Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Rijn en Moezel met Hans Romeijnsen en mogelijkheid tot fietsen

Groepsreis vanuit één hotel, Midden-Europa, Riviercruise

Heerlijk varen over de Rijn & Moezel met het MPS Horizon. De bemanning heet u welkom en zal er alles aan doen om het u zo aangenaam mogelijk te maken. De gastvrijheid staat voorop!  Samen met onze deskundige begeleider Hans Romeijnsen gaat u een geweldige cruise maken. U heeft alle vrijheid om mee te doen aan de excursies of de diverse fietsroutes die zijn uitgestippeld. Beleef de rust, de schitterende natuur en interessante steden en dorpjes waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Het kan allemaal tijdens deze prachtige 7-daagse riviercruise door het Rijn- en Moezeldal. En u bent nergens toe verplicht, want het belangrijkste is… genieten!

Indien u wilt fietsen is het mogelijk uw eigen fiets mee te nemen of u huurt er één aan boord. Ook een elektrische fiets behoort tot de mogelijkheden. Graag aangeven bij uw boeking.

Deze fantastische reis maakt u samen met onze Drietour reisleiders Hans en Ingrid die in alle opzichten rekening houden met uw wensen en u weet, bij hun staat gezelligheid voorop!  Deze reis wordt aangeboden in samenwerking met de Jong Intra.

Van dag tot dag

Dag 1: Arnhem - Düsseldorf
De inscheping voor deze reis geschiedt gewoontegetrouw in Arnhem. Tijdens deze eerste dag kunt u rustig kennis maken met uw medepassagiers en worden de dagprogramma's met u doorgenomen. Voor deelnemers die willen fietsen worden de fietsroutes doorgenomen. In de loop van de avond meren wij af in Düsseldorf waar u 's avonds nog een wandeling kunt maken. 

 

Dag 2: Düsseldorf en Keulen
's Ochtends worden voor de fietsdeelnemers de fietsen klaargezet voor het eerste fietstraject naar Keulen. Overige deelnemers varen naar Keulen en kunnen genieten van de rust en de prachige uitzichten.

 

Dag 3: Remagen en Andernach
Al vroeg in de ochtend varen we verder naar Remagen voor een korte stop. Hier begint de fietsroute naar Andernach. De geschiedenis van deze stad gaat meer dan 2000 jaar terug en het is hiermee een van de oudste steden aan de Rijn. (fietsafstand ca. 26 km) 

 

Dag 4: Winningen en Koblenz
Na het ontbijt vertrekken de fietsers naar Winningen aan de Moezel. De rivier de Moezel wordt ingesloten door steile, veelal met wijngaarden bedekte berghellingen, die samen met de pittoreske dorpjes zorgen voor een schitterend geheel. In Winningen komen de fietsers weer aan boord voor de lunch. Aan het begin van de middag kunt u deelnemen aan een excursie (excl.) naar Cochem. Dit populaire toeristenstadje heeft een prachtige burcht en talrijke historische gebouwen in de middeleeuwse binnenstad. Het schip vaart ondertussen terug naar Koblenz, waar de deelnemers van de excursie weer aan boord komen. (fietsafstand ca. 30 km) 

 

Dag 5: Koblenz en Bonn
Tot de lunch blijven we nog in Koblenz liggen. U kunt uiteraard per fiets de omgeving gaan verkennen, of breng een bezoekje per kabelbaan naar de boven op de berg gelegen vesting. 's Middags vervolgen we onze reis naar de voormalige hoofdstad van Duitsland, Bonn. 

 

Dag 6: Keulen en Düsseldorf
Vanaf Bonn start alweer de laatste fietsroute van deze cruise die u vandaag naar Keulen leidt. Zodra iedereen weer aan boord is varen we door naar Düsseldorf. Net achter het oude centrum vindt u winkels in overvloed. Aan boord treft de bemanning ondertussen alle voorbereidingen voor het Captains Dinner. (fietsafstand ca. 30 km) 

 

Dag 7: Arnhem
Deze afwisselende reis is bijna ten einde. Rond het middaguur passeren wij de grens en om 14.00 uur arriveren wij in Arnhem. Wij zijn er zeker van dat u nog vaak terug zult denken aan al het moois dat u tijdens deze gevarieerde reis heeft gezien. 

Accommodaties

MPS Horizon

Het geliefde MPS Horizon zorgt met haar warm gekleurde interieur voor een gezellige, knusse sfeer aan...

MPS Horizon

Het geliefde MPS Horizon zorgt met haar warm gekleurde interieur voor een gezellige, knusse sfeer aan boord. Op het promenadedek bevindt zich de ruime en uitnodigende salon met een grote bar. De royale afmetingen van de ramen in de salon en het restaurant zorgen ervoor dat u niets van de mooie omgeving hoeft te missen. Op het bovenste dek, het zonnedek, staan stoelen en ligstoelen om heerlijk te ontspannen in de buitenlucht. Vanaf het promenadedek is het zonnedek per stoellift of trap bereikbaar. Ook de hutten voorin op het hoofddek kunt u per stoellift bereiken. De achter gelegen hutten op het hoofddek zijn uitsluitend per trap bereikbaar. De ruime hutten zijn voorzien van badkamer met douche, toilet, wastafel en tv.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Fietscruise Rijn en Moezel - 7 dagen

Inbegrepen

 • Overnachtingen in een tweepersoonshut (hoofddek)
 • Volpension beginnend met lunch op dag één en eindigend met lunch op dag zeven
 • Welkomstcocktail
 • Dagelijks gratis kopje koffie/thee (halverwege de morgen en halverwege de middag)
 • Captains-Dinner
 • Havengelden
 • Drietour reisleider Hans Romeijnsen

Niet inbegrepen

 • Vervoer van en naar het schip
 • Optionele excursies
 • Toeslag éénpersoonshut 210,- per persoon
 • Mogelijkheid tot avond voor vertrek inschepen inclusief ontbijt 39,-
 • Drankjes
 • Fooien

Overige informatie

Fietshuur

Aan boord van het schip is het mogelijk een fiets te huren. Prijs 72,50 per persoon per week. Een elektrische fiets voor 110,- per persoon per week. Het is ook mogelijk uw eigen fiets mee te nemen. Wilt u dit aangeven bij uw boeking? Wanneer u een fiets wilt huren  kunt u dit in de boeking aangeven. Wilt u hierbij ook uw lengte doorgeven?

 

Parkeren

Parkeren in de directe nabijheid van het schip is niet mogelijk. Wanneer u in de buurt wenst te parkeren kunt u het beste gebruik maken van Parkeergarage Rozet.

 

Om nautische redenen kan het noodzakelijk zijn dat van het geplande vaarschema of excursieprogramma wordt afgeweken.

 

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief