Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Kerstreis Wenen

Groepsreis vanuit één hotel, Vliegreis

Kerst in Wenen

Wenen is een stad die je gezien moet hebben. En zeker tijdens de feestelijke kersttijd is het net alsof je in een sprookjesboek terecht bent gekomen.

Geniet van de geur van punch, lebkuchen en andere lekkernijen op de verschillende kerstmarkten. Wenen kent een lange traditie van Kerstmarkten. Zo heeft de kerstmarkt bij het fraai verlichte stadhuis nog altijd de charme die ze vroeger had. Voor het stadhuis staat een enorme kerstboom met daaronder een aantal hoornblazers die Kerstmuziek spelen. In de bomen hangen lampionnen die 's avonds licht geven.

 

Schönbrunn

De voormalige zomerresidentie van de Habsburgers was Schönbrunn, het favoriete paleis van keizer Frans Jozeph en keizerin Sisi. Tijdens een audio tour zie je de pracht en praal uit vroeger tijd. Loop door de officiële staatsvertrekken, waar ooit belangrijke staatshoofden werden ontvangen of neem een kijkje in de privé-vertrekken van de keizer. Het paleis wordt omringd door strak aangelegde tuinen De okergele kleur geeft het paleis in de winterzon een gouden glans!

 

Muziek

Muziek hangt in de Oostenrijkse hoofdstad in de lucht. Het is bijzonder om te ervaren hoe beroemde componisten werden geïnspireerd door de culturele rijkdom van de stad. Zo was Johan Strauss een Oostenrijkse violist en componist van vele walsen en operettes. Een van zijn beroemdste werken is het bekende “An der schönen blauen Donau”. Mozart, die misschien wel het grootste muziektalent ooit is, kwam eigenlijk uit Salzburg, maar trok naar Wenen, destijds de muzikale hoofdstad. In Wenen componeerde Mozart zijn meesterwerken. Een van de hoogtepunten van de reis is dan ook een concert in een van de keizerlijke paleizen met wereldberoemde melodieën van Johan Strauss en Mozart. Het salon orkest "Alt Wien" creëert opnieuw de melodieën van de Gouden Eeuw van Wenen.

 

De Spaanse Rijschool

Tijdens een bezoek aan de Spaanse rijschool wordt duidelijk dat Wenen geïnspireerd wordt door muziek. De prachtige witte Lippizaner paarden oefenen tijdens de zogenaamde 'Morgenarbeit' (de ochtenddressuur) met hun berijders datgene wat ze 's avonds tot uitvoering brengen. Een onvergetelijke belevenis als je ziet hoe de bewegingen van de schimmels op de maat van de muziek worden gepresenteerd.

 

Wienerwald

Het Heiligenkreuz klooster in de bossen van het romantisch Wienerwald is een bezoek waard. Hier leven en werken nog steeds 80 monniken. Zelfs Paus Benedictus bezocht het klooster tijdens zijn staatsbezoek aan Oostenrijk in 2007. Stift Heiligenkreuz werd vooral ook bekend door de succesvolle cd’s met Gregoriaanse gezangen die de monniken hier opnamen.

Programma

Dag 1 vrijdag 23 december

Reisdag en kerstmarkt

Een rechtstreekse vlucht brengt je naar Wenen. Na aankomst transfer naar het centraal gelegen hotel. ‘s Middags bezoek je de gezellige kerstmarkt voor het stadhuis. In een van de kraampjes krijg je een heerlijke beker glühwein aangeboden.

 

Concert

Na het diner in een lokaal restaurant volgt het hoogtepunt van vandaag: een concert in een van de keizerlijke paleizen met wereldberoemde melodieën van Johan Strauss en Mozart en klassieke kerstmuziek. Johan Strauss II was een Oostenrijkse violist en componist van vele walsen en operettes. Een van zijn beroemdste werken is het bekende “An der schönen blauen Donau”. Mozart, die misschien wel het grootste muziektalent ooit is, kwam eigenlijk uit Salzburg, maar trok naar Wenen, destijds de muzikale hoofdstad. In Wenen componeerde Mozart zijn meesterwerken.

 

 

Dag 2 zaterdag 24 december

Stadswandeling

Vanochtend maak je onder leiding van een Nederlandstalige gids een wandeling door de feestelijk versierde straten in de Altstadt van Wenen. Tijdens deze wandeling hoor je allerlei wetenswaardigheden over Wenen. Ook anekdotes over bijvoorbeeld Sisi en haar echtgenoot Keizer Franz Joseph passeren de revue. De trouw- en begrafenis rituelen komen aan bod net als verhalen over Sacher, de wereldberoemde Sachertorte en de oudste Konditorei van de stad

 

Stadsrondrit

‘s Middags volgt een uitgebreide stadstour per bus langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Vooral aan de Ringstrasse zijn veel indrukwekkende gebouwen te zien zoals het prachtige operahuis, het klassieke parlement, het sierlijke stadhuis en de Prater met het bekende Reuzenrad. Geniet van een panoramisch uitzicht vanaf de paleistuin van het Belvedere en bewonder de milieu vriendelijke architectuur van het Hundertwasserhaus.

 

‘s Avonds wacht een sfeervol kerstdiner.

 

Dag 3 zondag 25 december

Kerstdienst in de St. Stephansdom

Op 1e Kerstdag woon je de Kerstdienst bij in de prachtige gotische St. Stephansdom in het hartje van de binnenstad. Met een toren van meer dan 130 meter hoog is dit de grootste kathedraal van Oostenrijk en het symbool van de stad Wenen. Na deze bijzondere belevenis kun je de stad nog op eigen gelegenheid ontdekken. Geniet van de schilderachtige kerstsfeer die in de hele stad te proeven is op deze eerste kerstdag. Zo zijn er nog een aantal kerstmarkten geopend, zoals het Weihnachtsdorf am Maria-Theresien-Platz en de Weinachtsmarkt am Stepansplatz. ’s Avonds kun je genieten van een feestelijk gala diner.

 

 

Dag 4 maandag 26 december

De Spaanse Rijschool

Tijdens een bezoek aan de Spaanse rijschool wordt duidelijk dat Wenen geïnspireerd wordt door muziek. De prachtige witte Lippizaner paarden oefenen tijdens de zogenaamde 'Morgenarbeit' (de ochtenddressuur) met hun berijders datgene wat ze 's avonds tot uitvoering brengen. Een onvergetelijke belevenis als je ziet hoe de bewegingen van de schimmels op de maat van de muziek worden gepresenteerd.

 

Stift Heiligenkreuz

’s Middags ga je naar het romantische Wienerwald, een dicht bebost gebied dat zich uitstrekt rondom Wenen. Hier bezoek je het cisterciënzenklooster Heiligenkreuz. In het klooster leven en werken zo’n 80 monniken. De abdij is gesticht in 1133 en sindsdien ononderbroken door monniken bewoond geweest. Paus Benedictus bezocht de abdij in 2007 toen hij Oostenrijk aandeed. Stift Heiligenkreuz werd vooral ook bekend door de succesvolle cd’s met Gregoriaanse gezangen die de monniken hier opnamen.

 

Baden

Vervolgens bezoek je Baden, een kuuroord met geneeskrachtige zwavelhoudende warmwaterbronnen. De familie Habsburg bezocht in de 19de eeuw veelvuldig Baden, waardoor de plaats in de belangstelling kwam te staan bij allerlei hooggeplaatste personen. De laatste Oostenrijkse keizer heeft in Baden gewoond van 1916-1918.

 

“Heurigen avond”

Deze boeiende dag wordt afgesloten in een traditioneel wijnlokaal aan de rand van Wenen waar je kunt genieten van een diner met wijn en Oostenrijkse volksmuziek.

 

Dag 5 dinsdag 27 december

Schönbrunn

Vandaag bezoek je het Schönbrunn Paleis, het voormalige zomerpaleis van de Habsburgers. De pracht en praal uit die tijd is in de vele vertrekken nog steeds te bewonderen. Voor het Paleis is een gezellige nieuwjaarsmarkt ingericht..

 

Halverwege de middag transfer naar de luchthaven voor uw rechtstreekse terugvlucht naar Amsterdam.

Accommodaties

Trend Hotel Ananas

Dit 4*hotel ligt in het centrum van Wenen, op 100 meter van het metrostation Pilgramgasse en op 10...

Trend Hotel Ananas

Dit 4*hotel ligt in het centrum van Wenen, op 100 meter van het metrostation Pilgramgasse en op 10 minuten lopen van de winkelstraat Mariahilfer Straße.

Faciliteiten: lift, restaurant, bar, Weens koffiehuis, souvenir winkel, gratis Wifi.

Ruime kamers met o.a. telefoon, televisie, mini-bar, kluisje en volledig ingericht badkamer met föhn.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inclusief

  • Vliegreis
  • Vervoer ter plaatse
  • 2- persoonskamer
  • Alle maaltijden
  • Entrees
  • Fooiengeld
  • Nederlandse gids
  • Reisleiding DrieTour
  • Kennismakingsbijeenkomst

Exclusief

  • Toeslag 1-persoonskamer € 120
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief