Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Lissabon – reis voor mensen met fysieke beperking

Bijbelse groepsreis, Reizend met een fysieke beperking, Vliegreis

Lissabon is hip, Lissabon is gezellig en dynamisch. Kortom, een heerlijke stad voor een mooie vakantie. Het is tevens een stad waar de geschiedenis vanaf druipt. Zo vertrokken in het verleden ontdekkingsreizigers vanuit Lissabon op pad naar het onbekende. In deze week zult u de bekendste monumenten bezoeken, toert u in de omgeving over de prachtige kustwegen en worden culturele bezoeken afgelegd. Zo ziet u een mooi paleis buiten Lissabon, gaat u naar het tegelmuseum en wandelt u door de kloostertuinen. Natuurlijk is er ook voldoende tijd voor af en toe een terrasje, dat hoort toch ook bij vakantie vieren. Gaat u mee?

Programma

Dag 1, woensdag: Amsterdam - Lissabon

Vlucht van Amsterdam naar Lissabon  en transfer naar het hotel in Lissabon.

 

Dag 2, donderdag: Lissabon

Deze dag brengt u door in Lissabon. U bezoekt de bekende wijk Belém, rijk aan geschiedenis en prachtige monumenten. Vanaf hier vertrokken destijds vele Portugese ontdekkingsreizigers op hun reis naar het onbekende. U ziet de Belém Toren en het Monument der Ontdekking. Verder bezoekt u het Nationale Koetsmuseum, met misschien wel de mooiste verzameling koetsen van Europa. Wie zin heeft, kan tot slot nog iets drinken op de Ribeira Markt. Een afwisselende dag.

 

Dag 3, vrijdag: Dagtocht Parque das Nações

Een stuk buiten het centrum van Lissabon vindt u Parque das Nações. Het is de oorspronkelijke locatie van de Expo ’98 en tegenwoordig een staaltje van moderne architectuur. Vooral het dak van het Oriente Station is zeer opvallend. Daarna bezoek aan het Oceanarium, het op een na grootste zeeaquarium ter wereld, waar een duizelingwekkende hoeveelheid grotere en kleine vissen huist. Tot slot een bezoek aan het Tegelmuseum waar u zelf ook aan de slag kunt om een tegeltje te beschilderen.

 

Dag 4, zaterdag: Bezoek aan een wijnboerderij: Quinta de Vinhos de Carcavelos

Vandaag gaat u op excursie buiten de stad. Bezoek aan een wijnboerderij: Quinta de Vinhos de Carcavelos. De wijnproductie stamt hier al uit de 14e eeuw. Natuurlijk is er gelegenheid om de wijnen ook te proeven. De rondrit wordt vervolgd langs de westkust van Portugal, met mooi kliffen en stranden en kleine vissersdorpjes. In Ericeira krijgt u de tijd om zelf wat rond te kijken. Daarna terug naar het hotel.

 

Dag 5, zondag: vrije dag

Het is zondag. De dag is vrij te besteden. Als u wilt, kunt u misschien naar een museum of een park. Bijvoorbeeld het Scheepvaartmuseum of het Fadomuseum. Er wordt gezamenlijk geluncht in het hotel.

 

Dag 6, maandag: Excursie naar het Nationaal Paleis van Queluz

Deze dag maakt u een excursie naar het Nationaal Paleis van Queluz, ook wel het Portugese Versailles genoemd. De tuinen zijn er prachtig, maar het paleis staat ook bekend om de fraaie bouwstijl. Via Cascais en Cabo de Roca, het meest westelijke punt van Europa, rijdt u terug naar Lissabon. .Een prachtige rit langs de kust.

 

Dag 7, dinsdag: Bezoek aan het Klooster van Jerónimos

Niemand kan Lissabon verlaten zonder een kijkje genomen te hebben bij het Klooster van Jerónimos, bekend om de prachtige architectuur. Alleen de kerk zal van binnen bekeken worden, de rest van het klooster ziet u alleen vanaf de buitenkant. Bij de bekendste bakker van Lissabon, kunt u als u zin heeft een gebakje eten. De bakkerij bestaat al sinds 1837. Vervolgens rijdt u naar het centrum van Lissabon, naar de wijk Baixa, waar u in de buurt van de bekende pleinen en de Avenida de Liberdade tijd heeft om nog wat te winkelen of op een terrasje te zitten, te midden van het drukke stadsleven. Want dat Lissabon een bruisende stad is, dat zult u na deze afwisselende week zeker ervaren hebben.

 

Dag 8, woensdag: Lissabon - Amsterdam

Vertrek richting de luchthaven en terugvlucht naar Amsterdam.

Accommodaties

Hotel Vila Galé Opera**** - Lissabon

Dit moderne hotel ligt vlak bij de historische wijk Belém en kijkt uit over de rivier Tagus. Op 5...

Hotel Vila Galé Opera**** - Lissabon

Dit moderne hotel ligt vlak bij de historische wijk Belém en kijkt uit over de rivier Tagus. Op 5 minuten loopafstand is een gezellige buurt met restaurantjes. Het gehele hotel beschikt over gratis wifi, er zijn meer dan 250 kamers (waarvan een aantal aangepast zijn), een restaurant, een bar en verder is er een binnenzwembad en sauna aanwezig in het hotel. Buiten is er een terras. De kamers zijn voorzien van een eigen badkamer, airconditioning, een haarföhn, telefoon, televisie en op verzoek een ‘safe’.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie Lissabon–reis voor mensen met fysieke beperking

Inbegrepen

 • Vliegreis Amsterdam - Lissabon - Amsterdam met TAP
 • Luchthavenbelastingen en overige heffingen
 • Vervoer ter plaatse in aangepaste bus
 • 7 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer
 • Alle maaltijden
 • Lokale Engelssprekende gids
 • Entrees
 • Fooien
 • DrieTour reisleider en begeleidingsteam
 • Kennismakingsbijeenkomst

Niet inbegrepen

 • Toeslag éénpersoonskamer 360,- 
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Begeleiderskorting 135,- 

Overige informatie

Het programma kan, bijvoorbeeld door overheidsmaatregelen, wijzigen.

 

Vluchtschema (onder voor behoud van wijzigingen)

Datum Van Naar Vluchtnummer Vertrek Aankomst
3 april 2019 Amsterdam Lissabon TP663 13:45 uur 15:50 uur
           
10 april 2019 Lissabon Amsterdam TP662 14:55 uur

18:50 uur

 

Minimale groepsgrootte voor deze reis: 20

 

Reizen voor mensen met een fysieke beperking

DrieTour organiseert al vele jaren speciale reizen voor mensen met een fysieke beperking:

mensen die niet goed genoeg ter been zijn om aan ons reisprogramma deel te nemen. Bij de reis voor mensen met een fysieke beperking is het meenemen van een opklapbare rolstoel of rollator echter (beperkt) toegestaan. Maar u mag niet volledig rolstoel-gebonden zijn; u moet een stukje kunnen lopen (bijvoorbeeld om in de badkamer te komen) en enkele treden op en af kunnen (eventueel met hulp van iemand). Wij maken gebruik van hotels waarbij een aantal kamers is aangepast en meestal niet van volledig aangepaste hotels. De hotels zijn voorzien van een lift!  Het kan voorkomen dat  bijvoorbeeld de badkamer niet rolstoeltoegankelijk is. Maar dit is ook niet voor alle deelnemers nodig.

 

Begeleiding

De reisleiding is verantwoordelijk voor alle organisatorische aspecten, terwijl de verpleegkundige de ‘medische’ begeleiding voor zijn/haar rekening neemt. Hij/zij wordt bijgestaan door een team van vrijwilligers dat assisteert bij de verzorging en het duwen van de rolstoel. U kunt bijvoorbeeld hulp verwachten bij douchen en/of aankleden, aantrekken van steunkousen, eten ophalen bij het buffet e.d. Mensen die dag en nacht volledige verzorging nodig hebben of sondevoeding krijgen, kunnen helaas niet deelnemen aan de reis.

 

Eigen begeleider

Indien u voor een eigen begeleider zorgt die in staat is uw verzorging voor zijn/haar rekening te nemen en uw eventuele rolstoel in normale situaties kan duwen, heeft hij/zij recht op een korting. Als u geen begeleider kunt vinden, proberen wij een extra teamlid te vinden. Uw kans op deelname aan de reis is met een eigen begeleider echter groter. Het aantal teamleden vanuit DrieTour is namelijk beperkt.

 

Inschrijfprocedure

Overweegt u om mee te gaan, dan kunt u zich online aanmelden via de site. U ontvangt dan een vragenformulier, dat u z.s.m. moet invullen en terugsturen. De formulieren worden door ons gescreend.

De gegevens blijven uiteraard strikt vertrouwelijk. De verpleegkundige beslist indien noodzakelijk in overleg met u (en eventueel uw eigen arts) of u mee kunt met de reis. Als hij/zij groen licht gegeven heeft, boeken wij u definitief. U ontvangt dan een bevestigingsnota via de mail en op dat moment gaan de algemene voorwaarden gelden. Deze procedure duurt enige tijd! Aanmeldingsformulieren worden verwerkt op volgorde van binnenkomst, daarbij rekeninghoudend met beschikbaarheid van 1-persoonskamers en teamleden. Het boeken van een ‘kamer op indeling’ is bij deze reis niet mogelijk. Als u een eigen reisgenoot heeft, kunt u wel kiezen voor een 2-persoonskamer of 2-persoonskamer met aparte bedden.

 

Informatiebijeenkomst

De kennismakingsbijeenkomst is gepland op zaterdag 16 maart.

Deze vindt plaats in Nieuw Salem, De Lei 86 te Driebergen.

(datum en tijd onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

Een uitnodiging met de definitieve datum en tijd ontvangt u ongeveer 2/3 weken van te voren.

Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief