Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

3-daagse Retraite Abdij van Egmond

Groepsreis vanuit één hotel, Eigen vervoer

3-daagse retraite Abdij van Egmond

 

Bent u op zoek naar rust en verinnerlijking? Wilt u leven vanuit uw hart en thuiskomen bij uzelf? Bent u op zoek naar schoonheid en stilte? De Abdij van Egmond is al eeuwenlang een plek van gebed en spiritualiteit en biedt u toegang tot de levensbronnen die kracht leveren voor het bestaan van alledag. In het eeuwenoude monniksleven schuilen wijsheden die voeden: geestelijke verdieping, spiritualiteit, reflectie, rust en aandachtige stilte.

 

Tijdens een 3-daagse retraite volgt u in stilte het leef- en gebedsritme van de monniken waarbinnen ruimte is voor bezinning. In de ochtend en middag is er een programma van circa 1,5 uur. Daarnaast is er stille tijd om te wandelen, lezen, schrijven en te genieten. Het programma van de retraite van 31 maart staat in het teken van de Vastentijd - Op weg naar Pasen. De retraite van 24 november staat in het teken van de Adventstijd - Op weg naar Kerst.

 

Gastenhuis Abdij van Egmond

U bent van harte welkom in het gastenhuis van de Sint-Adelbertabdij. Een plaats van gebed en ontmoeting, van rust en stilte, waar iedereen zich thuis mag voelen en op adem kan komen. Een oord waar men zich erop toelegt ‘vrij te worden voor God’, naar de wapenspreuk van de Abdij: ‘Deo Vacare’. De keurig ingerichte gastenkamers zijn voorzien van eigen douche en toilet.

dagprogramma

Vrijdag

Vanaf 15:00 uur word je van harte welkom geheten in het gastenhuis van de Sint-Adelbertabdij. Na een korte rondleiding kun je om 17:00 uur de Vespers in de kapel bijwonen, waarna je de broodmaaltijd gebruikt. 's Avonds geeft Broeder George een korte introductie over het leven in het Benedictijnse klooster. De dag wordt afgesloten met de completen, waarna voldoende tijd is om je eigen gedachten te ontwikkelen, tijd voor persoonlijke bezinning.

 

Zaterdag

Wie het volledige ritme van de monniken wil volgen, kan 's morgens om 06:00 uur naar de lezingendienst. De ochtend start echter om 07:30 uur met een morgendienst waarna je het ontbijt in stilte gebruikt. Na het ontbijt geeft een van de monniken een uitgebreide uitleg over het Lectio Divina, een introductie van de eucharistieviering. Aansluitend ga je naar de Eucharistieviering in de Abdijkerk. En dan volgt Lectio Divina in de praktijk. Om 12:30 uur woon je het middaggebed bij in de Abdijkerk en geniet je daarna van een warme maaltijd samen met de monniken.

 

's Middags heb je de mogelijkheid om een stiltewandeling te maken door het schitterende natuurgebied dat grenst aan de Abdij. Om 17:00 uur kun je de Vespers bijwonen, waarna je de broodmaaltijd gebruikt. De dag wordt afgesloten met de completen.

 

Zondag

Je volgt het ritme van de monniken: de lezingendienst, ontbijt in stilte en aansluitend de Eucharistieviering. Vervolgens mag je delen wat het verblijf in de Abdij met je heeft gedaan. Anky Floris begeleidt dit proces en helpt je hoe je je ervaringen meeneemt in het dagelijkse leven. Ze helpt je een ritueel te ontwikkelen bijv. door een eigen kaars te beschilderen.

 

Na het middaggebed en de warme maaltijd met de monniken, neem je afscheid.

 

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Abdij van Egmond 3 dagen

Inclusief:

 • twee overnachtingen in het gastenverblijf Abdij van Egmond
 • alle maaltijden
 • ontmoeting Br. George
 • ochtend- en middag programma
 • begeleiding vanuit de Abdij
 • mogelijkheid tot persoonlijke gesprekken met een van de monniken

Exclusief:

 • vervoer naar de Abdij van Egmond
 • DrieTour-reisleiding
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief