Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Nieuw Zeeland

Groepsrondreis, Vliegreis

Aotearoa; Land van de lange witte wolk

Ontvlucht het koude en herfstachtige Nederland en maak de reis van uw leven!

In Nieuw Zeeland is het in november namelijk net voorjaar.

Tijdens deze reis maak je kennis met zowel het Noorder- als het Zuidereiland.

Nergens ter wereld vind je in één land zoveel verschillende landschappen. Glooiende groene heuvels worden afgewisseld met bergpassen, gletsjers, gebieden waar geisers actief zijn, vulkanen, fjorden en subtropische wouden. De Maori cultuur heeft nog altijd grote invloed, maar ook de Europeanen hebben hun sporen achtergelaten. Met name de grote afwisseling van landschappen zorgt ervoor dat je je tijdens deze fantastische reis geen moment verveelt! Je overnacht in goede 3/4* hotels.

Programma

Dag 1 en 2

Reisdagen

Vlucht van Schiphol via Dubai naar Auckland waar je op dag 3 aankomt.

 

Dag 3

Aankomst Auckland en bezoek aan de Skytower

Aankomst in Auckland in de ochtend. Aansluitend een stadstour, een bezoek aan de Sky tower en een bezoek aan het Auckland museum. Vandaag krijg je een eerste indruk van Auckland en omgeving vanaf de 328 meter hoge Skytower, de hoogste toren van Nieuw Zeeland!

Aansluitend een transfer naar het hotel. De rest van de middag kun je uitrusten van de lange vlucht en acclimatiseren.

 

Auckland

Auckland is een multiculturele stad met Europeanen, Aziaten, Maori en eilandbewoners uit de Stille Oceaan. De stad is gebouwd op vijftig eilandjes en gedoofde vulkanen en is één van de mooiste havensteden ter wereld. Tijdens een stadsrondrit zie je de belangrijste bezienswaardigheden van de “City of Sais;” zoals het waterfront en de havens evenals de leuke wijk Parnell. In het Auckland muserum kom je meer te weten over de geschiedenis van de oorspronkelijke bewoners van de satd. Dit volkenkundig en natuurhistorisch museum is gevestigd in een mooi gebouw met neoklassieke zuilen aan de voorkant.

 

Dag 4

Hobbiton Film set

Door een agrarisch gebied met overwegend veeteelt rijd je naar Matemate vlakbij de Hobbiton fillm set. Hier maak je een tour door Middle-earth zoals dat werd gebouwd voor The Lord Of The Rings. Bekijk de functionerende schapenboerderij die filmregisseur Peter Jackson heeft omgetoverd in het dorp Hobbiton voor zijn epische Lord of the Rings-filmtrilogie. Neem een foto van de hobbithuizen en krijg te horen hoe de films zijn gemaakt.

 

Kiwi Farm

Op het programma staat ook een bezoek aan een Kiwi boomgaard waar je van alles te weten komt over deze groene vitaminebom. Na de rondleiding een afternoon tea met scones en natuurlijk kiwi-jam.

 

Vervolgens rijd je naar het hotel in het zwavelhoudende gebied van Rotorua.

 

Dag 5

Het Agrodome

In het Agrodome wordt je voorgesteld aan 19 verschillende soorten schapen en je ziet hoe een schaapscheerder binnen luttele seconden deze beesten van hun vacht ontdoet. Ook worden er demonstraties gegeven hoe schapenhonden hele kuddes bij elkaar drijven.

 

Rainbow Springs

Vervolgens ga je naar de beroemde forellenkwekerij van Rainbow Springs. Hier zie je ook lokale flora en fauna (o.a. de bekende kiwi vogel, natonala symbool van Nieuw Zeeland).

 

Het Whakarewarewa park

In het Whakarewarewa park zul je verbaasd staan over de vele poelen vol bubbelende, hete modder, actieve geisers en zwaveldampen. In het reservaat vind je ook het Maori Arts & Crafts Centre. Rotorua staat bekend om de Maori cultuur die hier levend wordt gehouden. Een Maori gids zal de rondleiding door het park verzorgen.

 

Tamaki Maori Viallge

Aan het einde van de middag ben je uitgenodigd in het Tamaki Maori Village, een authentiek Maori-dorp zoals deze eruit zag voor de Europese invasie van Nieuw-Zeeland. Hier kun je kennismaken met Maori-kunstvormen, tradities en verschillende zang- en dansvormen. Er is volop gelegenheid om met de Maori van gedachten te wisselen tijdens de “hangi”. Een traditionele Maori methode om eten te bereiden in een kuil in de grond die wordt opgewarmd met hete stenen en tjdens het kookproces helemaal met aarde wordt afgedekt.

 

Dag 6

Naar Wellington

Via de Huka watervallen, het Taupo meer, het grootste zoetwatermeer van Nieuw Zeeland, en het Tongariro National Park reis je naar Wellington, de meest zuidelijke hoofdstad van de wereld.

 

Dag 7

Zondag

Vrije zondag in Wellington. Gelegenheid om een lokale kerkdienst bij te wonen.

 

Dag 8

Wellington

Verkenning van Wellington met onder andere een bezoek aan Mount Victoria voor een adembenemend uitzicht over de stad, het Te Papa museum dat zowel primitieve Maori- als hedendaagse kunstcollecties herbergt en de parlementsgebouwen. Wellington heeft een mooie natuurlijke haven en is omgeven door groene heuvels.

 

Dag 9

Naar het Zuidereiland en wijnproeverij

Overtocht over de Cook Strait naar Picton op het Zuidereiland, een mooie tocht van ca. 3 uur.

Je verblijf op het Zuidereiland begint met een wijnproeverij in Blenheim. Je overnacht in het plaatsje Nelson.

 

Dag 10

Franz Josef Gletsjer

Van Nelson via Greymouth naar Franz Josef Glacier. De naam zegt het al, je bevindt je ineens temidden van gletsjers en alpine gebergte. Je kunt genieten van de mooie omgeving tijdens een vrije middag of je kunt deelnemen aan een optionele excursie, zoals naar de warmwaterbronnen.

 

Dag 11

Naar Queenstown

Vandaag maak je een mooie rit door het gebied van de vroegere goudzoekers. Je passeert heldere meren en de Fox en Brewster gletsjers. Via de Haast Pass en Wanaka bereik je uiteindelijk Queenstown, deze adrenaline stad van Nieuw Zeeland is prachtig gelegen aan het Wakatipu meer en wordt omringd door het Remarkable gebergte. Queenstown is het centrum voor avontuurlijke sporten.

 

Dag 12

Arrowtown

’s Ochtends verken je Queenstown en omgeving. Zo bezoek je Arrowtown, een historisch stadje waar je een indruk kunt krijgen hoe men hier leefde tijdens de goudkoorts van de 19de eeuw. Veel gebouwen zijn gerestaureerd en in hun oude staat teruggebracht. Je krijgt het gevoel dat je terug in de tijd bent gegaan. In de belangrijkste straat van Arrowtown, Buckingham Street, vindt je winkels met Nieuw-Zeeland’s mooiste kleding, kunst en kunstnijverheid, souvenirs, en wijnen.

 

Bungeejumpen

Ook ga je naar de historische hangbrug over de prachtige Kawarau rivier.

Ooit was het de enige brug waarmee je de Kawarau rivier kon oversteken. Tegenwoordig is de Kawarau hangbrug vooral bekend als de eerste commerciële bungeejumplocatie ter wereld. Sinds 1988 is de brug nog steeds een van de mooiste locaties ter wereld om te bungeejumpen.

 

Vrije middag

De middag is vrij, je kunt Queenstown op eigen gelegenheid verder verkennen, je kunt gaan winkelen of je kunt deelnemen aan een optionele excursie, zoals een spectaculaire boottocht met de supersnelle shotover jet boot die rakeling langs en door nauwe rotspartijen vaart.Ter plaatse te boeken tegen bijbetaling.

 

Skyline Gondola

‘s Avonds brengt een van de steilste kabelbaanritten van het zuidelijk halfrond je naar de top van de schilderachtige Bob's Peak. Vandaar heb je een prachtig uitzicht over Queenstown en het Wakatipu meer. Diner in het restaurant bij het eindpunt van de kabelbaan op de top. Met wat geluk zie je de zonsondergang over Queenstown.

 

Dag 13

Cruise door Milford Sound

Vandaag ga je naar het Fiordland National Park voor een 2 ur durende cruise door de verbluffend mooie Milford Sound. Het weelderige, diepgroene regenwoud klampt zich hier vast aan de steile rotsen van de fjord. Je ziet machtige watervallen en mogelijk ook dolfijne en zeeleeuwen.

Een speciale natuurgids voorziet de boottocht van uitgebreid commentaar.

Overnachting in Te Anau.

 

Dag 14

Zondag

Vrije dag in Te Anau. Gelegenheid tot het bijwonen van een lokale kerkdienst.

Te Anau dat aan de oevers van het gelijknamige meer ligt wordt soms omschreven als wandelhoofdstad van de wereld' omdat in de omgeving vele mooie kortere en langere wandeligen kunnen worden gemaakt.

 

Dag 15

Dunedin en pinguins

U reist door goudzoekersgebied zuidwaarts richting Dunedin, het Edinburgh van Nieuw-Zeeland en prachtig gelegen aan zee. Dunedin is één van de best bewaarde Victoriaanse en Edwardiaanse steden op het zuidelijk halfrond

 

‘s Middags ga je naar Penguin Place op het Otago schiereiland. Hier kun je tot op een paar meter afstand de pinguïns benaderen, dankzij de diepe en goed gecamoufleerde gangen waarin bezoekers niet door de dieren gezien kunnen worden. Tijdens de rondleiding aan het einde van de middag zul je de pinguïns uit het water zien komen en ze terug naar hun nest zien waggelen. Mogelijk zie je ook zeeleeuwen en overvliegende albatrossen.

 

Dag 16

Via Longbeach Estate naar Christchurch

Van Dunedin reis je via het witte stadje Oamaru, Timaru en Temuka naar Longbeach Estate in Ashburton. Je krijgt een rondleiding over het landgoed inclusief afternoon tea. Er worden hier ook schapen gehouden. Hierna naar Christchurch, de grootste en meest Engelse stad op het Zuidereiland. De stad is helaas meermaals getroffen door een aardbeving.De laatste vond plaats in November 2016.

 

Dag 17

Fietstocht door Christchurch

De stad doet erg Engels dankzij de vele Victoriaanse gebouwen en keurig onderhouden parken. De stad is gemakkelijk te voet of op de fiets te verkennen Vandaag staat er dan ook een fietstocht op het programma. Ontdek waarom Christchurch ook wel bekend staat als de Tuinstad. Er zijn meer dan 740 parken en tuinen in de stad! Midden in het centrum ligt het Hagley Park.

 

Dag 18

Terugvlucht

’s Ochtends vrij. In de (na)middag transfer naar de luchthaven van Christchurch voor de terugvlucht via Dubai naar Amsterdam waar je de volgende dag aankomt

 

Dag 19

Aankomst in Amsterdam

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie

Inclusief

 • Vliegreis
 • Vervoer ter plaatse
 • Verblijf op basis van een 2-persoonskamer
 • Ontbijt en diner
 • Entrees
 • Fooien
 • Lokale gids
 • Reisleiding DrieTour
 • Kennismakingsbijeenkomst vooraf

Exclusief

 • 1-persoonskamer toeslag € 1140
 • Lunches

 • Reis- en/of Annuleringsverzekering

 • Eenmalige poliskosten

Overige informatie

 • Je paspoort dient na vertrek uit Nieuw Zeeland nog minimaal 3 maanden geldig te zijn
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief