Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Cruise Moskou-St. Petersburg

Groepsrondreis, Riviercruise

Op bezoek bij de tsaren

De interessante en roerige Russische geschiedenis staat garant voor een onvergetelijke vakantie! Heb je altijd al eens zélf willen ervaren hoe de tsaren leefden? Hun verhalen komen in St. Petersburg op elke straathoek tot leven. En wie wil nou niet de Hermitage bezoeken en urenlang rondkijken in het prachtige winterpaleis met z’n duizelingwekkende collectie? Ontdek ook de veelzijdige Russische cultuur in de machtige metropool Moskou, de kleine stadjes van de Gouden Ring en op het authentieke platteland. Deze prachtige 11-daagse cruise vangt aan in Moskou en voert je over de rivieren Wolga en Neva naar St. Petersburg. Geniet van het verblijf aan boord van een comfortabel cruiseschip, maak interessante excursies en bewonder het landschap dat aan je voorbijglijdt.

Programma

Dag 1

We vliegen van Amsterdam, met een overstap in Frankfurt, naar Moskou. Transfer naar de haven en inscheping op cruiseschip MS Anton Chekhov. Op je gemak kun je je installeren in je hut op het bovendek.

 

Dag 2

Ontdek fascinerend Moskou, het politieke en economische centrum van Rusland. Maar liefst 11 miljoen Moskovieten leven in deze immense metropool. Het hart wordt natuurlijk gevormd door het Rode Plein, met de tombe van Lenin, de Basiliuskerk en aan de rand van het plein de bekende torens van de kathedraal, die trots boven de muren van het almachtige Kremlin uitsteken. Tijdens een citytour ontbreekt het Rode Plein dan ook niet!

 

Na de lunch aan boord volgt vrije tijd om Moskou zelf te verkennen. Er worden enkele optionele excursies aangeboden zoals een bezoek aan de Tretjakov Gallerij en een lichttour om te genieten van Moskou by night. De kosten voor optionele excursies zijn voor eigen rekening.

 

Dag 3

’s Ochtends brengen we een bezoek aan het Kremlin, met een lange traditie van kerkelijke leiders en heersers, van Iwan de Verschrikkelijke tot aan Stalin. De kathedraal was het hoofdkwartier van de machtige Russisch-orthodoxe kerk, maar nadat St. Petersburg hoofdstad geworden was van het grote Russische rijk, raakte het enigszins in verval. De communisten maakten er weer het politieke centrum van. Ook de pracht en praal binnen de muren, waar nog altijd de regering van Rusland zetelt, zul je niet snel vergeten!

’s Middags is er een welkomstreceptie en kun je  genieten van een cocktail. In de loop van de middag vertrekt het schip en zet het koers naar Uglich.

 

Dag 4

De Wolga voert ons door een typisch Russisch landschap naar Uglich. Reeds van verre zie je de Verrijzeniskathedraal en de St. Jan kerk opdoemen, de kenmerken van de in 1148 gestichte stad. Ook Uglich heeft een Kremlin, dat een versterkt fort is waar de heren van zowel de stad als de kerk veilig zetelden. In Uglich is het belangrijkste gebouw het Paleis van tsaar Dmitry. Er volgt een stadswandeling en we bezoeken onder meer de rode St. Dmitriuskerk, ook wel Bloedkerk genoemd. Dmitry was de zoon en troonopvolger van Ivan de Verschrikkelijke en werd volgens legende in 1591 op 10-jarige leeftijd in een vlaag van razernij door zijn eigen vader vermoord. Bezoek ook zeker de Transfiguratiekathedraal, bekend om zijn iconostase.

 

Dag 5

Het MS Anton Chekhov legt aan in Yaroslavl, een van de oudste steden van de Gouden Ring met als pronkstuk de Profeet Eliaskerk. De stad was in de middeleeuwen na Moskou de tweede (handels)stad van het Europese deel van Rusland. De rivaliteit met de hoofdstad uitte zich in de bouw van kerken welke groter en mooier moesten zijn dan in de hoofdstad. Beste voorbeeld is de Abdij, die eens de rijkste en best verstevigde abdij van Rusland was. Tijdens een rondrit bewonder je de talrijke bezienswaardigheden, waaronder de beeldschone Profeet Eliaskerk en het Spaso-Preobrazgensky klooster.

 

Dag 6

Genietend van een voorbijkomend afwisselend landschap met kleine dorpen bestaande uit gekleurde huisjes en vele dennen- en berkenbossen, varen we richting het plattelandsdorp Goritsy. Het dorp is genoemd naar het in de 16e eeuw gebouwde Goritsy Nonnen klooster. Bij aankomst in Goritsy rijden we richting Kirillov waar we het Belozersky klooster bezoeken, gesticht door de Sint-Kiril. Het klooster bestaat o.a. uit een kathedraal uit de 13e eeuw met prachtige fresco’s.

 

Dag 7

De cruise gaat verder over het Onega meer, waar we aanmeren bij Kizhi, een klein schilderachtig eiland. We maken een wandeltocht over het eilandje. Tijdens de wandeling door het openluchtmuseum, dat bestaat uit indrukwekkende houten constructies en gebouwen, ziet je de kerk van de Gedaanteverwisseling van de Heilige Verlosser. Een meesterwerk bestaande uit tweeëntwintig koepels en gebouwd zonder het gebruik van metalen spijkers.

 

Dag 8

We varen over de schilderachtige Svir Rivier, die in verbinding staat met het Onega meer en het Ladoga meer. We gaan aan land bij Mandrogi om het traditionele leven te ontdekken, waar nog oude ambachten beoefend worden. Mandrogi is een typisch Russisch dorpje en bekend staat om zijn prachtige natuur. Tevens is het ook de aangewezen plaats om een folklore show bij te wonen of een leuk souvenirtje voor thuis uit te zoeken in een van de gezellige winkeltjes. ’s Avonds kun je aan boord genieten van een galadiner.

 

Dag 9

Via het Ladoga meer en de rivier de Neva vaart het schip naar St. Petersburg, gesticht door Peter de Grote. De stad is gebouwd op 42 eilanden, die met elkaar in verbinding staan door bruggen. De stad wordt ook wel het Venetië van het noorden genoemd. Het is een van de mooiste steden ter wereld. Als we aankomen volgt een oriënterende rondrit door St. Petersburg. Tijdens deze tour zie je o.a. het Smolny complex gebouwd door Rastrelli in de 18e eeuw, de Nevsky Prospekt, de hoofdstraat van de stad, de St. Isaac kathedraal en de Christus de Verlosser kathedraal.

 

Na de lunch is er vrije tijd om zelf op onderzoek uit te gaan of deel te nemen aan een van de optionele excursies. Zo kun je naar Peterhof voor een bezoek aan het grote paleis met het park, een koninklijk decor van talloze in goud vergulde fonteinen, sculpturen en paviljoens. Of naar tsarendorp Tsarkoye Selo waar het voormalige zomerpaleis van Katharina de Grote te vinden is. Tenslotte kun je een bezoek brengen aan het Yusupov Paleis. de eclectische stadsresidentie van de familie die bijna net zo rijk was als de tsaar - en waar de monnik Raspoetin vermoord werd.

De kosten voor optionele excursies zijn voor eigen rekening.

 

Dag 10

De gehele ochtend staat in het teken van de wereldberoemde Hermitage. Het museum is ontstaan uit een verzameling van tsarina Katharina de Grote. De totale collectie bevat meer dan 3 miljoen kunststukken waarvan enkele gemaakt door Nederlandse en Vlaamse meesters. Zoals het schilderij van “de Verloren Zoon” van Rembrandt. Tijdens de uitgebreide rondleiding krijg je een goede indruk van de collectie.

’s Middags vrij voor eigen ontdekkingen.

 

Dag 11

In de loop van de ochtend volgt de ontscheping en de transfer naar de luchthaven van St. Petersburg. Terugvlucht naar Amsterdam, met onderweg een overstap in Frankfurt.

Accommodaties

MS Anton Chekhov

Het 3-sterren plus MS Anton Chekhov werd in 1978 in Oostenrijk gebouwd. Voorheen heeft het schip...

MS Anton Chekhov

Het 3-sterren plus MS Anton Chekhov werd in 1978 in Oostenrijk gebouwd. Voorheen heeft het schip jarenlang in Siberië gevaren, maar sinds 2004 vaart het over de Russische wateren. Het schip is meerdere malen gerenoveerd zodat het nu volledig voldoet aan de eisen van de moderne vakantieganger. Het MS Anton Chekhov onderscheidt zich van andere schepen door de comfortabel ingerichte hutten en het unieke design van de openbare ruimtes. Aan boord treft u 2 restaurants, 2 bars, leesruimte en beautysalon. Er is zelfs een overdekt zwembad aan boord. Aan boord worden diverse activiteiten georganiseerd zoals aerobics, folkloristische concertavonden, dansvoorstellingen en regelmatig wordt u vermaakt door een live-orkest.

terug
Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inclusief

 • Vliegreis
 • Vervoer ter plaatse
 • 2-persoonshut bovendek
 • Alle maaltijden
 • Welkomstcocktail
 • Gala-afscheidsdiner
 • Activiteitenprogramma aan boord
 • Entrees
 • Fooien
 • Havengelden
 • Visum
 • Lokale gidsen
 • Reisleiding
 • Kennismakingsbijeenkomst

Exclusief

 • Toeslag 1-persoonshut bovendek € 650
 • Optionele excursies
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering

Overige informatie

 • De reis met vertrek op 31 mei is van dinsdag t/m vrijdag, de reis met vertrek op 15 augustus van maandag t/m donderdag.
 • Het vaarschema en excursieprogramma zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen bijvoorbeeld door hoog en laag water, wachttijden en drukte bij sluizen en bruggen.
 • Uw paspoort dient bij terugkomst van uw reis nog minimaal 9 maanden geldig te zijn.

 • Voor een bezoek aan Rusland is een toeristenvisum nodig. De visumaanvraag wordt door DrieTour verzorgd.
 • Neem voor de laatste informatie over inentingen contact op met uw huisarts of GG&GD.
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief