Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Osterspai - Werelderfgoed Midden-Rijndal

Groepsreis vanuit één hotel, Busreis

Deze geheel vernieuwde en afwisselende reis brengt u naar het Midden-Rijndal, een regio die prijkt op de werelderfgoedlijst van Unesco. U verkent dit gebied met zijn indrukwekkende en gevarieerd natuurlandschap op allerlei manieren. Natuurlijk per eigen touringcar naar leuke, historische stadjes met vakwerkhuizen, kastelen en wijngaarden die dit gebied rijk is. Ook staan verschillende boottochten, treinritten en tours met bergbanen op het programma.  Of wat denkt u van een wandeling over de langste hangbrug van Europa en een bezoek aan een edelsteenmijn? Deze vernieuwde reis wordt afgesloten met een bezoek aan Bonn, de geboortestad van Beethoven. Gaat u mee?

Van dag tot dag

Dag 1, maandag 20 augustus: Heenreis - Osterspai

In de ochtend vertrek per touringcar vanuit Veenendaal of Duiven naar Bocholt voor koffie en lunch. Aansluitend naar uw eindbestemming .

 

Dag 2, dinsdag 21 augustus: Bad Ems

In de ochtend een bezoek aan Bad Ems, een beroemd kuuroord gelegen aan de Lahn-rivier, met mooie gebouwen, het historische badhuis en Kurpark. Deze stad wordt ook vaak ‘Kaiserbad’ genoemd, omdat keizer Wilhelm I hier bijna twee decennia gewoond heeft. Met de steile kabelspoorbaan Kurwaldbahn gaat het omhoog. Onder het genot van een drankje kunt u van het uitzicht genieten. ‘s Middags maakt u een boottocht op de rivier de Lahn.

 

Dag 3, woensdag 22 augustus: Geierlay – wijnproeverij Alken

’s Ochtends met de stoeltjeslift omhoog naar het ‘Vierseenblick’. Vanaf hier heeft u een mooi uitzicht over Boppard en de Bopparder Hamm. Vervolgens naar de grootste hangbrug van Europa, de Geierlay, die 360 meter lang is en de plaatsen Mörsdorf en Sosberg verbindt. De brug hangt honderd meter boven het dal van het riviertje de Mörsdorfer Bach. Daarna een wijnproeverij in Alken waar de wijnboer u, onder het genot van verschillende wijnen, alles vertelt over de wijn en het wijnproces.

 

Dag 4, donderdag 23 augustus: Kamp Bornhofen – boottocht Bingen

Met de touringcar naar Kamp Bornhofen waar u inscheept voor een boottocht door het Midden-Rijndal naar Bingen. Na de lunch bezoekt u deze stad met z’n gezellige centrum en promenade langs het water. U ziet o.a. het klooster Rupertsberg en de bedevaartskerk Rochuskapel, beiden hooggelegen op een berg. Op de terugweg naar uw hotel een fotostop in St.Goar bij de grootste vrij hangende koekoeksklok ter wereld.

 

Dag 5, vrijdag 24 augustus: Unkel – Erpel - Linz

Vandaag een bustocht naar een aantal van de vele schilderachtige dorpjes en stadjes die het Rijndal telt, zoals Unkel, Erpel en Linz. Deze nodigen u uit om hun historische pracht met veel vakwerkhuizen, gezellige winkelstraatjes en terrasjes te verkennen.

 

Dag 6, zaterdag 25 augustus: Kobern-Gondorf – boottocht Moezel

Naar Kobern-Gondorf, een historisch wijndorp met middeleeuwse gebouwen. U ziet de beroemde Matthiaskapel, het prinselijke kasteel, kasteel Liebieg en de middeleeuwse marktplaats met de Tatzelwurm-fontein. Ook staat hier het oudste vakwerkhuis van Duitsland, het ‘Abteihof St. Marien’. Vervolgens maakt u een boottocht over de Moezel. Zo ziet de wijnranken langs de berghellingen waar de bekende Moezelwijnen vandaan komen.

 

Dag 7, zondag 26 augustus: Vrije dag

‘s Morgens is er gelegenheid een dienst bij te wonen met aansluitend koffie en lunch. De middag is vrij. Uw reisleider nodigt u van harte uit de omgeving wandelend te verkennen.

 

Dag 8, maandag 27 augustus: Rijndal – Idar Oberstein

Deze dag maakt u een dagtocht door het Rijndal, langs de steile wijnhellingen, woeste burchten en beruchte rotsen. Een koffiestop op een uitkijkpunt waar u een prachtig uitzicht heeft over de Rijn. Per veerboot steekt u de Rijn over en rijdt via een mooie route verder naar Idar Oberstein. Hier bezoekt u de beroemde edelsteenmijn.

 

Dag 9, dinsdag 28 augustus: Remagen – boottocht naar Bonn

Na het ontbijt vertrek naar Remagen, bekend om de Ludendorff brug die de Duitsers tegen het eind van de Tweede Wereldoorlog niet konden vernietigen. Zo lukte het de Geallieerde legers de Rijn over te steken. Na de lunch gaat u aan boord voor een boottocht naar Bonn. Bonn, de geboortestad van Beethoven, is de voormalige hoofdstad van West-Duitsland. Naast de vele musea, vindt u hier een schat aan bezienswaardigheden. Tijdens de wandeling komt de geschiedenis van tweeduizend jaar tot leven.

 

Dag 10, woensdag 29 augustus: Engeln - Brohl

Per touringcar naar Engeln. Vanaf hier reist u met de Brohltalbahn naar Brohl. Deze vulkaanexpres is een smalspoorbaan die begint op vierhonderdvijfenzestig meter in de Eifel en afdaalt naar de Rijn. U rijdt in historische wagons die door diesellocomotieven worden voortgetrokken. ‘s Middags met de Marksburg expres naar de burcht Marksburg  voor een bezoek.

 

Dag 11, donderdag 30 augustus: Terugreis Veenendaal/Duiven

U neemt afscheid van Osterspai en begint de terugreis. Onderweg wordt er nog een smakelijke afscheidslunch verzorgd. In het de loop van de middag terugkomst in Nederland.

Accommodaties

Hotel Lindenhof - Osterspai

Het 3-sterren hotel Lindenhof is ideaal gelegen direct aan de Rijn en vormt een uitstekende...

Hotel Lindenhof - Osterspai

Het 3-sterren hotel Lindenhof is ideaal gelegen direct aan de Rijn en vormt een uitstekende uitvalsbasis om dit romantische stukje Duitsland te leren kennen. De familie Volk heet je van harte welkom. Het hotel beschikt over een eigen restaurant. De kamers zijn comfortabel ingericht en van alle gemakken voorzien.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Osterspai - 11 dagen

Inbegrepen

 • Vervoer per Comfort Class touringcar
 • tweepersoonskamer op basis van halfpension (ontbijt en diner)
 • Lunches
 • Entreegelden en excursies volgens programma
 • Fooiengeld
 • Kennismakingsbijeenkomst
 • DrieTour reisleiding

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 135,-
 • Drankjes
 • Overige excursies
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief