Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Canyonsland National Park

Eclipsreis Verenigde Staten

Groepsrondreis, Vliegreis

Eclips, bizons, bergen en cowboys

Na de succesvolle DrieTour eclipsreizen naar Turkije en China, is DrieTour natuurlijk ook van de partij bij de eerstkomende volledige zonsverduistering op 21 augustus 2017 in de Verenigde Staten. We hebben een programma voor je samengesteld, waarbij je maximaal van de eclips kan genieten en daarnaast door een van de mooiste delen van West-Amerika reist. De natuur in al haar facetten staat centraal. Naast de aandacht voor dit unieke verschijnsel boven ons, ontdek je ook de schoonheid van de natuur om je heen.

 

Eclips

Eens in de zoveel tijd kunnen we een eclips of verduistering in de hemel boven ons waarnemen . Dit is de bedekking van een ster door een ander hemellichaam. Meestal hebben we het dan over een zons- of maansverduistering. Deze twee zijn ook het meest in het oogspringend. Vooral een zonsverduistering is een bijzonder fenomeen.

Als de zon, de maan en aarde precies op één lijn staan (in deze volgorde) is de zon van de aarde gezien bedekt door de maan en het zonlicht bereikt dan niet meer de aarde. Oftewel: een deel van de aarde is door de maan verduisterd. Er is dan sprake van een zonsverduistering of zonne-eclips. Letterlijk gezien is het een aardeverduistering, want de aarde is verduisterd door de maan.

 

Gedeeltelijke zonsverduisteringen komen regelmatig voor, maar totale zonsverduisteringen zijn veel zeldzamer. In Nederland konden we in 1999 voor het laatst van een bijna totale zonsverduistering genieten. De eerstvolgende totale eclips in Nederlands is pas weer in 2135.Gelukkig valt dit unieke natuurverschijnsel al veel eerder op andere plaatsen te beleven. Op 21 augustus 2017 is er een totale zonsverduistering, die van oost naar west over de Verenigde Staten loopt. Die verduistering valt ook nog eens in een goed seizoen,  zodat de kans op een heldere hemel extra  groot is. In Amerika leeft de Eclips enorm,  en wil men dit fenomeen  in eigen land massaal meemaken.

 

Het zelf meebeleven

Vanuit de hele wereld is de belangstelling overweldigend om deze totale eclips mee te beleven.  DrieTour biedt je de mogelijkheid deze unieke gebeurtenis ter plaatse mee te maken. Tijdens de Eclips ben je in het Agate Fossil Beds National Monument in de staat Nebraska, waar de duur van de totale verduistering bijna twee minuten zal zijn.

 

“Wilde Westen” en nog meer hoogtepunten

Naast dit absolute hoogtepunt, voert je 16-daagse rondreis je door  het "Wilde Westen".  Een landschap dat wordt beheerst door uitgestrekte prairies, ruige bergen, kuddes bizons en herinneringen aan de tijd dat cowboys er heer en meester waren. Je vindt er ook het oudste nationale park van de Verenigde Staten: Yellowstone met meer dan 10.000 hete bronnen en geisers! Ook bezoek je Mount Rushmore, de rots, met de beeltenissen van een aantal Amerikaanse presidenten. Ieder nationaal park met elk een uniek karakter zorgt voor  een avontuurlijke en afwisselende reis, waarbij vooral de natuur in al haar facetten centraal staat!

 

Jan Adelaar

Om je optimaal voor te bereiden op de reis en ter plekke toelichting en uitleg te geven, reist Jan Adelaar mee. Hij is een kenner van alles wat zon, maan en sterren van doen heeft, en bovendien professioneel fotograaf. Op beide gebieden zal hij, je samen met de reisleiding, van alles vertellen.

 

Voorbereiding

Dat begint al met twee voorbereidingsdagen in Nederland. Er wordt een bezoek gebracht aan de sterrenwacht in Zevenaar, waar je praktische informatie over de reis krijgt en Jan een presentatie verzorgt over ondermeer wat een eclips is. Op een tweede moment ben je welkom in het fotoatelier van Jan in Arnhem. Hier zal Jan laten zien hoe je zelf de mooiste foto’s van de eclips en alle andere schitterende natuurverschijnsel kan maken.

Programma

DAG 1, maandag 14 augustus 

Directe vlucht met KLM / Delta Airlines naar Salt Lake City. Transfer naar uw hotel.

DAG 2, dinsdag 15 augustus

U rijdt naar Moab, een echt western stadje en verblijfplaats voor de komende nachten. In de directe omgeving vindt u twee zeer aparte nationale parken. Vandaag verkent u een deel van het Canyonlands National Park. Dit park kenmerkt zich door een labyrint van kloven, die in de loop van miljoenen jaren zijn uitgesleten door de Colorado en Green River. Nu vormen ze het hart van deze majestueuze wildernis.


DAG 3, woensdag 16 augustus

Vandaag bezoekt u het Arches National Park. Het bestaat uit talloze rotsbogen, zoals Delicate Arch, de mooiste en meest gefotografeerde rotsboog van het park, en bijzondere rotsformaties, zoals Balanced Rock.

DAG 4, donderdag 17 augustus

Door naar het Mesa Verde National Park dat op de Unesco werelderfgoedlijst staat, uniek door z’n grote aantal bewaard gebleven klifwoningen; huizen gebouwd in ondiepe grotten die een goed beeld geven hoe de Anasazi indianen ooit leefden. Vervolgens rijdt u over de Million Dollar Highway met z’n tunnels en spectaculaire bochten naar Montrose.

DAG 5, vrijdag 18 augustus 

Toerend door de imposante Rocky Mountains gaat het The Garden of Gods naar Denver, de hoofdstad van Colorado. Onderweg kunt u van steeds veranderende panorama's genieten.

DAG 6, zaterdag 19 augustus

Via Estes Park, een wintersportplaats en toegangspoort tot de Rocky Mountains en Cheyenne, hoofdstad van Wyoming en nog volop de sfeer van het Wilde Westen ademend, gaat u naar Scottsbluff.
 

Dag 7, zondag 20 augustus

Vrije dag in Scottsbluff.


DAG 8, maandag 21 augustus

De dag van de zonsverduistering! Noordwaarts naar South Dakota. Onderweg bezoekt u het Agate Fossil Beds National Monument, een vallei van de Niobrara River met miljoenen jaren oude fossielen die hier gevonden zijn. Hier maakt u de Eclips mee.  De duur van de totale verduistering is er bijna twee minuten.

 

Na dit unieke gebeuren reist u verder naar Keystone. U ziet er het nog steeds in aanbouw zijnde Crazy Horse Memorial, een monument dat herinnert aan het Indiaanse verleden.


DAG 9, dinsdag 22 augustus

Vandaag bezoekt u de wereldberoemde Mount Rushmore, waarin de hoofden van vier Amerikaanse presidenten zijn uitgehouwen. Ook gaat u naar het bijzondere Wind Cave National Park met ondergrondse tunnels en grotten. Omdat de atmosferische druk in de grotten steeds verandert, ontstaan er luchtstromen die een opvallend fluitend geluid veroorzaken. Het landschap bovengronds bestaat vooral uit prairie, die ‘sea of grass’ genoemd wordt. Door de wind lijkt het gras als golven te bewegen. Ook in dit park kunt u bizons vinden.

DAG 10, woensdag 23 augustus

Via Devils Tower waar een reusachtige monoliet boven het landschap uitsteekt en het Bighorn National Forest reist u naar Cody, een typisch westernstadje dat ook wel de Rodeohoofdstad van de wereld wordt genoemd.

DAG 11, donderdag 24 augustus

Vandaag vertrek naar Yellowstone National Park, Amerika’s oudste nationale park. De opmerkelijkste natuurwonderen hier zijn de warmwaterbronnen en geisers die met tussenpozen stoom de lucht inblazen en daarmee 's werelds grootste geiserbassin vormen. Tijdens uw verblijf in het park ziet u mogelijk elanden en ander wild.

DAG 12, vrijdag 25 augustus

Verdere verkenning van Yellowstone, het park dankt zijn naam overigens aan het gele gesteente.

DAG 13, zaterdag 26 augustus

U verlaat het Yellowstone National Park en rijdt bijna direct een volgend park binnen: Grand Teton National Park. Hier bevindt zich het steile Tetongebergte met de 4200 m. hoge Grand Teton. Overal in het park kunt u van prachtige vergezichten genieten. Doorreis en overnachting in Salt Lake City.

DAG 14, zondag 27 augustus

Vrije dag in Salt lake City.


DAG 15 en 16, maandag 28 en dinsdag 29 augustus

Transfer naar de luchthaven en directe terugvlucht naar Amsterdam.

Data & prijzen
Deze reis is op dit moment niet (meer) boekbaar.
Prijsinformatie - Verenigde Staten 16 dagen

Inclusief

 • Rechtstreekse vliegreis Amsterdam – Salt Lake City v.v. met KLM/Delta Airlines

 • Vervoer ter plaatse

 • 2-persoonskamer

 • Ontbijt

 • 5x lunchpakket

 • Entrees

 • Begeleiding astronoom/professioneel fotograaf

 • Fooien

 • Reisleiding

 • Kennismakingsbijeenkomst met bezoek aan sterrenwacht Zevenaar

 • Inleiding natuurfotografie in atelier Jan Adelaar

Exclusief

 • Toeslag diners € 650,= p.p.
 • Toeslag 1-persoonskamer € 975,=

 • Reisverzekering

 • Annuleringsverzekering

Overige informatie

 • Uw paspoort dient na vertrek uit de Verenigde Staten nog geldig te zijn
 • U dient zelf online een ESTA formulier in te vullen
Dé nieuwsbrief vol reisinspiratie!

Schrijf u in voor de nieuwsbrief