Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Salzburg kerstreis
Een witte
wereld

Wintersfeerreis Oostenrijk

Groepsreis vanuit één hotel, Busreis

Witte bergtoppen, besneeuwde bossen, prachtige vergezichten en de geur van warme chocolademelk en glühwein. Hans Romeijnsen en Ingrid Boer nemen je graag mee tijdens deze winterreis naar Gasthof Alpenrose in St. Koloman in Oostenrijk van 4 t/m 11 februari 2017.

 

Wandelen, skiën en langlaufen

De besneeuwde en witte omgeving nodigt uit tot wandelen, skiën of langlaufen. Er staan diverse wandelingen op het programma. Wat dacht je van een wandeling over de zonnige berghellingen van de Soleleitungsweg bij Ramsau waar je op zoek gaat naar het “witte goud”. Of een wandeling in de omgeving van het sfeervolle en sneeuwzekere Werfenweng. Uiteraard ontbreekt een fakkeltocht naar de schapenstal van Heidi en Sepp niet. Ook skiërs en langlaufers kunnen hun hart ophalen met de vele kilometers aan loipes en pistes, van eenvoudig tot uitdagend.

 

(n)arrensledetocht

Een reis naar de sneeuw is niet compleet zonder een heuse arrensledetocht waarbij het wondere witte landschap aan je voorbij glijdt. Wist je trouwens dat de naam arrenslee een verbastering is van narrenslee, een slede van een nar? Omdat arrensleden geruisloos over de sneeuw snellen, wordt een riem met (narren)belletjes aan de hoofdstellen van de paarden bevestigd. Zodat wandelaars op tijd opzij kunnen stappen.

 

Onovertroffen gezelligheid

In het sfeervolle Gasthof Alpenrose in Sankt Koloman kun je volop genieten van typisch Oostenrijkse gemütlichkeit. Heidi, Sepp en Gerti Weissenbacher begroeten je met hartelijke gastvrijheid en verwennen je met warme aandacht.

 

Programma

Dag 1 zaterdag 4 februari

Om 06:00 uur vertrek je vanaf de centrale opstapplaats, het van der Valk hotel te Veenendaal of Duiven, met een luxe touringcar van Zwaluw Reizen richting St. Koloman. Heidi, Sepp en Gerti Weissenbacher heten je van harte welkom in Gasthof Alpenrose waar een heerlijk diner voor je klaar staat.

 

Dag 2 zondag 5 februari

’s Morgens kun je een kerkdienst bijwonen. ’s Middags kun je een heerlijke wandeling maken in de besneeuwde omgeving.

 

Dag 3 maandag 6 februari

Soleleitungsweg

De bus brengt ons naar Ramsau, gelegen op een zonnig plateau van 1100 tot 1700 meter. Je wandelt een gedeelte van de Soleleitungsweg over de zonnige berghellingen waar je op zoek gaat naar de geheimen van het “witte goud”, de zoutwinning in de bergen onder ons. Onderweg kun je genieten van prachtige vergezichten.

 

Arrensledetocht

Het gebied bij Ramsau kent een prachtige flora en fauna. Je maakt een arrensledetocht op zoek naar roofvogels en wild. 

 

Skiërs en langlaufers

Wil je vandaag skiën of langlaufen? Ook dat kan. De bus brengt je naar de Jennerbahn in Berchtesgaden vanwaaruit je het gebied op de lange latten kunt verkennen.

 

Dag 4 dinsdag 7 februari

Dachsteiner bergmassief

Per bus rijd je naar de wintersportplaats Werfenweng. De kabelbaan Ikarus 1834 neemt je mee naar een hoogte van ruim 1800 meter en sta je te midden van een prachtig berglandschap; op een van de mooiste toppen van het Salzburgerland. Het biedt je een spectaculair uitzicht op het Dachtsteinmassief. Je kijkt maar liefst uit over 40 bergtoppen waaronder de indrukwekkende Grossglockner. ’s Middags ervaar je al wandelend in het dal de pracht van de natuur.

 

Skiërs en langlaufers

Wil je vandaag skiën of langlaufen? Ook dat kan.

 

Dag 5  woensdag 8 februari

Berchtesgaden

Vandaag staat in het teken van cultuur. Je brengt een bezoek aan het historische stadje Berchtesgaden, parel van de Duitse Alpen en een must voor cultuur- en geschiedenisliefhebbers. Vanaf hier wandel je de bekende Carl-von-Lynden-weg, een Duitse uitvinder en ingenieur. Een gezellig vlak bergpad biedt je een indrukwekkend uitzicht op Berchtesgaden, Schoenau am Koenigssee, de Untersberg en Watzmann biedt.

 

Fakkelwandeling

’s Avonds na het diner maak je een fakkelwandeltocht door het donkere dorpje St. Koloman richting de schapenstal van Heidi en Sepp. Ze wachten je op met heerlijke glühwein en warme chocolademelk die het wintersportgevoel compleet maken.

 

Dag 6 donderdag 9 februari

Wandelen in Werfenweng

Werfenweng biedt zoveel pracht dat het de moeite waard is nogmaals naar dit sfeervolle plaatsje te gaan. Je maakt nu een andere wandeling door het besneeuwde dal.

 

Arrensledetocht

En ’s middags glijdt het winterse landschap vanuit de arrenslee aan je voorbij. 

 

Dag 7 vrijdag 10 februari

Het Bluntautal beroert de ziel en is in zijn natuurlijke schoonheid uniek. Het is een van de mooiste plekjes van het Salzburgerland. Het bevroren water van Torrener Ache weerspiegelt een adembenemend landschap.

 

’s Avonds sluiten we deze winterreis af met de gezellige Oostenrijkse muziek van Franz en Elfie.

 

Dag 8 zaterdag 11 februari 

Helaas zit de reis er op. Per luxe touringcar rijd je terug naar Nederland.

 

Accommodaties

Hotel Alpenrose - St. Koloman

Hartelijk welkom in Gasthof Alpenrose, gelegen aan de rand van een indrukwekkende bergwereld en...

Hotel Alpenrose - St. Koloman

Hartelijk welkom in Gasthof Alpenrose, gelegen aan de rand van een indrukwekkende bergwereld en vormt een ideale uitvalsbasis. Heidi en Sepp Weissenbacher zorgen voor een familiaire en gezellige sfeer. De kamer is warm en comfortabel ingericht en van alle gemakken voorzien.

 

 

 

terug
Data & prijzen
prijsinformatie

Inclusief:

 • vervoer per luxe touringcar
 • 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer in hotel Alpenrose
 • alle maaltijden
 • kabelbaan
 • arrensledetochten
 • fakkelttocht
 • fooien
 • reisleiding Hans Romeijnsen en Ingrid Boer

Exclusief:

 • toeslag 1-persoonskamer € 35,- (beperkt beschikbaar)
 • skipas
 • persoonlijke uitgaven
 • reisverzekering
 • annuleringsverzekering
Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief