Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Zomerreis St. Koloman

Groepsreis vanuit één hotel, Busreis

Groene dalen, heldere meren, majestueuze bergen, vakwerkhuizen en pittoreske dorpjes; dat is Oostenrijk in de zomer. Hans Romeijnsen en Ingrid Boer nemen je graag mee tijdens deze zomerreis naar Gasthof Alpenrose in St. Koloman in Oostenrijk van 26 juni t/m 6 juli 2017.

 

De prachtige omgeving nodigt uit tot wandelen. Wat dacht je van een eenvoudige wandeling over de zonnige berghellingen van de Soleleitungsweg bij Ramsau waar je op zoek gaat naar het “witte goud”.  Een reis naar Oostenrijk is niet compleet zonder een heuse tocht met een paardenkoets waarbij het indrukwekkende groene landschap aan je voorbij glijdt. 

 

Onovertroffen gezelligheid

In het sfeervolle Gasthof Alpenrose in Sankt Koloman kun je volop genieten van typisch Oostenrijkse gemütlichkeit. Heidi, Sepp en Gerti Weissenbacher begroeten je met hartelijke gastvrijheid en verwennen je met warme aandacht.

dagprogramma

Dag 1: maandag 26 juni

Reisdag

Om 08:00 uur vertrekken we vanuit Veenendaal en rijden we via een prachtige route door het Midden Rijndal naar Nördlingen in Duitsland aan de Romantische Strasse. Nördlingen is een bijzonder mooi historisch stadje gebouwd in een krater. De stad is omgeven door stadsmuren en ademt de sfeer van voorbije eeuwen. Het lijkt alsof de tijd is blijven stilstaan. De stad is rijk aan theaters, pleinen, restaurants en spirituele plaatsen.

 

Dag 2: dinsdag 27 juni

's Morgens na het ontbijt nemen we rustig de tijd om Nördlingen te bekijken. Dan vervolgen we onze weg via de Romantische Strasse naar Gasthof Alpenrose in St.Koloman. Hier genieten we de komende 10 dagen van de hartelijke gastvrijheid van Heidi, Sepp en Gerti Weissenbacher. Het Gasthof Alpenrose biedt een magnifiek uitzicht op het groene dal en op de bergen in Duitsland aan de overzijde. Je kunt vanaf het terras het zogenaamde “Adelaarsnest“ van Adolf Hitler zien liggen.

 

Dag 3: woensdag 28 juni

Vandaag gaan we naar de Königssee in Duitsland. Dit beroemde meer, omringd door majestueuze bergen nodigt uit voor een heerlijke boottocht. De indrukken tijdens de rit met onze comfortabele touringcar zullen onvergetelijk zijn. Eenmaal terug in Alpenrose genieten we na op het zonneterras.

 

Dag 4: donderdag 29 juni

Dachsteiner bergmassief

Per bus rijden we naar de sfeervolle plaats Werfenweng. De kabelbaan Ikarus 1834 neemt ons mee naar een hoogte van ruim 1800 meter. We staan te midden van een prachtig berglandschap; op een van de mooiste toppen van het Salzburgerland. Het biedt een spectaculair uitzicht op het Dachtsteinmassief; over maar liefst 40 bergtoppen waaronder de indrukwekkende Grossglockner.

 

Na de lunch maken we een tocht met een paardenkoets door het ruime groene dal.

 

Dag 5: vrijdag 30 juni

We beginnen de dag met een bezoek aan de kristalheldere meertjes van Gosau waar we de schoonheid van de natuur op ons laten inwerken. Vervolgens rijden we door naar het Hallstättermeer waar we een ontspannen boottocht maken. 

 

Dag 6: Zaterdag 1 juli

Berchtesgaden

Vandaag staat in het teken van cultuur. Je brengt een bezoek aan het historische stadje Berchtesgaden, parel van de Duitse Alpen en een must voor cultuur- en geschiedenisliefhebbers. Deze stad in Beieren is mede bekend door haar geschiedenis van zoutwinning. Hier loopt een deel van de  “Soleleitung”route, een 31 km lange route die eeuwen geleden is aangelegd met holle boomstammen waardoor opgelost zout  vanuit de zoutmijnen werd vervoerd. We bezoeken de mooie Altstadt met zijn vakwerkhuizen en het Kehlstein museum. Hier komt u alles te weten over de geschiedenis van het “ Adelaarsnest”.

 

Dag 7: Zondag 2 juli

’s Morgens kun je een kerkdienst bijwonen. ’s Middags kun je een heerlijke wandeling maken in de mooie omgeving.

 

Dag 8: Maandag 3 juli

Onze prachtige busrit over de Postalm  brengt ons naar Gschwendt aan de Wolfgangsee. We stappen hier op de boot en laten de bijzondere natuur heerlijk aan ons voorbijglijden. 

  

Dag 9: Dinsdag 4 juli

Het Witte Goud

Vandaag ontdekken we de geheimen van het “Witte Goud “ in de bergen onder ons bij ons bezoek aan de zoutmijn. We maken hier een rit met een treintje en varen over een ondergronds meer.

 

Bluntautal

Het Bluntautal beroert de ziel en is in zijn natuurlijke schoonheid uniek. Het is een van de mooiste plekjes van het Salzburgerland. Het water van Torrener Ache weerspiegelt een adembenemend landschap.

          

Dag 10: Woensdag  5 juli

Vandaag staat een bezoek aan Salzburg op het programma. Salzburg staat bekend om haar barok en muziek en is mede beroemd als geboortestad van Mozart. Salzburg wordt ook wel het "Rome van Oostenrijk" genoemd. Niet voor niets staat de historische binnenstad op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het is een stad met pracht en praal, met bijzondere gebouwen als de Dom en de vesting. Je maakt een uitgebreide stadswandeling.

 

Dag 11: Donderdag 6 juli

Helaas zit de reis er op. Per luxe touringcar rijd je terug naar Nederland.

 

  

 

 

Accommodaties

Gasthof Alpenrose - St. Koloman

Hartelijk welkom in Gasthof Alpenrose, gelegen aan de rand van een indrukwekkende bergwereld en...

Gasthof Alpenrose - St. Koloman

Hartelijk welkom in Gasthof Alpenrose, gelegen aan de rand van een indrukwekkende bergwereld en vormt een ideale uitvalsbasis. Heidi en Sepp Weissenbacher zorgen voor een familiaire en gezellige sfeer. De kamer is warm en comfortabel ingericht en van alle gemakken voorzien

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
prijsinformatie - Oostenrijk 11 dagen

Inclusief:

 • vervoer per luxe touringcar
 • 10 overnachtingen in een 2-persoonskamer 
 • alle maaltijden
 • kabelbaan
 • tocht met paardenkoets
 • fooien
 • reisleiding Hans Romeijnsen en Ingrid Boer

Exclusief:

 • toeslag 1-persoonskamer € 75,- (beperkt beschikbaar)
 • persoonlijke uitgaven
 • reisverzekering
 • annuleringsverzekering
 • eenmalige poliskosten

Overige informatie

Hotelinformatie

26 – 27 juni: Gasthof Sonne in Nordlingen; 1 nacht

27 juni – 6 juli: Berggasthof „ALPENROSE“ in St. Kolomon: 9 nachten

Totaal 10 nachten

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief