigen (het Trollenpad), waarbij we de indrukwekkende Gudbrandsjuvet kloof passeren. Vlakbij het Trollenpad kun je genieten van een Noorse buffetlunch. We bevinden ons inmiddels op een hoogte van 920 m en van hieruit volgen we het beroemde Trollenpad met zijn 11 fascinerende haarspeldbochten op weg naar Isterdalen Valley. Bij de bekende Troll Wall wordt een korte fotostop gemaakt. Langs het Romsdalfjord en door de pittoreske dorpjes Innfjorden, Mandalen, Vagstrand en Vikebukt komen we weer uit op de hoofdweg terug naar Ålesund.

Dag 5
07.00-16.00 Geiranger
Cruise door de Geirangerfjord, een 15 km lange tak van de Storfjord. Het is één van de kleinste fjorden van de regio, maar ook één van de adembenemendste. Sinds 2005 staat de Geirangerfjord zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het prachtig blauwe water dat door het Geirangerfjord loopt is tot wel 260 meter diep en de steile bergwanden langs het fjord zijn tot wel 800 m. hoog. Bergtoppen en gletsjers weerspiegelen in het water, terwijl watervallen als de sluiervormige Syv Sostra (Zeven Zusters) en Brudesløret (de bruidssluier) aan de noordzijde en Friaren (de vrijer) aan de zuidzijde, klaterend omlaag storten. Het plaatsje Geiranger ligt aan de punt van de Geirangerfjord en is omringd door bergen en prachtige watervallen. Het naderen van Geiranger is spectaculair! Je ziet langzaam het dorpje verschijnen, verborgen in een holte aan de oostkant van de fjord. Hoewel het dorpje slechts 300 inwoners heeft, is het één van de meest bezochte plaatsen in Noorwegen. De MS Rotterdam gaat hier voor anker en per sloep varen we

naar het vaste land.
Om 16.00 uur zet het schip koers naar open zee, op naar de volgende bestemming.

Dag 6
Afwisselende smalle fjorden, idyllisch verscholen dorpjes tussen de groene heuvels. Bergen is zowel het begin- als eindpunt van de bekende Hurtigruten-veerdienst tussen Bergen en Kirkenes en ligt dan ook vrijwel geheel aan het water. ‘De poort van de fjorden’ is gebouwd op zeven heuvels en heeft een gezellige sfeer.
De eerste huizen in het middeleeuwse centrum werden gebouwd op de noordelijke oude Hanzekade, de Bryggen. Het is een wirwar aan smalle straatjes en steegjes met oude houten huizen. Het is maar een kort ritje met de Fløibanen (kabelbaan) naar de 320 meter hoge bergtop Fløien voor een prachtig uitzicht. Struin rond op de gezellig drukke vismarkt, breng een bezoek aan één van de kunstmusea of geniet van de versgevangen vis in één van de restaurantjes van de binnenhaven Vågen.

Dag 7
Mooie en relaxte dag op zee. Slenter mijmerend over het dek, neem een duik in het zwembad of geniet van een kopje koffie in een van de lounges.

Dag 8

Sta vroeg op om het binnenlopen in de haven van Rotterdam te zien.
Je bent, vele indrukken rijker, weer terug waar de cruise is begonnnen. Een mooie reis is ten einde!

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inclusief

 • Alle maaltijden aan boord
 • 2-persoons binnenhut
 • 1 excursie vanuit Alesund
 • Havengeld
 • Reisleiding DrieTour
 • Kennismakingsbijeenkomst

Exclusief

 • Fooiengeld
 • Overige excursies
 • Toeslag 1-persoonshut (op aanvraag)
 • Toeslag buitenhut (op aanvraag)
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering

Overige informatie

 • U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of Europese identiteitskaart
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief